[AO] Sprookje Suarez Navarro krijgt een vervolg

Tim86
Voor de Spaanse Carla Suarez Navarro is het sprookje op de Australian Open nog altijd niet afgelopen. Eerder dit toernooi wist de 20-jarige al te winnen van Venus Williams en in de achtste finale was ze duidelijk te sterk voor haar landgenote Anabel Medina Garrigues.

Suarez Navarro begon overtuigend aan haar partij. Met haar opvallende backhand zocht ze direct de aanval op en dit resulteerde in een vroege voorsprong. Op een stand van 4-2 wist ze drie breakpoints op rij weg te werken waarna uiteindelijk de set werd gewonnen met 6-3.

Ook in de tweede set liep de jonge Spaanse al snel uit naar een ruime voorsprong tegen haar zes jaar oudere landgenote. Medina Garrigues, als 21e geplaatst, maakte teveel fouten en sloeg beduidend minder winners dan haar tegenstander. Dit resulteerde in een dubbele break voorsprong voor Suarez Navarro en deze zou ze niet meer uit handen geven.

De 6-3 en 6-2 overwinning brengt Suarez Navarro voor de tweede keer in de kwartfinale van een Grand Slam-toernooi. Vorig jaar wist ze ook in Parijs tot de kwartfinale te komen. Om haar beste prestatie te verbeteren zal ze in de volgende ronde af moeten rekenen met de winnaar tussen het duel van Elena Dementieva en Dominika Cibulkova.