Boek: Nicole Beland - Gezocht: geluk

Bij het horen van de titel denken de meeste potentiële lezers waarschijnlijk een humoristisch boek, een soort als "Shop-aholic" of "Lipstick en Luiers" voor zich te hebben. Achteraf blijkt het een boek te zijn welke veel meer gericht is op het geven van informatie. Op een zeer simpele wijze weet de schrijfster de lezer geboeid te houden. Echt een boek om in een dag uit te lezen.

Toegegeven, het is zalig om weg te duiken in dit boek en even te stil te staan bij het feit dat men het leven ook op een andere manier zou kunnen invullen, namelijk door een flinke dosis boeddhisme toe te voegen. Gecombineerd met humor weet Nicole Beland, schrijfster en freelance journaliste, de basisprincipes en de geschiedenis van het Boeddhisme uit te leggen. Ze schrikt er niet voor terug om voorbeelden uit haar eigen hectische, privé leven te noemen. Welk feit ieder boek natuurlijk net even aantrekkelijker maakt.



Door zelf veel te hebben gelezen en pogingen te hebben gedaan deze levensbeschouwing eigen te maken, geeft de schrijfster op haar eigen huis -tuin en keuken manier een uitleg waar iedere vrouw zich gegarandeerd op een bepaalde manier zeker in zal herkennen. Enkele voorbeelden zijn echter zo simpel dat je je soms wel af gaat vragen voor welk type vrouw dit boek is geschreven.

Het boek is onderverdeeld in acht hoofdstukken die je werkelijk op weg kunnen helpen om een passende, boeddhistische levenswijze aan te nemen. Het meest bijzondere vind ik persoonlijk dat het haar lukt om tegelijkertijd praktisch te blijven. Door het boek heen komt ze regelmatig terug op de edele waarheden en het acht stappenpad waarmee het boek ingeleid word.

Niet alleen de geschiedenis van het boeddhisme, het acht stappenpad en tal van voorbeelden komen aan bod. De schrijfster heeft ook de moeite genomen om de lezer daadwerkelijk de principes van het boeddhisme bij te brengen. Hier bovenop reikt ze voldoende meditatie oefeningen aan om je zelfs op je werk naar de eerste stappen naar deze boeiende levensbeschouwing te richten.



Uitgever: Uitgeverij de Boekerij ISBN: 90 225 4347 1 Pagina's: 202
Waardering: Redelijk


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!