Uitslagen Eredivisie (29/12/2005)

Vanavond werden er om 18:00 twee wedstrijden gespeeld in de achttiende speelronde van de Nederlandse Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

PSV - FC Twente 1-1
PSV heeft voor het eerst in 2005 punten verloren in eigen huis. De formatie van Guus Hiddink kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen FC Twente. Vorige week wonnen de Eindhovenaren nog eenvoudig in de Gatorade Cup met 3-0, maar vanavond kon het deze prestatie niet herhalen. Net voor rust opende Bakircioglü de score voor de Tukkers. Routinier Cocu bracht de thuisclub verdiend langszij nadat hij een rebound achter Boschker werkte, maar PSV, dat wel winterkampioen is met het ene puntje, kon puntverlies niet meer voorkomen.

Karakteristiek:

41' Bakircioglü 0-1
70' Cocu 1-1

Scheidsrechter: Jol.
Toeschouwers: 32.500.
Geel: Gakhokidze, Rahim (FC Twente).

Opstellingen:

PSV: Gomes, Lucius, Ooijer, Addo (Väyrynen/46'), Lamey, Culina, Simons, Cocu, Koné (Sibon/80'), Vennegoor, Beasley (Farfán/46').

FC Twente: Boschker, Rahim, Majstorovic, Zomer, Heubach, Sibum (Brama/75'), Bakircioglü (Bouchiba/90'), Niemeyer, Gerritsen (Afonso/86'), N'Kufo, Gakhokidze.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
RBC Roosendaal - FC Utrecht 1-2
RBC Roosendaal is er niet in geslaagd om in het eerste seizoensgedeelte een overwinning te boeken. FC Utrecht kwam op bezoek en zegevierde met 2-1. Maachi opende de score voor de equipe van Foeke Booy en Tanghe zorgde in zijn laatste wedstrijd voor FC Utrecht, de Belg vertrekt tussentijds naar Heracles Almelo, voor de 0-2. Sillah maakte het nog even spannend voor de thuisclub, maar zijn doelpunt was niet genoeg om een punt te verdienen.

Karakteristiek:

30' Maachi 0-1
75' Tanghe 0-2
84' Sillah 1-2

Scheidsrechter: Luinge.
Toeschouwers: 4.500.
Geel: Lammens, De Lange (RBC Roosendaal), Braafheid, Tanghe, Tiendalli, De Jong (FC Utrecht).

Opstellingen:

RBC Roosendaal: Volders, Lammens, Molenaar, Fortes Rodriguez (Roumani/46'), Fleur, Acuña, De Lange, Smolders, Wau (Marcelino/79'), Kpaka, Silah.

FC Utrecht: Terol, Tiendalli, v.Steensel, Broerse, Braafheid (Shew-Atjon/46'), Tanghe, De Jong, Kruys, Maachi (Douglas/78'), Nelisse (Fortuné/58'), v.d.Bergh.