Asbest vrijgekomen bij brand Hoogeveen

Redactie
Door een brand in een leegstaand garagebedrijf in Hoogeveen is gisteravond asbest vrijgekomen. De dertig bewoners van een naastgelegen appartementencomplex moesten hun woning verlaten en kunnen deze nacht ook niet meer terug naar hun woning. Dit heeft een politiewoordvoerder laten weten.

Van de dertig bewoners konden zesentwintig mensen bij familie en vrienden terecht. Drie mensen brengen de nacht in een hotel door terwijl een bedlegerige man in een verzorgingshuis werd ondergebracht.

Voor de overige omwonenden is er geen gevaar, aldus een woordvoerder van de gemeente Hoogeveen. Wel zal de gemeente zo snel mogelijk een bericht naar buiten brengen met adviezen voor mensen die naar de brand hebben staan kijken. Deze mensen wordt geadviseerd de kleding die ze bij de brand droegen te wassen.

Voertuigen die in de directe omgeving geparkeerd hebben gestaan worden ter plekke door de brandweer gereinigd voordat zij het gebied mogen verlaten. Deze maatregelen worden genomen om de verspreiding van de fijne asbestdeeltjes te voorkomen.

Morgenochtend zal een gespecialiseerd bedrijf opnieuw asbestmetingen verrichten. Zodra de resultaten hiervan bekend zijn horen de bewoners of zij terug naar huis kunnen. De brand, die rond acht uur werd ontdekt, woedde in een leegstaande garage. De brandweer had het vuur vrij snel onder controle. Er raakte niemand gewond. De oorzaak is onbekend.