Jaguar slaat dubbelslag met 1-2'tje in ePrix Monaco

Voor de liefhebber van close racing keren we nog even terug naar de zaterdagmiddag. In de straten van Monaco werd alweer de achtste race van het Formule E-seizoen verreden en ook de ePrix van Monaco werd een interessante race.

Kampioenschapsleider Pascal Wehrlein zette zijn Porsche op poleposition neer, naast de Penske van Stoffel Vandoorne. De Jaguars van Nick Cassidy en Mitch Evans vormden rij twee, voor Jean-Eric Vergne (Penske), Sebastien Buemi (Envision), Antonio Felix da Costa (Porsche), Maximilian Günther (Maserati), Robin Frijns (Envision) en Jehan Daruvala (Maserati) - Nyck de Vries moest het in de Mahindra doen vanaf plek dertien.

Wehrlein en Vandoorne behielden hun posities bij de start, Evans en Cassidy wisselden van plek en Günther volgde na een goede start op plek zes. Wehrlein was de eerste van de toppers die zijn eerste Attack Mode pakte, de rest wachtte nog even in de uiterst chaotische race, waar bijzonder stevig werd geknokt in de voorste gelederen.

Edoardo Mortara stuurde zijn Mahindra in de vijfde ronde bij Piscine de barrière in en dus kwam de safety car de baan op, kort nadat Vandoorne vanaf de leiding Attack Mode had gepakt. Na een paar ronden puinruimen konden we door, met Vandoorne, Evans, Cassidy, Vergne en Wehrlein voorop.

De timing van de Attack Modes zorgde voor de nodige chaos voorin, maar vooral Cassidy en Evans kwamen er goed uit met een dubbele leiding voor Jaguar. Nico Müller kwam kort voor het einde na een aanvaring stil te staan in Rascasse, waardoor de safety car de baan weer op moest komen.

Na de safety car-situatie gaven de Jaguars het niet meer weg en Evans pakte een fraaie zege, voor teamgenoot Cassidy. Vandoorne completeerde het podium, voor teamgenoot Vergne, terwijl De Vries en Frijns als twaalfde en zeventiende over de meet bolden.