[AO] Monfils geeft op tegen Simon

De als zesde geplaatste Gilles Simon heeft de kwartfinale in Melbourne bereikt. De Fransman zag zijn landgenoot Gaël Monfils opgeven vanwege een polsblessure bij een 2-1 tussenstand in sets.

Beide spelers begonnen geconcentreerd aan de partij maar durfden geen risico te nemen. Dit resulteerde in lange slagenwisselingen en weinig spektakel voor het publiek. Monfils was degene die als eerste wist te breaken, maar na een slordige fase aan het einde van de set moest hij toch toezien hoe Simon er met de set vandoor ging: 6-4.

In de tweede set startte Monfils een stuk beter. De nummer twaalf van de plaatsingslijst was agressiever en Simon maakte meer fouten. Na direct gebroken te hebben lukte het Monfils zelfs uit te lopen naar een voorsprong van 4 games. Deze voorsprong zou hij niet meer uit handen geven en hij won de set met 6-2.

Ook in de derde set leek het van een leien dakje te gaan voor Monfils. Hij kwam direct op 0-40 in de eerste servicegame van zijn landgenoot maar in deze fase sloeg het noodlot toe en speelde een oude polsblessure weer op. In plaats van zelf een break voorsprong te pakken kwam Monfils met 4-1 achter. Een medische behandeling mocht niet baten en na ook de volgende games verloren te hebben moest hij opgeven.

Voor Gilles Simon is het zijn eerste kwartfinale op een Grand Slam. In de volgende ronde ontmoet hij de winnaar van het duel tussen Rafael Nadal en Fernando Gonzalez.