Haase onzeker voor ABN AMRO-toernooi

De deelname van Robin Haase, Nederlands hoogst geplaatste tennisser, voor het ABN AMRO-toernooi in Rotterdam is onzeker. Het herstel van zijn knie laat op zich wachten.

"Ik heb helemaal geen besef van tijd meer. Het duurt al zo lang en ik weet nog steeds niet wanneer ik weer kan spelen. Mijn knie moet eerst helemaal goed zijn. Dan kan ik pas weer aan toernooien denken." aldus Haase tegen Sportweek. "Vooralsnog is de knie niet honderd procent. Daarom kan ik niet zeggen of ik daadwerkelijk speel in Rotterdam."

In juli vorig jaar onderging de 21-jarige tennisser een meniscusoperatie aan zijn rechterknie. Hij keerde vervolgens in september terug, maar kreeg een terugslag te verduren. Er bleef namelijk vocht in zijn knie zitten.

"Het kraakbeen in mijn knie is nog net niet hard genoeg. Het is wachten op dat moment, op het omslagpunt. Dat kan morgen zijn, over twee weken, maar het kan ook nog twee maanden duren. Ik moet geduld hebben, het is niet anders,", zegt de huidige nummer 124 van de wereld.

Het ABN AMRO-toernooi, het eerste toernooi van het jaar met ATP 500-status, begint op 9 februari. Haase kreeg onlangs van toernooidirecteur Richard Krajicek een wildcard. Daarnaast zal Haase bij zijn rentree gebruik mogen maken van een beschermde status.