Ecclestone wil fabrikanten binden

Peterselieman
Formule 1-baas Bernie Ecclestone wil dat fabrikanten zich langer binden aan de Formule 1. Daarom heeft de Brit de teams een contract aangeboden waarin ze meer vrijheid hebben om hun geld uit te geven.

Na de voortdurende afspraken over bezuinigingen in de Formule 1 wil Ecclestone de fabrikanten juist meer vrijheid geven op het financiële vlak, omdat ze volgens de Brit toch wel manier vinden om het geld uit te geven. "Als de fabrikanten bereid zijn zich voor langere tijd aan de Formule 1 te binden, laten we zeggen tien jaar, dan mogen ze van mij uitgeven wat ze willen, als ze maar motoren en versnellingsbakken aanbieden tegen een redelijke prijs," aldus de Brit in de Daily Telegraph.

"Het zou een herhaling van het Honda-verhaal voorkomen, omdat we ze dan kunnen aanklagen als ze vertrekken. En daar zouden ze weinig trek in hebben. Of ze zich willen vastleggen weet ik niet, want ze zijn het bijna nooit ergens over eens."

Ecclestone blijft voor komend seizoen ondanks de komst van KERS optimistisch. Mocht het team van Honda niet overgenomen worden, dan staan er maar achttien auto's op de startgrid. "We zijn niet pessimistisch, integendeel. Met maar negen teams zal het geen verschil maken. Het gaat om de rijders, niet om de teams."