Voetbal: Huntelaar definitief naar Ajax

Icoon VoetbalAjax neemt Klaas Jan Huntelaar, de huidige topscorer van de Eredivisie, per 1 januari 2006 over van SC Heerenveen. De Amsterdammers moeten met negen miljoen euro diep in de buidel tasten voor de aanvaller.

Huntelaar heeft met Ajax een akkoord bereikt over een contract dat hem tot medio 2010 aan de Amsterdame club verbindt. De topscorer van de Eredivisie, Huntelaar maakte al zestien treffers dit seizoen, is één van de vele spitsen die trainer Danny Blind tot zijn beschikking heeft. Eerder dit seizoen trok Ajax de Zweed Rosenberg aan en ook Babel en de Grieken Charisteas en Anastasiou lopen nog rond in Amsterdam.

Saillant detail is dat Huntelaar aankomende vrijdag zijn laatste wedstrijd voor de Friezen speelt tegen Ajax. Eind januari speelt Huntelaar vervolgens namens Ajax in de Gatorade Cup tegen zijn oude werkgever. De 22-jarige aanvaller heeft bekend gemaakt dat hij tot na de wedstrijd van vrijdag niet beschikbaar is voor de pers.

"Ik zou er een dagtaak aan hebben om iedereen te woord te staan. Ik wil me optimaal op de wedstrijd voorbereiden. Het is mijn afscheid van het Heerenveen-publiek en dat moet speciaal worden", aldus Huntelaar tegenover de Telegraaf.

Danny Blind was zeer tevreden met de aankoop: "Huntelaar is een echte diepe spits die bij Ajax goed uit de voeten kan. Hij is topscorer van Nederland en tevens nog jong. Ik heb veel vertrouwen in Klaas Jan en zijn toekomst bij Ajax".

-
Zie voor meer voetbalnieuws de FOK!voetbalmanager!