Mei Li Vos: TON kan zo uit elkaar vallen

Peter

In een debat vanavond tussen Mei Li Vos(PvdA) en Rita Verdonk(TON) over politieke vernieuwing heeft Vos uitgehaald naar de beweging van Verdonk. Volgens Vos zou 1 slechte opmerking van Verdonk een risico zijn voor haar beweging. Verdonk reageerde niet op de uitspraak.

Verdonk en Vos kruisden de degens over politieke vernieuwingen. De TON-beweging van de voormalig minister zou volgens Verdonk een veel beter format zijn voor de parlementaire democratie dan de huidige vorm van 'gesloten' partijen. Ook web 2.0 zou veel meer ingezet moeten worden door politieke partijen.

Redactiegroepen

Verdonk zegt dat er 200 mensen actief met haar meedenken in zogenaamde redactiegroepen. Elk beleidsonderwerp heeft een eigen groep, welke ideeën en advies aan Verdonk geeft. Zonder deze adviezen was het volgens Verdonk niet mogelijk om zoveel debatten bij te wonen in de Tweede kamer. Voordat ze de redactiegroepen had, moest ze veel debatten laten schieten omdat ze geen ondersteuning had.

Mei Li vindt dat de politieke partijen in hun huidige vorm nog veel te bieden hebben, maar het vertrouwen van de burger dient wel weer terug gewonnen te worden door het voeren van goed beleid. Web 2.0 kan volgens Vos een aanvulling zijn, maar een vereniging is toch duurzamer dan een andere vorm.

Geld

Verdonk kwam in het debat ook nog even terug op haar financiële problemen. Ze had onlangs alle fractievoorzitters om geld gevraagd, omdat zij minder geld krijgt dan een normale eenmansfractie. Dit komt doordat ze zich heeft afgescheiden van een bestaande fractie(VVD). Verdonk is door één fractievoorzitter uitgenodigd voor een gesprek, maar gaat zelf nog wel op eigen initatief op bezoek bij andere fractievoorzitters. Verdonk zegt extra geld nodig te hebben om ondersteunend personeel te kunnen betalen.