NBA: Nuggets schakelen Lakers uit na thriller, OKC klopt Pelicans met 4-0

In de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie NBA zijn maandagavond weer drie wedstrijden gespeeld in de playoffs. Twee teams stonden op matchpoint in de serie en beide teams wisten het af te maken.

Miami Heat - Boston Celtics (1-2)
Met een 24-34 eerste kwart zetten de Celtics de toon al en dat werd er daarna eigenlijk geen moment meer beter op voor Miami. De 25 punten van Bam Adebayo waren bij lange na niet genoeg om serieus in de buurt te komen en met onder meer 38 punten van Derrick White speelden de Celtics zich naar een 88-102 zege en een 3-1 voorsprong in de serie.

New Orleans Pelicans - Oklahoma City Thunder (0-3)
Een heerlijk spannende wedstrijd in het Smoothie King Center in New Orleans, waar het halverwege nog nagenoeg gelijk stond. Dat was na het derde kwart niet anders en vroeg in Q4 namen de Pelicans zelfs een kleine voorsprong. De Thunder sloeg echter terug en onder leiding van Shai Gilgeous-Alexander, goed voor 24 punten, wist OKC de Pelicans in de slotminuten te breken: 89-97 en de Thunder staat in de volgende playoffronde.

Denver Nuggets - Los Angeles Lakers (3-1)
Ook hier een heerlijk spannende strijd, waarbij het de Lakers waren die vroeg in Q2 een kleine voorsprong namen. Die hielden ze vast tot in de loop van het derde kwart, waarna de Nuggets er even langs gingen. In bijna het hele vierde kwart was er geen moment meer dan twee punten verschil te vinden in de Ball Arena in Denver, waar Jamal Murray de held werd: hij pakte op 106-106 de winnende score en bezorgde de Nuggets met een 108-106 zege een plek in de volgende ronde.

Speelschema
Woensdag 1 mei, 19.30u (01.30u NL) - Eastern Conference, 1st round, game 5; Boston Celtics - Miami Heat (3-1)