Jack de Knipper slaat weer toe

Ondanks alle voorzorgsmaatregelen heeft Jack de Knipper toch weer toegeslagen in de L-flat aan de Laan van Vollenhove in Zeist. Afgelopen nacht heeft de nog onbekende vandaal wederom de bedieningskabels van de zestien liften in de flat doorgeknipt, waardoor alle liften onbruikbaar zijn.

De L-flat waar De Knipper steeds toeslaat telt 2400 bewoners, verdeeld over 728 woningen gelegen aan 500 meter lange galerijen in een 12 verdiepingen tellend gebouw. "Dit had niet meer mogen gebeuren. Na de laatste keer hebben we een systeem ingericht dat er voor zorgt dat alle alarmbellen gaan rinkelen, zodra er een aantal liften het niet meer doen. Er zou dan iemand zo snel mogelijk ter plaatse komen. Dat heeft niet gewerkt, we weten nog niet waarom", laat Willem de Bruin van woningbouwvereniging De Kombinatie weten.

Het alarmsysteem is niet het enige wapen in de strijd tegen Jack de Knipper. Er zijn ook extra camera's opgehangen in de L-flat en er liep extra beveiliging rond. "We weten nog niet of die iets bruikbaars hebben geregistreerd (de camera's, red.). De beelden worden nu bekeken", aldus De Bruin. De vernieling komt op een moment dat de plannen om de liften 'hufterproof' te maken nog op tafel lagen. "We hebben dat nog niet uit kunnen voeren. Onze prioriteit lag eerst bij het herstellen van de schade en het vinden van de dader."

Wie Jack de Knipper is en wat zijn motief is om de liften onklaar te maken is nog niet duidelijk. Er is wel een lijst met mogelijke verdachten opgesteld aan de hand van tips van bewoners en De Kombinatie. Wie de gouden tip heeft, kan daar in ieder geval al vijfhonderd euro mee verdienen.

In oktober 2008 sloeg Jack de Knipper voor het eerst toe in de L-flat. Vervolgens was het in december van dat jaar twee keer kort achter elkaar raak. Niet alleen de liftkabels waren toen doelwit van de vandaal, maar ook rem- en versnellingskabels van fietsen die op de galerij stonden moesten er toen aan geloven.


Met dank aan Paul voor de submit.