[AO] Ook Kuznetsova, Dementieva en Williams door

Tim86
Svetlana Kuznetsova en Elena Dementieva hebben gemakkelijk de kwartfinale in Melbourne bereikt. Zij schakelden respectievelijk Jie Zheng en Dominika Cibulkova uit.

Dementieva had geen enkele moeite met Cibulkova. Met haar harde groundstrokes stuurde ze de Slowaakse de hoeken in en dicteerde ze de punten. Dit leverde haar een overwinning met tweemaal 6-2 op. In de volgende ronde neemt ze het op tegen Suarez Navarro, die eerder won van Anabel Medina Garrigues.

Voor Dementieva's landgenote Kuznetsova ging het nog eenvoudiger. De Russin startte goed, liep uit naar een 4-1 voorsprong en op breakpoint voor 5-1 viel haar Chinese tegenstander op pijnlijke wijze. Vanwege een blessure aan haar hand moest Zheng vervolgens opgeven.

Kuznetsova treft in de kwartfinale Serena Williams. De Amerikaanse had het lange tijd zwaar tegen Victoria Azarenka. De Wit-Russische won de eerste set maar kreeg in het begin van de tweede set al snel last van duizeligheid. Op een stand van 2-4 moest zij de strijd dan ook staken.