Fantastische strijd tussen Bagnaia en Marquez in Grand Prix van Spanje

In de MotoGP is zondagmiddag de Grand Prix van Spanje verreden. Dat leverde een heerlijke strijd op om de overwinning, die pas in de allerlaatste ronde een klein beetje ging liggen.

Voor het eerst dit jaar stond Marc Marquez op poleposition bij een Grand Prix, naast Marco Bezzecchi en Jorge Martin. Op rij twee stonden Brad Binder, Fabio Gi Giannantonio en Alex Marquez, met op rij drie Francesco Bagnaia, Franco Morbidelli en Enea Bastianini. Pedro Acosta, Maverick Viñales en Aleix Espargaro vormden rij vier, voor Johann Zarco, Miguel Oliveira en Jack Miller.

Een openingsronde vol actie werd door Bagnaia afgesloten als leider, maar hij werd op de voet gevolgd door Martin en Marc Marquez, die op zijn beurt Bezzecchi en Alex Marquez achter zich aan kreeg. Martin en Bagnaia konden zich een beetje los rijden van de rest, waar Bezzecchi en Marc Marquez nog een beetje in de buurt konden blijven.

Na tien ronden schoof Martin ineens onderuit, een pijnlijke nulscore voor de kampioenschapsleider. Marquez begon het gat naar Bagnaia ondertussen te dichten en met vijf ronden te gaan sloot hij aan, waarna hij volle bak een eerste aanval opende - Bagnaia wist die eerste aanval in elk geval nog af te slaan.

Bagnaia gaf op indrukwekkende wijze antwoord op de aanval van Marquez en zette een nieuwe snelste ronde neer. Dat was voor Marquez net even teveel en dus reed Bagnaia naar de overwinning, voor Marquez - het was zijn eerste podium op de Ducati - en Bezzecchi.