'Babymoordenaar stak vorige week bejaarde neer'

De twintigjarige man die vrijdag twee baby’s en werkneemster van een kinderdagverblijf doodstak zou tien dagen geleden ook een 73-jarige vrouw in Beveren, bij Antwerpen, hebben omgebracht.

Volgens de Vlaamse publieke omroep VRT zijn in de woning van de vrouw DNA-sporen van Kim De Gelder aangetroffen. Ook zou een getuige hem hebben zien wegfietsen. De bejaarde vrouw werd op 16 januari dood aangetroffen in haar woning.  Ze was met messteken om het leven gebracht. Het motief voor de moord is onduidelijk.

De dader van de slachtpartij in Dendermonde is na zijn aanhouding in hongerstaking gegaan. De Gelder is aan een infuus gelegd om uitdroging te vermijden. Dat meldt onder meer de Belgische krant De Standaard.

Het gaat niet goed met moordenaar, aldus officiële bronnen. Hij zou apathisch en suïcidaal zijn. Wel is hij volgens de VRT gaan praten, maar hij heeft nog niets over de moordpartij losgelaten. Het motief blijft volstrekt onduidelijk. Er is nog geen verband gevonden tussen de dader en het kinderdagverblijf.

Wel is er meer bekend geworden over de achtergrond van de jongen. Zo blijkt hij een stille einzelgänger te zijn, die met bijna niemand contact had. Voor hij vrijdag werd aangehouden, was hij nog niet met de politie in aanraking geweest. Hij woonde in een appartement in Sinaai, bij Sint-Niklaas, zo’n 20 kilometer van Dendermonde. Hij moet dinsdag voor het eerst voor de rechter verschijnen.

Met dank aan morgaine21, bierspons en E-Lise voor de submit.