'Spookfoto's Van den Broeke ook nep'

Nadat gisteren RTL-medium Robbert van den Broeke in opspraak kwam omdat hij volgens hoofdredacteur Rob Nanninga van het blad Skepter zijn informatie via Google verzamelt, besteedt De Telegraaf vandaag wederom aandacht aan Van den Broeke.

Volgens De Telegraaf zijn de spookfoto's van Van den Broeke zeer eenvoudig door iedereen te maken met behulp van een schaar, een vel papier, een slecht verlichte kamer en uiteraard een camera. Door een uitgeknipt figuurtje heen en weer te laten wapperen voor de camera, ontstaat vanzelf een spookfoto.

Van den Broeke beweert met een eenvoudige camera personen en figuren te fotograferen die normale mensen niet kunnen zien, maar het artikel van De Telegraaf suggereert dat ook de foto's van Van den Broeke niet echt zijn.

Overigens is op de FOK!weblog naar aanleiding van de ontmaskering van Van den Broeke een actie gestart om het woord 'genverbrander' tot 'Woord van het Jaar 2005' te laten verkiezen. 'Genverbrander' is het woord dat tot de ontmaskering van Van den Broeke leidde. Stemmen op het woord kan via de site woordvanhetjaar.nl.


Spookfoto door te wapperen met uitgeknipt figuurtje.