Toivonen: "Elke aanvaller doet aan diving"

Nieuwbakken PSV-spits Ola Toivonen debuteerde zaterdagavond tegen NAC Breda. De Zweed deed dat naar behoren, maar zijn debuut had wel een wrange nasmaak. PSV kwam niet verder dan een 2-2-gelijkspel, terwijl Toivonen werd beboet vanwege een schwalbe.

"Dat is normaal. Het was geen overtreding maar elke aanvaller doet aan diving," zegt de aanvaller in het Eindhovens Dagblad. Buiten dat moment was Toivonen niet ontevreden over zijn eerste duel voor de Eindhovenaren. "Ik heb vaak de bal gekregen en dat is natuurlijk altijd prettig in je eerste wedstrijd. Alleen was mijn timing niet goed genoeg. Ik kreeg weinig ruimte voorin waardoor ik niet zoveel acties kon maken."

"Ik moet wennen dat er maar twee spelers voorin staan. Vaak had ik drie verdedigers om me heen waardoor het erg moeilijk doorkomen was, maar ik ben wel tevreden over mijn eerste zeventig minuten voor PSV."

Zijn eerste week bij PSV is goed bevallen. Een meevaller is dat er minder wordt getraind in de sportschool dan hij gewend was bij Malmö. "In Zweden brachten we veel tijd door in de 'gym'. Er wordt daar veel gelet op de fysieke gesteldheid van spelers. Bij PSV brengen we daar minder tijd door."