Uitslagen Italië speelronde 20

Dit weekend werd in Italië de twintigste speelronde in de Serie A afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen, de vernieuwde stand, de topscorers en het programma voor komende week.

Internationale heeft xondag de thuiswedstrijd tegen Sampdoria in winst omgezet. In het Giuseppe Meazza-stadion werd het 1-0 voor de club uit Milaan door een goal van Adriano. Coach José Mourinho was op dat moment al naar de tribune gestuurd wegens commentaar op de leiding. Een dag eerder wist Juventus thuis met 1-0 te winnen van Fiorentina. Voor de Oude Dame was Claudio Marchisio de maker van het enige doelpunt. Beide teams kregen nog wel enkele grote kansen, maar tot goals kwam het verder niet meer.

AC Milan leek uit bij Bologna aanvankelijk een lastige middag tegemoet te gaan door een benutte strafschop van Marco Di Vaio. Clarence Seedorf maakte echter al snel de 1-1, waarna de Rossoneri via twee goals van Kaká en het eerste doelpunt in Milanese dienst van David Beckham met 1-4 wonnen.

Lazio Roma verloor thuis met 1-4 van Cagliari. De ploeg uit Rome kwam nog wel op voorsprong door Tommaso Rocchi, maar ging de rust in met de 1-4 achterstand. Na rust kregen de Biancocelesti nog wel twee strafschoppen, maar die wisten ze niet te benutten.

Onderin moest Reggina het thuis opnemen tegen mede degradatiekandidaat Chievo Verona. In de laatste minuut scoorde Vincenzo Italiano de 0-1 en haalde zo voor Chievo drie belangrijke punten binnen. De nederlaag betekende overigens wel het einde voor Reggina-coach Giuseppe Pillon. Hij is per direct vervangen door de eerder dit seizoen al bij Reggina ontslagen Nevio Orlandi.