Weer Hells Angels vrijgelaten

Icoon JustitieWederom worden er door de raadkamer van de rechtbank in Amsterdam Hells Angels vrijgelaten uit voorarrest. De Hells Angels maken deel uit van de 45 in oktober, bij de grootscheepse actie van de politie, gearresteerde leden van de motorclub. Onder de vrijgelaten personen zijn de voormalige leider 'Big' Willem van Boxtel en de huidige president van de Amsterdamse afdeling Daniel 'Unu' Uneputty.

De twaalf vrijgelaten Angels blijven overigens nog wel verdachte, maar volgens de raadkamer heeft de officier van justitie onvoldoende aangetoond dat de voorlopige hechtenis van elf van de nu vrijgelaten Hells Angels, nog noodzakelijk is voor een goed verloop van het onderzoek. Van de twaalfde Hells Angel is de voorlopige hechtenis niet opgeheven, maar alleen geschorst.

Het OM beschuldigt de Hells Angels van 'het lid zijn van een criminele organisatie' en daarnaast worden ze verdacht van diverse misdrijven. Het OM is verbaasd over de vrijlating van de twaalf Angels: 'We gaan kijken of we deze beslissing kunnen aanvechten', aldus de woordvoerster.

Van de Hells Angels die in oktober werden gearresteerd zitten er nu nog zes vast, maar ook zij zullen naar verwachting binnenkort vrijkomen wanneer de rechter over de verlenging van hun voorarrest beslist.