Uwe Boll wint award

Kees_Pimpelmees
Onze grote vriend Uwe Boll, regisseur van gameverfilmingen als Postal, Bloodrayne en Dungeon Siege, heeft sinds kort een award op zijn naam staan. Of hij hier blij mee is is maar de vraag, want het betreft de Worst Career Achievement Award.

Jaarlijks worden de Golden Raspberry's Awards uitgedeeld aan de slechtste filmmakers. Dit jaar is Uwes In the Name of the King: A Dungeon Siege Tale voor maar liefst vijf categorieën genomineerd. Deze zijn Worst Picture, Worst Director, Worst Screenplay, Worst Supporting Actor, and Worst Supporting Actress. Ondanks Bolls talent om slechte films te maken is het echter niet waarschijnlijk dat hij al die prijzen ook daadwerkelijk binnenhaalt. Hij moet het namelijk opnemen tegen andere slechte films van hoog (laag?) niveau als Meet the Spartans en Disaster Movie.

Hoe Uwes film het ervan af brengt weten we pas over een kleine maand. De awards worden 21 februari uitgedeeld. Wat er ook gebeurt, de mensen van de Ersatz Academy waren in ieder geval zo onder de indruk van Uwes carrière dat de Worst Career Achievement Award alvast niet meer mis kan lopen. Gefeliciteerd Uwe!