Selectie PSV baalt van keuzes Stevens

Het zou zomaar kunnen dat de dagen van Huub Stevens, trainer van PSV, zijn geteld. Uit gesprekken met een aantal spelers blijkt namelijk dat het vertrouwen in de Limburgse trainer steeds verder afneemt.

Een aantal voetballers heeft te kennen gegeven niet goed om te kunnen gaan met de uitbarstingen van Stevens, die langs de lijn plaats vinden. De grootste onvrede ligt echter bij de tactische keuzes van de trainer. Een hardnekkige wens van de spelersgroep is namelijk een opstelling met twee spitsen, maar de Limburger geeft hier nauwelijks gehoor aan.

Daarnaast is de selectie van PSV van mening dat Stevens een te laffe speelwijze hanteert. Zo is de gehele groep van mening dat er met het huidige spelersmateriaal meer uit de ploeg te halen valt. Daarnaast kon men niet goed leven met de keuze, die de trainer afgelopen zaterdag nam. Ola Toivonen, de nieuwe aankoop van PSV, mocht namelijk in de basis starten. Danko Lazovic, Danny Koevermans en Nordin Amrabat mochten plaatsnemen op de bank, wat een deel van de selectie absoluut niet begreep.

De selectie heeft al een aantal keer om een meer aanvallende speelwijze gevraagd, maar daar is tot nu toe nauwelijks gehoor aan gegeven. De spanningen bereikten zaterdagavond, tijdens de rust in het duel tussen PSV en NAC Breda, zelfs een hoogtepunt. In de kleedkamer wist men ternauwernood een ruzie tussen keeperstrainer Hans Segers en de Hongaarse middenvelder Balázs Dzsudzsák te voorkomen.

Bovendien heeft de selectie van PSV steun uit onverwachte hoek gekregen. Algemeen directeur Jan Reker zou namelijk ook niet langer met de behoudende tactiek van Stevens verder willen. In goed Nederlands noemt men dit ook wel een dolk in de rug van de trainer.

Alle signalen wijzen er inmiddels op dat men steeds meer aan de stoelpoten van Stevens begint te zagen. "Als we de trainer eruit gooien, gaat het dan beter?," vroeg Reker zich af. "Voorlopig wil ik aan dat scenario nog niet denken. Wij houden nog even vast aan Huub."


Met dank aan RQZ voor de submit!