Darts: Scholten buigt voor Lewis

Roland Scholten is er niet in geslaagd zich onder de laatste acht te scharen op het WK Darts in Purfleet. De Hagenaar ging met 3-4 ten onder tegen het talent Adrian Lewis.

Scholten begon zeer sterk aan het duel met veel hoge scores en knappe finishes. Het resultaat was een 2-0 tussenstand in sets, al was het verschil niet groot te noemen. De Nederlander pakte ook de leiding in het derde bedrijf, maar miste enkele kostbare dubbels waardoor Lewis de aansluiting vond. In de vierde set profiteerde Lewis van een dip van Scholten en ook de vijfde set was een prooi voor de Engelsman. Met de rug tegen de muur sleepte Scholten nog een laatste set uit het vuur, maar Lewis won die met 3-1.

”Ik ben heel blij, want dit was een zeer zware wedstrijd”, meldde Lewis. ”Toen het 2-0 stond, vroeg ik me af wat ik moest doen om überhaupt een set te winnen.” Lewis is het opkomende talent bij de PDC. In de zestiende finales moest veteraan Dennis Priestley al zijn meerdere erkennen in de rijzende ster.

Eerder op de dag wist Peter Manley al door te dringen tot de kwartfinales. De 43-jarige Engelsman begon dramatisch aan zijn partij tegen Dennis Smith. Bij een nadelige stand van 0-2 besloot Manley van shirt te wisselen. In zijn roze flamengo shirt (het tenue waarin hij in 2003 de Las Vegas Desert Classic won) steeg hij tot grote hoogten en zette hij met overtuiging de achtervolging in. Desondanks kreeg Smith een aantal matchdarts op dubbel 16 en dubbel 8. Nadat hij deze om zeep had geholpen, lag het momentum bij Manley, die de beslissende set naar zich toe trok.

”Mijn sponsor heeft liever dat ik het rood-zwarte shirt draag, omdat de logo’s dan beter uitkomen, maar hij zat niet goed dus moest ik wisselen”, verklaarde Manley zijn opvallende actie. Later vandaag staat onder meer de topper John Part – Wayne Mardle op de rol, terwijl ook Phil Taylor in actie komt.