WK Darts: Part, Mardle verder

John Part en Wayne Mardle hebben zich geplaatst voor de derde ronde van het Ladbrokes.com PDC WK Darts in Purfleet.

Part ontdeed zich in een klassieker van Chris Mason: 4-3. In de laatste set gooide Part elf keer een score van 100+ en daar had Mason geen antwoord op. De Brit was nog uitstekend begonnen door op 1-2 te komen, en zelfs een kans op 1-3 te missen. De confrontatie had een hoog niveau. Beide spelers gooiden een gemiddelde van rond de 95,50 per drie darts en het publiek zag enkele mooie finishes.

Wayne Mardle is Parts volgende opponent. Hawaii 501 had in Erik Clarys een hapklare brok. De Belg won nog wel de eerste set, maar wist daarna nog maar één leg te winnen. Met een driepijlengemiddelde van 77,79 was Clarys niet op dreef. Mardle weet dat hij moet verbeteren om Part te kloppen: ”Het was nog niet goed, maar ik blijf op koers voor de wereldtitel.” Part – winnaar in 2003 – verheugt zich op de clash: ”Ik heb het altijd goed gedaan bij een moeilijke loting.”

De grootste indruk maakte misschien wel Andrew Hamilton. De kwartfinalist van afgelopen jaar denderde over Terry Jenkins: 4-1. Zijn gemiddelde bedroeg 96,09, een van de hoogste van dit toernooi tot nu toe. Er waren gisteravond ook al twee achtste finales: Gary Welding zette John Kuczynski opzij, terwijl Wayne Jones weinig problemen had met Steve Alker.

Uitslagen:
Terry Jenkins – Andrew Hamilton 1-4
Ray Carver – Andy Smith 3-4
Alan Warriner – Gerry Convery 4-0
Wayne Mardle – Erik Clarys 4-1
John Part – Chris Mason 4-3

Achtste finales – vandaag:
Gary Welding – John Kuczynski 4-2
Wayne Jones – Steve Alker 4-1
Peter Manley – Dennis Smith
Roland Scholten – Adrian Lewis
Andy Smith – Alan Warriner
Wayne Mardle – John Part
Phil Taylor – Andrew Hamilton
Kevin Painter – Mark Dudbridge