[AO] Exit Murray, Tsonga en Nadal door

Fernando Verdasco heeft de kwartfinales van het Australian Open bereikt. De Spanjaar was in vijf sets te sterk voor de als vierde geplaatste Brit Andy Murray, 2-6, 6-1, 1-6, 6-3, 6-4.

De Brit startte de partij sterk en won meteen de eerste set, maar daarna begon de service te haperen, waardoor Murray tegen de sterk spelende Verdasco de tweede en vierde set in moest leveren. In de vijfde set kreeg Murray op 3-2 kansen op de service van de Spanjaard, maar hij verloor die game en een game later moest hij zelf zijn serivice inleveren, waarna de partij snel afgelopen was.

Verdasco neemt het in de kwartfinales op tegen Jo-Fried Tsonga. De Fransman klopte met 6-4, 6-4 en 7-6 (5) James Blake. De Amerikaan kon de Fransman goed bijhouden, maar leverde in de eerste twee sets meteen zijn opslag in. In de derde set wist Blake Tsonga op 3-2 te breken, maar de Fransman brak enkele games later terug en wist via de tie-break de wedstrijd te pakken.

Ook Rafael Nadal schaarde zich in Australië bij de laatste acht. De Spanjaard rekende met 6-3, 6-2 en 6-4 eenvoudig af met de Chileen Fernando González. Alleen in de derde set kon González enigszins tegenstand bieden aan Nadal en hij brak de Spanjaard dan ook direct. Nadal schakelde echter een tandje bij en won de set en daarmee de partij alsnog simpel.