Alonso: "Op vrijdag testen zinloos"

Peterselieman
In het nieuwe Formule 1-seizoen mag er buiten de Grands Prix om nog nauwelijks getest worden. De vrijdagen van de raceweekenden zijn in plaats daarvan aangemerkt als testdagen. Zo moeten die dagen aantrekkelijker voor publiek worden. Fernando Alonso stelt echter dat dit niet het geval zal zijn.

De Spanjaard is van mening dat het testwerk het verloop van het weekend te veel zal beïnvloeden en dat de teams daarom geen gebruik zullen maken van de mogelijkheid. "Als een team het nodig vindt om allerlei nieuwe zaken op de vrijdag uit te testen, dan beschouw ik dat als het spelen van paniekvoetbal. Vrijdagen zijn gewoon om te checken of alles werkt ter voorbereiding op de kwalificatie en de race," aldus Alonso.

"In het meest extreme geval worden er op de vrijdagen nog wat veranderingen aan de afstelling doorgevoerd, maar daar houdt het ook wel mee op. Daarbij spelen ook de motorregels mee, dus ik verwacht niet dat coureurs heel veel ronden zullen rijden op de vrijdagen," aldus de Spanjaard die refereerde aan het feit dat er per rijder maar acht motoren dit seizoen zijn toegestaan.

Het belangrijkste voorbeeld dat Alonso aanhaalt is het testen van KERS op de vrijdag voor de Grand Prix, mocht een team het systeem nog niet werkend gekregen hebben. "Dat is écht veel te laat, dan valt er niets meer te redden."