Dynasty Warriors Advance

Roy
De Dynasty Warriors-serie komt van de PlayStation waar al vijf delen op zijn verschenen. Al deze delen scoorden ruim voldoende tot goed en dat belooft dus wat voor de GBA-versie, Dynasty Warriors Advance (DWA) genaamd. In DWA is het de bedoeling dat je één van de drie Chinese koninkrijken kiest en met hen de heerschappij over China verovert. Je kan allereerst kiezen voor Shu, Wei of Wu (als koninkrijk) waarna je kiest voor een bepaalde officier als leider van je leger.

Als je eenmaal alles gekozen hebt kun je beginnen aan de game die grofweg uit twee delen bestaat. Het ene deel is vooral tactisch, het andere deel is vooral button-bashen. Laten we beginnen met de uitleg van het tactische gedeelte. Je ziet het slagveld hier vanaf grote hoogte en je bepaalt welke troepen waar gaan staan. Jij en de tegenstander zijn om de beurt aan zet. Dit gedeelte van de game is dus een soort van turn-based strategie spel.

Op het moment dat twee legers elkaar treffen treedt het andere deel van de game in werking, het button-bash gedeelte. Het is overigens vast niet de bedoeling geweest van de makers om dit deel \'het button-bash deel\' te noemen, maar dat is het wel geworden. Je loopt met je unit over het speelveld en je slaat simpelweg alle vijandige units in elkaar. De move die aan het begin van het eerste \'level\' wordt uitgelegd (A, A, B) werkt het hele spel door en dat is vaak het enige dat je doet. De special move, de Musou-aanval, activeer je door L en A tegelijk in te drukken en is ideaal tegen grote groepen vijanden. Voordat je de Musou-aanval echter kan gebruiken moet je eerst de Musou-meter vol krijgen door vijanden te verslaan.

Hierbij eindigt meteen de uitleg van het spel, meer diepgang is er simpelweg niet. Er zit wel iets van een level-up systeem in, maar dit is niet noemenswaardig. Ook de items in de game zijn vrij standaard: van levensmiddelen als brood en kip wordt je energie weer aangevuld en met thee wordt de Musou-meter aangevuld. Qua presentatie is de game ook niet bijzonder; grafisch ziet het er prima uit, maar er zijn vele GBA-games die stukken mooier zijn. Ook klinkt het allemaal niet meer dan aardig. De menu\'s in de game zijn wel redelijk gedaan, overal is duidelijk wat de betreffende optie of statistiek betekent en ze zijn niet te ingewikkeld.