Godon sprint in Romandië naar tweede ritzege; eindklassement voor Rodriguez

De slotrit van de Ronde van Romandië is gewonnen door Dorian Godon, die woensdag ook al de snelste was. De eindzege ging naar Carlos Rodriguez. De Spanjaard finishte in het peloton en schreef de Zwitserse rittenkoers op zijn naam.

De slotrit met start en finish in Vernier werd verreden in natte omstandigheden. Vroeg in de etappe kregen vier renners de ruimte van het peloton, maar op dertig kilometer van de finish waren ze weer ingelopen.

Daarna deed UAE Emirates een poging om de leiderstrui aan te vallen. Felix Grossschartner trok door op een heuveltje met Juan Ayuso in zijn wiel en zorgde even voor afscheiding, maar al snel was alles weer samen en zou er uiteindelijk gesprint worden voor de dagzege.

Daarin was Dorian Godon net zoals woensdag de snelste. De Fransman ging vroeg aan en sprintte onbedreigd naar zijn tweede ritzege in de Ronde van Romandië. Carlos Rodriguez kwam in het peloton over de finish en pakte daarmee de eindzege in de Zwitserse rittenkoers. Voor de renner van Ineos Grenadiers is het zijn eerste WorldTour eindzege.

Results powered by FirstCycling.com