14-jarige speelt voor politieagent

Een 14-jarige jongen heeft zich afgelopen zaterdag als politieagent voorgedaan. De tiener kwam in uniform een politiebureau van Chicago binnenwandelen en kreeg meteen de opdracht om te gaan surveilleren met een 'collega'. Pas na vijf uur werd ontdekt dat de jongen niet bij de politie in dienst was.

De jongen maakte de nietsvermoedende agenten wijs, dat hij normaal gesproken werkzaam is in een andere streek en dat hij voor één dag bij het betreffende politiebureau aan de slag moest. De jongen kreeg vervolgens een bonnenboekje en een portofoon overhandigd. Volgens een woordvoerster heeft de jongen geen surveillancewagen bestuurd, geen bonnen uitgeschreven en had hij geen wapen op zak. De 'nepagent' werd ontmaskerd, doordat het één van de agenten opviel dat hij geen insigne droeg.

De tiener heeft aangegeven later graag bij de politie te willen. Hij heeft vorig jaar zelfs deelgenomen aan een kennismakingsprogramma van de politie. De 14-jarige moet volgende week maandag voor de rechter verschijnen.