FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 29 december 2005

DVD/CD: Sugarcult - Back to the Disaster

Een aantal jaren na het interview dat ik deed met Tim Pagnotta, zanger/gitarist bij de band Sugarcult, kwam een paar weken geleden de DVD/CD combinatie "Back to the Disaster: a film about Sugarcult" uit. De uitgave bestaat uit een DVD met meer dan twee uur videomateriaal, en een CD met daarop het optreden in de Starland Ballroom. Als bescheiden Sugarcult fan moest ik die gewoon hebben!


Weer Hells Angels vrijgelaten

Icoon JustitieWederom worden er door de raadkamer van de rechtbank in Amsterdam Hells Angels vrijgelaten uit voorarrest. De Hells Angels maken deel uit van de 45 in oktober, bij de grootscheepse actie van de politie, gearresteerde leden van de motorclub. Onder de vrijgelaten personen zijn de voormalige leider 'Big' Willem van Boxtel en de huidige president van de Amsterdamse afdeling Daniel 'Unu' Uneputty.

De twaalf vrijgelaten Angels blijven overigens nog wel verdachte, maar volgens de raadkamer heeft de officier van justitie onvoldoende aangetoond dat de voorlopige hechtenis van elf van de nu vrijgelaten Hells Angels, nog noodzakelijk is voor een goed verloop van het onderzoek. Van de twaalfde Hells Angel is de voorlopige hechtenis niet opgeheven, maar alleen geschorst.

Het OM beschuldigt de Hells Angels van 'het lid zijn van een criminele organisatie' en daarnaast worden ze verdacht van diverse misdrijven. Het OM is verbaasd over de vrijlating van de twaalf Angels: 'We gaan kijken of we deze beslissing kunnen aanvechten', aldus de woordvoerster.

Van de Hells Angels die in oktober werden gearresteerd zitten er nu nog zes vast, maar ook zij zullen naar verwachting binnenkort vrijkomen wanneer de rechter over de verlenging van hun voorarrest beslist.

Idols-finaliste Charissa blijkt zwanger

CharissaIdols-finaliste Charissa is zwanger. Dat werd vandaag bekend gemaakt tijdens de presentatie van de dertien wannabe-idolen die zich voor de finalerondes hebben geplaatst. De 26-jarige Charissa, die reeds moeder is van een anderhalf jaar jonge zoon, is over vier maanden uitgerekend.

Tijdens de persconferentie kreeg de kleuterleidster die droomt van een zangcarrière een rompertje met het Idols-logo erop uitgereikt. "Ik ben een hippe moeder. Dat is mijn X-factor", verklaarde Charissa. Ze plaatste zich voor een plek bij de liveshows door in de eerste workshopronde tweede te worden. Wellicht staat ze straks dus hoogzwanger op het Idols-podium. De eerste van de elf liveshows wordt aanstaande zaterdag uitgezonden. De finale is op 11 maart gepland.

Jan Kromkamp naar Liverpool

Liverpool heeft overeenstemming bereikt over het aantrekken van Jan Kromkamp van Villarreal. In ruil zal Josemi van Liverpool naar Villarreal overgaan.

Villarreal maakte in een persbericht bekend dat de deal rond is. Niet bekend is of de spelers één-op-één geruild zullen worden of dat er nog een financiële kant aan de zaak zal zitten. De transfer zal nog moeten worden bevestigd door beide spelers, als zij akkoord gaan met de persoonlijke voorwaarden van de aankoop.

'Spookfoto's Van den Broeke ook nep'

Nadat gisteren RTL-medium Robbert van den Broeke in opspraak kwam omdat hij volgens hoofdredacteur Rob Nanninga van het blad Skepter zijn informatie via Google verzamelt, besteedt De Telegraaf vandaag wederom aandacht aan Van den Broeke.

Volgens De Telegraaf zijn de spookfoto's van Van den Broeke zeer eenvoudig door iedereen te maken met behulp van een schaar, een vel papier, een slecht verlichte kamer en uiteraard een camera. Door een uitgeknipt figuurtje heen en weer te laten wapperen voor de camera, ontstaat vanzelf een spookfoto.

Van den Broeke beweert met een eenvoudige camera personen en figuren te fotograferen die normale mensen niet kunnen zien, maar het artikel van De Telegraaf suggereert dat ook de foto's van Van den Broeke niet echt zijn.

Overigens is op de FOK!weblog naar aanleiding van de ontmaskering van Van den Broeke een actie gestart om het woord 'genverbrander' tot 'Woord van het Jaar 2005' te laten verkiezen. 'Genverbrander' is het woord dat tot de ontmaskering van Van den Broeke leidde. Stemmen op het woord kan via de site woordvanhetjaar.nl.


Spookfoto door te wapperen met uitgeknipt figuurtje.

Uitslag Feyenoord - Willem II

Vanavond stond het duel tussen Feyenoord en Willem II op het programma. De uitslag van deze wedstrijd vind je hieronder.

Feyenoord - Willem II 6-1
Feyenoord heeft optimaal geprofiteerd van het gelijkspel van concurrent PSV. De Rotterdammers wonnen ruim in De Kuip van de nummer voorlaatst Willem II. De club uit de Maasstad kon het overwicht pas na 45 minuten in doelpunten uitdrukken. Kuijt opende de score op slag van rust en dat was het begin van het einde voor Willem II. In het tweede bedrijf liep de ploeg van Erwin Koeman uit naar een grote overwinning. Pardo breidde de score uit en vervolgens was het de beurt aan het koningskoppel Kuijt en Kalou. De aanvallers scoorden ieder tweemaal en Kuijt bracht daarmee zijn seizoenstotaal op 14, waarmee hij tweede staat op de topscorerslijst. Reuser zorgde tussen al het Rotterdamse geweld door nog voor de spreekwoordelijke eretreffer.

Karakteristiek:

45' Kuijt 1-0
50' Pardo 2-0
61' Kalou 3-0
67' Reuser 3-1
69' Kalou 4-1
75' Kuijt 5-1
79' Kuijt 6-1

Scheidsrechter: v.Sichem.
Toeschouwers: 45.500.
Geel: Östlund (Feyenoord), Smit, v.Nieuwstadt, Reuser (Willem II).

Opstellingen:

Feyenoord: Lodewijks (Aerts/74'), Östlund (Ono/46'), Greene, Bahia, Bosschaart, Pardo, Paauwe, De Guzman, Boussaboun (Biseswar/33'), Kuijt, Kalou.

Willem II: Zois, Wau, Smit (Holman/55'), v.Nieuwstadt, v.d.Haar, Caluwé (Ceesay/81'), Fehér, Agustien, Hadouir (Wilmet/60'), Dembele, Reuser.

Ahonen zet Oberstdorf naar zijn hand

Janne Ahonen heeft de eerste wedstrijd van de fameuze Vierschansentoernee gewonnen. De Fin troefde Roar Ljökelsoy en Jakub Janda af.

Ahonen toonde zich het meest constant in Oberstdorf met sprongen van 130,5 en 130 meter. De verste sprong van de dag kwam op naam van Janda, de Tsjechische leider van het wereldbekerklassement. Hij belandde pas na 133,5 meter weer met beide skies op de grond. Ahonen boekt pas zijn eerste zege van het seizoen, uitgerekend in het toernooi waarin hij zijn faam verwierf. Bij een nieuwe eindzege in de Vierschansentoernee evenaart hij het record van Jens Weissflog, die viermaal de beste was gedurende het evenement rondom de jaarwisseling. Voorafgaand aan de wedstrijd werd afscheid genomen van Sven Hannawald. De Duitser zette in de zomer een punt achter zijn loopbaan.

Op nieuwjaarsdag is Garmisch-Partenkirchen de volgende halte in de Vierschansentoernee. Vervolgens wordt er nog gesprongen in Innsbruck (4 januari) en Bischofshofen (6 januari).

Uitslag – Oberstdorf – 1e wedstrijd Vierschansentoernee 2005/2006:

1. Janne Ahonen (Fin) 270,9 (130,5 + 130 meter)
2. Roar Ljökelsoy (Noo) 268,4 (128,5 + 132 meter)
3. Jakub Janda (Tsj) 262,6 (123,5 + 133,5 meter)
4. Takanobu Okabe (Jap) 260,8 (128 + 130,5 meter)
5. Matti Hautamäki (Fin) 258,0 (129,5 + 125,5 meter)

Overvallers stelen verbandtrommel

Icoon Domme criminelenEen tweetal gewapende overvallers maakten in Duitsland een wel heel stomme fout. De twee snuggere schurken overvielen een beveiligd geldtransport en gingen ervandoor met een verbandtrommel in plaats van een koffer vol met geld. De twee boeven dwongen de chauffeur tot stoppen door op het busje te schieten op een weg in de plaats Gronau.

Nadat ze de achterkant van het busje hadden geopend greep één van de boeven een koffer waarna beiden zich uit de voeten maakten. In plaats van een geldkoffer namen ze een EHBO-trommel mee. Politiewoordvoerder Johann Steinlitz zegt dat het tweetal wel kans maakt op een nominatie voor de prijs voor de domste schurken, als die er zou zijn.

Hij voegt er nog aan toe: "Ondanks dat de boeven niet kregen wat ze wilden gaan we toch onderzoek doen naar het voorval, omdat ze een gewapende overval hebben gepleegd en er levens op het spel stonden. Gelukkigerwijs raakte de chauffeur van het geldtransport niet gewond bij het incident.", aldus de woordvoerder.

Schaatsen: Timmer naar OS, Van Velde faalt

Icoon SchaatsenGerard van Velde en Gianni Romme zijn de grootste verliezers van dag drie van het NK afstanden, alias olympische trials. Beide anciens slaagden er niet in een ticket voor de Spelen te bemachtigen. Marianne Timmer en Annette Gerritsen voegden zich wel in het rijtje Turijngangers.

Vandaag werden er liefst drie afstanden verreden: de 1.000 en 10.000 meter voor mannen en 500 meter voor vrouwen. De langste afstand leverde geen verrassingen op. Carl Verheijen, Sven Kramer (beiden soeverein) en Bob de Jong (met wat moeite) kwalificeerden zich. Genoemd trio was in een eerder stadium al verzekerd van een ticket voor de 5.000 meter. Gianni Romme zal ontbreken tijdens de Spelen, want hij eindigde als vijfde. Dinsdag greep hij ook al naast een ticket voor de 5 kilometer. Jochem Uytdehaage nam wegens verkoudheid niet eens deel, terwijl een stunt van Henk Angenent uitbleef.

Dramatiek op de 1.000 meter. Gerard van Velde - nota bene huidig olympisch kampioen - faalde en werd slechts zesde. Jan Bos, Erben Wennemars en Beorn Nijenhuis zijn ware spekkopers en plaatsten zich al voor een tweede afstand. Bos deed dat zelfs in een magistraal baanrecord van 1.09,08. Ook Stefan Groothuis voegt zich bij het alsmaar uitdijende gezelschap schaatsers dat de Nederlandse eer in Turijn gaat verdedigen.

De vrouwen reden vandaag alleen de 500 meter. Marianne Timmer pakte met overmacht haar vierde nationale titel op het sprintnummer. Annette Gerritsen zal de koningin van Nagano vergezellen in Turijn. Een olympisch optreden van Sanne van der Star en Marieke Wijsman is nog onzeker, ondanks hun respectievelijk derde en vierde plaats. Nederland mag maximaal maar tien vrouwen afvaardigen en genoemd duo zal in spanning het oordeel van de KNSB-keuzeheren moeten afwachten.

Morgen is de laatste dag van het NK afstanden. Dan staan de 1.500 meter (mannen), 1.000 meter (vrouwen) en 5.000 meter (vrouwen) op het programma. Voor Mark Tuitert en Jochem Uytdehaage zal de mijl de laatste kans zijn op kwalificatie.


Klik hier! voor een uitgebreider verslag van de 1.000 meter.

Klik hier! voor een uitgebreider verslag van de 10.000 meter.

Gadgets!

Gadgets, altijd leuk. Op de site Nonplusultra is van alles en nog wat te vinden. Wat dacht je van een lamp die reageert op je hand. Beweeg je hand naar boven en de lamp gaat aan, richting de lamp dim je het licht juist. Luguber maar wel apart is deze messenset. Je moet er maar van houden. Wil je nog eens een keertje oorlogje spelen zoals vroeger maar dan op een moderne manier, dat kan met deze tanks. Vertrouw je je partner niet helemaal nadat hij/zij laat is thuisgekomen, hiermee kun je het testen.
Dit zijn allemaal nieuwerwetse gadgets, wie echt apart wil zijn moet natuurlijk retro gaan en dat kan hiermee. Wauw!

OKT: Favorieten naar OS op 10 km

Met slechts vijf ritten was de tien kilometer niet zo zwaar bezet als andere afstanden. Toch waren de ritten van een hoge kwaliteit. Bob de Jong, Sven Kramer en Carl Verheijen wisten zich uiteindelijk te plaatsen voor de Olympische Spelen.

Na het afzeggen van Uytdehaage waren er nog slechts tien deelnemers aan de tien kilometer. Zij maakten er echter wel een boeiende wedstrijd van. Met name Carl Verheijen toonde zijn ambities met zijn aanval op het wereldrecord. Hoewel hij dat misliep, wist hij met zijn 13:00.27 wel te winnen en zich te verzekeren van een plaats op de tien kilometer op de Olympische Spelen.

In de volgende rit probeerde Sven Kramer ook even het wereldrecord aan te vallen, maar hij moest genoegen nemen met de tweede tijd. In dezelfde rit kwam Henk Angenent tekort om een aanspraak te mogen maken op een plek voor de Olympische Spelen.

Gianni Romme startte zijn rit sterk, maar zijn aanblik als superman van een aantal jaren terug kon hij niet meer waarmaken. Romme toonde teveel verval, maar bleef nog wel nipt Angenent voor.

In de laatste rit leek het een eitje voor Bob de Jong om de laatste startplaats voor de Olympische Spelen te pakken. De Jong pakte ook makkelijk voorsprong op het schema van Romme en op zijn tegenstander Brigt Rykkje, maar in de laatste rondes ging hij toch flink diep. Desondanks pakte hij met een flinke voorsprong de derde plaats en daarmee zijn tweede startbewijs voor de Olympische Spelen.

Uitslag:

Nr.NaamTijd
1Carl Verheijen13:00.27
2Sven Kramer13:05.59
3Bob de Jong13:22.58
4Brigt Rykkje13:29.89
5Gianni Romme13:30.64
6Henk Angenent13:33.16
7Boris Kucsmirak13:33.68
8Sicco Janmaat13:43.05
9Wouter Olde Heuvel13:43.53
10Arjen vd Kieft13:57.65

Erotische Dames

Voor deze mooie donderdagavond hebben we twee open dirs klaar staan. In deze open dirs staan natuurlijk allemaal leuke dames. Bij de eerste open dir kunnen jullie lekker met de nummertjes spelen, het begint bij 10001 en eindigt bij 13823. In de tweede open dir staan gewoon alle plaatjes bij elkaar en dat is zeer handig voor downthemall.

Open dir 1: Terracontent.
Open dir 2: Naughty Teenagers.

Veel speel en kijkplezier...

Uitslagen Eredivisie (29/12/2005)

Vanavond werden er om 18:00 twee wedstrijden gespeeld in de achttiende speelronde van de Nederlandse Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

PSV - FC Twente 1-1
PSV heeft voor het eerst in 2005 punten verloren in eigen huis. De formatie van Guus Hiddink kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen FC Twente. Vorige week wonnen de Eindhovenaren nog eenvoudig in de Gatorade Cup met 3-0, maar vanavond kon het deze prestatie niet herhalen. Net voor rust opende Bakircioglü de score voor de Tukkers. Routinier Cocu bracht de thuisclub verdiend langszij nadat hij een rebound achter Boschker werkte, maar PSV, dat wel winterkampioen is met het ene puntje, kon puntverlies niet meer voorkomen.

Karakteristiek:

41' Bakircioglü 0-1
70' Cocu 1-1

Scheidsrechter: Jol.
Toeschouwers: 32.500.
Geel: Gakhokidze, Rahim (FC Twente).

Opstellingen:

PSV: Gomes, Lucius, Ooijer, Addo (Väyrynen/46'), Lamey, Culina, Simons, Cocu, Koné (Sibon/80'), Vennegoor, Beasley (Farfán/46').

FC Twente: Boschker, Rahim, Majstorovic, Zomer, Heubach, Sibum (Brama/75'), Bakircioglü (Bouchiba/90'), Niemeyer, Gerritsen (Afonso/86'), N'Kufo, Gakhokidze.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
RBC Roosendaal - FC Utrecht 1-2
RBC Roosendaal is er niet in geslaagd om in het eerste seizoensgedeelte een overwinning te boeken. FC Utrecht kwam op bezoek en zegevierde met 2-1. Maachi opende de score voor de equipe van Foeke Booy en Tanghe zorgde in zijn laatste wedstrijd voor FC Utrecht, de Belg vertrekt tussentijds naar Heracles Almelo, voor de 0-2. Sillah maakte het nog even spannend voor de thuisclub, maar zijn doelpunt was niet genoeg om een punt te verdienen.

Karakteristiek:

30' Maachi 0-1
75' Tanghe 0-2
84' Sillah 1-2

Scheidsrechter: Luinge.
Toeschouwers: 4.500.
Geel: Lammens, De Lange (RBC Roosendaal), Braafheid, Tanghe, Tiendalli, De Jong (FC Utrecht).

Opstellingen:

RBC Roosendaal: Volders, Lammens, Molenaar, Fortes Rodriguez (Roumani/46'), Fleur, Acuña, De Lange, Smolders, Wau (Marcelino/79'), Kpaka, Silah.

FC Utrecht: Terol, Tiendalli, v.Steensel, Broerse, Braafheid (Shew-Atjon/46'), Tanghe, De Jong, Kruys, Maachi (Douglas/78'), Nelisse (Fortuné/58'), v.d.Bergh.

Darts: Scholten buigt voor Lewis

Roland Scholten is er niet in geslaagd zich onder de laatste acht te scharen op het WK Darts in Purfleet. De Hagenaar ging met 3-4 ten onder tegen het talent Adrian Lewis.

Scholten begon zeer sterk aan het duel met veel hoge scores en knappe finishes. Het resultaat was een 2-0 tussenstand in sets, al was het verschil niet groot te noemen. De Nederlander pakte ook de leiding in het derde bedrijf, maar miste enkele kostbare dubbels waardoor Lewis de aansluiting vond. In de vierde set profiteerde Lewis van een dip van Scholten en ook de vijfde set was een prooi voor de Engelsman. Met de rug tegen de muur sleepte Scholten nog een laatste set uit het vuur, maar Lewis won die met 3-1.

”Ik ben heel blij, want dit was een zeer zware wedstrijd”, meldde Lewis. ”Toen het 2-0 stond, vroeg ik me af wat ik moest doen om überhaupt een set te winnen.” Lewis is het opkomende talent bij de PDC. In de zestiende finales moest veteraan Dennis Priestley al zijn meerdere erkennen in de rijzende ster.

Eerder op de dag wist Peter Manley al door te dringen tot de kwartfinales. De 43-jarige Engelsman begon dramatisch aan zijn partij tegen Dennis Smith. Bij een nadelige stand van 0-2 besloot Manley van shirt te wisselen. In zijn roze flamengo shirt (het tenue waarin hij in 2003 de Las Vegas Desert Classic won) steeg hij tot grote hoogten en zette hij met overtuiging de achtervolging in. Desondanks kreeg Smith een aantal matchdarts op dubbel 16 en dubbel 8. Nadat hij deze om zeep had geholpen, lag het momentum bij Manley, die de beslissende set naar zich toe trok.

”Mijn sponsor heeft liever dat ik het rood-zwarte shirt draag, omdat de logo’s dan beter uitkomen, maar hij zat niet goed dus moest ik wisselen”, verklaarde Manley zijn opvallende actie. Later vandaag staat onder meer de topper John Part – Wayne Mardle op de rol, terwijl ook Phil Taylor in actie komt.

De Guzman verlengt contract

Jonathan de Guzman heeft zijn contract bij Feyenoord verlengd tot 2010. Zijn vorige contract liep tot 2008 door. De 18-jarige Canadees ontwikkelt zich dit seizoen tot één van de grootste talenten van de Eredivisie.

De Guzman speelt al vanaf zijn twaalfde levensjaar bij Feyenoord. Dit seizoen speelde hij twaalf van de zeventien wedstrijden in de competitie. Hierin scoorde hij vier maal en gaf vijf assists. Feyenoord is zeer tevreden over de prestaties van de jongeling. In de toppers tegen PSV en AZ was hij volgens menig voetballiefhebber de beste van het veld.

De Guzman denkt er net zoals zijn teamgenoot Salomon Kalou er over om een Nederlands paspoort aan te vragen.

OKT: Van Velde faalt op 1.000 meter

Gerard van Velde kan zijn olympische titel op de 1.000 meter niet verdedigen. Van Velde eindigde slechts als zesde tijdens de NK afstanden. Jan Bos, Erben Wennemars, Beorn Nijenhuis en Stefan Groothuis gaan wél naar Turijn.

Bos reed met 1.09,08 een baanrecord. Vooral zijn laatste ronde van 27,1 was subliem te noemen. Gisteren was Bos al de beste op de 500 meter. Wennemars gaf precies een halve seconde toe op zijn voormalige ploegmakker, maar plaatst zich ruimschoots. Nijenhuis en Groothuis – die net als Bos en Wennemars waren genomineerd – hebben ook de kwalificatie bewerkstelligd.

Gerard van Velde en Mark Tuitert zijn de grote verliezers. Van Velde opende nog sterk, maar viel daarna ver terug. Een zesde plaats was het gevolg. Tuitert kwam aan het begin tekort op de echte spurtkanonnen en werd vijfde. Vooral zijn wissels en bochten verliepen niet optimaal.

Remco Olde Heuvel schakelde zichzelf al na een half rondje uit door te vallen. Olde Heuvel was niet genomineerd, ondanks zijn wereldbekerzege in Inzell. Simon Kuipers kwam niet in actie op de kilometer. Hij heeft een scheurtje in zijn lies. Omdat Kuipers geen ‘supernominatie’ op zak had, komt hij niet in aanmerking voor een skate-off.

Uitslag 1.000 meter mannen:

#NaamTijdVerschil
1J. Bos1.09,08xxxx
2E. Wennemars1.09,580.50
3B. Nijenhuis1.09,610.53
4S. Groothuis1.09,870.79
5M. Tuitert1.10,081.00
6G. van Velde1.10,651.57
7A. Oltrop1.10,761.68
8R. Ket1.10,871.79

F1 jaaroverzicht 2005: deel 1

Het Formule 1-seizoen begint op 6 maart in Melbourne met de Grand Prix van Australië. Er zijn een aantal opvallende rijderswissels geweest gedurende de winter. De belangrijkste daarvan is de verhuizing van Juan-Pablo Montoya, die Williams inruilt voor McLaren, waarbij David Coulthard naar Red Bull Racing (het oude Jaguar) gaat. Ralf Schumacher is ook vertrokken bij Williams en naar Toyota gegaan, waardoor Williams met twee nieuwe coureurs op de grid staat: Nick Heidfeld (afkomstig van Jordan) en Mark Webber (verhuisd van Jaguar). Giancarlo Fisichella heeft bij Sauber plaats gemaakt voor Jacques Villeneuve, en neemt diens plek bij Renault in.

De FIA introduceert in Australië een aantal nieuwe regels. De kwalificatie bestaat nu uit twee vliegende rondes, één op zaterdagmiddag en één op zondagmorgen, waarbij de totaaltijd van deze twee ronden de startgrid bepaalt. Verder zijn bandenwissels tijdens de race niet langer toegestaan en moet een motor nu twee weekends meegaan. Een voortijdige motorwissel betekent een straf van tien plaatsen op de grid.

Volgens een poll op de F1Manager van FOK!sport dachten begin januari tweederde van de bezoekers dat Schumacher in 2005 kampioen zou worden. Slechts veertien mensen, een karige drie procent, wisten Alonso juist als wereldkampioen te voorspellen.

Race 1: Australië - Melbourne
Minardi zorgt al voor de eerste race voor ophef. Het team wil met de auto van vorig seizoen van start, maar heeft daarvoor de toestemming van alle andere teams nodig. Uiteindelijk mag Minardi meedoen, maar alleen nadat de monteurs de hele nacht hebben doorgewerkt om de wagen aan de nieuwe regels te laten voldoen.

De race zelf wordt gewonnen door Giancarlo Fisichella, die ook van pole positie vertrok. Rubens Barrichello en Fernando Alonso maken het podium vol. Regerend kampioen Michael Schumacher haalt de finish niet. Hij vertrekt van de achttiende gridplaats en dwingt in een gevecht om positie landgenoot Nick Heidfeld van de baan. Heidfeld spint en raakt Schumacher. Beide coureurs vallen uit. BAR zet beide wagens in de laatste ronde in de pits, om de volgende race toch met een nieuwe motor te mogen starten.

Tijdens het Grand Prix-weekend in Maleisië vaardigen een aantal teams een verklaring uit, waarin ze Ferrari van vals spel beschuldigen. Negen van de tien teams hebben een akkoord gesloten waarin ze afspreken slechts beperkt te testen, maar Ferrari heeft daar niet aan meegedaan. De Scuderia test volop, voornamelijk om de 2005-wagen in Bahrein te kunnen laten debuteren.

Race 2: Maleisië - Sepang
De kwalificatie in Maleisië ziet een nieuw gezicht. Takuma Sato trekt zich terug wegens gezondheidsproblemen en wordt vervangen door Anthony Davidson. Fernando Alonso pakt de pole positie en rijdt van start tot finish aan de leiding. Kimi Räikkönen, die van plaats zes was vertrokken, lijkt op weg naar een goede score, maar krijgt direct na zijn eerste pitstop een lekke achterband. Hij verliest veel tijd en eindigt uiteindelijk buiten de punten. BAR had een dramatische race: beide coureurs vielen in de derde ronde uit met een motorprobleem.

Giancarlo Fisichella en Mark Webber krijgen het halverwege de race aan de stok. Webber haalt Fisichella in, maar deze probeert zijn plaats weer terug te pakken met een optimistische inhaalpoging. Gevolg is dat de auto's elkaar raken en beide coureurs ter plaatse kunnen uitstappen. Fisichella sprak achteraf van een race-incident, Webber vond dat Fisichella een fout had gemaakt. De FIA zag geen reden tot het uitdelen van een straf.

In de aanloop van de Grand Prix van Bahrein besluit Juan-Pablo Montoya zich af te melden voor het raceweekend. Hij wordt vervangen door Pedro de la Rosa. De Colombiaan zou bij een partijtje tennis een scheurtje in zijn schouderblad hebben opgelopen. Mark Webber maakt bekend dat hij al twee races met een gekneusde rib heeft gereden en is niet van plan thuis te gaan zitten.

Race 3: Bahrein
In Bahrein verschijnt Ferrari met de nieuwe auto, de F2005, aan de start. Michael Schumacher zet de wagen direct op de tweede startplaats, maar moest al na twaalf ronden de Ferrari in de pits parkeren met een defecte bak. Alonso is weer oppermachtig en rijdt onbedreigd naar zijn tweede winst op rij. De la Rosa rijdt een prima race en laat met spectaculaire inhaalacties Rubens Barrichello en Mark Webber achter zich. De Spanjaard finisht uiteindelijk als vijfde. BAR wordt opnieuw geplaagd door technische problemen en kan voortijdig inpakken.

Race 4: San Marino - Imola
Minardi gaat naar Imola met de nieuwe PS05. Stoddart verwacht uit te vallen omdat de auto nog niet optimaal is. Inderdaad weten beide Minardicoureurs de finish niet te halen. De race wordt gewonnen door Fernando Alonso, nadat poleman Räikkönen met een defecte aandrijfas de wagen in de garage moet parkeren. Alonso krijgt het echter zwaar te verduren van Michael Schumacher, die ontketend lijkt en van een dertiende plaats naar positie twee rijdt. De laatste tien ronden vechten de twee om de leiding, maar uiteindelijk weet Alonso de winst te pakken.

Het gesprek van de dag blijkt echter BAR te zijn. Jenson Button en Takuma Sato weten zich als derde en zesde te kwalificeren en rijden de race uit op een derde en vijfde plaats, maar daags na de race zijn er twijfels over de legaliteit van de wagen. Uiteindelijk wordt het team door de FIA schuldig bevonden aan het monteren van een extra benzinetank om bij de wegingen na de races toch op het minimumgewicht uit te komen. Het team wordt uit de uitslag van Imola geschrapt en geschorst voor de volgende twee races.

Race 5: Spanje - Barcelona
In Spanje is BAR dus afwezig, maar bij McLaren is Juan-Pablo Montoya weer terug. Al in de tweede training crasht hij zwaar, maar hij blijft ongedeerd. De kwalificatie gaat opnieuw naar zijn teamgenoot Kimi Räikkönen, die een verrassende Mark Webber naast zich krijgt op de eerste startrij. Bij de start blijven beide Minardi's staan. Ze worden tenauwernood ontweken door een aantal andere coureurs.

Het circuit van Barcelona blijkt loodzwaar te zijn voor de Bridgestones. Michael Schumacher krijgt een lekke achterband en moet een complete ronde rijden om de pits te bereiken en de band te laten vervangen. Een ronde later begeeft een van de voorbanden het en moet de Duitser opnieuw de pits bezoeken. Daar stapt Schumacher uit en hij volgt de race verder vanuit de garage. Räikkönen rijdt probleemloos naar een stevige overwinning, met kampioenschapsleider Alonso een halve minuut achter zich op de tweede plaats.

Race 6: Monaco - Monte Carlo
Tijdens een test in de aanloop naar de Grand Prix van Monaco verwoest Alexander Wurz een McLaren finaal. De oorzaak blijkt een menselijke fout te zijn. Teamgenoot Montoya raakt tijdens de vrije trainingen in opspraak door een onverwachte manoeuvre, waardoor Ralf Schumacher hard crasht. Montoya wordt achteraan de grid gezet, die wordt aangevoerd door Räikkönen. De Minardi's weten zich op prachtige dertiende en veertiende posities te plaatsen.

De race ligt al snel stil door een spin van Christijan Albers. De Minardi blokkeert bijna de hele baan en in de file die ontstaat, rijdt Michael Schumacher achterop David Coulthard, die door de schade moet opgeven. Als de race weer op gang is gekomen, weet Alonso zijn tweede plaats niet te behouden. Hij wordt door beide Williams-coureurs ingehaald, die daarmee het podium halen. Räikkönen wint de wedstrijd.

Race 7: Europa - Nürburgring
Direct na de race in Monte Carlo willigt de FIA het verzoek van de teams in om de kwalificatie te wijzigen. De zondagmorgen wordt met ingang van de GP van Europa geschrapt. Tijdens die ene kwalificatie op de Nürburgring is er ook direct een grote verrassing: Nick Heidfeld pakt zijn eerste pole. Teamgenoot Webber is derde, met Räikkönen tussen de twee Williamscoureurs in.

Heidfeld weet zijn leiding echter niet lang vast te houden. Al in de eerste ronde heeft Räikkönen hem verschalkt en na de vroege pitstop van de Duitser komt Alonso op een tweede plaats terecht. Na de tweede pitstop gaat het echter fout voor Räikkönen. Zijn rechtervoorband heeft een vlakke plek en de hele auto krijgt het zwaar te verduren door de klappen die de band maakt op het wegdek. In de allerlaatste ronde begeeft de voorwielophanging het en verlaat de McLaren op dramatische wijze het asfalt. Alonso wint de race en Heidfeld finisht op een mooie tweede plaats.

Race 8: Canada - Montréal
Jenson Button blijkt tijdens de kwalificatie in Canada de snelste coureur. Hij blijft Michael Schumacher en Fernando Alonso voor. Bij de start van de race wordt hij echter voorbij gestoven door de Renaults. Schumacher valt zelfs terug naar een zesde plaats. Niet veel later parkeren beide Renaultcoureurs hun wagens in de pits en blijken Montoya en Räikkönen Button ook te zijn gepasseerd, waardoor McLaren op de eerste en tweede plaatsen rijden.

De race blijkt een chaotisch verloop te krijgen. Nadat Button zijn auto in de muur na de laatste bocht heeft geboord, komt de safety car op de baan en maakt het halve veld een pitstop. Montoya negeert daarbij het rode stoplicht aan het einde van de pitstraat en krijgt na de herstart een zwarte vlag ter diskwalificatie te zien. Takuma Sato, die al vroeg in de race was uitgevallen, rijdt inmiddels weer op de baan in de reservewagen, maar moet opgeven met een kapotte remschijf. Uiteindelijk wint Räikkönen het circus, met Michael Schumacher in zijn kielzog.

Race 9: Verenigde Staten - Indianapolis
In de tweede training op Indianapolis geeft een zware crash van Ralf Schumacher de aanzet tot een van de bizarste raceweekends ooit. De Duitser spinde in de laatste bocht, de kombocht, doordat zijn linkerachterband explodeerde. Schumacher wordt vervangen door Ricardo Zonta, maar Michelin vertrouwt haar eigen banden niet meer en laat nieuwe sets invliegen. Het gebruik hiervan moet echter door alle teams èn de FIA worden goedgekeurd. Ferrari geeft die goedkeuring uiteindelijk niet.

Op zondag ontspint het Michelinprobleem zich tot een ware crisis. Michelin vraagt de FIA om een chicane te plaatsen voor de kombocht, maar de FIA wil daar niets van weten. Als de Michelinbanden niet een hele race meegaan, dan kunnen de teams deze ongestraft tijdens een pitstop wisselen, zo luidt het antwoord van de FIA.

Uiteindelijk gebeurt datgene waar iedereen bang voor was. Na de formatieronde parkeren de veertien coureurs met Michelinbanden hun wagens in de pits en gaat de race van start met slechts zes auto's. Het publiek kan de schertsvertoning niet waarderen. De toeschouwers jouwen de coureurs uit en gooien lege flesjes op de baan. De zes coureurs rijden echter de race uit, met Michael Schumacher voorop. Tiago Monteiro bereikt zelfs het podium en is de eerste coureur ooit die zijn eerste negen races allemaal uitrijdt. Christijan Albers eindigt ook in de punten met een vijfde plaats.

Michelin biedt direct na de race haar excuses aan de fans aan. De eigenaars van het circuit zijn razend en noemen de race een monumentale teleurstelling. Fans spannen rechtszaken aan tegen de diverse organiserende partijen en Michelin. De FIA maakt werk van de zaak en roept de zeven teams op het matje. Uiteindelijk worden de teams niet gestraft, maar de affaire heeft wel veel kwaad bloed gezet in Amerika. Lang wordt er zelfs getwijfeld of de race in 2006 wel kan doorgaan. Voor de Franse Grand Prix dreigt de FIA zelfs nog met uitsluiting van de Michelinteams, maar dat loopt met een sisser af.

Voor de Grand Prix van Maleisië doen al de eerste geruchten de ronde dat BMW het team van Sauber zou willen overnemen. Na de race in de Verenigde Staten wordt dit verhaal bevestigd door beide partijen. Het team wordt fabrieksteam van de autofabrikant, maar uit respect voor Peter Sauber wordt de huidige naam wel opgenomen in de volledige teamnaam.

De tweede helft van het jaaroverzicht lees je hier.

Voetbal: Huntelaar definitief naar Ajax

Icoon VoetbalAjax neemt Klaas Jan Huntelaar, de huidige topscorer van de Eredivisie, per 1 januari 2006 over van SC Heerenveen. De Amsterdammers moeten met negen miljoen euro diep in de buidel tasten voor de aanvaller.

Huntelaar heeft met Ajax een akkoord bereikt over een contract dat hem tot medio 2010 aan de Amsterdame club verbindt. De topscorer van de Eredivisie, Huntelaar maakte al zestien treffers dit seizoen, is één van de vele spitsen die trainer Danny Blind tot zijn beschikking heeft. Eerder dit seizoen trok Ajax de Zweed Rosenberg aan en ook Babel en de Grieken Charisteas en Anastasiou lopen nog rond in Amsterdam.

Saillant detail is dat Huntelaar aankomende vrijdag zijn laatste wedstrijd voor de Friezen speelt tegen Ajax. Eind januari speelt Huntelaar vervolgens namens Ajax in de Gatorade Cup tegen zijn oude werkgever. De 22-jarige aanvaller heeft bekend gemaakt dat hij tot na de wedstrijd van vrijdag niet beschikbaar is voor de pers.

"Ik zou er een dagtaak aan hebben om iedereen te woord te staan. Ik wil me optimaal op de wedstrijd voorbereiden. Het is mijn afscheid van het Heerenveen-publiek en dat moet speciaal worden", aldus Huntelaar tegenover de Telegraaf.

Danny Blind was zeer tevreden met de aankoop: "Huntelaar is een echte diepe spits die bij Ajax goed uit de voeten kan. Hij is topscorer van Nederland en tevens nog jong. Ik heb veel vertrouwen in Klaas Jan en zijn toekomst bij Ajax".

-
Zie voor meer voetbalnieuws de FOK!voetbalmanager!

Huntelaar defintief naar Ajax

Ajax neemt Klaas Jan Huntelaar, de huidige topscorer van de Eredivisie, per 1 januari 2006 over van SC Heerenveen. De Amsterdammers moeten met negen miljoen euro diep in de buidel tasten voor de aanvaller.

Huntelaar heeft met Ajax een akkoord bereikt over een contract dat hem tot medio 2010 aan de Amsterdame club verbindt. De topscorer van de Eredivisie, Huntelaar maakte al zestien treffers dit seizoen, is één van de vele spitsen die trainer Danny Blind tot zijn beschikking heeft. Eerder dit seizoen trok Ajax de Zweed Rosenberg aan en ook Babel en de Grieken Charisteas en Anastasiou lopen nog rond in Amsterdam.

Saillant detail is dat Huntelaar aankomende vrijdag zijn laatste wedstrijd voor de Friezen speelt tegen Ajax. Eind januari speelt Huntelaar vervolgens namens Ajax in de Gatorade Cup tegen zijn oude werkgever. De 22-jarige aanvaller heeft bekend gemaakt dat hij tot na de wedstrijd van vrijdag niet beschikbaar is voor de pers.

"Ik zou er een dagtaak aan hebben om iedereen te woord te staan. Ik wil me optimaal op de wedstrijd voorbereiden. Het is mijn afscheid van het Heerenveen-publiek en dat moet speciaal worden", aldus Huntelaar tegenover de Telegraaf.

Danny Blind was zeer tevreden met de aankoop: "Huntelaar is een echte diepe spits die bij Ajax goed uit de voeten kan. Hij is topscorer van Nederland en tevens nog jong. Ik heb veel vertrouwen in Klaas Jan en zijn toekomst bij Ajax".

Koninklijke p0rn

Vanmorgen was het al in diverse kranten te lezen: De Britse koningin Elizabeth, de Franse president Chirac en de Amerikaanse president Bush acteren in een heuse pornofilm. De drie personen staan op posters die door heel Oostenrijk te vinden zijn. Op de poster zijn drie personen te zien die ook daadwerkelijk aan seks doen, maar alle drie hebben ze een masker op. Een groep kunstenaars genaamd 25Peaces hebben dit ontworpen.

Heerlijk deze EU-bashing. Over de manier waarop kun je wellicht nog discussiëren, maar het blijkt maar weer eens dat de grote bazen in Europa en USA niet volledig serieus worden genomen. Een saillant detail is dat deze projectgroep een subsidie van maarliefst 1 miljoen euro heeft ontvangen van de Oostenrijkse overheid voor dit project. Misschien handig voor de volgende keer om toch eens te kijken waaraan je het geld precies uitgeeft...

Motor Airbag

quote:
Along with deadly features like satellite navigation, 80-watt per channel premium audio with six-element speaker system, a cold-weather comfort package which includes foot-warming system channelizing engine-heated air over the rider's feet and is controlled by a fairing-mounted lever, the new Honda Gold Wing comes with first protection airbag system.

The safety airbag fixed between the handlebars will be able to absorb some of the forward thrust during an accident, but only when the driver is still on its seat after the crash, which I doubt will ever happen on that speed... better take a bicycle, if not tempted to roll your wrist full on these wings.

Heb je geen zin om dit helemaal te lezen? Klik dan gewoon hier en bekijk de motor airbag.

Dakar 2006: de vrachtwagens

Na de afgelopen twee dagen te hebben gekeken naar de motoren en de auto's is het nu de beurt aan de laatste categorie die van de vrachtwagens.

Dit is de categorie die de meeste Nederlandse volgers van Le Dakar het meeste aan zal spreken. Ook niet zo vreemd want de kans op een overwinning door één van de Nederlandse teams is groter dan voorgaande jaren. Er staan maar liefst elf equipes van Nederlandse bodem aan de start van Le Dakar 2006. Hiervan zijn er vier die serieus om een overwinning mee kunnen doen.

Dat is ten eerste het team Hans Bekx/Edwin Willems/Toon Maessen met de Daf. De ondernemer uit Mariaheide heeft nog een appeltje te schillen met de organisatie nadat hij vorig jaar uit de race werd gezet vanaf een tweede plaats op de eennalaatste dag van de wedstrijd. Dit jaar is zijn team groter dan voorgaande jaren, hij heeft naast de 6x6 servicetruck de assistentiejeep ingewisseld voor een tweede servicetruck op basis van de racetruck van vorig jaar. Verder gaat er ook weer een perswagen mee maar de belangrijkste verandering is toch wel de deelname van een tweede racetruck binnen het team van Hans Bekx Teamsport. Deze zal worden bestuurd door Marcel van Vliet die de voorgaande twee jaren uitkwam bij de auto's met een Wildcat en daar verrassend goed mee mee kon komen. Verder zal als monteur Jaap de Wit en als navigator Michel Herpen meerijden op de tweede racetruck.


De twee nieuwe racetrucks van het team Hans Bekx Teamsport[/img]

Het team de Rooy staat dit jaar ook weer aan de start. Ook zij gaan dit jaar voor de eindoverwinning en hebben net zoals vorig jaar drie racetrucks ingeschreven met de vertrouwde equipes Gerard de Rooy/Tom Colsoul/Arno Slaats, Jan de Rooy/Dany Colebunders/Robert van den Broek en Hugo Duisters/Yvo Geussens/Mohamed el Bouzidi. Wederom staan ze aan de start met de grote blauwe Daf's, als assistentie rijden er twee trucks mee een 6x6 en een 4x4. Verder zal Duisters net als voorgaande jaren dienst doen als assistentietruck op de piste.


[i]Het volledige team De Rooy 2006 inclusief assistentietrucks

Laatste kanshebber voor de Nederlands bij de trucks is het EXACT MAN team van Hans Stacey. Ze verschijnen met drie racetrucks aan de start en één assistentie 6x6 truck. De racetrucks worden bemand door de teams Hans Stacey/Charly Gottlib/Bernard der Kinderen, Franz Echter/Peter Göbel/Edwin van Dooren en Geert Verhoeven/Peter Willemsen/Johan van Gestel. Deze laatste equipe zal net als de equipe Duisters bij het team van de Rooy functioneren als assistentietruck op de piste.


Het Exact MAN team van Hans Stacey

Het gaat echter natuurlijk allemaal om de vraag of het team van Kamaz dit jaar eindelijk kan worden verslagen. Dit jaar staan de Russen weer met drie racetrucks aan de start waarbij we weer twee bekende namen tegenkomen Firdaus Kabirov winnaar van 2005 en Vladimir Chagin de winnaar van vele voorgaande edities van Le Dakar. De derde truck wordt bereden door Sergey Reshetnikov.

Als outsiders in deze categorie kan het team van Sugawara met twee Hino racetrucks en de Mercedes van Vismara worden beschouwd. Verder kan bij mogelijke winnaars natuurlijk niet de naam van voormalig winnaar Karel Loprais ontbreken. Dit jaar zal men weer opnieuw moeten letten op de Tsjech met zijn Tatra samen met zijn teamgenoot en rijder van de tweede truck Andre de Azevedo. Vorig jaar had Loprais pech maar hij is altijd goed voor een topnotering in Le Dakar.

Microsoft verliest 300 dollar op elke verkochte 360

Een eerder artikel in Business Week meldde al dat Microsoft 126 dollar op elke verkochte 360 verliest. Volgens Insider Scoop moet dit echter meer dan 300 dollar zijn. Dit verklaarde een werknemer van IBN die ooit aan het design voor de chip voor de 360 heeft gewerkt. Hij zei dat het produceren van een enkele 360 rond de 715 dollar moet kosten.

De hoge productiekosten zouden een van de belangrijkste redenen zijn waarom Microsoft nog maar zo weinig 360's heeft gemaakt.

Denk echter niet Microsoft te kunnen kloten door een 360 aan te schaffen. Verkoop van gadgets en games zullen uiteindelijk toch nog voor winst zorgen.

Bejaarde Amsterdamse overlijdt bij overval

MisdaadGisterenavond is in Amsterdam een 88-jarige vrouw om het leven gekomen bij een roofoverval. De rovers, waarschijnlijk drie mannen, drongen rond 18.15 uur haar woning aan de Goeman Borgesiusstraat binnen. Buurtbewoners zagen even later de drie lopen, die zich zeer verdacht gedroegen. Daarop werd de politie gealarmeerd.

De politie trof de hoogbejaarde vrouw, Anna Bindels, levenloos in haar woning aan; reanimatie mocht niet meer baten. Of de vrouw door geweld om het leven is gekomen of zich letterlijk is doodgeschrokken, is niet bekend. Wel bleek haar huis te zijn doorzocht en overhoop gehaald door de rovers. ''Ze had op het oog geen verwondingen. Wij gaan uit van een misdrijf. Dat het een met het ander verband houdt, lijkt wel duidelijk,'' aldus een politiewoordvoerder.

Armstrong Amerikaans sportman 2005

Wielrenner Lance Armstrong is opnieuw uitgeroepen tot Amerikaans sportman van het jaar. Het is voor de vierde keer dat hij deze prijs ontvangt. De Amerikaanse sportpers reikt de titel sinds 1931 jaarlijks uit. Profgolfster Annika Sörenstam won deze titel bij de vrouwen.

Armstrong won met 30 stemmen. De nummer twee van dit jaar, footballster Reggie Bush, kreeg 23 stemmen. Peyton Manning, quarterback bij de Indianapolis Colts, eindigde op de derde plaats. De Texaan, zevenvoudig winnaar van de Tour de France, is tot nu toe de enige sportman die de titel vier keer in de wacht sleepte.

Tv is uit, VODcasting is in

Videocasting of VODcasting (video on demand) is net als Podcasten een manier om video bestanden via een RSS feed en een aggregator op je computer te krijgen.
VODcasting werkt net als Podcasting met RSS, de shows kunnen met de bestaande Podcast clients zoals Juice en Doppler gedownload worden.
Zelf raad ik hiervoor iTunes 6.0 aan. omdat alles er net wat beter uitziet en je meteen je bestanden in iTunes kunt afspelen.

Het leuke aan VODcasts is dat je ze overal en altijd kunt bekijken.
Apple heeft laatst de nieuwe video iPod uitgebracht waarmee je in combinatie met een "iPod dock" VODcasts op je tv kunt kijken.
Persoonlijk vind ik VODcasten leuker dan reguliere televisie. Deze programma's zijn meestal grappiger en zonder reclame(!) plus dat je hier zelf kunt weten waar je naar kijkt en als het je niet bevalt verwijder je het gewoon.

Hier een aantal VODcasts die ik leuk vind:

Four Eyed monsters [Site] [Feed]

Tiki Bar TV [Site] [iTunes]

LOL's Kevin Cast [Site] [iTunes]

Volkskrant Videoreportages [Site] [Feed]

Dit zijn dus 4 van de VODcasts die ik regelmatig kijk en erg leuk vind.
Als iemand nog VODcasts heeft die de moeite waard zijn aarzel dan niet en post ze in de comments!

Xbox 360 aangezien voor bom

De New York Post meldde gisteren dat er op het MacArthur vliegveld op Long Island een heel stuk van het vliegveld is afgesloten omdat de bewaking een Xbox 360 aanzag voor een bom.

De naar Chicago reizende eigenaar was bang dat de Xbox beschadigd zou kunnen raken wanneer hij hem af zou geven dus droeg hij hem in een metalen koffer door de beveiligingspoortjes.

Een team specialisten werden erbij gehaald voor onderzoek. Deze constateerden dat het daadwerkelijk een ongevaarlijk apparaat was.

"The package looked to be suspicious with wires running through it." Aldus woordvoerster Michele Remsen

OKT: Kuipers niet meer in actie

Schaatser Simon Kuipers komt vandaag niet in actie op de 1000 meter tijdens het Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT) in Heerenveen. Dit geldt ook voor de 1500 meter die morgen wordt verreden. Hij heeft zich afgemeld vanwege een blessure aan zijn lies.

Gisteren werd ook al duidelijk dat er een geringe kans was dat hij nog op het ijs zou verschijnen. Elke slag die hij toen maakte deed pijn aan zijn lies, welke verrekt was. Dit kwam ook uit de MRI-scan naar voren die werd gemaakt. Hierdoor mag Kuipers de komende dagen niet schaatsen.

Gisteren won Kuipers nog wel de eerste 500 meter. Vandaag zou hij dus nog in actie komen op de 1000 meter, en morgen op de 1500 meter, maar dat gaat niet door. Hij krijgt overigens nog wel een tweede kans om zich te kwalificeren voor de 1500 meter op de Olympische Spelen in Turijn. Bij deze afstand heeft hij een zogenaamde supernominatie, wat betekent dat hij zich via een skate-off alsnog kan plaatsen voor het olympisch toernooi. De skate-off voor de 1500 meter wordt op 13 januari gehouden.

TMF start meidenversier-show

TelevisieMuziekzender TMF gaat een reallife-programma uitzenden waarin het erom draait zoveel mogelijk meiden te versieren. De deelnemers die gevolgd gaan worden in hun pogingen chickies voor zich te winnen zijn de acteurs Wouter de Jong (24) en Mark van Eeuwen (29). Het programma draait om ieder contact (flirt), en heet 'The Click Battle'.

The Music Factory belooft dat de acteurs ''alles uit de kast trekken om van zo veel mogelijk meiden aandacht te krijgen. Alles is mogelijk, als er maar gescoord wordt. Elk oogcontact of leuke reactie van een meisje is een 'click'', aldus TMF. De eerste uitzending is aanstaande zondag. Eind januari moet het aantal 'clicks' van de twee bekend zijn en wordt één van de twee tot 'King of Clicks' gekroond.

De capriolen van het duo zijn te volgen op de website Clickmore.nl.

Kingdom Hearts 2 verkoopt goed in Japan

Kingdom Hearts 2 ligt pas drie dagen in Japan in de winkel en is nu al meer dan een miljoen keer verkocht. Hoewel het absoluut geen record is, is het wel al een stuk beter dan de verkoopcijfers van het vorige deel.

Kingdom Hearts is een bijzondere serie, een samenwerking tussen Square en Disney. In deze RPG reis jij als jongetje Sora door verschillende werelden die gebaseerd zijn op bekende disneyverhalen.

Square Enix heeft gezegd dat ze verwachten dat hun game wereldwijd meer dan 10 miljoen keer over de toonbank zal gaan.

Gratis naar het circus?

Sommige mensen houden erg veel van het circus. Soms zelfs zoveel dat ze er eigenlijk alles voor over hebben om er naartoe te gaan. Nou zijn er ook mensen die èn heel graag naar het circus gaan, maar dit liever niet alleen doen.

Als je een leuk meisje bent, kun je gratis naar het circus. Het enige wat je hoeft te doen is deze meneer even e-mailen. Vergeet niet je minirokje aan te trekken, en schrik niet als hij na de voorstelling wat verder met je wil gaan.

Nederlander heeft meer sekspartners dan Vlaming

Een Nederlander tussen de 30 en 65 jaar heeft gemiddeld met zes tot acht verschillende personen seks gehad. De gemiddelde Vlaming komt drie tot vier keer lager uit: één tot twee personen. Dat blijkt uit een onderzoek van de Vrije Universiteit van Brussel (VUB) en Sensoa, de Vlaamse organisatie voor preventie van seksuele aandoeningen.

Onze hoger geschoolde zuiderburen hebben tijdens hun studietijd wél vaker seksuele ervaringen met meerdere partners. Ook Vlaamse jongeren hebben een iets lossere seksuele moraal. Zo hebben Vlaamse jongens tussen de 13 en 20 jaar gemiddeld met drie of vier personen het bed gedeeld. Vlaamse meisjes in dezelfde leeftijdscategorie geven echter aan één of twee verschillende bedpartners te hebben gehad.

Hiddink wil 'levenslang' voor Gomes

Als het aan PSV-trainer Guus Hiddink ligt speelt Heurelho Gomes da Silva voor de rest van zijn leven in Eindhoven. Hiddink pleit voor een acht- of negenjarige verbintenis bij de Brabantse club.

"Hij is hier in Eindhoven heel snel geaard, haalt prestatief een hoog niveau en staat mede symbool voor de uitstraling van dit PSV. Het zou mooi zijn als we hem voor een periode van acht of negen jaar konden vastleggen," aldus Hiddink aan de vooravond van de confrontatie met FC Twente.

Als Gomes inderdaad een langlopend contract zal ondertekenen, dan zal deze wel aan goede voorwaarden moeten voldoen. Als er dan toch een goede aanbieding van een andere club komt, zou hij dan eventueel toch kunnen vertrekken uit Eindhoven. Hiddink vindt dat je een dergelijke transfer dan ook niet mag tegenhouden.

De Braziliaan is echter geen vaste international en komt daarom ook niet in aanmerking voor een eventueel contract in Engeland. Verder zouden clubs uit Italië en Spanje ook nog tegen problemen aan kunnen lopen. Daar mogen namelijk maar een aantal spelers van buiten de Europese Unie voetballen.

Door al deze zaken hoopt Hiddink dat Gomes voorlopig nog in Eindhoven zal blijven. De verwachting is in ieder geval dat hij ook volgend seizoen het doel van PSV zal verdedigen. Wat er daarna gebeurt is nog maar de vraag. Het contract van de Braziliaan loopt in 2008 af.

Dieven J-Lo video gepakt

De politie van New York heeft twee mannen uit New Jersey opgepakt die hadden geprobeerd een gestolen video van de bruiloft van Jennifer Lopez en Marc Anthony te verkopen. De mannen wilden de video dinsdag voor 200.000 dollar aan het paar terugverkopen, maar liepen in een val van de politie, zo meldt de New York Post.

De zaak kwam aan het rollen toen de redactie van de New York Post een telefoontje kreeg van iemand die beweerde de trouwvideo in het bezit te hebben. De video was afkomstig van de in oktober gestolen laptop van Marc Anthony. De man wilde de video aanvankelijk voor één miljoen dollar aan het paar terug geven, maar zakte uiteindelijk naar 200.000 dollar.

De politie van New York bleek overigens ook al van de zaak op de hoogte te zijn doordat de verkopers de video op meerdere plaatsen hadden aangeboden. Veel krantenredacties hadden inmiddels de politie op de hoogte gesteld.

Twee undercoveragenten maakten een afspraak met de aanbieders om de video terug te kopen. Het tweetal, een ex-gevangene en een gepensioneerde postbeambte, werd bij de overdracht gearresteerd.

Griep maakt einde aan Lampards recordreeks

Er is een einde gekomen aan de recordreeks van Frank Lampard. De speler van het Engelse Chelsea heeft het gepresteerd om 164 wedstrijden te spelen zonder er ook maar één te hoeven missen.

Het duel van afgelopen week, tegen Manchester City, moest hij aan zich voorbij laten gaan vanwege een griep. Sinds 30 september 2001 miste Lampard geen enkele wedstrijd van The Blues. In die lange periode speelde hij dus 164 keer en maakte hij 46 doelpunten.

Vanaf 26 november had Lampard het record in handen. De wedstrijd tegen Portsmouth (2-0) was zijn 160e wedstrijd, waarmee hij het record van 159 duels verbeterde dat David James tot die tijd in handen had. De voormalig keeper van Liverpool miste in de periode van februari 1994 tot en met februari 1998 geen enkele wedstrijd van The Reds.

Terugblik 2005: Februari

Februari

American Football

De Superbowl, de traditionele finale van het American Football seizoen in de Verenigde Staten, wordt gewonnen door de New England Patriots. In Jacksonville verslaan de Patriots de Philadelphia Eagles met 24-21, waardoor ze beslag leggen op Superbowl XXXIX.

Darts

De Masters of Darts in Hengelo eindigt in een totale deceptie voor Raymond van Barneveld. De Hagenees verliest twee keer kansloos van Phil Taylor, waardoor hij strandt in de halve finale. Het toernooi was een wedstrijd tussen de darters van de twee verschillende bonden, de PDC en de BDO. In de finale verpulverde Taylor Andy Fordham met liefst 7-1.

Schaatsen

Shani Davis is de nieuwe wereldkampioen allround. De Amerikaan is de eerste donkere wereldkampioen bij het schaatsen. Davis' landgenoot Chad Hedrick wordt in Moskou tweede, voor Sven Kramer die als derde eindigt. Bij de dames gaat de titel net als bij de Europese Kampioenschappen naar Anni Friesinger. De Canadese Cindy Klassen wordt tweede, Claudia Pechstein uit Duitsland eindigt op de derde plaats. Beste Nederlandse wordt Ireen Wüst op de zevende plek.

Voetbal

Voor het eerst wordt een club in het betaald voetbal punten afgenomen. Fortuna Sittard heeft de twijfelachtige eer de eerste club te zijn die wegens financiële problemen drie punten in mindering wordt gebracht. Ook in Engeland vindt een twijfelachtige unieke gebeurtenis plaats. Arsenal wint de competitiewedstrijd tegen Crystal Palace (5-1), maar doet dat zonder een Engelse speler te gebruiken. In de 133-jarige geschiedenis van het Engelse voetbal was dat nooit eerder voorgekomen. Het Chelsea van José Mourinho haalt de eerste prijs van het seizoen binnen. In de finale om de League Cup verslaat de miljoenenploeg Liverpool met 3-2. Marco van Basten roept opnieuw nieuwe spelers op voor zijn Oranje. Henk Timmer en Ugur Yildirim zitten bij de selectie voor de oefenwedstrijd tegen Engeland. Yildirim maakt in Birmingham ook daadwerkelijk zijn debuut voor het Nederlands Elftal, dat in het kader van de strijd tegen racisme aantreedt in zwart-witte shirts. Nederland-Engeland eindigt in 0-0.

In februari gaan ook de Europese toernooien weer van start. PSV wint in de achtste finale van de Champions League het thuisduel tegen AS Monaco met 1-0.
In de derde ronde van de UEFA-Cup verliest Ajax de tweestrijd met AJ Auxerre. Enkele dagen na de nederlaag in Auxerre maakt Ronald Koeman zijn vertrek bij Ajax wereldkundig. Hij wordt de rest van het seizoen vervangen door het interim-duo Ruud Krol en Tonnie Bruins-Slot. Feyenoord wordt in dezelfde ronde eveneens uitgeschakeld. Sporting Portugal is over twee wedstrijden te sterk. De wedstrijd in Rotterdam wordt ontsierd door verschillende vuurwerkincidenten. sc Heerenveen komt tekort tegen Newcastle United. De Engelse formatie wint twee keer met 2-1. Van de vier Nederlandse ploegen overleeft alleen AZ de derde ronde. De ploeg van trainer Co Adriaanse had de nodige moeite met Alemannia Aachen, maar de 2-1 overwinning in Alkmaar is genoeg voor plaatsing voor de volgende ronde.

Wielrennen

Lance Armstrong maakt bekend dit jaar voor de laatste keer de Tour de France te rijden. De Amerikaan gaat proberen zijn zevende Tour te winnen. Het nieuwe wielerseizoen begint in februari langzaam op gang te komen. De officieuze opening van het Belgische voorjaarsklassiekers seizoen Omloop het Volk wordt gewonnen door de jonge Belg Nick Nuyens. Een dag na Omloop het Volk wint George Hincapie Kuurne-Brussel-Kuurne.

Geert Wilders lanceert webwinkel

Vanmiddag om 12 uur is de webwinkel van Groep Wilders de lucht ingegaan. De site biedt de mogelijkheid promotie-materiaal te bestellen, zoals muismatten, koffiebekers, baseball-caps etc.

Geert Wilders: “Veel mensen willen de ideeën van Groep Wilders onder de aandacht brengen. Er moet veel veranderen in Nederland en mensen willen dat uitdragen. Dat kan vanaf vandaag. Er is geen betere reclame voor onze ideeën dan de mensen die ze promoten. Daarnaast is het ook een manier voor ons om een beetje geld te verdienen. De partijen die al in de Tweede Kamer gekozen zijn zoals de VVD en de SP krijgen samen miljoenen euro’s subsidie, terwijl wij geen cent krijgen. Groep Wilders moet dus alles zelf verdienen.”

Nu is het nog wachten op het Wildersijsje

'Pokémon Diamond & Pearl wereldwijd online speelbaar'

De twee nieuwe Pokémon delen (Diamon & Pearl) zullen online speelbaar zijn volgens Junichi Masuda van ontwikkelaar GameFreak. Hoe dit precies in z'n werk zal gaan is nog niet bekend, maar met het succes van Animal Crossing en Mario Kart op de DS zal Pokémon zeker ook flink gaan scoren via de Nintendo Wi-Fi Connection.

De games zijn nog lang niet af, maar beloofd is dat ze beide hevig gebruik gaan maken van de DS mogelijkheden als het touchscherm, de dubbele schermen en de wi-fi mogelijkheden.

Met dank aan 'King_of_cubes' voor de submit

Porno-poster shockeert Oostenrijk

Het straatbeeld in Wenen wordt momenteel bepaald door shockerende posters, waarop de Britse koningin Elizabeth de liefde bedrijft met de Franse president Chirac en de Amerikaanse president Bush. De Oostenrijkse regering is hiermee als toekomstig voorzitter van de EU in ernstige verlegenheid gebracht.

Op de satirische poster dragen twee naakte vrouwelijke modellen maskers van Elizabeth en Bush en een mannelijk model draagt een masker van Jaques Chirac. Uiteraard wordt er een triootje uitgebeeld.

De Oostenrijkse regering is met name in verlegenheid gebracht omdat het ook nog eens om een gesubsidieerd kunstproject gaat. De poster is ontworpen door de projectgroep 25Peaces die daarvoor één miljoen euro aan subsidie van de Oostenrijkse overheid ontving. Door heel Wenen hangen in totaal 400 posters.

Dezelfde kunstenaars zijn ook nog verantwoordelijk voor een andere poster die de spot drijft met de Europese unie. Op die poster ligt een vrouw met haar benen wijd en een klein pikant slipje aan, waarop het logo van de EU te zien is.

Oostenrijk heeft inmiddels de oorlog verklaard aan de posters en gesteld dat ze voor 1 januari 2006 - wanneer Oostenrijk EU voorzitter wordt - uit het staatbeeld verdwenen moeten zijn.


De gewraakte poster met het triootje


Ingeburgerd?

Iedereen heeft er altijd zijn mond vol van. "Allochtonen moeten inburgeren en de gewoonten kennen van de Nederlanders." "Ze leren alleen maar een uitkering aan vragen." "Ze moeten de grondwet kennen!"
Het zijn allemaal veel gehoorde uitspraken van de laatste jaren. Het gaat namelijk, volgens de media en sommige politieke partijen, dramatisch met de allochtonen (lees Marokkanen en Turken) in Nederland. Maar nu de vraag hoe ingeburgerd de Nederlander eigenlijk is? Je kunt het nu testen hoe ingeburgerd je bent. Sommige vragen zijn wel wat wazig.

Ik zelf had een 5,3 en voor een aankomend docent maatschappijleer is dat toch wel dramatisch. Misschien moeten we eens allemaal naar ons zelf kijken, of misschien is het wel zo dat Nederland helemaal geen echte cultuur heeft. Hoe dan ook doe de test en post je uitslag even op de weblog!

Terugblik 2005: Januari

Januari

Op 1 januari wint Janne Ahonen het traditionele nieuwjaarsspringen in Garmisch-Partenkirchen, dat deel uitmaakt van de Vierschansentoernee. De Finse skispringer wint drie van de vier wedstrijden, en pakt daardoor de zege in het eindklassement. Nog meer traditie op nieuwjaarsdag; de oud-voetbalinternationals winnen het 72e duel met de koninklijke HFC met 3-1.

Darts

In de eerste week van januari vindt in het Engelse Frimley Green het officieuze wereldkampioenschap darts plaats. Raymond van Barneveld toont zich wederom de sterkste. In de finale verslaat de Haagse darter Martin Adams met 6-2. Het is de vierde keer dat 'Barney' het belangrijkste darttoernooi op zijn naam schrijft.

Schaatsen

Jochem Uytdehaage is de nieuwe Europees Kampioen bij het allround schaatsen. Nederland heeft bij de heren een één-twee-drie-vier, achter
Uytdehaage wordt Sven Kramer tweede, Carl Verheijen derde en Mark Tuitert vierde. Bij de dames hebben de Duitsers een eins-zwei-drei. Anni Friesinger wordt zoals verwacht Europees Kampioene, voor Daniella Anschütz en Claudia Pechstein. Ireen Wüst eindigt net niet op het podium. De debutante wordt vierde. Erben Wennemars wordt in Salt Lake City wereldkampioen sprint. Wennemars blijft op de afsluitende 1000 meter zijn directe concurrent Wotherspoon uit Canada voor. Derde wordt de Amerikaan Joey Cheek. Bij de dames gaat de titel naar Jennifer Rodriguez. Beste Nederlandse is Marianne Timmer op de elfde plaats.

Tennis

De Nederlandse tennissers spelen op het eerste Grand Slam van het jaar geen rol van betekenis. Melle van Gemerden, Raemon Sluiter en Sjeng Schalken weten hun eerste ronde partijen van de Australian Open niet te winnen. Voor Peter Wessels duurde het toernooi één ronde langer. Bij de dames maakte Michaëlla Krajicek haar debuut op een Grand Slam-toernooi. Krajicek bereikte via de kwalificatierondes het hoofdtoernooi. Haar eerste wedstrijd wist Krajicek te winnen, in de tweede ronde bleek Patty Schnyder te sterk. De Australian Open wordt bij de mannen uiteindelijk gewonnen door Marat Safin. De titel bij de vrouwen is een prooi voor Serena Williams.

Veldrijden

Mirjam Melchers behaalt bij het WK veldrijden de bronzen medaille. In het Duitse Sankt Wendel moet Melchers haar meerdere erkennen in het Duitse tweetal Hanke Kupfernagel en Sabine Spitz.

Voetbal

Voetballer Niels Kokmeijer moet noodgedwongen zijn loopbaan beëindigen. Volgens de artsen is het zelfs de vraag of Kokmeijer nog gewoon zal kunnen lopen. De voetballer van Go Ahead Eagels liep tijdens het duel met Sparta Rotterdam in 2004 een dubbele beenbreuk op na een overtreding van Rachid Bouaouzan. De trotse winterkampioen AZ maakt in de winterstop bekend dat het Louis van Gaal heeft aangetrokken als de opvolger van de aan het eind van het seizoen vertrekkende Co Adriaanse. Van Gaal tekent in Alkmaar een contract voor drie seizoenen. Op 28 januari ontwaakt de Holland Casino Eredivisie uit zijn winterslaap met het duel tussen Roda JC en Willem II (4-0). Ajax komt in de eerste wedstrijd na de winterstop voor het eerst sinds 63 wedstrijden niet tot scoren in de eigen ArenA. ADO Den Haag weet de landskampioen op 0-0 te houden.


In de maand januari wordt door vrijwel alle sporten stilgestaan bij de Tsunami-ramp in Azië, tweede kerstdag 2004. Er worden door allerlei instanties benefietwedstrijden georganiseerd om geld op te halen voor de slachtoffers van de ramp.

Animal Crossing gekte in Amerika gaat verder op Ebay

De gekte rond Animal Crossing, het populaire Nintendo DS spelletje waarin je een virtueel leven kunt starten, slaat in Amerika nu wel erg door.

Op de populaire verkoop site Ebay, zijn nu door ene ''Jaws1920'' 20 schilderijen (die kun je in het spel sparen) te koop aangeboden. Hier staat de advertentie.

Het te koop aanbieden van in-game items kennen we al van enkele MMORPG's en nu komt het fenomeen dus ook naar de Nintendo DS.

Jaaroverzicht FOK!sport

2005 was een boeiend sportjaar. Het begon op 1 januari met het traditionele nieuwjaarsspringen en het jaar eindigde met de Olympische kwalificatie trials in het Heerenveense Thialf. In de tussenliggende maanden is er veel gebeurd, en veel daarvan is ook op FOK!sport geplaatst.

In 2005 moesten we afscheid nemen van okee6, een oudgediende, die veel heeft betekend voor FOK!sport. Verder namen we afscheid van de SA's Dubbeldrank en mbn. Laatstgenoemde kwam na een paar maanden wel weer terug als nieuwsposter. In september werden jozef444 en Nuongirl de nieuwe Site-Admins van sport, samen met Dagobert die dat in juni weer was geworden.

Verder kijken we terug op een succesvolle F1 manager, een Wielermanager en sinds augustus draait de voetbalmanager ook weer. En in juli was er, op veler verzoek, ook weer een Tourmanager.

Plannen voor 2006 zijn er ook genoeg. In februari begint de F1 manager weer, evenals de wielermanager. Daarnaast zijn we ook druk bezig met de voorbereidingen voor een Olympische Spelen-subsite. En aankomende juni hopen we tevens een WK manager te gaan draaien. Genoeg redenen om ook in 2006 weer dagelijks op FOK!sport te kijken.

In 2005 werden er op FOK!sport tot vandaag 8936 nieuwsberichten geplaatst. We hebben de belangrijkste en opvallendste sportgebeurtenissen van het afgelopen jaar nog eens voor je op een rijtje gezet. Oud-crewlid Da_Sandman willen we bedanken voor zijn inzet aan de eerste maanden van het overzicht. Vanaf vandaag worden er elke dag twee maanden geplaatst, dus we trappen af met januari en februari. Alvast heel veel leesplezier gewenst!

Naast het overzicht van FOK!sport komt er tevens een overzicht van het afgelopen F1-jaar.

De gehele sportcrew wenst iedereen een heel gezond, gelukkig en sportief 2006!

Ambrosius, Ared, Baraja, Chiel-Montagne, Curchulain, Dagobert, dennistd, Eilanden, ElmarO, Flem, freiss, Joost-mag-het-weten, jozef444, Light, magneet, mbn, Nuongirl, RayMania, Reflex1, Sj0rSz, Svensational, Tackleberry, veekeend, ziggyziggyziggy.

"T-Mobile is meer dan Ullrich"

Ploegleider Olaf Ludwig van T-Mobile zegt dat 2006 het jaar van Jan Ullrich moet worden. Hij benadrukt echter dat het team niet alleen om Ullrich zal draaien.

Met het stoppen van Lance Armstrong hoopt T-Mobile met Jan Ullrich een sterke troef in huis te hebben om in 2006 de Tour de France te winnen. Ploegleider Olaf Ludwig ziet in Jan Ullrich wel een winnaar, maar weet ook dat Ivan Basso een grote concurrent is en ziet daarnaast Valverde, Vinokourov, Landis, Cunego en Popovych als favorieten voor de Tour de France 2006.

Tegelijkertijd wil Ludwig voorkomen dat zijn ploeg alles op Ullrich en de Tour de France richt. In 2005 bleef de ploeg in het begin van het seizoen lange tijd zonder overwinningen. Hij hoopt dat met name de jongere rijders Patrik Sinkewitz en Linus Gerdemann zich door kunnen ontwikkelen. Ludwig weigert echter om prestaties te noemen die hij in 2006 verwacht.

Bij T-Mobile zal er echter, zeker na het vertrek van Vinokourov en Zabel, veel om Ullrich draaien. Ullrich blijft in eigen land populair en zijn winst in de Tour van 1997 werd onlangs nog door de kijkers van de TV-zender NDR verkozen tot mooiste sportmoment allertijden, voor de eerste Wimbledon-winst van Becker en het winnen van het WK voetbal in 1954.

Huntelaar praat voorlopig niet met pers

SC Heerenveen-aanvaller Klaas Jan Huntelaar zal tot vrijdagavond niet meer met de pers praten.

De speler komt vrijdag in actie tegen zijn nieuwe club Ajax en na zijn recente overstap naar de Amsterdammers wordt Huntelaar bedolven onder de aanvragen voor een interview.

"Ik zou er een dagtaak aan hebben om iedereen te woord te staan. En ik wil me optimaal op de wedstrijd voorbereiden. Het is mijn afscheid van het Heerenveen-publiek en dat moet speciaal worden", aldus de spits over zijn tijdelijke persboycot.

Spelers Galatasaray dreigen met staking

Bij de Turkse topclub Galatasaray dreigt er een enorme chaos te ontstaan. De spelersgroep heeft de afgelopen maanden geen salaris ontvangen en dreigt nu met een staking.

De spelers willen voor 3 januari aanstaande hun loon ontvangen. Indien dat niet gebeurt, zullen de spelers die dag ook niet afreizen naar het trainingskamp in Antalya.

Eerder liet trainer Eric Gerets, die op het ogenblik in België verblijft, al weten de situatie niet te accepteren en hij weigert terug te keren naar Turkije zolang de spelers hun geld nog niet hebben gekregen.

Toyota voor verdere beperking V10

Toyota heeft zich bij een groeiend aantal teams geschaard die de FIA oproepen het gebruik van V10-motoren in 2006 verder te limiteren. Eerder toonde Midland zich al bezorgd.

Voor 2006 is voor de private teams de optie open gehouden om met een V10-motor te rijden, die gelimiteerd wordt door een toerenbegrenzing op 16.500 rpm, gecombineerd met een luchtinlaat in de airbox van maximaal 77 millimeter. Midland, dat met Toyota-motoren gaat rijden, liet weten dat uit een onderzoek bleek dat hun V8-motor minder paardenkracht levert dan een gelimiteerde V10.

Technisch directeur motoren Luca Marmorini van Toyota schaart zich nu achter Midland. Hij roept de FIA op alsnog maatregelen te nemen om te zorgen dat de V10 niet meer kracht kan leveren dan de V8. Eerder liet ook al Yasuhiro Wada van Honda weten voor extra maatregelen te zijn.

Bergkamp scoort 200 goals

Woensdag heeft Dennis Bergkamp tijdens de wedstrijd Arsenal - Portsmouth (4-0) het 200e competitie-doelpunt uit zijn carrière gemaakt. Zijn eerste goal maakte de aanvaller op 22 februari 1987.

De 200 doelpunten maakte Dennis the Menace bij drie clubs: Ajax, Internazionale en Arsenal. Bij de Amsterdammers scoorde Bergkamp 103 doelpunten in zeven seizoenen. Het Italiaanse avontuur verliep minder succesvol en in twee seizoenen kwam de aanvaller niet verder dan 11 goals. Bij zijn huidige werkgever Arsenal vond Bergkamp tot nu toe 86 keer het net.

Bobsleester Jurg haalt ex-coach terug

Bobsleester Eline Jurg haalt haar voormalige coach Rob Geurts terug in haar begeleidingsteam. De 32-jarige Jurg maakt een zeer moeizaam seizoen door en hoopt met het terughalen van haar voormalige coach Geurts haar prestaties weer te kunnen verbeteren en een kans te maken op een goede positie op de Olympische Winterspelen.

Oud-bobber Geurts was het afgelopen seizoen nog assistent-bondscoach, maar hij werd na mislukte wereldkampioenschappen door zowel Jurg als de Bob- en Sleebond BSBN aan de kant gezet.

De BSBN zal op 5 januari een besluit nemen over het inhuren van Geurts. Mocht de bond besluiten om hem niet terug te halen, dan zal Jurg hem betalen van haar eigen budget.

J-Lo haat bh's...

Oké, het zijn geen splinternieuwe foto's en het zijn ook geen naaktfoto's, maar omdat ze toch wel lekker zijn toch nog maar even geplaatst.

De schrijver van het artikel bij de foto's van Jennifer Lopez mag zich dan ergeren aan het feit dat ze geen BH draagt, maar dat hoeven we natuurlijk niet met hem eens te zijn. Eigenlijk wel prima zo..

Zo lekker als die andere Jennifer wordt ze echter nooit...

Feyenoord verlengt contract Zuiverloon

Feyenoord heeft het contract met Gianni Zuiverloon met twee seizoenen verlengd, waardoor de speler nu tot medio 2008 aan de club uit Rotterdam verbonden is.

Dit seizoen speelt Zuiverloon op huurbasis bij RKC Waalwijk en maakt daar een goede indruk. Het is overigens mogelijk dat Feyenoord de huurling in de winterstop weer terug naar de Kuip haalt. Volgende week zal de Rotterdamse clubleiding hier meer duidelijkheid over verschaffen.

'Wonderpil om af te vallen bestaat nog niet'

GezondheidVolgens het Voedingscentrum bestaat er nog helemaal geen 'wonderpil' om af te vallen. Het centrum reageert daarmee op de berichten in de Telegraaf over een nieuwe DNA-pil (Genotrim) die het mogelijk maakt zonder dieet in enkele maanden tijd het ideale gewicht te bereiken.

''Het klinkt geweldig, maar het is onmogelijk dat dit de wonderpil is waar de wereld op wacht. De wetenschap is nog lang niet zover dat op basis van erfelijke eigenschappen van een individu een pil kan worden samengesteld die inwerkt op de stofwisseling. Om op die manier de gezondheid te kunnen beïnvloeden is veel wetenschappelijke kennis nodig. In de eerste plaats moet bekend zijn welke genen precies in verband staan met welke lichaamsfuncties. Vervolgens moet duidelijk zijn op welke wijze invloed kan worden uitgeoefend op deze genen. Hierover is nu nog onvoldoende bekend'', aldus het Voedingscentrum.

Dat de aanbieder van de DNA-pil, Salugen Inc., schermt met het feit dat de pil is goedgekeurd door de Amerikaanse Voedselveiligheidsautoriteit (FDA) zegt niets volgens het Voedingscentrum. Dit houdt namelijk alleen in dat het middel niet schadelijk is voor de gezondheid. Het zegt niets over de werkzaamheid. Bovendien speelt erfelijke aanleg slechts een beperkte rol bij het ontstaan van overgewicht. Het gedrag is veel bepalender: meer bewegen en gezonder eten dus.

Gebroken neus voor Van de Haar

Hans van de Haar heeft aan de competitiewedstrijd tegen SC Heerenveen een gebroken neus overgehouden. Die blessure werd in de eerste helft van het duel veroorzaakt door een armbeweging van Heerenveen-middenvelder Paul Bosvelt.

Ondanks de pijn speelde de RKC Waalwijk-aanvaller de volle negentig minuten. Het is nog niet duidelijk hoe lang Van de Haar is uitgeschakeld, maar men verwacht dat hij de eerste wedstrijd na de winterstop, uit tegen NAC Breda, gewoon in actie kan komen.

Zorg over groepen R'damse criminele jongeren

Vince_Taylor had ons via de nieuws-submit te melden:

MisdaadIn Rotterdam zijn tien tot twaalf criminele jongerengroepen actief die kunnen uitgroeien tot bendes. Met die waarschuwing kwam gisteren korpschef Aad Meijboom. De groepen bestaan voornamelijk uit Antillianen en een kleiner aantal Kaapverdianen in de leeftijd van 10 tot 30 jaar. Dit jaar zijn 65 groepsleden opgepakt, waarvan er 44 nog vastzitten. Er zijn hierdoor twee groepsverkrachtingen en twee moorden opgelost.

Meijboom zegt dat de groepen (nog) geen vaste structuur hebben en ook geen eigen territorium of vaste leden. ''Wel is er in enkele gevallen sprake van het gebruik van beeldkenmerken en het feit dat de leider de meeste delicten pleegt en wapens regelt. Ook moeten aspiranten van de groep soms eerst iemand lekker hebben afgerost, voordat zij bij de groep mogen. Een teken aan de wand dat het de slechte kant opgaat'', vindt de korpschef.

De jeugdcriminelen hebben geen inkomen en geen vaste woon- of verblijfplaats. Ze plegen gewelddadige overvallen, groepsverkrachtingen, schietpartijen en bedreigingen. Opvallend is dat steeds meer vrouwen deel uitmaken van een jongerengroep. Dat er veel Antillianen onder hen zijn, heeft vooral te maken dat zij veelal de voorkeur geven aan het leven op straat. Gevangenisstraf is lang niet altijd een oplossing, meent Meijboom, omdat veel van de jongeren er eerder status aan ontlenen dan dat ze er iets van leren. Hij ziet meer in tuchtscholen, betere voogdijregels en passend opbouwwerk.

In de Maasstad is 3,4% van de inwoners van Antilliaanse afkomst. Antillianen zijn verantwoordelijk voor 11% van de gepleegde geweldsdelicten. Dit jaar hield de politie ruim 12% meer Antilliaanse verdachten aan dan in 2004.

Armoede volgens Zalm 'betrekkelijk'

Volgens minister Zalm is armoede in Nederland maar een 'betrekkelijk' begrip. Zo is volgens Zalm de onderkant van de samenleving bijvoorbeeld veel welvarender dan in de jaren vijftig.

De minister reageert hiermee, in een interview met het Algemeen Dagblad, op recente cijfers over de groei van de armoede in Nederland: "Zoals wij armoede definiëren is het een onoplosbaar probleem. Alleen met nul mensen in de bijstand zal de armoede weg zijn. En dat zal niet gebeuren".

Zalm vindt de achteruitgang in koopkracht voor de laagstbetaalden "lastig" en is daarom blij dat de vooruitzichten nu wat beter zijn, zo meldt hij in het bewuste interview: "Voor mensen met een klein inkomen is achteruitgang in koopkracht toch lastig. Daarom ben ik blij dat er betere vooruitzichten zijn. Alleen de alleenstaanden in de bijstand komen er nu bekaaid van af. En dan krijg je wat ik 'de vloek van de goede daad' noem".


Minister Zalm

Nationale pispaal

Het was alweer een tijdje stil rond onze nationale pispaal Edwin de Roy van Zuydewijn, dus hoog tijd om weer eens de publiciteit te zoeken zal Edwin gedacht hebben.

Edwin beweert in het bezit te zijn van geheime opnames van beraad binnen de koninklijke familie en dreigt in een boek met onthullingen te komen die: "de monarchie op haar grondvesten zullen doen schudden". Waarschijnlijk zijn de opnames dit keer gemaakt met behulp van een spijker...

In ieder geval is ondertussen wel duidelijk dat De Roy maar op één ding uit is en dat is geld. Weinig verrassend natuurlijk want de 'oplichter pur sang' is al zijn gehele leven op zoek naar rijkdom, liefst op een makkelijke manier te vergaren. De Roy heeft nu zijn zinnen gezet op een alimentatiebedrag van 5.000 Euro per maand en een beetje schermen met geheime opnames is dus kennelijk de gekozen tactiek.

Beste Edje, het is weer een aardige poging, maar ondertussen is er geen hond meer in dit land die ook maar iets gelooft van wat jij beweert. Kom maar op met die opnames en hou anders lekker je grote bek.

WK Darts: Part, Mardle verder

John Part en Wayne Mardle hebben zich geplaatst voor de derde ronde van het Ladbrokes.com PDC WK Darts in Purfleet.

Part ontdeed zich in een klassieker van Chris Mason: 4-3. In de laatste set gooide Part elf keer een score van 100+ en daar had Mason geen antwoord op. De Brit was nog uitstekend begonnen door op 1-2 te komen, en zelfs een kans op 1-3 te missen. De confrontatie had een hoog niveau. Beide spelers gooiden een gemiddelde van rond de 95,50 per drie darts en het publiek zag enkele mooie finishes.

Wayne Mardle is Parts volgende opponent. Hawaii 501 had in Erik Clarys een hapklare brok. De Belg won nog wel de eerste set, maar wist daarna nog maar één leg te winnen. Met een driepijlengemiddelde van 77,79 was Clarys niet op dreef. Mardle weet dat hij moet verbeteren om Part te kloppen: ”Het was nog niet goed, maar ik blijf op koers voor de wereldtitel.” Part – winnaar in 2003 – verheugt zich op de clash: ”Ik heb het altijd goed gedaan bij een moeilijke loting.”

De grootste indruk maakte misschien wel Andrew Hamilton. De kwartfinalist van afgelopen jaar denderde over Terry Jenkins: 4-1. Zijn gemiddelde bedroeg 96,09, een van de hoogste van dit toernooi tot nu toe. Er waren gisteravond ook al twee achtste finales: Gary Welding zette John Kuczynski opzij, terwijl Wayne Jones weinig problemen had met Steve Alker.

Uitslagen:
Terry Jenkins – Andrew Hamilton 1-4
Ray Carver – Andy Smith 3-4
Alan Warriner – Gerry Convery 4-0
Wayne Mardle – Erik Clarys 4-1
John Part – Chris Mason 4-3

Achtste finales – vandaag:
Gary Welding – John Kuczynski 4-2
Wayne Jones – Steve Alker 4-1
Peter Manley – Dennis Smith
Roland Scholten – Adrian Lewis
Andy Smith – Alan Warriner
Wayne Mardle – John Part
Phil Taylor – Andrew Hamilton
Kevin Painter – Mark Dudbridge

Hond uit wraak vermoord

kzieniks had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon ShockingEen man uit Heerenveen wordt er van verdacht na een echtscheiding uit wraak de hond van zijn ex-partner te hebben gedood. De labrador werd twee weken geleden dood aangetroffen in een koffer in een vijver in de Friese plaats, zo is gisteren pas bekend geworden.

De hond is in een reiskoffer opgesloten, in het water gegooid en verdronken. De politie vermoedt dat de actie het gevolg is van een ruzie tussen twee ex-partners: "De man heeft waarschijnlijk als een wraakactie de hond uit het huis van zijn ex-vrouw gehaald, op een dag dat ze er even niet was. Toen ze terugkwam bleek de hond weg".

De koffer met daarin de verdronken hond werd op 16 december uit het water gevist langs de Surinamesingel in Heerenveen.

Volkswagen meest verkocht in 2005?

De strijd om de titel 'Best verkochte Auto' is dit jaar spannender dan ooit. Al 36 jaar lang heeft Opel deze titel in het bezit, maar tot en met 27 december stond Volkswagen bovenaan de ranglijst met een totaal van 44.359 verkochte auto's.

Opel stond tweede op de lijst met 44.282 stuks, maar volgens kenners is het zeker niet uitgesloten dat Opel alsnog in de laatste paar dagen van het jaar Volkswagen voorbij streeft. Opel en Volkswagen worden op de ranglijst gevolgd door respectievelijk Peugeot, Renault en Ford.

De meeste merken hebben de verkoop in 2005 behoorlijk zien teruglopen. Zo verkocht Opel zo'n 4.000 auto's minder en hadden ook Renault (-7.000) en Peugeot (-5.000) met lagere verkopen te kampen. Volkswagen was het enige merk uit de top drie dat nog een stijgende verkoop kon noteren. Tot nu toe werden er ongeveer 2000 stuks meer verkocht dan vorig jaar.

Een aantal dure merken heeft overigen niet te klagen over de verkoopcijfers van 2005. Porsche en Landrover werden meer verkocht en ook de zeer exclusieve merken Aston Martin, Bentley, Ferrari en Maserati zagen hun verkopen fors toenemen.





'De Roy heeft geheime opnames'

Edwin de Roy van Zuydewijn, de (bijna ex-) echtgenoot van prinses Margarita werkt momenteel aan een boek dat volgens zijn advocaat de monarchie op haar grondvesten zal doen schudden. De Roy beweert in het bezit te zijn van in het geniep gemaakte bandopnames van beraad binnen de koninklijke familie en van bandopnames met bezoeken van Margarita aan koningin Beatrix. Hij heeft het zelf al over 'Beatrixgate'.

De advocaat van De Roy spreekt over schandalen die de kern van het functioneren van koningin Beatrix raken en daarom in het belang van de samenleving openbaar gemaakt moeten worden. Het is de bedoeling dat het boek in de eerste helft van 2006 verschijnt.

Volgens de Roy is Margarita door Koningin Beatrix en zijn schoonmoeder prinses Irene onder druk gezet om een echtscheiding aan te vragen, maar eigenlijk houdt zij nog van hem. Eén en ander blijkt uit het verweerschrift dat De Roy gisteren bij de Amsterdamse rechtbank heeft ingediend. Zijn advocaat zegt hierover: "alleen als Margarita hem in de rechtbank recht in zijn gezicht durft te verklaren dat hun relatie over is, is hij bereid zich daarbij neer te leggen".

Margarita schijnt overigens niet meer op telefoontjes en sms-berichten van De Roy te reageren en er zou al geruime tijd geen contact meer zijn tussen de twee.

Het is al weer een tijdje stil rond De Roy van Zuydewijn en Margarita, sinds De Roy eerder dit jaar het kort geding over de omgangsregeling met hond Paco verloor. Het stel was in 2003 volop in het nieuws, nadat ze in een interview met HP/De Tijd en het Duitse blad Stern de aanval openden op de koninklijke familie. Van hun beweringen bleef echter niets overeind.


Margarita en De Roy van Zuydewijn
in gelukkiger tijden.

[Upd]Maradona plant comeback

Een jaar geleden was hij door zijn drugsverslaving nog op sterven na dood maar nu maakt Diego Maradona, voor velen de beste voetballer ooit, mogelijk een comeback als voetballer.

De ondertussen al 45-jarige Argentijnse voetbalgod is na zijn drugs- en hartproblemen fel vermagerd en wil naar eigen zeggen terug gaan spelen bij een Argentijnse derde- of vierdeklasser. Excursionistas uit de Argentijnse Primera D (4de afdeling) bood hem al een contract aan. Ze hopen hem op 4 februari al te kunnen opstellen in de wedstrijd tegen Lamadrid.

De laatste officiële wedstrijd van "Pluisje" dateert al van 1997. Toen werd hij als speler van Boca Juniors voor de 4de keer in zijn carriere positief bevonden op cocaine.

Update
Diego Maradona heeft besloten niet als speler terug te keren op de voetbalvelden. "Ik ben 45 jaar en daarom denk ik er niet aan weer te gaan voetballen of mezelf aan iemand te binden. Ik zal niet gaan praten met de mensen van Excursionistas, die ik niet eens ken. Ik ben ze wel dankbaar voor de gevoelvolle manier waarop ze aan me hebben gedacht. Maar ik zou niet durven terugkeren uit respect voor de bal", aldus de Argentijnse superster.

Boek: Nicole Beland - Gezocht: geluk

Bij het horen van de titel denken de meeste potentiële lezers waarschijnlijk een humoristisch boek, een soort als "Shop-aholic" of "Lipstick en Luiers" voor zich te hebben. Achteraf blijkt het een boek te zijn welke veel meer gericht is op het geven van informatie. Op een zeer simpele wijze weet de schrijfster de lezer geboeid te houden. Echt een boek om in een dag uit te lezen.

Laatste reviews en specials
review
Tales of Kenzera: ZAU
special
Random Pics van de Dag #1261
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1260
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
©FOK.nl e.a.