FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 26 januari 2009

Mei Li Vos: TON kan zo uit elkaar vallen

In een debat vanavond tussen Mei Li Vos(PvdA) en Rita Verdonk(TON) over politieke vernieuwing heeft Vos uitgehaald naar de beweging van Verdonk. Volgens Vos zou 1 slechte opmerking van Verdonk een risico zijn voor haar beweging. Verdonk reageerde niet op de uitspraak.

Verdonk en Vos kruisden de degens over politieke vernieuwingen. De TON-beweging van de voormalig minister zou volgens Verdonk een veel beter format zijn voor de parlementaire democratie dan de huidige vorm van 'gesloten' partijen. Ook web 2.0 zou veel meer ingezet moeten worden door politieke partijen.

Redactiegroepen

Verdonk zegt dat er 200 mensen actief met haar meedenken in zogenaamde redactiegroepen. Elk beleidsonderwerp heeft een eigen groep, welke ideeën en advies aan Verdonk geeft. Zonder deze adviezen was het volgens Verdonk niet mogelijk om zoveel debatten bij te wonen in de Tweede kamer. Voordat ze de redactiegroepen had, moest ze veel debatten laten schieten omdat ze geen ondersteuning had.

Mei Li vindt dat de politieke partijen in hun huidige vorm nog veel te bieden hebben, maar het vertrouwen van de burger dient wel weer terug gewonnen te worden door het voeren van goed beleid. Web 2.0 kan volgens Vos een aanvulling zijn, maar een vereniging is toch duurzamer dan een andere vorm.

Geld

Verdonk kwam in het debat ook nog even terug op haar financiële problemen. Ze had onlangs alle fractievoorzitters om geld gevraagd, omdat zij minder geld krijgt dan een normale eenmansfractie. Dit komt doordat ze zich heeft afgescheiden van een bestaande fractie(VVD). Verdonk is door één fractievoorzitter uitgenodigd voor een gesprek, maar gaat zelf nog wel op eigen initatief op bezoek bij andere fractievoorzitters. Verdonk zegt extra geld nodig te hebben om ondersteunend personeel te kunnen betalen.

Killzone 2 krijgt Steelbook Edition

Het was vervelend nieuws toen bekend werd gemaakt dat de langverwachte Killzone 2 geen Collector's Edition zou krijgen. Het nieuws waar sommigen wel blij van worden is het nieuws dat Killzone 2 een Steelbook Edition zal krijgen, dit heeft winkelketen Eplaza bekend gemaakt.
De Steelbook Edition bevat geen extra content, maar heeft in tegenstelling tot de standaard een stalen hoes.

De PlayStation 3-game Killzone 2 zal 25 februari verkrijgbaar zijn.Verdonk laat vader belastingformulieren invullen

Verdonk vindt het Nederlandse belastingstelsel onbegrijpbaar, het evenwicht is volgens de politica totaal zoek. Belastingformulieren zijn volgens Verdonk zo ingewikkeld dat haar vader altijd de belastingaangiften voor haar verzorgt. Verdonk zei dit vanavond in een debat van politiekcafe.nl met Mei Li Vos (PvdA).

Volgens Verdonk is het evenwicht totaal zoek. Er zijn teveel regels en de overheid moet uitgaan van vertrouwen. Zij die het vertrouwen beschamen moeten wel hard aangepakt worden. De huidige regering heeft teveel belastingen ingevoerd volgens Verdonk: vliegtaks en verpakkingstaks zijn de recente voorbeelden.

Vlaktaks

Een idee om een 'vlaktaks' in te voeren, een vaste loonbelasting voor iedereen en geen of weinig andere belastingen, is ook niet het ei van Columbus volgens de TON-leidster. Ook Mei Li Vos is niet zonder meer voor de 'vlaktaks'.

Mei Li vindt eveneens dat het ingewikkeld is om met de belastingdienst te werken, als ZZP-er kwam ze er zelf niet uit en droeg de formulieren over aan haar boekhouder. Maar, in Nederland is het invullen van de belastingformulieren wel makkelijker dan in de omringende landen volgens Vos. Ze zegt overigens dat ze nu, als lid van de Tweede Kamer, wel weer haar eigen belastingformulieren invult.

Kim de G. wil meewerken aan onderzoek

De man die ervan verdacht wordt vrijdag in een crèche in het Belgische Dendermonde twee baby's en een leidster te hebben doodgestoken, wil meewerken aan het onderzoek. Zijn advocaat heeft dat vanavond gezegd na het bezoeken van zijn cliënt in de gevangenis van Brugge.

Volgens de raadsman heeft de 20-jarige man geen motief voor zijn daad. "Hij begrijpt dat hij iets onmenselijks heeft gedaan. Ik denk dat hij spijt heeft. Hij zegt dat ook, maar het is te sterk om te zeggen dat hij tot inkeer gekomen is", aldus de advocaat.

Kim De Gelder, uit Sinaai, bij Sint-Niklaas, bracht vrijdagochtend twee baby's en een 54-jarige vrouw om het leven toen hij in het wilde weg met een mes begon te steken op de babyafdeling van het kinderdagverblijf. Hij verwondde ook tien andere kinderen en twee begeleiders. Hij vluchtte met een fiets en werd later opgepakt. Justitie verdenkt de man er ook van dat hij een week eerder een bejaarde vrouw in Beveren heeft doodgestoken.

Bos wil toe naar beschaafde vorm van nationalisme

Met de nieuwe integratienota van de PvdA wil partijleider Wouter Bos "een beschaafde vorm van nationalisme ontwikkelen." Bos vindt dat "de term trots niet alleen bij rechts thuishoort". Dat heeft hij vandaag gezegd bij een partijbijeenkomst in Utrecht.

Volgens Bos is deze vorm van nationalisme nodig om mensen vertrouwen in de veranderende samenleving te geven en burgers daarin mee te laten gaan. De PvdA'er vindt dat Nederlanders onder meer trots moeten zijn op de benoeming van Ahmed Aboutaleb, van Marokkaanse komaf, tot burgemeester van Rotterdam.

Nationaal-sociaaldemocraten, die hadden we nog niet.  (foto: ANP)

De PS3 krijgt geen backwards compatibility

Er gaat een geruime tijd een gerucht rond in de PS3-community, waarbij Sony aan een update zou werken voor de PS3. Deze update zou de huidige PS3, PS2-games laten afspelen. Sony heeft op dit gerucht gereageerd en heeft niet zo prettig nieuws voor de meeste PS3-eigenaren. In een mail naar de gameswebsite "The Koalition" heeft Sony mail ontkent dat zij aan een emulatie-update werken.

"When we removed backwards compatibility from PS3, we said that it would not be coming back as our priority was to make great next generation games. I am not sure where you are getting your information from, but at no point did we say that there would be some sort of emulation being brought to PS3. At no point has this strategy changed and therefore I can tell you that there are no plans to bring back backwards compatibility to PS3. I think you will agree that the list of 1st party exclusive games for PS3 is growing quickly and the quality of them is great. Games such as LittleBigPlanet, Motorstorm Pacific Rift, Resistance 2, GT5: Prologue and the up-coming Killzone 2 show that we are very serious about bring exciting, innovative and fun games to PS3. "

Wil je dus jouw oude PS2-games spelen, dan zul je jouw PS2 weer uit de kast moeten halen. Tenzij je een van de eerste PS3's hebt uiteraard.

Europese Commissie dringt aan op gebruik van PEGI

De Europese Commissie heeft aangegeven dat ze aan zullen dringen op het gebruik van PEGI bij de Europese lidstaten. PEGI staat voor Pan-European Game Information: een leeftijdsclassificatiesysteem dat is opgezet om Europese ouders te helpen overwogen beslissingen te nemen over de aankoop van computerspellen.

Een rapport van Toine Manders, lid van de commissie Interne Markt & Consumentenbescherming, waarin hij opriep voor een breder gebruik van zowel PEGI als PEGI Online, zorgde ervoor dat de discussie om kinderen te beschermen tegen content voor volwassenen oplaaide. Volgens Michael Rawlinson van de ELSPA (Entertainment and Leisure Software Publishers Association) heeft Manders zeer nauwkeurig gekeken naar in hoeverre een classificatiesysteem voor games dat goed werkt in de Europese Unie nodig is en heeft hij geconcludeerd dat PEGI de juiste weg ingeslagen is voor zowel online als offline content:

"It is a ringing endorsement of the rating system that we in the UK were instrumental in helping to set up several years ago. The protection of children is of paramount important to this industry and we are delighted that a body as significant at the EU's Civil Liberties, Justice and Home Affairs committee fully comprehends the merits of Pegi", aldus Rawlinson.

Historie: Zwitserland

Sébastien Buemi wordt de eerste Zwitser in veertien jaar die een Formule-1-race zal mogen rijden. Buiten het succes van Neel Jani in de A1 Grand Prix is Zwitserland geen speler van formaat in de topklasse van de autosport. Toch heeft de Alpenstaat wel degelijk een rol gespeeld in de geschiedenis van de Formule 1.

Al vanaf 1934 werden Grands Prix verreden in Zwitserland, op de snelle maar gevaarlijke baan van Bremgarten, vlakbij Bern. Het circuit had nauwelijks rechte stukken, maar Juan Manuel Fangio wist een gemiddelde rondesnelheid van 164 km/h te klokken tijdens de Zwitserse Grand Prix van 1954. Na slechts vijf jaar te hebben meegedraaid in het officiële wereldkampioenschap Formule 1, was 1954 echter het laatste seizoen dat de Zwitsers een Grand Prix op eigen bodem zagen. Na een vreselijk ongeluk tijdens de 24 uur van Le Mans in 1955, waarbij Pierre Levegh bij een crash in het publiek terechtkwam en tachtig mensen om het leven kwamen, verbood de Zwitserse regering alle vormen van autosport in het land, met uitzondering van hillclimbs en rally's.

Nog slechts één keer, in 1982, werd een Zwitserse Grand Prix gehouden die meetelde voor het wereldkampioenschap, maar die race was op het Franse circuit Dijon-Prenois. Een race met dezelfde titel werd in 1975 daar ook verreden, maar die telde niet mee voor het kampioenschap. Ironisch genoeg was dat wel de enige Grand Prix van Zwitserland die werd gewonnen door een Zwitser, namelijk Clay Regazzoni. De Ferraricoureur was tevens de meest succesvolle naoorlogse Zwitserse coureur. Hij won in totaal vijf races in de Formule 1, maar vocht in 1974 wel mee voor de wereldtitel. Door een defecte schokbreker in de laatste race van het seizoen zag hij het kampioenschap naar Emerson Fittipaldi gaan.

In 1980 moest Regazzoni zijn carrière beëindigen toen tijdens de Grand Prix op Long Beach zijn remmen weigerden aan het einde van een recht stuk. Hij raakte met 280 km/h een geparkeerde bolide en de klap in de muur die volgde, verlamde de Zwitser vanaf het middel. Regazzoni klom jaren later weer achter het stuur van een racewagen en reed onder andere nog in de Dakar Rally. In december 2006 kwam hij om toen hij op een Italiaanse snelweg een vrachtwagen ramde.

Clay Regazzoni was echter niet de enige Zwitser die een Grand Prix op zijn naam mocht schrijven. In de jaren zestig wist Jo "Seppi" Siffert al twee races te winnen in een Lotus en een BRM. Die eerste winst, op Brands Hatch in 1968, wordt tegenwoordig beschouwd als de laatste overwinning voor een ware privateer met een klantenchassis. Siffert's team, Rob Walker Racing Team, heeft nooit een eigen chassis gebouwd, maar kocht haar wagens van constructeurs als Cooper, Brabham en dus ook Lotus. In 1971 wist Siffert op de Österreichring optimaal gebruik te maken van de pech van de topcoureurs en de race naar zich toe te trekken.

Slechts twee maanden later verongelukte Siffert op Brands Hatch tijdens een nonkampioenschapsrace. Zijn wagen was in brand gevlogen en de coureur kon zich niet op tijd bevrijden. Daarnaast wisten de marshalls het wrak niet snel te bereiken en bleek geen enkele brandblusser te werken. Het ongeluk leidde tot veel nieuwe veiligheidsmaatregelen in de Engelse autosport, waaronder het verplicht stellen van automatische brandblussers in de wagens en een zuurstofslang naar de helms van de coureurs.

Op het gebied van raceteams heeft Zwitserland minder in de melk te brokkelen gehad. Slechts vijf Zwitserse teams hebben deelgenomen aan het Formule-1-kampioenschap, waarvan Sauber wel de bekendste en tevens meest succesvolle was. Al in de jaren tachtig won een wagen van Peter Sauber de 24-uurs-race van Le Mans, en in 1993 waagde het team de stap naar de Formule 1. Het was een van de weinige teams die in haar eerste race al punten scoorde, met een vijfde plaats voor JJ Lehto, en ook in de jaren erop bleef het Sauberteam een stabiele middenmoter.

In 1994 kreeg Sauber een zware klap te verduren toen Karl Wendlinger een levensbedreigende crash meemaakte tijdens de kwalificatie in Monaco. Het jaar erop werd door Heinz-Harald Frentzen het eerste podium gescoord, wat later ook Johnny Herbert en Jean Alesi lukten. In 2005 werd Sauber opgekocht door BMW, die uit eerbetoon voor Peter Sauber de oude naam als deel van de teamnaam bleef voeren. In 2008 won Robert Kubica de Canadese Grand Prix in de BMW Sauber F1.08.

Ook het vermelden waard is het team Eurobrun, dat van 1988 tot en met 1990 deelnam aan de Formule 1. Die deelname bleef echter grotendeels beperkt tot de kwalificatie of de prekwalificatie. Van de 46 raceweekends wist Eurobrun slechts zestien maal de grid te halen. Negen keer werd de finish gehaald. Aan het einde van 1990 werd het team opgedoekt.

En tenslotte was er nog Enrico Platé. Deze Italiaan begon al in 1946 een eigen raceteam en had korte tijd de legendarische Tazio Nuvolari op de loonlijst staan, die het team van Platé dat jaar een overwinning bezorgde. In de Formule 1 was Platté echter minder gelukkig en zijn team wist in twaalf starts geen enkel punt te scoren. Het team was misschien nog wel bekender om haar capriolen buiten de baan, en dan voornamelijk om de vrachtwagen die de racebolides vervoerde. Naast de racewagens werd de truck compleet volgestouwd met jerrycans met benzine en olie en was zo zwaar dat een kraan in een Franse havenstad de vrachtwagen niet meer kon houden. De kabel van de hijskraan knapte en de truck donderde met grof geweld op de kadewand. De racewagens waren zwaar beschadigd, maar slechts drie dagen later hadden de monteurs de bolides al voldoende gerepareerd om aan de start van een wedstrijd in Napels te verschijnen.

Tv-persoonlijkheidsprijs voor Peter R. de Vries

Peter R. de Vries is vanavond weer in de prijzen gevallen op de Beeld en Geluid awards 2008, de vakprijs voor de hoogst gewaardeerde Nederlandse tv-programma's en acteurs. De misdaadverslaggever is bekroond tot tv-persoonlijkheid van het jaar, en hij kreeg een award in de categorie 'informatie' voor zijn aflevering over de verdwijning van Natalee Holloway.

Theo Maassen mocht ook een prijs in ontvangst nemen. Hij kreeg een award voor zijn rol in de thriller TBS. Annet Malherbe won een award voor haar rol in de serie Gooische Vrouwen.

Het beste showprogramma van het jaar was 'Ik hou van Holland' van RTL4. Ook de Humanistische Omroep ging niet met lege handen naar huis. Zij kregen een award voor de documentaire 'Als we het zouden weten', die vertelt over doodzieke pasgeborenen.

Selectie PSV baalt van keuzes Stevens

Het zou zomaar kunnen dat de dagen van Huub Stevens, trainer van PSV, zijn geteld. Uit gesprekken met een aantal spelers blijkt namelijk dat het vertrouwen in de Limburgse trainer steeds verder afneemt.

Een aantal voetballers heeft te kennen gegeven niet goed om te kunnen gaan met de uitbarstingen van Stevens, die langs de lijn plaats vinden. De grootste onvrede ligt echter bij de tactische keuzes van de trainer. Een hardnekkige wens van de spelersgroep is namelijk een opstelling met twee spitsen, maar de Limburger geeft hier nauwelijks gehoor aan.

Daarnaast is de selectie van PSV van mening dat Stevens een te laffe speelwijze hanteert. Zo is de gehele groep van mening dat er met het huidige spelersmateriaal meer uit de ploeg te halen valt. Daarnaast kon men niet goed leven met de keuze, die de trainer afgelopen zaterdag nam. Ola Toivonen, de nieuwe aankoop van PSV, mocht namelijk in de basis starten. Danko Lazovic, Danny Koevermans en Nordin Amrabat mochten plaatsnemen op de bank, wat een deel van de selectie absoluut niet begreep.

De selectie heeft al een aantal keer om een meer aanvallende speelwijze gevraagd, maar daar is tot nu toe nauwelijks gehoor aan gegeven. De spanningen bereikten zaterdagavond, tijdens de rust in het duel tussen PSV en NAC Breda, zelfs een hoogtepunt. In de kleedkamer wist men ternauwernood een ruzie tussen keeperstrainer Hans Segers en de Hongaarse middenvelder Balázs Dzsudzsák te voorkomen.

Bovendien heeft de selectie van PSV steun uit onverwachte hoek gekregen. Algemeen directeur Jan Reker zou namelijk ook niet langer met de behoudende tactiek van Stevens verder willen. In goed Nederlands noemt men dit ook wel een dolk in de rug van de trainer.

Alle signalen wijzen er inmiddels op dat men steeds meer aan de stoelpoten van Stevens begint te zagen. "Als we de trainer eruit gooien, gaat het dan beter?," vroeg Reker zich af. "Voorlopig wil ik aan dat scenario nog niet denken. Wij houden nog even vast aan Huub."


Met dank aan RQZ voor de submit!

Het sfeerverslag van Blawh

FOK!sport biedt users de mogelijkheid om hun beleving over een bepaalde wedstrijd of evenement op te sturen. Zo bezocht user Blawh het duel tussen Heracles Almelo en FC Twente. Hieronder vind je zijn ervaringen over deze wedstrijd. Wil jij hier ook aan meewerken, stuur dan een mailtje met je belevenis naar sport@fok.nl o.v.v. Sfeerverslag van een voetbalwedstrijd.

Vandaag de dag was het weer zover, de derby van Twente! Ik heb weliswaar nooit zoveel met de wedstrijd gehad als een groot deel van de Heraclesaanhang en ik ben veel meer gespannen voor een wedstrijd tegen directe concurrenten, maar het is natuurlijk wel een speciale wedstrijd. Of beter gezegd, het was voor mij een speciale wedstrijd, de derby heeft voor mij vandaag al z’n glans verloren.

De eerste twee seizoenen was het allemaal nog leuk en aardig. Heracles was weer eredivisionist en het spookte regelmatig in het Polman Stadion. 8.500 supporters gingen als gekken tekeer en een avondje Almelo werd al snel vergeleken met de unieke Engelse sfeer. De aanhang gedroeg zich voorbeeldig en werd regelmatig geprezen.

Op het moment van schrijven zijn wel alweer een paar seizoenen verder. Heracles is nog steeds eredivisionist, de wachtlijst voor een seizoenskaart stijgt, de begroting stijgt gestaag en er liggen plannen om het stadion uit te breiden naar 15.000 plaatsen. Kortom, de club is ‘hot’ en groeiende, iets waar je als supporter blij mee bent zou je denken.

Nou nee dus, steeds vaker heb ik het gevoel dat de familie Heracles minder en minder een familie is. Steeds vaker vraag ik me af waarom ik vrijwillig op één vak verwijderd van een redelijk aantal dwazen ga zitten en er ook nog eens voor betaal. Dit is toch een sfeerverslagen topic gaat misschien door je hoofd? Dat klopt, vandaar dat ik weer verder ga over de derby van Twente die vandaag gespeeld is.

De dag begon om een uurtje of half elf. Ik rolde m’n gordijn op en er scheen een heerlijk zonnetje in m’n gezicht. Een goede start van de dag, een voorbode voor een fraaie voetbalmiddag dacht ik. Na een ontbijtje, douche en wat online geneuzel op fansites van beide clubs werd ik rond 13.15 opgehaald om vervolgens richting stadion te fietsen. Zo’n twintig minuten later arriveerde ik bij het stadion en volgde zeer nadrukkelijk de warming-up om te kijken of Ricky van den Bergh op tijd is hersteld. Een heerlijk zonnetje, goed gevoel voor de wedstrijd en een fitte van den Bergh gaven me alleen nog maar een beter gevoel omdat, met alle respect voor Willie, Overtoom een vervanger is die simpelweg niet het gewenste niveau voor de eredivisie heeft. Tevreden sluip ik naar de tribune om nog even een praatje te maken met m’n stadionburen.

Dan de wedstrijd zelf. Twente komt sterk uit de startblokken en drukt Heracles terug op eigen helft. De Heraclieden lijken het eerste kwartier strak te staan van de spanning en komen er totaal niet aan te pas. De spanning leek ook op de tribune te overheersen, want er was zoals zovaak de laatste 2 jaar een erg tam sfeertje, ook in het uitvak trouwens. De mannen uit Enschede, die zichzelf graag op de borst kloppen en claimen de beste aanhang van Nederland te zijn waren ook zelden erg luidruchtig aanwezig.

De wedstrijd kibbelde rustig door. Twente bleef de betere ploeg, creëerde een paar goede kansen en Heracles bleef slordig en ongevaarlijk. Ondanks het matige spel van m’n eigen ploeg was ik niet geheel ontevreden, dit was immers niet het FC Twente zoals we dat vorig seizoen in Almelo zagen. Op het moment dat ik hoopte op een stiekem doelpunt voor Heracles vlak voor rust besloot Perez om aan een rush te beginnen, veel vrijheid en een prachtig bekeken schot zorgden vlak voor rust voor de 0-1.

Ik wandelde enigszins teleurgesteld naar de lange zijde om met twee kameraden de wedstrijd te analyseren, het spel en de goal vlak voor rust maakte ons niet bepaald positiever en het verdwijnen van de zon was ook niet erg aangenaam. Ondanks alles neem ik weer vol goede moed plaats aan de korte zijde van het stadion, het verschil is namelijk ‘slechts’ 1 doelpunt. Het blijft voetbal en alles is mogelijk.

De tweede helft werd het laatste beetje positivisme echter al snel onttrokken, dit door een groepje josti’s dat zichzelf zo graag de harde kern noemt. Gezang uit overige vakken in het stadion worden teniet gedaan door laf getrommel en een tiental mensen uit de harde kern, die zichzelf graag als sfeerstichter zien, die er met een compleet ander lied doorheen schreeuwen. Op zich geen ramp, maar als je het repertoire van de ‘harde kern’ hoort dan overheerst er slechts schaamte dat je medesupporter bent van dat soort volk.

Kanker Enschede!
Oeoeoeoeoe (richting N’Kufo. Blijkbaar niet beseffend dat enkele sleutelspelers van je eigen club ook negroïde zijn)
Vuurwerkgeluiden

En als klapper op de vuurpijl vond een pauper het blijkbaar nodig om door de minuut stilte van een overleden oud-Heraclied en Twente speler heen te blèren. Enigszins verlossend klinkt het fluitsignaal. De teleurstelling over de wedstrijd was minimaal, de teleurstelling over de wederom slechte sfeer des te groter. Pluspuntje was dat we de terugweg wind mee hadden.

Misschien moet ik maar niet meer gaan. Toch blijft dat geen optie, is het volledig uitgesloten. Het is en blijft je club, je blijft er trouw aan. De gezelligheid rondom de wedstrijd en de spanning voor de wedstrijd blijft een uniek, onbeschrijflijk gevoel en de wedstrijd tegen ADO heeft aangetoond dat het nog altijd wel mogelijk is om het Polman Stadion te laten kolken. Wat rest is de nostalgische hoop dat alles weer zo wordt al vroeger. Helaas is de kans groot dat die gedachte slechts een wens blijft. Veel plaatsen van het uitgebreide stadion zullen waarschijnlijk gevuld worden door verpauperde jeugd zonder een greintje respect.

Tot zover mijn mijn verhaal. Een saaie, negatieve lap tekst. Helaas is dat wel de beste weergave van een overgroot deel van de wedstrijden van Heracles dit seizoen.

Btw, felicitaties aan de Twente-fans hier op FOK!

14-jarige speelt voor politieagent

Een 14-jarige jongen heeft zich afgelopen zaterdag als politieagent voorgedaan. De tiener kwam in uniform een politiebureau van Chicago binnenwandelen en kreeg meteen de opdracht om te gaan surveilleren met een 'collega'. Pas na vijf uur werd ontdekt dat de jongen niet bij de politie in dienst was.

De jongen maakte de nietsvermoedende agenten wijs, dat hij normaal gesproken werkzaam is in een andere streek en dat hij voor één dag bij het betreffende politiebureau aan de slag moest. De jongen kreeg vervolgens een bonnenboekje en een portofoon overhandigd. Volgens een woordvoerster heeft de jongen geen surveillancewagen bestuurd, geen bonnen uitgeschreven en had hij geen wapen op zak. De 'nepagent' werd ontmaskerd, doordat het één van de agenten opviel dat hij geen insigne droeg.

De tiener heeft aangegeven later graag bij de politie te willen. Hij heeft vorig jaar zelfs deelgenomen aan een kennismakingsprogramma van de politie. De 14-jarige moet volgende week maandag voor de rechter verschijnen.

PC softwareverkopen USA, met indie-game!


Dag kijkbuiskinderen! Het hoogtepunt van deze week is weer aangekomen, de wekelijkse PC softwareverkopen van de USA zijn er weer!

In de week van 11 tot en met 17 januari zien we op de tiende plek iets geweldigs, namelijk een indie-game die goed verkoopt! Ook is Fallout 3 in de top drie te vinden en staan Left 4 Dead en Call of Duty: World at War ook nog in de lijst. Zal gamend Amerika dan ooit nog smaak ontwikkelen?

1. World Of Warcraft: Wrath of the Lich King Expansion Pack
2. The Sims 2 Double Deluxe
3. Fallout 3
4. World Of Warcraft: Battle Chest
5. Spore
6. Left 4 Dead
7. The Sims 2 Apartment Life Expansion Pack
8. World Of Warcraft
9. Call Of Duty: World At War
10. World Of Goo

Nederlandse crèches onderzoeken veiligheid

Werknemers in Nederlandse crèches en kinderdagverblijven gaat gevraagd worden wat er nodig is om de risico’s op indringers van buitenaf te verkleinen. De brancheorganisaties gaan die gesprekken met werknemers voeren, zo spraken ze vandaag af met staatssecretaris Sharon Dijksma (Onderwijs).

Aanleiding voor het gesprek was de steekpartij vorige week in een Belgisch kinderdagverblijf. Deelnemers aan het gesprek met Dijksma waren onder meer de MOgroep Kinderopvang, de belangenvereniging van ouders in de kinderopvang BOinK, de VNG en de GGD.

Bij de steekpartij in het Belgische Dendermonde kwamen twee baby’s en een begeleider om. De 20-jarige Kim de Gelder belde bij het kinderdagverblijf aan en vroeg om inlichtingen. Toen hij binnen was gelaten, ging hij meteen naar de baby-afdeling, waar hij als een wilde om zich heen begon te steken.

Belgische media brengen De Gelder inmiddels ook in verband met de moord op een 73-jarige vrouw, tien dagen eerder. Hij moet dinsdag voor het eerst voor de rechter verschijnen.

Race Pro week uitgesteld, plus trailer

De nieuwe racer van SimBin, Race Pro, is een week uitgesteld naar 20 februari. Samen met de aankondiging van dit uitstel heeft de ontwikkelaar een nieuwe trailer uitgebracht welke je hieronder kunt bezichtigen. Race Pro is een simulatie-race game gebaseerd op RACE 07. De game zal 350 auto's bevatten en vijftien tracks. Daarnaast zal de game een 12-speler online multiplayermodus bieden, en kun je offline splitscreen racen.


Ubisoft viert 25-jarig bestaan Turtles met game

Speciaal voor de 25ste verjaardag van onze favoriete schildpadden, de Teenage Mutant Ninja Turtles, gaat Ubisoft een game uitbrengen. Ditmaal is er geen relatie met een film, TV show, stripboek of iets dergelijks. De game wordt gemaakt door Game Arts, de ontwikkelaar van Super Smash Bros. Brawl en zou dit jaar moeten uitkomen. De gameplay zou vergelijkbaar met die van Super Smash Bros. moeten worden, maar dan met de Turtles in hoofdrol. Een titel van de game, of op welke de consoles de game gaat uitkomen is nog niet bekend.

"There is no better tribute to the Turtles than the creation of a brand-new game that will help to launch the next 25 years of success,” zei Tony Key, senior vice president of sales and marketing bij Ubisoft. "It's our pleasure to partner again with Mirage as part of the worldwide birthday celebration for the Turtles.”Alweer 25 jaartjes oud

Utrecht en Arts alsnog uit elkaar

FC Utrecht en Maarten Arts gaan toch niet met elkaar verder. De club moest Arts terugnemen na een uitspraak van de arbitragecommissie van de KNVB. Utrecht betoogde dat Arts als keeperstrainer op de loonlijst stond, en niet als trainer van de doelmannen van het eerste.

Voor Arts was hierdoor alleen nog maar plek als keeperstrainer van de jeugd en de vrouwen. Hierop heeft hij besloten om alsnog te vertrekken bij FC Utrecht. RTV Utrecht meldt dat beide partijen een regeling zullen treffen.

In oktober van vorig jaar werd Arts samen met John van Loen, David Nascimento en Rob Druppers ontslagen. Met de andere drie kwam Utrecht al tot een regeling, Arts liet het aankomen op een arbitragezaak. Michel Vorm, keeper van Utrecht, was het niet eens met de beslissing van de club en stond altijd achter de keeperstrainer. Vorm wordt nu door Marcel Mul getraind, hij zal het seizoen afmaken.

Bos: risico was te groot dat ING zou omvallen

De Nederlandse Staat moest vandaag wel ingrijpen bij bankverzekeraar ING omdat "het risico te groot was dat ING anders zou omvallen". Dat zei minister Wouter Bos van Financiën vanavond in een toelichting op zijn besluit om ING te helpen.

Volgens Bos hoeft de Nederlandse belastingbetaler niet op te draaien voor de steun. De kans dat de belastingbetaler er juist op verdient, is volgens Bos 70 procent. De kans op verlies schat hij op 30 procent.

Volgens Bos was het onvermijdelijk dat "één van de grootste bronnen van onzekerheid binnen ING werd weggenomen". Hij noemde de constructie waarvoor nu is gekozen "uniek in de wereld". Bos krijgt geen juridisch eigendom, maar wel economisch eigendom. De risico's voor ING zijn nu afgedekt en de bank kan weer geld gaan uitlenen, hoopt Bos.

Jones wederom rijkste sporter

Honkballer Andruw Jones was in 2008 opnieuw de best verdienende, Nederlandse sporter van het jaar. Dat meldt tijdschrift Sportweek in zijn jaarlijkse Inkomens TOP 100. Opvallende stijger in de toptien is United-doelman Edwin van der Sar, die van vijf naar drie springt.

Met een inkomen van maar liefst 17 miljoen euro was Jones in 2008 de best verdienende Nederlandse sporter. Het is de vierde keer op rij dat de 31-jarige honkballer van de Los Angeles Dodgers de lijst van Sportweek aanvoert.

Voetballer Ruud van Nistelrooy is met 8,2 miljoen euro de nummer twee. Nieuwkomer in de topdrie is Edwin van der Sar, die Clarence Seedorf passeerde. De sluitpost van Manchester zag door de overwinningspremie na de zege in de Champioen League zijn totaal oplopen tot 6,1 miljoen euro. Seedorf viel terug naar plaats 7.

SporterInkomen
Andruw Jones17.000.000
Ruud van Nistelrooy8.200.000
Edwin van der Sar6.100.000
Mark van Bommel6.000.000
Rafael van der Vaart5.200.000
Arjen Robben5.100.000
Clarence Seedorf4.900.000
Wesley Sneijder4.800.000
Robin van Persie4.600.000
Dirk Kuijt4.300.000

Opvallende stijgers
- Edwin van der Sar van plaats 5 naar 3 met 6,1 miljoen euro
- Wesley Sneijder van plaats 16 naar 8 met 4,8 miljoen
- Royston Drenthe van plaats 29 naar 12 met 3,4 miljoen
- Ryan Babel van plaats 36 naar 13 met 3,3 miljoen
- John Heitinga van plaats 31 naar 15 met 3 miljoen
- Klaas Jan Huntelaar van plaats 30 naar 20 met 2,5 miljoen

Opvallende dalers
- Clarence Seedorf van plaats 3 naar 7 met 4,9 miljoen
- Anky van Grunsven van plaats 12 naar 32 met 1,6 miljoen
- Roy Makaay van plaats 8 naar 35 met 1,6 miljoen

Beenhakker in onderhandeling met Feyenoord

Feyenoord is momenteel druk in onderhandeling met Leo Beenhakker over een onmiddelijke terugkeer naar de club uit Rotterdam. De bondscoach van Polen moet bij Feyenoord de rol van hoofdtrainer en technisch directeur gaan vervullen. Het AD meldt dat een deal in de maak is.

"Beide partijen zijn van goede wil en er leeft de intentie om op zo kort mogelijke termijn tot zaken te komen." Beenhakker zal als hoofdtrainer en technisch directeur weer wat rust in de tent moeten brengen bij Feyenoord, en de club naar een hogere plaats op de ranglijst moeten brengen.

De huidige bondscoach van Polen zal de taak als hoofdtrainer tot aan het einde van dit seizoen moeten vervullen. Volgend seizoen zal Mario Been het roer over moeten nemen. Don Leo keerde in 2007 ook al voor even terug bij de club uit Rotterdam-Zuid. Hij verving toen de opgestapte Erwin Koeman.

Volgens de bezoekers van FOK!sport was Beenhakker na Been de meest logische keus om Verbeek op te volgen.

Mooie schoolmeisjes strijden om titel in FOK!radio

Voor de mensen die meteen naar FOK!radio willen luisteren: klik hier.

Het moet een ware streling voor het mannelijke oog worden: de verkiezing van het mooiste schoolmeisje van het jaar. Tien deelneemsters die nog over zijn gebleven strijden woensdag in de finale om de titel. Het is voor het eerst dat deze verkiezing wordt gehouden. Maar waarom eigenlijk? En wat kun je winnen? En vooral ook: waar moet je als schoolmeisje aan voldoen? We vragen het vanavond aan de organisatie. Luisteren dus, vanavond vanaf 20:00 uur! Uiteraard kun je ook meepraten via de chat (irc) of op het FOK!forum .

Wat vind jij van de verkiezing van het mooiste schoolmeisje?
Stem nu hier op de poll (rechts onder in beeld)

Daarnaast bellen we natuurlijk met BrandX voor een update uit de PR, Shmoopy over het forum en j0rSz over FOK!sport. Columnist van dienst is TheGrandWazoo.


Onze nieuwe studio in Tilburg is af! Beeldmateriaal staat op onze Hyve. Meld je dus aan voor http://fokradio.hyves.nl !

Je kunt ook meepraten via Skype. Je kunt ons bellen op actionradiolive. Uiteraard kun je ook zelf de muziek aanvragen.

Meteen luisteren?

FOK!radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Klik hieronder op het logo van de mediaspeler die je gebruikt om in te schakelen.

Winamp

Winamp / Itunes

Windows Media Player
Windows Media Player
AAC
Winamp / AAC


Tegenwoordig kun je ook luisteren als je een PDA/mobiele telefoon hebt met GPRS verbinding. Ga dan naar de speciale PDA-site.

Veel luisterplezier!

Modelletje verliest rokje op catwalk

In Parijs presenteerde ontwerper Jean Paul Gaultier vandaag zijn nieuwe collectie. Er stonden deze keer niet alleen broodmagere dames op de catwalk, maar ook kinderen. Gaultier had namelijk haute couture voor een nieuwe doelgroep ontworpen: kinderen in de leeftijd van drie tot vijftien jaar.

Aan de show deden uiteraard ook modellen uit deze leeftijdscategorie mee. Ze droegen dezelfde kleding als hun volwassen begeleiders, maar de pasvorm bleek toch te wensen over te laten, zo bleek toen één van de modelletjes plotseling haar rokje verloor. Het meisje begon te huilen, maar werd al snel door een van de volwassen modellen opgevangen.

Een filmpje van de modeshow is hier te vinden.

Bowlingtoernooi FOK!sport wederom succes

Afgelopen weekend werd de tweede editie van het FOK!sport-bowlingtoernooi weer gehouden. Acht crewleden reisden af naar Utrecht om daar tegen elkaar te strijden en de titel in de wacht te slepen. Uiteindelijk wist Sj0rSz zijn titel te prolongeren. De vorige editie werd ook door hem gewonnen.

Natuurlijk werden er tijdens deze gezellige meeting ook wat foto's gemaakt. Hieronder kan je een kleine impressie van deze gezellige dag terugvinden.


Wachten tot we weer mogen gooien!


Ook de innerlijke mens moet goed worden onderhouden!


Een lange zware dag, maar wel erg gezellig!


Uiteraard hoort er ook nog een overzicht van de gemiddelde scores en de topscore per crewlid bij.

Het gemiddelde per crewlid:

NaamGemiddelde
Sj0rSz118,5
Svensational109
sportfreak100,5
Tackleberry88
nyny8375
WEST71
dennistd56
Peterselieman53,5

De hoogste score per crewlid:

NaamBeste
Sj0rSz146
Svensational135
sportfreak114
Tackleberry109
WEST88
nyny8375
dennistd63
Peterselieman54

Jack de Knipper slaat weer toe

Ondanks alle voorzorgsmaatregelen heeft Jack de Knipper toch weer toegeslagen in de L-flat aan de Laan van Vollenhove in Zeist. Afgelopen nacht heeft de nog onbekende vandaal wederom de bedieningskabels van de zestien liften in de flat doorgeknipt, waardoor alle liften onbruikbaar zijn.

De L-flat waar De Knipper steeds toeslaat telt 2400 bewoners, verdeeld over 728 woningen gelegen aan 500 meter lange galerijen in een 12 verdiepingen tellend gebouw. "Dit had niet meer mogen gebeuren. Na de laatste keer hebben we een systeem ingericht dat er voor zorgt dat alle alarmbellen gaan rinkelen, zodra er een aantal liften het niet meer doen. Er zou dan iemand zo snel mogelijk ter plaatse komen. Dat heeft niet gewerkt, we weten nog niet waarom", laat Willem de Bruin van woningbouwvereniging De Kombinatie weten.

Het alarmsysteem is niet het enige wapen in de strijd tegen Jack de Knipper. Er zijn ook extra camera's opgehangen in de L-flat en er liep extra beveiliging rond. "We weten nog niet of die iets bruikbaars hebben geregistreerd (de camera's, red.). De beelden worden nu bekeken", aldus De Bruin. De vernieling komt op een moment dat de plannen om de liften 'hufterproof' te maken nog op tafel lagen. "We hebben dat nog niet uit kunnen voeren. Onze prioriteit lag eerst bij het herstellen van de schade en het vinden van de dader."

Wie Jack de Knipper is en wat zijn motief is om de liften onklaar te maken is nog niet duidelijk. Er is wel een lijst met mogelijke verdachten opgesteld aan de hand van tips van bewoners en De Kombinatie. Wie de gouden tip heeft, kan daar in ieder geval al vijfhonderd euro mee verdienen.

In oktober 2008 sloeg Jack de Knipper voor het eerst toe in de L-flat. Vervolgens was het in december van dat jaar twee keer kort achter elkaar raak. Niet alleen de liftkabels waren toen doelwit van de vandaal, maar ook rem- en versnellingskabels van fietsen die op de galerij stonden moesten er toen aan geloven.


Met dank aan Paul voor de submit.

Beckham voelt zich uitstekend bij AC Milan

Het lijkt er op dat David Beckham zijn draai bij AC Milan heeft gevonden. Afgelopen weekend wist de Brit zijn eerste doelpunt in Italiaanse dienst te maken. Dit deed de speler tijdens de wedstrijd tegen Bologna (4-1).

"Ik voel me hier uitstekend. Ik maak onderdeel uit van een ploeg die mij al jaren wilde strikken. Bovendien heeft Milan uitzonderlijke supporters," liet de sterspeler in een reactie weten.

Trainer Carlo Ancelotti heeft de hoop uitgesproken dat AC Milan nog lang van de middenvelder kan genieten. "Ik hoop dat hij blijft," aldus de oefenmeester. Beckham speelt momenteel op huurbasis voor de Rossoneri en in maart weer terugkeren naar Los Angeles Galaxy, waar hij onder contract staat.

Penders en Gilissen voorlopig uitgeschakeld

NAC Breda kan de komende weken geen beroep doen op Rob Penders. De aanvoerder van de Brabantse formatie viel dit weekend, tijdens het duel tegen PSV (2-2), geblesseerd uit. Aanstaande donderdag brengt de verdediger een bezoekje aan het ziekenhuis.

De clubleiding van NAC Breda verwacht dat Penders ongeveer drie weken niet kan spelen. Ook Tim Gilissen wist de 90 minuten in Eindhoven niet vol te maken. Deze voetballer viel namelijk uit met een kwetsuur aan zijn lies- of buikwand. Het is nog niet duidelijk hoelang hij niet kan spelen.

Game-verkopen overstijgen DVD- en Blu-ray verkopen

Winkel verkopen van videogames hebben afgelopen jaar voor het eerst in de geschiedenis meer opgeleverd dan die van Blu-ray en DVD. De verkoop van videogames in 2008 was ten opzichte van het vorige jaar gestegen met 20 procent naar USD 32 miljard, wat volgens Media Control GfK komt door de populariteit van de Wii. Verkopen van DVD en Blu-ray samen daalde met 6 procent naar USD 29 mljard. Media Control GfK voorspelt verder dat games verantwoordelijk zullen zijn van 57 procent van alle media gerelateerde verkopen dit jaar, tegenover 53 procent in 2008 en 47 procent in het jaar daarvoor. Verwacht wordt dat de verkoop van games dit jaar met 12 procent zal groeien, naar USD 36 miljard.

Gomes krijgt concurentie bij Spurs

Heurelho Gomes zal met Carlo Cudicini moeten gaan uitmaken wie de eerste keeper van Tottenham Hotspur is. De Italiaanse doelman maakt met onmiddellijke ingang de overgang van Chelsea naar White Hart Lane, zo is maandagmiddag bekend geworden. Chelsea heeft de 35-jarige keeper transfervrij laten vertrekken.

Cudicini was in de huidige selectie van Chelsea na John Terry degene die het langst aan de Londense club verbonden was. De Zuid-Europeaan werd in 2002 op huurbasis aangetrokken als stand-in voor de Nederlander Ed de Goey. Na één seizoen al maakte hij voor nog geen twee ton definitief de overstap naar de Londense club.

In de zomer van 2004 was de komst van Petr Cech debet aan de reserverol van Cudicini. De doelman was in de voorgaande seizoenen de onbetwiste nummer één geweest, maar moest daarna zijn plek aan de Tsjech afstaan. Cudicini behoort met 101 clean sheets tot één van de beste doelmannen uit de geschiedenis van Chelsea.

GTA IV voor de PC krijgt nieuwe patch

Er is een patch verschenen voor de PC-versie van GTA IV. Deze patch update het spel naar versie 1.0.2.0

Door de patch krijg je nu een aantal nieuwe opties in het graphics-menu waarmee je de kwaliteit van onder meer water kan aanpassen. Daarnaast is de rendering geoptimaliseerd en zijn een aantal bugs aangepakt waardoor het spel beter opstart. De complete lijst met updates kun je hieronder vinden.

Je kunt de patch hier downloaden.

quote
Version 1.0.2.0
GRAPHICS FIXES / ADDITIONS:
* Graphics Menu:
o Added "Water Quality", "Shadow Quality" and "Reflection Resolution" sliders in graphics menu.
o Added "Definition" and "VSync" toggles in graphics menu.
* Rendering optimizations.
* VSync optimizations.
* Nvidia 7000 series
o Mirrors fixed

PATCH 1 FIXES:
* Direct input device support is now disabled by default and can only be enabled with the commandline: "-usedirectinput"
* Supported Controllers:
o Logitech Dual Action
o Logitech RumblePad 2
o Logitech Cordless RumblePad 2
o Saitek P2500
* Supported Wheels:
* Note: Controls are unmapped, user must map controls using Manufacturer's mapping software.
o Logitech G25 Racing Wheel
o Logitech Wingman Formula GP Wheel
o Logitech MOMO Racing
o MOMO Force
o Driving Force Pro
o Driving Force
o Formula Force
* Added Commandline "-notimefix" which will help some users who are experiencing the fast/slow gameplay issue after patch 1 was applied.
* Fixed a bug that caused some users to experience endless looping audio effects after Patch 1 was applied.
* Benchmark was disabling sounds after Patch 1 was applied, this is now fixed.

CRASH FIXES:
* Unable to load game fixed - For some users, a DOS window would open and close immediately upon Game Launch, GTA IV would never launch.
* Hang on Initial Game Loading Screen fixed - Some users experienced Character Art Loading screens in an endless loop.
* Certain causes of the RESC10 error have been fixed (Alt-Tab, change resolution). If you experience an RESC10 error, you must restart.
* Certain Instances of the "GRAND THEFT AUTO IV has encountered a problem and needs to close" error have been fixed.

VIDEO EDITOR:
* Naming clips is now mandatory on Export

MULTIPLAYER:
* Legitimate players being kicked from Multiplayer matches has been fixed.

GENERAL ADDITIONS / FIXES:
* Wireless 360 controllers not functioning - Triggers were full on/off, fixed.
* In the Options menu accessed from the Title Screen a “Game” section has been added with the ability to turn Clip capture on/off.Miljoenen uit IJsland voor Groningen en Dordrecht

De IJslandse Kaupthing Bank heeft zowel de provincie Groningen als de gemeente Dordrecht miljoenen euro's terugbetaald. Groningen had 20,9 miljoen euro uitgezet bij de IJslandse bank, bij de gemeente Dordrecht ging het om 3,4 miljoen euro.

De noordelijke provincie kreeg bovendien 0,9 miljoen euro rente gestort, Dordrecht kreeg bijna twee ton aan rente uitgekeerd. Dat hebben beide overheden vandaag bekendgemaakt.

Groningen had in totaal dertig miljoen euro uitstaan bij twee IJslandse banken. Door het omvallen van beide banken leek de provincie naar haar geld te kunnen fluiten. Nu krijgt Groningen het grootste gedeelte van het verloren geld terug dankzij een nieuwe wet. Door deze wet krijgen particuliere rekeninghouders zoals de provincie Groningen voorrang op banken en financiële instellingen bij het terugbetalen van de schulden.

Over de 10 miljoen euro die is uitgezet bij de Landsbanki, bestaat nog onduidelijkheid. Dordrecht heeft ook geld uitstaan bij de Landsbanki. Het gaat om een bedrag van 8 miljoen euro.

Het provinciebestuur en het gemeentebestuur doen er samen met onder meer Den Haag en het Rijk alles aan om ook dit geld terug te krijgen. "We verwachten dat we ook dit bedrag op den duur terugkrijgen", aldus een provinciewoordvoerder.

CD: The Rifles - The Great Escape

"Approved by Paul Weller" had er op de hoes kunnen staan. Weller is namelijk niet vies van de muziek van The Rifles. Dat gold voor meer mensen die het aanstekelijke No Love Lost uit 2006 meermaals in hun cd-speler slingerden. Puntige pop-rockliedjes die bleven hangen als olie aan een verendek. 'She's Got Standards', 'Local Boy' en 'Repeated Offender' waren vaandeldragers van het groeiende succes van de mod-rock band. Na drie jaar wachten is de opvolger klaar en draagt de titel Great Escape.

Wasbeer hapt penis eraf

Een wasbeer heeft ervoor gezorgd dat een 44-jarige Rus het voortaan zonder een deel van zijn penis moet doen.

De Rus was een weekendje weg met vrienden en wilde eens even flink indruk maken op zijn vrienden. Na een avondje flink gedronken te hebben, besloot hij het dier te penetreren. De wasbeer was daar echter totaal niet van gediend, en hapte naar de pielemans van de Rus.

Het afgebeten stuk snikkel is nu in handen van enkele plastische chirurgen in Moskou. Die proberen er nog het beste van te maken. "De dokters zeggen dat het zaakje weer zal functioneren, maar het afgebeten deel kunnen ze er niet meer aannaaien", aldus een van zijn vrienden.

Nieuwe Mortal Kombat-game in de maak

Afgelopen feestperiode heeft Midway zo'n beetje al zijn hoop gevestigd op Mortal Kombat vs DC Universe, gelukkig gingen de verkopen goed. Ze hebben bijna twee miljoen exemplaren van de game verscheept. In een pers-release heeft Midway bekend gemaakt dat ze alweer bezig zijn met een nieuw deel.

"We"re already hard at work on our next version of Mortal Kombat, and look forward to being able to reveal more details in the future,"

Er is dus blijkbaar nog genoeg geld in de kas bij Midway voor een nieuwe Mortal Kombat. Verwacht hem rond kerst in de winkel.


Bijna twee miljoen keer verscheept!

[NHL] Stand per 26-1-2009

Hieronder vind je de stand in de NHL per 26-1-2009

Atlantic GP W L OT Pts GF GA
New Jersey Devils472915361145118
New York Rangers482816460127125
Philadelphia Flyers462512959151137
Pittsburgh Penguins482321450144146
New York Islanders471329531115164

Northeast GP W L OT Pts GF GA
Boston Bruins47348573168106
Montréal Canadiens462713660145127
Buffalo Sabres472418553135133
Toronto Maple Leafs471722842136168
Ottawa Senators441621739108129

Southeast GP W L OT Pts GF GA
Washington Capitals483015363153138
Carolina Hurricanes482320551121142
Florida Panthers462117850129132
Tampa Bay Lightning4716211042121145
Atlanta Thrashers481726539144172

Central GP W L OT Pts GF GA
Detroit Red Wings46319668173133
Chicago Blackhawks452512858152114
Columbus Blue Jackets472220549129133
Nashville Predators462023343111134
St Louis Blues461923442133149

Northwest GP W L OT Pts GF GA
Calgary Flames462814460146138
Edmonton Oilers462419351132138
Vancouver Canucks482219751137137
Minnesota Wild462320349117107
Colorado Avalanche472323147131140

Pacific GP W L OT Pts GF GA
San Jose Sharks45346573160108
Phoenix Coyotes482419553126139
Anaheim Ducks492321551136137
Dallas Stars452018747130152
Los Angeles Kings461920745117131

NB: De afgelopen twee wedstrijden zijn er geen wedstrijden gespeeld vanwege de Allstar game.

Opnieuw Belgische keeper voor Dordrecht

FC Dordrecht heeft een vervanger gevonden voor de onlangs vertrokken doelman Govert Boyen. Wederom is men in de zoektocht naar een keeper uitgekomen in België.

Viervoudig Belgisch international Tristan Peersman komt namelijk naar de Krommedijk. De 29-jarige sluitpost was clubloos, nadat hij was vertrokken bij het Griekse OFI Kreta. Die club voldeed namelijk niet aan de betalingsvoorwaarden. Peersman speelde eerder voor Beveren en Anderlecht en was in Nederland enige tijd actief voor Willem II. Voor die club keepte hij zestien keer in de eredivisie.

De komst van Peersman betekent waarschijnlijk dat Sjoerd Rensen, die de afgelopen duels het doel van de Schapenkoppen verdedigde, weer naar de reservebank wordt verwezen. Rensen ging vorige week zowel in het bekerduel met De Graafschap als in de competitiewedstrijd tegen MVV niet vrijuit bij tegengoals.

Ecclestone: "Drie auto's per team"

Bernie Ecclestone heeft voorgesteld om drie auto's per team in te gaan zetten. Deze maatregel zou er voor moeten zorgen om leegloop in de Formule 1 te voorkomen.

"Als de autofabrikanten motoren kunnen leveren aan andere teams, dan kunnen zij ook wel drie auto’s inzetten", verklaart Ecclestone tegenover DPA. Volgens de Brit zou een drietal auto's per team het komende seizoen al mogelijk zijn indien Honda geen koper kan vinden voor maart. Dit idee lijkt echter alleen weggelegd te zijn voor de grotere en 'rijkere' teams.

Williams: "Kostenbesparing was noodzakelijk"

De bezuinigingen in de Formule 1 komen voor het team van Williams als geroepen. De Britse renstal leed de afgelopen jaren verliezen en zag enkele grote sponsors vertrekken. Daarom moeten er in 2009 weer zwarte cijfers komen.

"Gezien de huidige financiële situatie in de wereld waren de kostenbesparende maatregelen zeer belangrijk", aldus teameigenaar Frank Williams in de Financial Times. "We moeten winst gaan maken. Om succesvol te zijn en om in de sport te blijven, moeten we het financieel ook goed doen. We hebben in de laatste paar jaar flink verloren, maar ik denk dat we over de middelen beschikken om dat het hoofd te bieden."

Dit moet het team doen zonder Petrobras en Lenovo die het team verlaten hebben. Andere sponsoren zoals Royal Bank of Scotland (RBS) en Philips hebben in het afgelopen jaar flink verlies geleden.

Seizoen Andersson over

FC Groningen-speler Petter Anderssen komt dit seizoen niet meer in actie. De aanvaller scheurde in het met 1-0 gewonnen thuisduel met Ajax zondag de voorste kruisband van zijn linkerknie af en moet geopereerd worden.

De Zweedse speler was teleurgesteld na de uitslag van de MRI-scan. "Ik wist eigenlijk al meteen dat het niet goed zat. Helaas klopt dat ook." Hij vond wel dat de blessure aan hemzelf te wijten was. "Ik wil de tegenstander blokken, maar kom met mijn passen verkeerd uit. Daarom zet ik met mijn verkeerde been de tackle in. Ik ben dom geweest, maar het is nu eenmaal gebeurd."

[MotoGP] Bridgestone enige bandenleverancier

Bridgestone heeft vandaag een contract ondertekent wat het Japanse merk de komende drie jaar het alleenrecht geeft voor het leveren van de banden in de MotoGP. De fabrikant won een tender die uitgeschreven was door Dorna dat de rechten van de raceklasse bezit.

De internationale motorsport FIM had besloten dat er maar één bandenleverancier in de koningsklasse van de motorsport mocht zijn, waardoor een tender noodzakelijk was. Michelin kon zich hierin niet vinden en trok zich na 36 jaar terug uit de MotoGP.

Man overleeft dankzij fles whiskey

Een bejaarde man uit het Engelse Somerset heeft zijn leven te danken aan een fles whiskey. De man struikelde thuis over een telefoondraad en viel op de grond. In zijn val trok hij een bankje mee dat bovenop hem terecht kwam.

De man kwam hierdoor 60 uur klem te zitten onder het bankje. Aangezien hij rugpatiënt is, kon hij niks doen. Behalve dan reiken naar de fles sterke drank, wat hem in leven gehouden heeft.

Door af en toe een slokje te nuttigen bleef de bejaarde in leven. Hij werd gered nadat er toevallig iemand bij hem aan de deur kwam, die vervolgens hulp is gaan halen. Op dit moment maakt de man het weer prima.

Met dank aan Andiamo voor de submit.

Advocaat verkracht 13-jarig meisje

De rechtbank in Antwerpen heeft advocaat Renaat Q vandaag veroordeeld tot vijf jaar cel en een boete van 5.000 euro. Dit vanwege mensenhandel en verkrachting van een minderjarige. Van de celstraf zijn er 2 jaar effectief en daarnaast is hij nog voor vijf jaar uit zijn burgerrechten ontzet.

Renaat Q. was samen met Belkacem R. in 2004 naar het Atlasgebergte in Marokko gereisd. Daar kozen ze een jong en onwetend meisje van 13 uit en namen haar mee naar België. De arme familie van het meisje kreeg een bruidsschat en gingen er mee akkoord dat het meisje in België zou gaan studeren en dat Q. voor haar zou zorgen en later met haar mocht trouwen.

Het liep helemaal anders toen het meisje naar België kwam en bij Q. en zijn moeder Renata R. in huis trok. Q. verkrachtte haar regelmatig en ze moest het huishouden doen. Renata R. sloeg haar regelmatig omdat ze moeilijk deed. Uiteindelijk werd het meisje uit huis gezet omdat ze zich teveel verzette tegen de tirannie.

Een Marokkaanse familie ving het meisje op en lichtte de politie in. Q. ontkent uiteraard alles en zegt dat hij het meisje slechts tijdelijk heeft opgevangen, maar toen hij merkte dat ze uit was op een verblijfsvergunning en wilde trouwen stuurde hij haar weg. Ook zou hij haar niet hebben verkracht en zou ze niet minderjarig zijn, maar medisch onderzoek wijst anders uit.

De moeder krijgt 3 maanden cel en een boete van 250 euro. Twee medeverdachten, Belkacem R. en Mimoun T., kregen ook gevangenisstraffen. Renaat Q. gaat wellicht nog in beroep.

Consumentenautoriteit pakt telemarketing aan

De Consumentenautoriteit (CA) gaat dit jaar de strijd aan met misleidende en agressieve telemarketingactiviteiten en verkoopdemonstraties. De waakhond voor de belangen van de consument liet vandaag weten zich in 2009 daarop te richten.

De organisatie, ook bekend van website ConsuWijzer, zegt dat veel mensen last hebben van misleidende en agressieve telefonische verkoop en dat verkoopdemonstraties voor onder andere vakantieclubs tot hoge schadebedragen leiden. "De nieuwe wet die oneerlijke handelspraktijken moet tegengaan, geeft ons mogelijkheden om hiertegen op te treden", aldus Marije Hulshof, directeur van de CA.

Vliegen is gevaarlijk!

mona-schrijft-terug stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

Ik ga op vakantie. Ik bedoel, echt op vakantie. Niet een weekendje weg, geen weekje Terschelling, maar echt in een vliegtuig naar Griekenland. Vliegen dus. Je moet op de piloot vertrouwen. Dat zijn deskundigen die er heel lang voor geleerd hebben. Een geruststellende gedachte.

Helaas kijk ik veel Discovery en NGC en dat verandert je kijk op veilig vliegen drastisch, kan ik wel zeggen. Seconds from Disaster en Planecrash en dat soort programma's onthullen de bloedstollende feiten. Een kleine opsomming.

''Gears-flim wordt net als LOTR, alleen dan harder''

De Gears of War-film, waar menig fan al naar uitkijkt, zou net als de Lord of The Rings een trilogie kunnen worden als we de regisseur Len Wiseman mogen geloven. Len Wiseman, onder andere bekend van Die Hard 4.0, werkt samen met Fast & Furious schrijver Chris Morgan, wie de film als 'Lord of the Rings met een harder randje' beschreef.

"When I was on Die Hard, I had to choose some video game for the background in a scene with Kevin Smith. I was shown about a dozen games and told to 'Choose one to be in the background' and I said 'this one looks really, really cool whatever it is,' and it was Gears Of War. I just really connected with it; the design of it the world, the whole thing. So I actually brought an Xbox 360 to start researching what it was.
The hope is that we're wanting to do three movies and really cover the bases on everything. Basically a harder edged Lord Of The Rings," Aldus Len Wiseman.

Peter Jackson, de regisseur van Lord of The Rings, had drie gigantische boeken als referentie-materiaal. Wiseman heeft twee spellen waar hij het mee moet doen. Laten we hopen dat Wiseman zichzelf kan waarmaken en van Gears of War net zo'n prachtige film als Lord of the Rings kan maken.

[upd]Duitser rijdt dwars door kerkdak

Een 23-jarige Duitse automobilist is gisteren door het dak van een kerk gereden. De man reed op de autobahn in de deelstaat Saksen en verloor de macht over het stuur. Zijn auto vloog met hoge snelheid de berm in en werd vandaar door een verhoogd weggedeelte tegen het kerkdak gekatapulteerd.

De brandweer rukte met een kraanwagen uit om de man uit het zeven meter hoge dak dak te bevrijden. De Duitser raakte door de Dukes of Hazard-actie zwaargewond en is naar het ziekenhuis gebracht. Een foto van het bizarre ongeluk vind je hier.

Update 15.25 uur

De man reed met 170 kilometer per uur bij een afslag gewoon rechtdoor over een hellend stuk grond, dat als een soort springschans werkte. De automobilist had mogelijk alcohol gedronken. Hij werd liggend op een baar uit het dak getakeld, meldden Duitse media vandaag. Een deel van het dak raakte zwaarbeschadigd.

Meer foto's vind je HIERRR.

Automobilist dwars door kerkdak (foto: ANP)

 

Alonso: "Op vrijdag testen zinloos"

In het nieuwe Formule 1-seizoen mag er buiten de Grands Prix om nog nauwelijks getest worden. De vrijdagen van de raceweekenden zijn in plaats daarvan aangemerkt als testdagen. Zo moeten die dagen aantrekkelijker voor publiek worden. Fernando Alonso stelt echter dat dit niet het geval zal zijn.

De Spanjaard is van mening dat het testwerk het verloop van het weekend te veel zal beïnvloeden en dat de teams daarom geen gebruik zullen maken van de mogelijkheid. "Als een team het nodig vindt om allerlei nieuwe zaken op de vrijdag uit te testen, dan beschouw ik dat als het spelen van paniekvoetbal. Vrijdagen zijn gewoon om te checken of alles werkt ter voorbereiding op de kwalificatie en de race," aldus Alonso.

"In het meest extreme geval worden er op de vrijdagen nog wat veranderingen aan de afstelling doorgevoerd, maar daar houdt het ook wel mee op. Daarbij spelen ook de motorregels mee, dus ik verwacht niet dat coureurs heel veel ronden zullen rijden op de vrijdagen," aldus de Spanjaard die refereerde aan het feit dat er per rijder maar acht motoren dit seizoen zijn toegestaan.

Het belangrijkste voorbeeld dat Alonso aanhaalt is het testen van KERS op de vrijdag voor de Grand Prix, mocht een team het systeem nog niet werkend gekregen hebben. "Dat is écht veel te laat, dan valt er niets meer te redden."

Meer De Blob in de toekomst

THQ heeft plannen om meer met de Blob te doen in de toekomst nadat de Blob en redelijk succes heeft geboekt op de Wii de afgelopen periode. De game Blob biedt de speler de mogelijkheid om alles een andere kleur te geven, van gebouwen tot aan de grond. Je kunt verschillende kleuren maken door verfmannetjes van de grond op te pakken. Maar pas op voor de INKT-politie, want die maakt alles zwart en dan kun je weer opnieuw beginnen. De game werd bedacht door een paar Nederlandse studenten, die het vervolgens verkochten aan THQ.

"We're pleased with de Blob's performance worldwide. It's a great intellectual property and you can tell your readers to expect to see more of de Blob in the future," Aldus THQ

Regering IJsland treedt af

De regering van IJsland is afgetreden. Dat heeft premier Geir Haarde vandaag bekendgemaakt.

De regering lag zwaar onder vuur door de teloorgang van de grootste banken van het land, waaronder Icesave. Het financiële systeem is ingestort en het land is nagenoeg bankroet.

Woedende IJslanders hebben de afgelopen weken gedemonstreerd in de straten van de hoofdstad Reykjavik, om het vertrek van de regering te eisen. Vrijdag maakte Haarde bekend dat hij vervroegde verkiezingen had uitgeschreven. Die worden gehouden op 9 mei.

Dode bij ongeval Slootdorp

Een automobilist is vanmiddag overleden na een aanrijding met een tankwagen in het Noord-Hollandse Slootdorp.

De bestuurder botste op een kruising met de tankwagen en overleed ter plaatse. Twee personen raakten bekneld.

Het ongeluk gebeurde rond 13.30 uur vanmiddag. De politie is een onderzoek gestart naar de oorzaak van de aanrijding.

Korte update 15.15 uur

Het ongeval vond plaats op de Nieuwersluizerweg. In de auto zat een ouder echtpaar. Het slachtoffer is de vrouw. De man is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Uwe Boll wint award

Onze grote vriend Uwe Boll, regisseur van gameverfilmingen als Postal, Bloodrayne en Dungeon Siege, heeft sinds kort een award op zijn naam staan. Of hij hier blij mee is is maar de vraag, want het betreft de Worst Career Achievement Award.

Jaarlijks worden de Golden Raspberry's Awards uitgedeeld aan de slechtste filmmakers. Dit jaar is Uwes In the Name of the King: A Dungeon Siege Tale voor maar liefst vijf categorieën genomineerd. Deze zijn Worst Picture, Worst Director, Worst Screenplay, Worst Supporting Actor, and Worst Supporting Actress. Ondanks Bolls talent om slechte films te maken is het echter niet waarschijnlijk dat hij al die prijzen ook daadwerkelijk binnenhaalt. Hij moet het namelijk opnemen tegen andere slechte films van hoog (laag?) niveau als Meet the Spartans en Disaster Movie.

Hoe Uwes film het ervan af brengt weten we pas over een kleine maand. De awards worden 21 februari uitgedeeld. Wat er ook gebeurt, de mensen van de Ersatz Academy waren in ieder geval zo onder de indruk van Uwes carrière dat de Worst Career Achievement Award alvast niet meer mis kan lopen. Gefeliciteerd Uwe!

Toivonen: "Elke aanvaller doet aan diving"

Nieuwbakken PSV-spits Ola Toivonen debuteerde zaterdagavond tegen NAC Breda. De Zweed deed dat naar behoren, maar zijn debuut had wel een wrange nasmaak. PSV kwam niet verder dan een 2-2-gelijkspel, terwijl Toivonen werd beboet vanwege een schwalbe.

"Dat is normaal. Het was geen overtreding maar elke aanvaller doet aan diving," zegt de aanvaller in het Eindhovens Dagblad. Buiten dat moment was Toivonen niet ontevreden over zijn eerste duel voor de Eindhovenaren. "Ik heb vaak de bal gekregen en dat is natuurlijk altijd prettig in je eerste wedstrijd. Alleen was mijn timing niet goed genoeg. Ik kreeg weinig ruimte voorin waardoor ik niet zoveel acties kon maken."

"Ik moet wennen dat er maar twee spelers voorin staan. Vaak had ik drie verdedigers om me heen waardoor het erg moeilijk doorkomen was, maar ik ben wel tevreden over mijn eerste zeventig minuten voor PSV."

Zijn eerste week bij PSV is goed bevallen. Een meevaller is dat er minder wordt getraind in de sportschool dan hij gewend was bij Malmö. "In Zweden brachten we veel tijd door in de 'gym'. Er wordt daar veel gelet op de fysieke gesteldheid van spelers. Bij PSV brengen we daar minder tijd door."

Scholen bieden leerlingen te weinig steun

Om de uitval van jongeren uit het vmbo en mbo te bestrijden, moeten scholen veel meer zorg aanbieden dan ze nu doen. De school moet 'structuur en verbondenheid' bieden aan leerlingen die dat thuis ontberen. Dat adviseert de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid in zijn rapport Vertrouwen in de school dat vanmiddag wordt gepresenteerd. De WRR noemt zo'n school een 'plusschool'.

De WRR richt zich in zijn rapport op slechts een deel van de schooluitvallers: de overbelasten. Dat zijn leerlingen die een optelsom van problemen hebben: gebroken gezinnen, armoede, gedragsproblemen, gebrekkige vaardigheden en capaciteiten, criminaliteit, drugs, werkloosheid. Zij vormen de moeilijkste en 'meest dramatische' groep van de uitvallers, en in de vier grote steden vallen de meeste schooluitvallers in deze categorie.

Warmte, aandacht en liefde

'Niemand houdt van ze', tekenen de onderzoekers van de WRR op uit de mond van een schooldirecteur. En in die richting zoekt de WRR ook de oplossing. "De scholen moeten 'verbondenheid' bieden". De onderzoekers citeren met instemming mensen uit het veld die spreken in termen van 'warmte, aandacht, liefde, eigenwaarden en 'erbij-horen'.

Om dat te kunnen realiseren, moeten de scholen niet te groot zijn. Leerlingen moeten zo veel mogelijk te maken hebben met een constante groep van leraren, die moeten opereren als een maatschap: zonder te veel bemoeienis van beleidsmakers en bestuurders, maar 'onderling verbonden door een gezamenlijke missie'.

Sociaal milieu

Plusscholen moeten veel meer geld kunnen krijgen. Nu krijgen scholen alleen extra geld voor leerlingen met een leerachterstand. De WRR vindt dat ook moet worden gekeken naar sociaal milieu. Verder zou geld moeten worden ingezet van de Wet Werk en Bijstand, dat nu wordt gebruikt in geval van jeugdwerkloosheid. Volgens de WRR is het niet nodig te wachten op werkloosheid voordat dat geld wordt ingezet.

De raad wil ook dat de gemeente meer doet om concentratie van de problemen op één of enkele scholen tegen te gaan. Dat kan door spreidingsbeleid, maar het kan ook door de plusscholen flink extra te betalen zodat ze aantrekkelijker worden.

Serena wil Roddick geen revanche gunnen

Tennisster Serena Williams wil haar landgenoot Andy Roddick geen revanche gunnen voor de 6-1 nederlaag die hij als kind tegen haar leed. Roddick die van mening was dat het 6-4 geworden was, daagde Serena tijdens het Australian Open uit nadat ze het verhaal aan de media verteld had.

"Ik denk niet dat we nog eens tegen elkaar moeten tennissen. Ik won, ik was duidelijk de betere speler," zei Serena maandag na het bereiken van de kwartfinales. "De score spreekt voor zich. Andy maakt altijd grapjes over een nieuwe wedstrijd. Ik heb er niet eens tijd voor."

Ambassadeur smokkelt 1500 liter drank

De Kroatische ambassadeur in Libië, Jovan Vejnovic, heeft vorig jaar voor ruim 18.000 dollar aan drank Libië binnengesmokkeld. De krant Jutarnji List schrijft vandaag op basis van een intern document van het Kroatische ministerie van Buitenlandse Zaken dat het gaat om 514 liter sterke drank, 682 liter bier en 310 liter wijn.

Tegenover president Stjepan Mesic van Kroatië, die hem vorige week over deze kwestie aan de tand voelde, heeft de ambassadeur verklaard dat het merendeel van de drank bestemd was voor werknemers van een Kroatisch bedrijf dat in Libië actief is. Kennelijk nam de president genoegen met deze uitleg. Gevraagd om commentaar zei zijn woordvoerster tenminste tegen Jutarnji List: "Omdat de drank bestemd was voor onze arbeiders in Libië kun je het geen smokkel noemen. Het is eerder een vorm van hulp aan onze mensen die daar werken. Daarom wordt de ambassadeur ook niet teruggeroepen."

Resident Evil 5 Demo op Xbox Live

De tijd is gekomen om je shotgun af te stoffen, want met ingang van vandaag kunnen de Xbox 360 eigenaren onder ons de demo voor Resident Evil 5 downloaden op Xbox LIVE. De demo laat je een gedeelte uit de campaign-mode spelen. Het enige dat je hiervoor nodig hebt is een gold-abonnement en 500MB schijfruimte.

Ook de PS3-gamers onder ons kunnen alvast beginnen met het afstoffen van hun shells. Over een week kunnen zij namelijk ook aan de slag met de demo van de nieuwe Resident Evil. Deze is te downloaden vanaf 2 Februari.

In het vijfde deel van de Resident Evil franchise reizen we af naar het hete Afrika om in de huid van oude bekende Chris Redfield te kruipen. De hitte zal een prominente rol spelen in de game, zo kun je hallucinaties krijgen als je te lang in de felle zon blootgesteld wordt. De game ligt 13 Maart in europa in de schappen.Bekijk de systeemeisen en de Collector's Edition van Demigod

Gamestop geeft ons soms interessant nieuws. Dit keer laat de onlinewinkel de Collector's Edition van Demigod zien. Daarnaast geeft de site ook meteen de systeemeisen van de game weer.

De collector's edition zal onder andere het spel, een exclusieve soundtrack-cd en een tinnen figuurtje bevatten. Op de site staat vermeld dat de game veertien maart uit zal komen, maar dit gaat om een Amerikaanse release. De releasedatum voor ons is jammer genoeg nog niet bekend.

Minimale systeemeisen:
Windows XP SP3/Vista SP1
1.8 GHz Processor
512 MB RAM Werkgeheugen
128 MB 3D Videokaart (GeForce 6800/Radeon 9800 of beter)
DirectX 9.0c

Aanbevolen systeemeisen:
Windows XP SP3/Vista SP1
3 GHz Processor
1GB RAM Werkgeheugen
256 MB 3D Videokaart (GeForce 7600/Radeon x800 of beter)
DirectX 9.0cEcclestone wil fabrikanten binden

Formule 1-baas Bernie Ecclestone wil dat fabrikanten zich langer binden aan de Formule 1. Daarom heeft de Brit de teams een contract aangeboden waarin ze meer vrijheid hebben om hun geld uit te geven.

Na de voortdurende afspraken over bezuinigingen in de Formule 1 wil Ecclestone de fabrikanten juist meer vrijheid geven op het financiële vlak, omdat ze volgens de Brit toch wel manier vinden om het geld uit te geven. "Als de fabrikanten bereid zijn zich voor langere tijd aan de Formule 1 te binden, laten we zeggen tien jaar, dan mogen ze van mij uitgeven wat ze willen, als ze maar motoren en versnellingsbakken aanbieden tegen een redelijke prijs," aldus de Brit in de Daily Telegraph.

"Het zou een herhaling van het Honda-verhaal voorkomen, omdat we ze dan kunnen aanklagen als ze vertrekken. En daar zouden ze weinig trek in hebben. Of ze zich willen vastleggen weet ik niet, want ze zijn het bijna nooit ergens over eens."

Ecclestone blijft voor komend seizoen ondanks de komst van KERS optimistisch. Mocht het team van Honda niet overgenomen worden, dan staan er maar achttien auto's op de startgrid. "We zijn niet pessimistisch, integendeel. Met maar negen teams zal het geen verschil maken. Het gaat om de rijders, niet om de teams."

Chauffeur vernielt Schipholtunnel

Een 44-jarige vrachtwagenchauffeur uit Haarlem heeft vanochtend talloze vernielingen aangericht in de Schipholtunnel. De trucker reed met een hijskraan op een dieplader de tunnel in, maar de wagen was 32 centimeter hoger dan is toegestaan in de tunnel.

Hierdoor vernielde hij zes matrixborden, zo'n vijftig verlichtingsbakken en vier speakers van omroepinstallaties. Ook hebben drie automobilisten zich gemeld die schade aan hun auto opliepen door rondvliegende materialen.

Omdat de chauffeur met een lading hoger dan 4 meter reed, had hij hier een ontheffing voor aangevraagd en gekregen. Deze route stuurde hem echter niet via de Schipholtunnel. Daarom mag de beste man nu een boete gaan betalen voor de vernielingen, en een boete voor het niet houden aan de voorgeschreven route.

Portsmouth versterkt middenveld

Portsmouth heeft zijn middenveld versterkt met twee nieuwe aankopen; Hayden Mullins en Pelé. De van West Ham United afkomende Mullins heeft een contract voor 3,5 jaar ondertekend, Pelé komt op huurbasis van FC Porto. Portsmouth heeft echter een optie tot koop afgedwongen.

De 29-jarige Mullins was ondertussen aan zijn zesde seizoen bij de Hammers begonnen, waar hij dit seizoen zeventien wedstrijden heeft kunnen spelen. Hij begon echter maar vijf wedstrijden in de basis.

Pelé, voluit Vitor Hugo Gomes Passos, kwam helemaal niet veel aan spelen toe bij FC Porto. Hij mocht dit seizoen pas twee wedstrijden meespelen, beide keren als invaller. Vorig seizoen was de aanvallende middenvelder actief voor Italiaans landskampioen Internazionale. Bij de Nerazzuri mocht hij vijftien wedstrijden spelen, waarvan elf als invaller.

Zwemleraar had relatie met 12-jarige

Een 36-jarige Belgische zwemleraar moet 37 maanden de bak in, waarvan één jaar onvoorwaardelijk. De man was namelijk stapelverliefd op een 12-jarig meisje aan wie hij zwemles gaf en had daar een seksuele relatie mee.

De seksuele relatie vond vorig jaar plaats tussen februari en oktober. In maart wilde hij stoppen met de relatie, maar dat gebeurde niet. De man laat zich behandelen en mag nooit meer contact hebben met het meisje of de familie.

Piepoli voor twee jaar geschorst

Het Italiaans Olympisch comité CONI heeft wielrenner Leonardo Piepoli voor twee jaar geschorst wegens het gebruik van doping. De Italiaan werd in de Tour de France van vorig jaar betrapt op CERA, een variant van Epo.

Piepoli heeft inmiddels het gebruik van het verboden middel toegegeven. Eerder was hij al door zijn ploeg Saunier Duval uit koers gehaald en ontslagen wegens het overtreden van de ethische code. Op zes oktober kwam daar een positieve dopingtest bij.

'Babymoordenaar stak vorige week bejaarde neer'

De twintigjarige man die vrijdag twee baby’s en werkneemster van een kinderdagverblijf doodstak zou tien dagen geleden ook een 73-jarige vrouw in Beveren, bij Antwerpen, hebben omgebracht.

Volgens de Vlaamse publieke omroep VRT zijn in de woning van de vrouw DNA-sporen van Kim De Gelder aangetroffen. Ook zou een getuige hem hebben zien wegfietsen. De bejaarde vrouw werd op 16 januari dood aangetroffen in haar woning.  Ze was met messteken om het leven gebracht. Het motief voor de moord is onduidelijk.

De dader van de slachtpartij in Dendermonde is na zijn aanhouding in hongerstaking gegaan. De Gelder is aan een infuus gelegd om uitdroging te vermijden. Dat meldt onder meer de Belgische krant De Standaard.

Het gaat niet goed met moordenaar, aldus officiële bronnen. Hij zou apathisch en suïcidaal zijn. Wel is hij volgens de VRT gaan praten, maar hij heeft nog niets over de moordpartij losgelaten. Het motief blijft volstrekt onduidelijk. Er is nog geen verband gevonden tussen de dader en het kinderdagverblijf.

Wel is er meer bekend geworden over de achtergrond van de jongen. Zo blijkt hij een stille einzelgänger te zijn, die met bijna niemand contact had. Voor hij vrijdag werd aangehouden, was hij nog niet met de politie in aanraking geweest. Hij woonde in een appartement in Sinaai, bij Sint-Niklaas, zo’n 20 kilometer van Dendermonde. Hij moet dinsdag voor het eerst voor de rechter verschijnen.

Met dank aan morgaine21, bierspons en E-Lise voor de submit.

Militaire geheimen op tweedehands mp3-speler

Een Nieuw-Zeelander die in een Amerikaanse tweedehandswinkel een mp3-speler had gekocht, ontdekte thuis dat de vorige eigenaar het apparaat niet helemaal had leeggehaald. Op de speler bleken nog rond de zestig geheime bestanden van het Amerikaanse leger te staan, meldden Nieuw-Zeelandse media vandaag.

De documenten bevatten onder meer informatie over het materiaal op legerbases in Irak en Afghanistan. Ook zag de verbijsterde Nieuw-Zeelander de inhoud van geheime briefings en persoonlijke gegevens van Amerikaanse militairen die in Irak en Afghanistan zijn gelegerd. In een van de bestanden stond zelfs welke militairen zwanger waren.

Om de beweringen van de man te controleren belde de Nieuw-Zeelandse televisiezender ONE News naar een aantal telefoonnummers op de lijst. Meerdere militairen en veteranen namen inderdaad de telefoon op.

Brein achter Braid werkt aan 2D RPG

Goed nieuws voor de old-school gamers. De man achter de platformer Braid, Jonathan Blow, heeft onlangs in een interview met Gamasutra gezegd aan een 2D RPG te werken. Hoewel hij er niet veel over kwijt wou, vertelde hij dat hij in deze game de dialogen anders wil aanpakken dan in andere RPG's.

Right. When you play an RPG, you usually go and try to exhaust the whole conversation tree, just because you know that there might be something that you get. That's true.

The way I'm thinking about it for the current game is that what goes on in those dialogs is actually very closely related to the core mechanic that you do in the RPG. And I can't really say more about it. But there is more of a tie, like you were saying is going on with Braid -- a tie between the game mechanic, or the core ideas and themes, and the things that you do.

Hoewel Jonathan er niet al te veel over kwijt wil, valt te zien dat hij er erg enthousiast over is. Nu maar hopen dat hij dit project ook daadwerkelijk afmaakt. Voor dit project is hij namelijk al een tijdje met enkele andere projecten bezig geweest, maar die gingen hem vervelen. Dit vertelt hij ook openlijk in het interview en geeft hij als reden dat hij niet veel kwijt wilt over zijn nieuwe pareltje.

I don't really want to give much detail about it, though. And the reason is that I've had three or four different games that I was convinced was the next game I was working on, and I'd work on it for a little bit and decide I could maybe do something better.Mijnheer Blow in actie

LittleBigPlanet is tien keer genomineerd voor AIAS-awards

LittleBigPlanet is maar liefst tien keer genomineerd voor de AIAS-awards. Dit jaarlijks evenement zal dit keer plaatsvinden op 19 februari in Las Vegas. Naast LittleBigPlanet zijn er ook games als Metal Gear Solid 4: Guns of The Patriots, Fable 2, Gears of War 2 en Fallout 3 genomineerd. Voor degenen die het niet wisten of zijn vergeten, Call Of Duty 4 was vorig jaar de grote winnaar.

De Academy of Interactive Arts and Sciences bestaat al sinds 1996 en wil mensen bewust maken van de kunst en wetenschap van interactieve games en entertainment.


Mocht je geïnteresseerd zijn in de complete lijst dan kun je die vinden in de onderstaande bron.

Drenthe moet het ontgelden bij fans Real Madrid

Real Madrid wist gisteren een moeizame 1-0 overwinning te behalen op Deportivo La Coruña. Real Madrid-coach Juande Ramos was echter tevreden.

"We hebben de eerste helft prima gespeeld, maar we werden minder in de tweede helft", aldus Ramos op de site van Real Madrid. "We hebben drie punten en dat is wat telt. We hadden nóg een doelpunt moeten maken, maar we zijn op de goede weg."

Real Madrid lijkt onder de leiding van Ramos de weg omhoog gevonden te hebben. De overwinning op Deportivo La Coruña is alweer de vijfde zege op rij. "Het tweede gedeelte van het kampioenschap is net begonnen en er zijn veel punten te behalen. Dit was een goed weekend voor ons, maar de koploper heeft de voorsprong behouden", aldus Ramos. "We moeten zo vaak winnen als mogelijk"

Minder tevreden toonde Ramos zich over een groot gedeelte van het publiek, dat hun onvrede duidelijk liet blijken met striemende fluitconcerten. Vooral Royston Drenthe moest het ontgelden. Hij werd bij elk balcontact massaal uitgefloten.

"We willen spelers die ons sterker maken op de vleugels, maar onze supporters hebben het niet op Marcelo en Drenthe. Ik weet niet wat het publiek wil, maar Real Madrid-spelers hebben de steun nodig van onze fans", aldus Ramos. Ik wil onze supporters vragen om onze spelers meer te steunen, zij hebben dat nodig"

Drenthe zelf reageerde meteen na de wedstrijd. "Ik baal hier echt van, want het lijkt wel een aanval op mij persoonlijk. Ik sta elke dag op om het beste te doen in het belang van Real Madrid, maar als ik speel word ik uitgefloten."

Gisteren viel Drenthe in voor de populaire Raúl, en wellicht had dit er iets mee te maken. Natuurlijk ben ik niet zo'n sierlijke speler als de meeste ploeggenoten, maar ik doe wel mijn best. Dit doet mij echt pijn."

[GP2 Asia] Nachtrace Qatar uitgesteld

De organisatie van de GP2 Asia Series heeft de nachtrace op het circuit van Losail in Qatar een week uit moeten stellen. In het weekend van 6 en 7 februari staat al een motorrace gepland, waardoor uitstel noodzakelijk is.

Eerder stond de race in het weekend van 6 en 7 februari nog gepland in Dubai, maar dit is later veranderd naar Qatar. Op 13 en 14 februari zal de race nu gehouden worden.

[NBA] Uitslagen en standen

De Boston Celtics hebben zich redelijk hersteld van de afgelopen week, maar blijven voorlopig nog tweede in het Oosten. In het Westen is de vraag wie als tweede achter de Los Angeles Lakers zal eindigen, want voorlopig zijn de Lakers niet te stoppen.

Uitslagen in de NBA

ThuisUitUitslag
Boston CelticsDallas Mavericks124-100
Los Angeles LakersSan Antonio Spurs99-85
Atlanta Hawks Phoenix Suns94-104
Toronto RaptorsSacramento Kings113-97
Detroit PistonsHouston Rockets105-108
Indiana PacersCharlotte Bobcats98-93
Minnesota TimberwolvesChicago Bulls109-108
Denver NuggetsUtah Jazz117-97
Golden State WarriorsLos Angeles Clippers107-92

Stand per 26-01-2009

Eastern Conference

Atlantic W L PCT GB CONF DIV HOME ROAD L 10 STREAK
Boston 37 9 0.804 0.0 27-4 10-1 22-2 15-7 8-2 W 8
Philadelphia 21 21 0.500 14.0 13-13 4-4 12-9 9-12 8-2 W 1
New Jersey 20 24 0.455 16.0 10-16 3-4 9-14 11-10 4-6 W 1
New York 18 25 0.419 17.5 10-15 2-5 12-9 6-16 5-5 L 1
Toronto 18 28 0.391 19.0 12-16 2-7 9-12 9-16 3-7 W 2

Central W L PCT GB CONF DIV HOME ROAD L 10 STREAK
Cleveland 34 8 0.810 0.0 20-6 7-2 20-0 14-8 7-3 W 3
Detroit 24 19 0.558 10.5 15-9 6-1 13-9 11-10 3-7 L 2
Milwaukee 22 25 0.468 14.5 13-15 2-5 13-7 9-18 5-5 W 1
Chicago 18 27 0.400 17.5 10-17 3-5 13-10 5-17 3-7 L 5
Indiana 17 27 0.386 18.0 10-16 1-6 11-9 6-18 5-5 W 2

Southeast W L PCT GB CONF DIV HOME ROAD L 10 STREAK
Orlando 33 10 0.767 0.0 15-6 7-2 16-4 17-6 7-3 L 2
Atlanta 26 17 0.605 7.0 18-11 6-2 17-5 9-12 4-6 L 1
Miami 23 19 0.548 9.5 12-9 4-3 13-7 10-12 5-5 W 1
Charlotte 18 26 0.409 15.5 10-20 3-4 13-13 5-13 6-4 L 1
Washington 9 34 0.209 24.0 4-26 0-9 6-15 3-19 2-8 L 2

Western Conference

Northwest W L PCT GB CONF DIV HOME ROAD L 10 STREAK
Denver 29 15 0.659 0.0 19-10 6-2 18-6 11-9 7-3 W 2
Portland 26 17 0.605 2.5 11-12 3-3 16-5 10-12 6-4 W 1
Utah 25 20 0.556 4.5 17-8 6-2 17-5 8-15 5-5 L 3
Minnesota 15 27 0.357 13.0 9-20 2-8 8-13 7-14 8-2 W 2
Oklahoma City 9 35 0.205 20.0 5-18 2-4 6-17 3-18 5-5 L 1

Pacific W L PCT GB CONF DIV HOME ROAD L 10 STREAK
L.A. Lakers 35 8 0.814 0.0 23-3 9-1 23-3 12-5 8-2 W 4
Phoenix 24 18 0.571 10.5 14-11 3-2 12-8 12-10 5-5 W 1
Golden State 14 31 0.311 22.0 6-16 2-4 10-11 4-20 4-6 W 1
L.A. Clippers 10 33 0.233 25.0 7-24 0-9 5-18 5-15 2-8 L 1
Sacramento 10 35 0.222 26.0 10-17 5-3 7-15 3-20 2-8 L 5

Southwest W L PCT GB CONF DIV HOME ROAD L 10 STREAK
San Antonio 29 14 0.674 0.0 19-7 6-3 17-7 12-7 7-3 L 1
New Orleans 26 14 0.650 1.5 17-8 5-1 14-5 12-9 6-4 L 1
Houston 28 17 0.622 2.0 18-9 4-4 15-5 13-12 7-3 W 1
Dallas 25 19 0.568 4.5 14-13 4-4 13-7 12-12 4-6 L 1
Memphis 11 32 0.256 18.0 7-20 2-9 9-15 2-17 1-9 L 9

Hoffenheim haalt spits Herdling terug

Om het verlies van Vedad Ibisevic op te vangen, heeft Bundesliga-koploper spits Kai Herdling teruggehaald.

De 24-jarige aanvaller speelde tussen 2002 en 2008 voor Hoffenheim, maar komt sinds dit seizoen uit voor Waldhof Mannheim, dat uitkomin de Regionalliga. Voor die club scoorde Herdling in de eerste seizoenshelft reeds tien keer.

Naast de komst van Herdling blijft Wellington bij Hoffenheim. De 24-jarige Braziliaan werd in de zomer voor 4,5 miljoen aangetrokken, maar kwam pas 28 minuten in actie. Trainer Ralf Ragnick wilde hem eerst laten verhuren, maar de blessure van Ibisevic heeft de oefenmeester op andere gedachten gebracht.

Microsoft sluit Flight Sim-studio

Microsoft heeft besloten de Aces Studio de sluiten, de ontwikkelaar die verantwoordelijk is voor de populaire Flight Simulator-serie. Eerder waren er al geruchten dat dit zou gebeuren maar nu heeft Microsoft dit officieel bevestigd.

"Following our annual strategy-review process, IEB is making adjustments within our business to align our people against our highest priorities, and the closure of Aces Studio is one of those changes. You should expect us to continue to invest in enabling great Live experiences on Windows, including flying games, but we have nothing additional to announce around Flight Simulator specifically at this time."" Aldus een woordvoerder van Microsoft

De eerste Flight Sim game maakte zijn debuut op de IBM PC in 1982. Volgens het Guinnes World Records Gamer's Edition 2009 maakt dat deze game één jaar ouder dan Word, drie jaar jonger dan Windows, en de langs lopende franchise van Microsoft.


ING wil bezuinigen in Formule 1

Bankverzekeraar ING wil in de toekomst minder uitgeven aan sponsoractiviteiten in de Formule 1. Dit heeft het bedrijf besloten na de slechte resultaten dat het over 2008 boekte. Daarin leed het naar verwachting een verlies van 400 miljoen euro.

De topman van het bedrijf maakte bekend zelf op te stappen en daarnaast moeten 7.000 werknemers voor hun baan vrezen. Ook de Formule 1 ontkomt niet aan de bezuinigingen van ING dat jaarlijks tussen de 50 en 100 miljoen euro in de sport steekt. Het bedrijf sponsort enkele Grands Prix en is hoofdsponsor van het team van Renault. Deze deals lopen aan het eind van het jaar af.

"We gaan slim bezuinigen", zei een woordvoerder van ING die nog niet kon vertellen welke deals wel en welke niet verlengd werden. "Het sponsorpakket bestaat uit een aantal componenten, zoals contracten met het team, advertentiecampagnes en circuitsponsoring."

"We gaan bekijken op welke onderdelen we minder geld kunnen uitgeven. ING is destijds heel bewust in de Formule 1 gestapt. Het was een gedegen business-beslissing en zeker geen hobby. Vandaar dat een grondige evaluatie op zijn plaats is. Ik denk dat halverwege het lopende seizoen pas een definitief besluit valt."

Man City gaat laatste keer bieden op Santa Cruz

Manchester City gaat een laatste bod uitbrengen op Blackburn Rovers-spits Roque Santa Cruz.

Eerder deze maand boden The Citizens zo'n vijftien miljoen euro voor de Paraguayaan, maar volgens Manchester Evening News houdt Blackburn vast aan de vraagprijs van 21 miljoen euro. City-manager Mark Hughes wil er alles aan doen om de aanval nog verder te versterken.

De 27-jarige aanvaller is een goede bekende van Hughes, die hem eerder ook naar Blackburn haalde. Santa Cruz heeft al laten weten open te staan voor een transfer.

[AO] Exit Murray, Tsonga en Nadal door

Fernando Verdasco heeft de kwartfinales van het Australian Open bereikt. De Spanjaar was in vijf sets te sterk voor de als vierde geplaatste Brit Andy Murray, 2-6, 6-1, 1-6, 6-3, 6-4.

De Brit startte de partij sterk en won meteen de eerste set, maar daarna begon de service te haperen, waardoor Murray tegen de sterk spelende Verdasco de tweede en vierde set in moest leveren. In de vijfde set kreeg Murray op 3-2 kansen op de service van de Spanjaard, maar hij verloor die game en een game later moest hij zelf zijn serivice inleveren, waarna de partij snel afgelopen was.

Verdasco neemt het in de kwartfinales op tegen Jo-Fried Tsonga. De Fransman klopte met 6-4, 6-4 en 7-6 (5) James Blake. De Amerikaan kon de Fransman goed bijhouden, maar leverde in de eerste twee sets meteen zijn opslag in. In de derde set wist Blake Tsonga op 3-2 te breken, maar de Fransman brak enkele games later terug en wist via de tie-break de wedstrijd te pakken.

Ook Rafael Nadal schaarde zich in Australië bij de laatste acht. De Spanjaard rekende met 6-3, 6-2 en 6-4 eenvoudig af met de Chileen Fernando González. Alleen in de derde set kon González enigszins tegenstand bieden aan Nadal en hij brak de Spanjaard dan ook direct. Nadal schakelde echter een tandje bij en won de set en daarmee de partij alsnog simpel.

Haase onzeker voor ABN AMRO-toernooi

De deelname van Robin Haase, Nederlands hoogst geplaatste tennisser, voor het ABN AMRO-toernooi in Rotterdam is onzeker. Het herstel van zijn knie laat op zich wachten.

"Ik heb helemaal geen besef van tijd meer. Het duurt al zo lang en ik weet nog steeds niet wanneer ik weer kan spelen. Mijn knie moet eerst helemaal goed zijn. Dan kan ik pas weer aan toernooien denken." aldus Haase tegen Sportweek. "Vooralsnog is de knie niet honderd procent. Daarom kan ik niet zeggen of ik daadwerkelijk speel in Rotterdam."

In juli vorig jaar onderging de 21-jarige tennisser een meniscusoperatie aan zijn rechterknie. Hij keerde vervolgens in september terug, maar kreeg een terugslag te verduren. Er bleef namelijk vocht in zijn knie zitten.

"Het kraakbeen in mijn knie is nog net niet hard genoeg. Het is wachten op dat moment, op het omslagpunt. Dat kan morgen zijn, over twee weken, maar het kan ook nog twee maanden duren. Ik moet geduld hebben, het is niet anders,", zegt de huidige nummer 124 van de wereld.

Het ABN AMRO-toernooi, het eerste toernooi van het jaar met ATP 500-status, begint op 9 februari. Haase kreeg onlangs van toernooidirecteur Richard Krajicek een wildcard. Daarnaast zal Haase bij zijn rentree gebruik mogen maken van een beschermde status.

Vrouw ontwaakt uit coma na kus

Liefde is: uit je coma ontwaken als je man vraagt om een kusje. Het wonderbaarlijke voorval deed zich voor in Groot-Brittannië.

Een vrouw raakte in coma na een hartaanval, tien dagen na de geboorte van het zoontje. Artsen en haar man hadden de vrouw op allerlei manieren proberen wakker te krijgen, maar niets leek te werken.

Totdat de man zei: “Emma, geef me alsjeblieft een kus”. Voor het oog van de dokters draaide de vrouw haar hoofd om tuitte haar lippen en gaf een kusje op de mond van haar man, zo valt te lezen in de Daily Mail.

Verkiezing van het lekkerste schoolmeisje

Het is elk jaar weer een feest voor het oog, de verkiezing van het leukste schoolmeisje. De mooiste meisjes van de klas strijden dan om de titel Schoolmeisje van het Jaar. Aanstaande woensdag is de finale in Club Noa in Leeuwarden, waar de laatste tien deelneemsters strijden om de overwinning.

Veel hoef je er niet voor te doen: knap zijn, lief lachen en ongeveer 20 jaar oud. Opmerkelijk is wel dat 9 van de 10 finalisten uit Friesland komen. Blijkbaar doet de frisse lucht van het Friese platteland jonge meisjes mooi opdrogen.

Televisiezender Mercurius uit Leeuwarden zal de verkiezing live uitzenden. De schoolmeisjes zijn te bewonderen op de site van de organisatie, waar de mogelijk verliefd geworden FOK!ker zo kan doorklikken naar Hyves of MSN.

Wil je er meer over weten? Luister dan vanavond tussen 20:00 en 22:00 uur naar FOK!radio.


Schoolmeisje Sanne (21 jaar)... favoriet van de FOK! redactie .

Ook The Killers en Franz Ferdinand op Pinkpop

The Killers en Franz Ferdinand staan dit jaar op Pinkpop. De Schotse band Franz Ferdinand stonden al twee keer eerder op Pinkpop. The Killers waren favoriet bij de bezoekers van Pinkpop. Bij een internetstemming kregen de Amerikanen de meeste stemmen.

Vorige week werd al bekend dat Bruce Springsteen& The E-Streetband eind mei op het hoofdpodium van het festival in Limburg staan. Ook Depeche Mode en Placebo zullen er zijn, net als The Kooks en Novastar.

Er komen overigens nog 33 bands naar Landgraaf. Maar de namen daarvan worden begin maart bekend. Pinkpop heeft dit jaar een jubileum. Het is de 40e keer dat het festival gehouden wordt.

Met dank voor de submit

Meeste voortijdige schoolverlaters Noord-Holland

Van alle provincies kent Noord-Holland het grootste aandeel voortijdig schoolverlaters. Een op de twintig scholieren (4,7 procent) verliet daar in het schooljaar 2006/2007 het onderwijs zonder diploma.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het landelijk gemiddelde is 3,9 procent. Ook in Zuid-Holland en Flevoland verlieten meer leerlingen dan gemiddeld het onderwijs zonder diploma op minimaal havo-, vwo- of mbo-2-niveau (4,5 procent).

Het percentage in Noord- en Zuid-Holland is sterk beïnvloed door het hoge aandeel voortijdig schoolverlaters in de grote gemeenten Amsterdam (6,6 procent), Rotterdam (6,9 procent) en Den Haag (5,9 procent). De provincie Utrecht, met de stad Utrecht als vierde gemeente van het land, zat met 4,0 procent dicht bij het landelijk gemiddelde. Overijssel had met 3,0 procent het laagste percentage voortijdig schoolverlaters.

Uitslagen Italië speelronde 20

Dit weekend werd in Italië de twintigste speelronde in de Serie A afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen, de vernieuwde stand, de topscorers en het programma voor komende week.

Internationale heeft xondag de thuiswedstrijd tegen Sampdoria in winst omgezet. In het Giuseppe Meazza-stadion werd het 1-0 voor de club uit Milaan door een goal van Adriano. Coach José Mourinho was op dat moment al naar de tribune gestuurd wegens commentaar op de leiding. Een dag eerder wist Juventus thuis met 1-0 te winnen van Fiorentina. Voor de Oude Dame was Claudio Marchisio de maker van het enige doelpunt. Beide teams kregen nog wel enkele grote kansen, maar tot goals kwam het verder niet meer.

AC Milan leek uit bij Bologna aanvankelijk een lastige middag tegemoet te gaan door een benutte strafschop van Marco Di Vaio. Clarence Seedorf maakte echter al snel de 1-1, waarna de Rossoneri via twee goals van Kaká en het eerste doelpunt in Milanese dienst van David Beckham met 1-4 wonnen.

Lazio Roma verloor thuis met 1-4 van Cagliari. De ploeg uit Rome kwam nog wel op voorsprong door Tommaso Rocchi, maar ging de rust in met de 1-4 achterstand. Na rust kregen de Biancocelesti nog wel twee strafschoppen, maar die wisten ze niet te benutten.

Onderin moest Reggina het thuis opnemen tegen mede degradatiekandidaat Chievo Verona. In de laatste minuut scoorde Vincenzo Italiano de 0-1 en haalde zo voor Chievo drie belangrijke punten binnen. De nederlaag betekende overigens wel het einde voor Reggina-coach Giuseppe Pillon. Hij is per direct vervangen door de eerder dit seizoen al bij Reggina ontslagen Nevio Orlandi.


Uitslagen speelronde 20:

ThuisUitUitslag
Reggina Chievo 0-1
Juventus Fiorentina 1-0
Bologna AC Milan 1-4
Genoa Catania 1-1
Internazionale Sampdoria 1-0
Lazio Roma Cagliari 1-4
Lecce Torino 3-3
Napoli AS Roma 0-3
Palermo Udinese 3-2
Siena Atalanta Bergamo 1-0

De stand:

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1 Internazionale 20 14 4 2 46 34 - 15
2 Juventus 20 13 4 3 43 33 - 14
3 AC Milan 20 12 4 4 40 35 - 21
4 Genoa 20 10 6 4 36 30 - 18
5 Napoli 20 10 3 7 33 27 - 21
6 AS Roma 20 10 3 7 33 29 - 25
7 Fiorentina 20 10 2 8 32 26 - 18
8 Palermo 20 10 2 8 32 29 - 25
9 Lazio Roma 20 9 4 7 31 31 - 29
10 Cagliari 20 8 4 8 28 26 - 23
11 Atalanta Bergamo 20 8 3 9 27 26 - 24
12 Catania 20 7 5 8 26 20 - 24
13 Siena 20 7 4 9 25 15 - 19
14 Udinese 20 6 5 9 23 28 - 32
15 Sampdoria 20 5 5 10 20 16 - 24
16 Bologna 20 4 7 9 19 23 - 33
17 Lecce 20 3 9 8 18 19 - 30
18 Torino 20 4 4 12 16 21 - 36
19 Chievo 20 4 4 12 16 13 - 29
20 Reggina 20 3 4 13 13 17 - 38

Topscorers:

#SpelerClubGoals
1Di Vaio Bologna 15
2Diego Milito Genoa 13
3Gilardino Fiorentina 12
=Ibrahimovic Internazionale 12
5Amauri Juventus 11
6Floccari Atalanta Bergamo 10
7Pato AC Milan 9
=Di Natale Udinese 9
=KakáAC Milan 9

Programma speelronde 21:

Datum Thuis Uit
28/1Sampdoria Lazio Roma
28/1AC Milan Genoa
28/1Cagliari Siena
28/1Fiorentina Napoli
28/1Udinese Juventus
28/1AS Roma Palermo
28/1Atalanta Bergamo Bologna
28/1Torino Reggina
28/1Chievo Lecce
28/1Catania Internazionale

Obama draait milieubesluit Bush terug

De Amerikaanse president Barack Obama zal het federale milieubureau EPA maandag vragen een besluit van de vorige president George Bush te herzien waardoor de staat Californië geen limiet mag stellen aan de uitstoot van auto’s. Dat heeft een woordvoerder van het Witte Huis gisteren laten weten.

Californië en dertien andere staten willen een limiet stellen aan de uitstoot van personenauto’s. Bush was, net als de auto-industrie, altijd tegen een maximum.

Obama beloofde tijdens zijn verkiezingscampagne het milieu beter te zullen beschermen. Hij wil overheidsgebouwen zuiniger maken en de auto-industrie dwingen schonere auto’s te maken. Ook wil hij een rol spelen bij internationale onderhandelingen over CO2-uitstoot.


Obama draait milieubesluit Bush terug  (foto: DAG)

Ook Brits parlement weert Fitna

PVV-leider Geert Wilders mag zijn anti-Koranfilm Fitna niet vertonen in het Britse parlement. Dat zou donderdag gebeuren, maar Wilders heeft afgelopen weekeinde te horen gekregen dat de bijeenkomst niet doorgaat.

Volgens de Daily Times heeft het Britse parlement besloten de vertoning af te gelasten na felle protesten uit de moslimgemeenschap. "Het is dieptriest", zei Wilders vandaag. "Het is het zoveelste bewijs dat Europa haar vrijheid aan het verliezen is en zwicht onder islamitische druk en protest."

Vorig jaar december ging de vertoning van Fitna in het Europees Parlement ook al niet door.

Grote toename in snuivende vrouwen

Een onderzoek in Groot-Brittannië heeft aangetoond dat het aantal cocaïne snuivende vrouwen de laatste twee jaar met bijna 50% is toegenomen. In totaal zochten 2.293 vrouwen en meisjes hulp voor hun drugsverslaving, wat neer komt op zo'n 8 vrouwen per dag. Ander onderzoek laat zien dat het aantal vrouwen dat cocaïne gebruikt is vervijfvoudigd sinds 2002.
 
Vooral koppels uit de middenklasse gebruiken regelmatig cocaïne. Martin Barnes van DrugScope zegt: 'Cocaïne was traditioneel eens glamour-drug, vaak geassocieerd met een luxe levensstijl. Ondanks het goedkoper worden van de drug heeft het zijn glamour status gehouden.'
 
Hulpverleners zien vooral veel professionele, zelfstandige en succesvolle vrouwen langs komen die op zoek zijn naar hulp. Ook het feit dat beroemdheden als Kate Moss, Amy Winehouse en Jodie Kidd ongestraft cocaïne gebruiken draagt bij aan de populariteit van de drug onder vrouwen.

Verdachte van bedreiging broeders weer vrijgelaten

De 31-jarige man die in de nacht van zaterdag op zondag in Uden werd aangehouden voor bedreiging van ambulance-personeel, is gisteren door het Openbaar Ministerie na verhoor weer vrijgelaten. De politie is bepaald niet blij met deze beslissing.

Een woordvoerder van het korps: 'De officier van justitie heeft het protocol geweld tegen hulpverleners erbij gehaald en gemeend dat de situatie niet ernstig genoeg was en vooral voortkwam uit emotie.'

Twee ambulancebroeders werden zaterdagnacht zozeer bedreigd door omstanders, dat ze het slachtoffer ijlings op de brancard in de auto hebben moeten schuiven en met de zijdeur nog open zijn weggevlucht. Ook bij het wegrijden - met zwaailicht en sirene - schopten mensen tegen de ambulance. 'Als ze het slachtoffer niet zouden redden, zou hun iets overkomen', zo luidde het dreigement. Ook bij het ziekenhuis was het onrustig. De politie hield daar de 31-jarige man, de zoon van het slachtoffer (53), aan.

Volgens een woordvoerder van het OM waren er geen redenen de verdachte langer vast te houden. 'Hij heeft vooral verbale bedreigingen geuit richting ambulancepersoneel. Terwijl zijn vader op de grond lag, heeft hij gezegd: als hij het niet haalt, dan weet ik jullie te vinden.'

De vechtpartij ging tussen autochtone Nederlanders en was begonnen tijdens een feest in een woning. Een 22-jarige man uit Uden is aangehouden voor het toebrengen van steek- of snijwonden.

De ambulancebroeders kwamen kort na middernacht aan en werden belaagd door een groep van ten minste tien personen. Omstanders schopten tegen de medische koffer, waardoor de mobiele telefoon van een ambulancebroeder kapot ging. De hulpverleners deden een noodoproep. 'Ze werden door meerdere mensen vastgepakt en belemmerd in hun werk', aldus de politiewoordvoerder.

Na eerdere incidenten waarbij ambulancepersoneel werd belaagd, had de politiek verscherpte maatregelen aangekondigd.


Verdachte van bedreiging broeders weer vrijgelaten  (foto: DAG)

Derde patch voor Gears of War 2 in aantocht

Korte tijd geleden kwam er een tweede patch uit voor Gears of War 2, die een hoop multiplayer-ellende heeft opgelost. Dat het nog altijd beter kan, beseft Epic ook; er komt waarschijnlijk weer een patch aan. Op het Epic forum waren medewerkers in discussie over de features die in de derde patch behandeld zouden moeten worden. Hier wat voorbeelden:

- Het minder sterk maken van het 'two-piecen' (eerst je tegenstander slaan en daarna doden met je shotgun)
- bijstellen van rook-granaten
- lag verhelpen

Klik hier voor de hele lijst. Het is dus allemaal nog niet bevestigd door Epic, maar kans is dus groot dat de patch er gaat komen. Wanneer is nog niet bekend.


Veel vrolijke kleurtjes voor de PSP

Anders dan de Nintendo DS en diens voorganger de Game Boy advance SP heeft de PSP nog erg weinig kleurtjes waar je uit kunt kiezen. Binnenkort komt daar voor Japanners in ieder geval een einde aan, want Sonys handheld zal verschijnen in vier vrolijke nieuwe kleuren: Vibrant Blue, Radiant Red, Bright Yellow en Spirited Green. De blauwe en rode komen 5 maart uit en de gele en de groene 19 maart. Er zal ook een voordeelbundel komen, met daarin een memory stick van 4GB en een mooi bijpassend draagtasje.

Of we deze vrolijke versies ook in Europa zullen krijgen is niet bekend.
Meisje (15) liegt over leeftijd

Het heeft jaren geduurd en misschien is dit zelfs wel de eerste keer, maar eindelijk is de portier van een uitgaansgelegenheid zo snugger geweest om te zien dat dat 18-jarige meisje er wel heel jong uit zag.
 
Make-up, strakke truitjes, een diep decollete en een lieve glimlach zijn al sinds mensenheugenis dé middellen van jonge meisjes om kroegen en discotheken binnen te komen. Mocht er een lastige uitsmijter zijn, dan valt die altijd nog te misleiden met je zelfgemaakte ID-kaart. Behalve nu dus een portier bij een horecazaak aan de Kennemerlaan in IJmuiden.
 
Deze portier vond de ID-kaart van een meisje uit 1991 er wel verdacht uit zien. Hij belde de politie en deze stelde vast dat het ID inderdaad vals was. Het 15-jarige meisje uit Driehuis bekende dat ze haar geboortejaar 1993 had veranderd in 1991. Het was haar al meerdere malen gelukt om binnen te komen, maar deze keer moest haar vader haar voortijdig op komen halen.
 
De zaak wordt overgedragen aan bureau Halt.

[NHL] Uitslag Allstar game

Zoals verwacht is de NHL Allstar game geëindigd in een korfbaluitslag. Na 60 minuten was de stand gelijk: 11-11. Ook in de overtime werd niet gescoord, waarna de Eastern Allstars overwonnen in de thuisarena van de Montréal Canadiens. Alexei Kovalev werd gekozen als MVP van de Allstar game.

Een aantal seizoenen geleden waren vaak de goalies de helden van de Allstar games, maar de laatste tijd valt er voor de goalies weinig eer te behalen. In dit soort wedstrijden wordt vrij slap verdedigd uit angst voor blessures in een wedstrijd die er nauwelijks toe doet. Door de zwakke verdediging en de extra ruimte die daardoor ontstaat komen de kwaliteiten van de Allstars nog beter aan het licht waardoor er lustig op los gescoord kan worden. Bovendien speelt elke goalie slechts één periode.

In de starting lineup van de Eastern Allstars waren vier van de zes spelers van de Montréal Canadiens. Zij draaien geen fantastisch seizoen, maar omdat de fans de laatste jaren de spelers mogen kiezen door middel van stemmen was deze uitslag niet verrassend. De Habs zijn het meest succesvolle NHL-team ooit en hebben de grootste fanbase. Verder werd er natuurlijk in de thuisarena van de ploeg uit Montréal gespeeld.

In de eerste periode kwamen de Western Allstars snel op een 1-0 voorsprong door een goal van Keith Tkachuk. De veteraan kon de puck binnentikken na een pass van de zijkant van Rick Nash. Daarna sloeg East echter keihard terug en kwam zelfs op een 4-1 voorsprong. De goals werden gemaakt door Alex Ovechkin, Eric Staal, Alexei Kovalev en Andrei Markov. Pas aan het einde van de periode deden de Western Allstars weer wat terug met een goal van Patrick Marleau. Zijn teamgenoot bij de San Jose Sharks

In de tweede periode werden zelfs tien goals gemaakt. De Eastern Allstars vergrootten hun voorsprong naar 6-2 door goals van Martin St.Louis en Zach Parise. Vervolgens kwam West terug tot 6-4 door goals van verdedigers Sheldon Souray en Dan Boyle. Vervolgens maakte de topscorer van de NHL, Evgeni Malkin, de 7-4. Het was echter nog steeds niet voorbij, want West kwam zelfs terug tot 7-7 door goals van Nash, Milan Hejduk en Sheldon Souray. Uiteindelijk werd het in deze periode 8-8 door Alexei Kovalev (East) en Jarome Iginla (West).

In de derde periode werd er om en om gescoord en kon geen van de teams afstand nemen. De goals werden voor het Western team gescoord door Shane Doan, Jonathan Toews en Patrick Kane. De goals van de Eastern Allstars kwamen op naam van Dany Heatley, St.Louis en verdediger Jay Bouwmeester. Omdat er in de verlening niet werd gescoord, kwam het aan op een shoot-out. Daarin scoorden Kovalev met een hard schot en Ovechkin na een duizelingwekkend aantal schijnbewegingen.

De topscorers van de avond waren voor het Westen Souray (twee goals, één assist), Thornton (drie assists), Milan Hejduk, Marleau en Nash (één goal, twee assists), Boyle, Shane Doan en Kane (één goal en één assist). Voor het Oosten waren dat Alexei Kovalev en Martin St.Louis (twee goals, één assist), Marc Savard (drie assists), Bouwmeester en Ovechkin (één goal, twee assists), Mark Streit en Tomas Kaberle (twee assists).

Kleuter (5) mishandelt 16-jarig meisje

Onder het mom van: jong geleerd is oud gedaan, heeft een jochie van 5 dit weekend samen met zijn matties een 16-jarig meisje in elkaar geslagen. Dit gebeurde afgelopen zaterdag in Den Bosch, zo liet de politie Brabant Noord weten.

Het meisje reed met haar bromfiets op het fietspad van de Klokkenlaan en botste daarbij door nog onbekende reden tegen de fiets waar één van de jongens op zat. Deze jongens, een zevental van rond de 12 jaar oud en de 5-jarige kleuter, begonnen hierop te schelden en te slaan en schoppen. Het meisje nam direct de benen, maar liep toch enkele blauwe plekken op.

Stemacteur van Niko Bellic keert niet terug

Het was al een tijdje bekend dat het best mogelijk zou zijn dat de stemacteur van Niko Bellic niet verschijnt in de nieuwe uitbreiding van GTA IV: The Lost and Damned. Lost and Damned brengt je naar een motorgang en daar kruip je in de huid van Johnny Klebitz, een lid van de motorgang The Lost. Niko Bellic komt haast niet voor in de uitbreiding, misschien wel één keer.

Toen MTV Multiplayer Blog naar Rockstar mailde en vroeg of Niko Bellic van de partij is in de uitbreiding, antwoorde Rockstar met de volgende woorden: "Hell no!" Waarschijnlijk is Niko Bellic er niet omdat de stemacteur van Niko Bellic, al eerder in de media heeft geklaagd dat hij zo weinig geld kreeg voor zijn bijdrage aan GTA IV. Dus helaas voor de Bellic-fans: geen Niko meer voor jullie...

ING schrapt 7000 banen, topman weg

Financieel concern ING gaat ongeveer 7000 banen schrappen. De bank hoopt daardoor de kosten met 1 miljard euro te reduceren. Dat maakte het bedrijf vandaag bekend.

Het concern verwacht over 2008 een nettoverlies te hebben geleden van 0,4 miljard euro. De bankdivisie van ING heeft het jaar naar verwachting wel positief afgesloten met een onderliggend nettoresultaat van 0,5 miljard euro. De verzekeringstak sluit 2008 waarschijnlijk af met een verlies van 0,9 miljard euro.

De bank maakte ook bekend gebruik te maken van de garantieregeling van de Nederlandse staat. Voor zijn zogeheten Alt-A hypotheekdivisie, waarin Amerikaanse hypotheken zijn ondergebracht, staat de Nederlandse staat voor 80 procent garant. De bank is net als vele andere financiële instellingen zwaar getroffen door de kredietcrisis.

ING maakte vandaag ook bekend dat Michel Tilmant per direct opstapt als bestuursvoorzitter van de bank. De huidige president-commissaris Jan Hommen is zijn beoogde opvolger. Tilmants vertrek hangt samen met 'de buitengewone ontwikkelingen in de laatste paar maanden en zijn persoonlijke conditie', meldde ING vandaag.

ING moest vorig jaar oktober aankloppen bij de Nederlandse staat voor een kapitaalinjectie van 10 miljard euro. Het bedrijf was, net als veel andere banken in binnen- en buitenland, in moeilijkheden geraakt door de wereldwijde financiële crisis.

De aandeelhouders van de geplaagde bankverzekeraar stemmen over de bestuurswissel tijdens de aandeelhoudersvergadering op 27 april. Tot de aandeelhouders akkoord zijn gegaan treedt Eric Boyer, sinds 2004 bestuurslid bij ING, op als waarnemend topman.


ING schrapt 7000 banen  (foto: ANP)

Drinkende man beter in bed

Goed nieuws voor de bierdrinkende FOK!kers onder ons: enkele Australische wetenschappers beweren dat drinkende mannen het beter doen in bed.

Volgens de wetenschappers heeft alcohol een gunstig effect op mannen tijdens de seks. Waar in allerlei onderzoeken werd beweerd dat alchohol geen goede invloed heeft op de seks, komen deze onderzoekers tot een andere conclusie. Eerdere onderzoeken toonden aan dat te veel alcohol voor erectiestoornissen zou kunnen zorgen.

Uit een studie onder 1580 Australiërs blijkt echter dat drinkende mannen minder vaak problemen hebben in bed dan totaalonthouders. Zo'n dertig procent van de deelnemers had minder problemen en zelfs stevige drinkers gaven aan dat het beter ging.

Mannen die zo'n vier glazen alcohol per dag drinken hadden het minst vaak klachten in bed. De erectieproblemen kwamen vaker voor bij rokers en hartpatiënten.

Met dank aan E-Lise voor de submit! 

Niet verder spelen na einde in Fallout 3 op PS3

Het was al bekend dat Fallout 3, één van de succesvolle games van 2008, downloadble content zal krijgen op de Xbox 360 en PC. Helaas krijgt de PlayStation 3 geen mogelijkheid om deze DLC ook te verwelkomen. Deze DLC zorgt ervoor dat je Fallout 3 na het uitspelen van de game, lekker kan doorspelen. Omdat de PS3 deze DLC niet krijgt, kan je op de PlayStation 3 niet verder met spelen.

MTV vroeg aan Todd Howard van Bethesda of ze dit probleem zouden verhelpen. Het antwoord was echter "Not at this time". Hiermee worden de PS3 gebruikers van Fallout 3 wel een beetje benadeeld ten opzichte van de Xbox 360- en PC-gebruikers. De Xbox 360 en de PC krijgen de komende tijd drie verschillende downloadable content packs.

Bericht geschreven door Pannenkoek3000

Tuinvogeltelling 2009 breekt records

Vogels tellen in de achtertuin was dit weekend een populaire bezigheid onder Nederlanders. Gisterenavond hadden ruim 18.000 mensen hun resultaten doorgegeven aan de Vogelbescherming die de jaarlijkse Tuinvogeltelling organiseert. Een absoluut record volgens de organisatie.

De huismus is, net als in de vier voorgaande jaren, de meest geziene vogel. Op nummer twee en drie staan de koolmees en de merel.

Het aantal gesignaleerde vogels is dit jaar ook hoger dan ooit: ruim 675.000 vogels. Toch lijken er dit jaar minder vogels te zijn. Per deelnemer is het aantal vogels lager dan vorig jaar, wat volgens de Vogelbescherming zou kunnen betekenen dat veel vogels de vorstperiode niet overleefd hebben.

DVD: Day of the Dead en Diary of the Dead

George A. Romero is toch wel de Founding Father van het zombiegenre. Zijn eerste volledige speelfilm Night of the Living Dead uit 1968 was een ware revolutie in het horrorgenre. Romero ontdeed de horror van de cliché's en verhuisde het decor van een 19e eeuws spookhuis naar het moderne Amerika. Het succes was zo groot, dat Romero in de jaren erna nog twee soortgelijke films maakte. Zijn werk is een ware inspiratie geweest voor een heel nieuwe generatie. Toch maakte de inmiddels traditioneel geworden zombiefilm pas een revival door toen in 2000 de film 28 Days Later uitkwam. De film was een groot succes, mede doordat regisseur Danny Boyle de insteek van Romero ook moderniseerde. In plaats van domme en trage wandelende doden, werden de zombies snelle, beweeglijke en soms zelfs denkende wezens. Sindsdien verschijnen er elk jaar weer een paar nieuwe zombielfilms. Dit jaar is het de beurt aan in ieder geval weer twee nieuwe films binnen het genre: Day of the Dead en Diary of the Dead, waarbij de laatste zelfs een nieuwe originele Romero is!

[AO] Ook Kuznetsova, Dementieva en Williams door

Svetlana Kuznetsova en Elena Dementieva hebben gemakkelijk de kwartfinale in Melbourne bereikt. Zij schakelden respectievelijk Jie Zheng en Dominika Cibulkova uit.

Dementieva had geen enkele moeite met Cibulkova. Met haar harde groundstrokes stuurde ze de Slowaakse de hoeken in en dicteerde ze de punten. Dit leverde haar een overwinning met tweemaal 6-2 op. In de volgende ronde neemt ze het op tegen Suarez Navarro, die eerder won van Anabel Medina Garrigues.

Voor Dementieva's landgenote Kuznetsova ging het nog eenvoudiger. De Russin startte goed, liep uit naar een 4-1 voorsprong en op breakpoint voor 5-1 viel haar Chinese tegenstander op pijnlijke wijze. Vanwege een blessure aan haar hand moest Zheng vervolgens opgeven.

Kuznetsova treft in de kwartfinale Serena Williams. De Amerikaanse had het lange tijd zwaar tegen Victoria Azarenka. De Wit-Russische won de eerste set maar kreeg in het begin van de tweede set al snel last van duizeligheid. Op een stand van 2-4 moest zij de strijd dan ook staken.

[AO] Sprookje Suarez Navarro krijgt een vervolg

Voor de Spaanse Carla Suarez Navarro is het sprookje op de Australian Open nog altijd niet afgelopen. Eerder dit toernooi wist de 20-jarige al te winnen van Venus Williams en in de achtste finale was ze duidelijk te sterk voor haar landgenote Anabel Medina Garrigues.

Suarez Navarro begon overtuigend aan haar partij. Met haar opvallende backhand zocht ze direct de aanval op en dit resulteerde in een vroege voorsprong. Op een stand van 4-2 wist ze drie breakpoints op rij weg te werken waarna uiteindelijk de set werd gewonnen met 6-3.

Ook in de tweede set liep de jonge Spaanse al snel uit naar een ruime voorsprong tegen haar zes jaar oudere landgenote. Medina Garrigues, als 21e geplaatst, maakte teveel fouten en sloeg beduidend minder winners dan haar tegenstander. Dit resulteerde in een dubbele break voorsprong voor Suarez Navarro en deze zou ze niet meer uit handen geven.

De 6-3 en 6-2 overwinning brengt Suarez Navarro voor de tweede keer in de kwartfinale van een Grand Slam-toernooi. Vorig jaar wist ze ook in Parijs tot de kwartfinale te komen. Om haar beste prestatie te verbeteren zal ze in de volgende ronde af moeten rekenen met de winnaar tussen het duel van Elena Dementieva en Dominika Cibulkova.

[AO] Monfils geeft op tegen Simon

De als zesde geplaatste Gilles Simon heeft de kwartfinale in Melbourne bereikt. De Fransman zag zijn landgenoot Gaël Monfils opgeven vanwege een polsblessure bij een 2-1 tussenstand in sets.

Beide spelers begonnen geconcentreerd aan de partij maar durfden geen risico te nemen. Dit resulteerde in lange slagenwisselingen en weinig spektakel voor het publiek. Monfils was degene die als eerste wist te breaken, maar na een slordige fase aan het einde van de set moest hij toch toezien hoe Simon er met de set vandoor ging: 6-4.

In de tweede set startte Monfils een stuk beter. De nummer twaalf van de plaatsingslijst was agressiever en Simon maakte meer fouten. Na direct gebroken te hebben lukte het Monfils zelfs uit te lopen naar een voorsprong van 4 games. Deze voorsprong zou hij niet meer uit handen geven en hij won de set met 6-2.

Ook in de derde set leek het van een leien dakje te gaan voor Monfils. Hij kwam direct op 0-40 in de eerste servicegame van zijn landgenoot maar in deze fase sloeg het noodlot toe en speelde een oude polsblessure weer op. In plaats van zelf een break voorsprong te pakken kwam Monfils met 4-1 achter. Een medische behandeling mocht niet baten en na ook de volgende games verloren te hebben moest hij opgeven.

Voor Gilles Simon is het zijn eerste kwartfinale op een Grand Slam. In de volgende ronde ontmoet hij de winnaar van het duel tussen Rafael Nadal en Fernando Gonzalez.

Met gestolen fietsen over de snelweg

De politie heeft twee fietsers van de snelweg geplukt die met gestolen tweewielers op weg naar huis waren. De mannen van 23 en 24 jaar uit Eerbeek hebben een proces-verbaal gekregen, aldus de politie gisteren.

De politie kreeg gisterochtend een melding dat twee mannen over de A18 fietsten. Eén reed op een paars meisjesfietsje, de ander op een zwarte omafiets. Ze waren wezen stappen bij een horecagelegenheid in Varsseveld en hadden hun lift naar huis gemist. Ze vertrokken toen maar te voet, maar eenmaal onderweg besloten ze een fiets mee te nemen. Bij een woning in Heelweg haalden ze de tweewielers uit een garage. Hun volgende stop was op het politiebureau.


Met gestolen fietsen over de snelweg  (foto: DAG)

Hansa Rostock versterkt zich met Finse topscorer

Hansa Rostock heeft zich versterkt met de topscorer van de Finse competitie. Henri Myntti tekent een contract voor anderhalf jaar bij de club uit de tweede Bundesliga.

De boomlange spits (1.99 meter) komt over van Tampere United. Hij speelde eerder voor FF Jaro en Tromsø IL.

Vandaag (maandag) zal Myntti zich voor het eerst melden op de training bij Hansa Rostock. De Duitse club versterkte zich eerder al met Krisztian Lisztes en Sebastian Svard.

Grolsch onderzoekt dood pils

De Twentse bierbrouwer Grolsch heeft een onbekende hoeveelheid bier teruggenomen uit de handel om te onderzoeken waarom het goudgele vocht zo snel doodslaat. Dit meldde de Telegraaf gisteren.

Volgens de krant waren er de laatste weken meerdere klachten binnengekomen over het snel doodslaan van de Grolsch pilsjes. De brouwer erkent de problemen, maar wil niet kwijt over hoeveel bier er precies geklaagd is. ‘Het waren er wat meer dan normaal gesproken, maar over aantallen doen we geen mededelingen.’

Grolsch stelt een onderzoek in naar het verdwijnen van de schuimkraag, maar heeft vooralsnog geen mogelijke oorzaak voor ogen. ‘We hebben nu eenmaal met een natuurproduct te maken en dan willen wel eens minimale fluctuaties optreden. Voor de goede orde: het ging louter om het visuele aspect.’


Grolsch onderzoekt dood pils  (foto: DAG)

'Moordenaar Dendermonde zeer a-typisch'

De man die in Dendermonde instak op baby’s is een a-typische massamoordenaar, vindt expert massamoorden Jef Vermassen.

Het uitzonderlijke is dat de dader zelf niet wilde sterven: hij droeg een kogelvrij vest. "Dit heb ik nog nooit meegemaakt. Bijna alle massamoordenaars plegen zelfmoord of laten zich doodschieten”, zei de Vlaamse advocaat en schrijver van ‘Moordenaars en hun motieven’ zondag in het VRT tv-programma De Zevende Dag.

Vermassen wijst op een enigszins vergelijkbaar geval in Schotland, waar een geroyeerde jeugdleider in 1996 met zevenhonderd kogels zestien kleuters doodde en daarna zelfmoord pleegde.

Dat de verdachte sinds zijn aanhouding zwijgt, komt vaker voor. Dat kan volgens Vermassen duiden op een gevoel van superioriteit en op een bewuste keuze.


'Moordenaar Dendermonde zeer a-typisch'  (foto: DAG)

NEC kan Alderweireld vergeten

Ajax wil Toby Alderweireld niet verhuren aan NEC. De club uit Nijmegen is op zoek naar een verdediger en wilde Alderweireld tot aan het einde van het seizoen huren van Ajax. De Amsterdamse club wil echter van niets weten.

Na het vertrek van Peter Wisgerhof naar FC Twente, die daar Robbie Wielaert opvolgt die naar Ajax is vertrokken, zoekt NEC een centrale verdediger. Sinds kort is de Belgische verdediger een vaste waarde in de selectie van Marco van Basten. Alderweireld kwam samen met Daley Blind over van de beloften.

Alderweireld maakte tijdens het Amsterdam Tournament zijn debuut voor het eerste van Ajax. Tegen Internazionale mocht hij toen wennen aan het hoge niveau. In de competitie maakte Alderweireld vorige week zijn debuut, tegen NEC.

Uitslagen Spanje speelronde 20

Real Madrid heeft afstand genomen van de directe concurrentie. De ruime achterstand op koploper FC Barcelona bleef na de twintigste speelronde wel intact.

De Catalaanse equipe trad zaterdagavond reeds aan tegen Numancia. De ploeg uit Soria is vooralsnog de enige club die dit seizoen van Barcelona wist te winnen. En ook in Camp Nou maakte de promovendus het Barça niet gemakkelijk. In de eerste helft was dat althans het geval, want na de thee stelden de mannen van Pep Guardiola orde op zaken. Binnen tien minuten hadden Lionel Messi en Samuel Eto'o het duel belist. José Barkero schoot middels een vrije trap nog wel de aansluitingstreffer binnen, maar kon niet voorkomen dat de drie punten in Barcelona bleven. Thierry Henry en wederom Messi zorgden daar twintig minuten voor tijd voor: 4-1.

Real Madrid heeft het nooit gemakkelijk tegen Deportivo de La Coruña, al geldt dat vooral voor uitduels. In Santiago Bernabéu lukt het vaak wat beter, zo ook dit weekend. Deportivo liet weinig toe, en de Madrilenen hadden ook niet al te veel inspiratie. Arjen Robben was als enige op dreef en had enkele mooie dribbels in huis. Het was dan ook niet vreemd dat de 1-0 van Raúl uit een dode spelsituatie kwam. Een vrije trap van Lassana Diarra vond het hoofd van de aanvaller, die daarmee zijn 306e treffer voor Real Madrid maakte. Hiermee komt hij er nog één tekort om het record van clublegende Alfredo di Stéfano te evenaren.

Sevilla faalde zondagavond opzichtig toen het probeerde de drie punten in eigen huis te houden tegen Real Racing Club de Santander. Terwijl de thuisclub op zoek was de defensie van Racing te slechten viel de goal aan de andere kant. Centrale verdediger César Navas klopte doelman Andrés Palop, waardoor Los Palanganas de achtervolging in moesten zetten. Daarbij kregen zij hulp van Óscar Serrano, die nog voor rust de rode kaart kreeg. Dat Sevilla echter niet het beste van het spel had bleek in de eerste minuut na rust al, want Nikola Zigic schoot de tweede goal voor Racing binnen. Ondanks de man-meer-situatie bleek Sevilla niet in staat het net te vinden.

Valencia kreeg een enorme domper te verwerken in het treffen met hekkensluiter RCD Mallorca. Jurado was de man die Los Che al voor rust op de pijnbank legde. Tussen zijn twee treffers door scoorde ook José Luis Martí nog eens, waardoor het duel halverwege al beslist was. Daar bracht de 3-1 van Vicente een kwartier voor tijd geen verandering meer in. John Heitinga redde een punt voor zijn club Atlético de Madrid. In Málaga zorgde hij vlak voor rust voor de gelijkmaker, nadat Apoño daarvoor de score had geopend.

Uitslagen:

DatumThuisUitUitslag
24/1Villarreal CFCA Osasuna1-1
24/1FC BarcelonaCD Numancia4-1
25/1UD AlmeríaAthletic Club de Bilbao2-1
25/1Getafe CFReal Sporting de Gijón5-1
25/1Málaga CFClub Atlético de Madrid1-1
25/1RCD MallorcaValencia CF3-1
25/1RC Recreativo de HuelvaReal Betis Balompié1-0
25/1Real Valladolid CFRCD Espanyol1-1
25/1Sevilla FCReal Racing Club0-2
25/1Real Madrid CFDeportivo de La Coruña1-0

Stand:

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1FC Barcelona2017215363-14
2Real Madrid CF2013254142-27
3Sevilla FC2011543828-18
4Valencia CF2010463439-30
5Villarreal CF209743433-26
6Club Atlético de Madrid209563243-31
7Málaga CF209563232-28
8Deportivo de La Coruña209383023-28
9Real Racing Club de Santander207762823-23
10Athletic Club de Bilbao207582628-31
11Getafe CF206682429-31
12Real Valladolid CF2073102428-31
13UD Almería206682422-29
14Real Sporting de Gijón2080122427-44
15RC Recreativo de Huelva206592318-28
16Real Betis Balompié2063112125-27
17CD Numancia2062122025-41
18RCD Mallorca2045111721-38
19RCD Espanyol2037101618-33
20CA Osasuna2028101421-30

Topscorers:

#SpelerClubDoelpunten
1Samuel Eto'oFC Barcelona19
2David VillaValencia CF15
3Lionel MessiFC Barcelona14
4Diego ForlánClub Atlético de Madrid12
=Gonzalo HiguaínReal Madrid CF12
=Thierry HenryFC Barcelona12
7Giuseppe RossiVillarreal CF9
=Sergio AgüeroClub Atlético de Madrid9
9Vijf spelers8

Programma:

DatumThuisUitTijd
31/1Athletic Club de BilbaoMálaga CF20.00
31/1CD NumanciaReal Madrid CF22.00
1/2Club Atlético de MadridReal Valladolid CF17.00
1/2Real Betis BalompiéGetafe CF17.00
1/2Deportivo de La CoruñaVillarreal CF17.00
1/2RCD EspanyolRC Recreativo de Huelva17.00
1/2Real Racing ClubFC Barcelona17.00
1/2CA OsasunaRCD Mallorca17.00
1/2Valencia CFUD Almería19.00
1/2Real Sporting de GijónSevilla FC21.00

Asbest vrijgekomen bij brand Hoogeveen

Door een brand in een leegstaand garagebedrijf in Hoogeveen is gisteravond asbest vrijgekomen. De dertig bewoners van een naastgelegen appartementencomplex moesten hun woning verlaten en kunnen deze nacht ook niet meer terug naar hun woning. Dit heeft een politiewoordvoerder laten weten.

Van de dertig bewoners konden zesentwintig mensen bij familie en vrienden terecht. Drie mensen brengen de nacht in een hotel door terwijl een bedlegerige man in een verzorgingshuis werd ondergebracht.

Voor de overige omwonenden is er geen gevaar, aldus een woordvoerder van de gemeente Hoogeveen. Wel zal de gemeente zo snel mogelijk een bericht naar buiten brengen met adviezen voor mensen die naar de brand hebben staan kijken. Deze mensen wordt geadviseerd de kleding die ze bij de brand droegen te wassen.

Voertuigen die in de directe omgeving geparkeerd hebben gestaan worden ter plekke door de brandweer gereinigd voordat zij het gebied mogen verlaten. Deze maatregelen worden genomen om de verspreiding van de fijne asbestdeeltjes te voorkomen.

Morgenochtend zal een gespecialiseerd bedrijf opnieuw asbestmetingen verrichten. Zodra de resultaten hiervan bekend zijn horen de bewoners of zij terug naar huis kunnen. De brand, die rond acht uur werd ontdekt, woedde in een leegstaande garage. De brandweer had het vuur vrij snel onder controle. Er raakte niemand gewond. De oorzaak is onbekend.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #955
special
Random Pics van de Dag #954
special
Random Pics van de Dag #953
special
Weekend gifdump #121
special
VrijMiBabes #160 (not very sfw!)
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #160
©FOK.nl e.a.