ING wil bezuinigen in Formule 1

Peterselieman
Bankverzekeraar ING wil in de toekomst minder uitgeven aan sponsoractiviteiten in de Formule 1. Dit heeft het bedrijf besloten na de slechte resultaten dat het over 2008 boekte. Daarin leed het naar verwachting een verlies van 400 miljoen euro.

De topman van het bedrijf maakte bekend zelf op te stappen en daarnaast moeten 7.000 werknemers voor hun baan vrezen. Ook de Formule 1 ontkomt niet aan de bezuinigingen van ING dat jaarlijks tussen de 50 en 100 miljoen euro in de sport steekt. Het bedrijf sponsort enkele Grands Prix en is hoofdsponsor van het team van Renault. Deze deals lopen aan het eind van het jaar af.

"We gaan slim bezuinigen", zei een woordvoerder van ING die nog niet kon vertellen welke deals wel en welke niet verlengd werden. "Het sponsorpakket bestaat uit een aantal componenten, zoals contracten met het team, advertentiecampagnes en circuitsponsoring."

"We gaan bekijken op welke onderdelen we minder geld kunnen uitgeven. ING is destijds heel bewust in de Formule 1 gestapt. Het was een gedegen business-beslissing en zeker geen hobby. Vandaar dat een grondige evaluatie op zijn plaats is. Ik denk dat halverwege het lopende seizoen pas een definitief besluit valt."