NHL: Rangers bijna langs Capitals, Oilers halen uit in Los Angeles

Vrijdagavond is er weer flink ijshockey gespeeld in de Noord-Amerikaanse competitie NHL, waar de playoffs in volle gang zijn. In meerdere series is de strijd nog volledig open, terwijl het bijvoorbeeld tussen de Capitals en Rangers al naar een beslissing lijkt te gaan.

Washington Capitals - New York Rangers (0-2)
John Carlson zette de Capitals na een paar minuten op voorsprong, maar de vreugde in de Capital One Arena was van korte duur: Chris Kreider tekende amper een halve minuut later voor de gelijkmaker en met een shorthanded goal van Barclay Goodrow kwamen de Rangers twee minuten later op voorsprong. In de loop van de tweede periode tekende Vincent Trochek met een powerplaygoal voor 1-3 en daar bleef het bij, waardoor de Rangers één zege verwijderd zijn van de volgende ronde.

Nashville Predators - Vancouver Canucks (1-1)
In de Bridgestone Arena in Nashville kwam het nauwelijks echt op dreef voor de thuisfans: JT Miller tekende in de eerste periode voor de 0-1 en met eveneens een powerplaygoal was Brock Boeser in periode twee goed voor 0-2. De Predators deden dankzij Luke Evangelista laat in periode drie iets terug, maar het was te laat en de Canucks pakten met een 1-2 zege een voorsprong in de serie.

Colorado Avalanche - Winnipeg Jets (1-1)
De na dit seizoen afscheid nemende veteraan Zach Parise opende de score in de eerste periode namens de Avalanche, maar in de tweede periode sloegen de Jets terug: Tyler Toffoli trok de stand gelijk, Josh Morrissey kwam er overheen met de 1-2. In de eerste helft van de derde periode sloegen de Avs hard terug: Nathan MacKinnon, Valeri Nichushkin en Artturi Lehkonen draaiden de stand om naar 4-2. Ross Colton deed er nog een schepje bovenop en Devon Toews maakte het helemaal af: 6-2 en de Avs staan op voorsprong.

Los Angeles Kings - Edmonton Oilers (1-1)
De thuisfans in Los Angeles kenden geen geweldige avond: in de eerste periode brachten Zach Hyman, Leon Draisaitl en Connor McDavid de Oilers naar een 0-3 voorsprong. Drew Doughty deed iets terug in de tweede periode, maar al snel sloeg Evander Kane toe voor 1-4. Hyman en Draisaitl waren in de derde periode nog eens trefzeker, de Oilers pakten zo een overtuigende 1-6 zege en een 2-1 voorsprong in de serie.

Speelschema
Zondag 28 april, 14.30u (20.30u NL) - Western Conference, 1st round, game 4; Colorado Avalanche - Winnipeg Jets (2-1)
Zondag 28 april, 17.00u (23.00u NL) - Western Conference, 1st round, game 4; Nashville Predators - Vancouver Canucks (1-2)
Zondag 28 april, 20.00u (02.00u NL) - Eastern Conference, 1st round, game 4; Washington Capitals - New York Rangers (0-3)
Zondag 28 april, 22.30u (04.30u NL) - Western Conference, 1st round, game 4; Los Angeles Kings - Edmonton Oilers (1-2)