Verdonk laat vader belastingformulieren invullen

Verdonk vindt het Nederlandse belastingstelsel onbegrijpbaar, het evenwicht is volgens de politica totaal zoek. Belastingformulieren zijn volgens Verdonk zo ingewikkeld dat haar vader altijd de belastingaangiften voor haar verzorgt. Verdonk zei dit vanavond in een debat van politiekcafe.nl met Mei Li Vos (PvdA).

Volgens Verdonk is het evenwicht totaal zoek. Er zijn teveel regels en de overheid moet uitgaan van vertrouwen. Zij die het vertrouwen beschamen moeten wel hard aangepakt worden. De huidige regering heeft teveel belastingen ingevoerd volgens Verdonk: vliegtaks en verpakkingstaks zijn de recente voorbeelden.

Vlaktaks

Een idee om een 'vlaktaks' in te voeren, een vaste loonbelasting voor iedereen en geen of weinig andere belastingen, is ook niet het ei van Columbus volgens de TON-leidster. Ook Mei Li Vos is niet zonder meer voor de 'vlaktaks'.

Mei Li vindt eveneens dat het ingewikkeld is om met de belastingdienst te werken, als ZZP-er kwam ze er zelf niet uit en droeg de formulieren over aan haar boekhouder. Maar, in Nederland is het invullen van de belastingformulieren wel makkelijker dan in de omringende landen volgens Vos. Ze zegt overigens dat ze nu, als lid van de Tweede Kamer, wel weer haar eigen belastingformulieren invult.