[NHL] Uitslag Allstar game

Zoals verwacht is de NHL Allstar game geëindigd in een korfbaluitslag. Na 60 minuten was de stand gelijk: 11-11. Ook in de overtime werd niet gescoord, waarna de Eastern Allstars overwonnen in de thuisarena van de Montréal Canadiens. Alexei Kovalev werd gekozen als MVP van de Allstar game.

Een aantal seizoenen geleden waren vaak de goalies de helden van de Allstar games, maar de laatste tijd valt er voor de goalies weinig eer te behalen. In dit soort wedstrijden wordt vrij slap verdedigd uit angst voor blessures in een wedstrijd die er nauwelijks toe doet. Door de zwakke verdediging en de extra ruimte die daardoor ontstaat komen de kwaliteiten van de Allstars nog beter aan het licht waardoor er lustig op los gescoord kan worden. Bovendien speelt elke goalie slechts één periode.

In de starting lineup van de Eastern Allstars waren vier van de zes spelers van de Montréal Canadiens. Zij draaien geen fantastisch seizoen, maar omdat de fans de laatste jaren de spelers mogen kiezen door middel van stemmen was deze uitslag niet verrassend. De Habs zijn het meest succesvolle NHL-team ooit en hebben de grootste fanbase. Verder werd er natuurlijk in de thuisarena van de ploeg uit Montréal gespeeld.

In de eerste periode kwamen de Western Allstars snel op een 1-0 voorsprong door een goal van Keith Tkachuk. De veteraan kon de puck binnentikken na een pass van de zijkant van Rick Nash. Daarna sloeg East echter keihard terug en kwam zelfs op een 4-1 voorsprong. De goals werden gemaakt door Alex Ovechkin, Eric Staal, Alexei Kovalev en Andrei Markov. Pas aan het einde van de periode deden de Western Allstars weer wat terug met een goal van Patrick Marleau. Zijn teamgenoot bij de San Jose Sharks

In de tweede periode werden zelfs tien goals gemaakt. De Eastern Allstars vergrootten hun voorsprong naar 6-2 door goals van Martin St.Louis en Zach Parise. Vervolgens kwam West terug tot 6-4 door goals van verdedigers Sheldon Souray en Dan Boyle. Vervolgens maakte de topscorer van de NHL, Evgeni Malkin, de 7-4. Het was echter nog steeds niet voorbij, want West kwam zelfs terug tot 7-7 door goals van Nash, Milan Hejduk en Sheldon Souray. Uiteindelijk werd het in deze periode 8-8 door Alexei Kovalev (East) en Jarome Iginla (West).

In de derde periode werd er om en om gescoord en kon geen van de teams afstand nemen. De goals werden voor het Western team gescoord door Shane Doan, Jonathan Toews en Patrick Kane. De goals van de Eastern Allstars kwamen op naam van Dany Heatley, St.Louis en verdediger Jay Bouwmeester. Omdat er in de verlening niet werd gescoord, kwam het aan op een shoot-out. Daarin scoorden Kovalev met een hard schot en Ovechkin na een duizelingwekkend aantal schijnbewegingen.

De topscorers van de avond waren voor het Westen Souray (twee goals, één assist), Thornton (drie assists), Milan Hejduk, Marleau en Nash (één goal, twee assists), Boyle, Shane Doan en Kane (één goal en één assist). Voor het Oosten waren dat Alexei Kovalev en Martin St.Louis (twee goals, één assist), Marc Savard (drie assists), Bouwmeester en Ovechkin (één goal, twee assists), Mark Streit en Tomas Kaberle (twee assists).