"T-Mobile is meer dan Ullrich"

Maurice (mbn)
Ploegleider Olaf Ludwig van T-Mobile zegt dat 2006 het jaar van Jan Ullrich moet worden. Hij benadrukt echter dat het team niet alleen om Ullrich zal draaien.

Met het stoppen van Lance Armstrong hoopt T-Mobile met Jan Ullrich een sterke troef in huis te hebben om in 2006 de Tour de France te winnen. Ploegleider Olaf Ludwig ziet in Jan Ullrich wel een winnaar, maar weet ook dat Ivan Basso een grote concurrent is en ziet daarnaast Valverde, Vinokourov, Landis, Cunego en Popovych als favorieten voor de Tour de France 2006.

Tegelijkertijd wil Ludwig voorkomen dat zijn ploeg alles op Ullrich en de Tour de France richt. In 2005 bleef de ploeg in het begin van het seizoen lange tijd zonder overwinningen. Hij hoopt dat met name de jongere rijders Patrik Sinkewitz en Linus Gerdemann zich door kunnen ontwikkelen. Ludwig weigert echter om prestaties te noemen die hij in 2006 verwacht.

Bij T-Mobile zal er echter, zeker na het vertrek van Vinokourov en Zabel, veel om Ullrich draaien. Ullrich blijft in eigen land populair en zijn winst in de Tour van 1997 werd onlangs nog door de kijkers van de TV-zender NDR verkozen tot mooiste sportmoment allertijden, voor de eerste Wimbledon-winst van Becker en het winnen van het WK voetbal in 1954.