Aldeguer wint Moto2-race Jerez, Van den Goorbergh na moeizame race toch in de punten

De heren in de Moto2 hebben zondag de Grand Prix van Spanje verreden. Dat was wat minder spannend dan de strijd in de Moto3, maar dat maakte het uiteraard niet minder vermakelijk, zeker voor de thuisfans.

Fermin Aldeguer mocht vanaf poleposition vertrekken, naast Albert Arenas en Jake Dixon. Manuel Gonzalez, Diogo Moreira en Sergio Garcia startten vanaf rij twee, voor Celestino Vietti, Tony Arbolino en Jeremy Alcoba. Zonta van den Goorbergh moest het na een vroege kwalificatiecrash doen met plek achttien, twee posities voor Bo Bendsneyder.

Gonzalez begon bijzonder lekker aan de race en kwam na de openingsronde ruimschoots als leider door, voor Garcia, Aldeguer, Dixon en Arenas. Gonzalez en Aldeguer wisten na de openingsfase een klein gaatje te slaan richting Garcia, die op zijn beurt een kleine voorsprong op kon bouwen richting Arenas en Dixon.

Voor Dixon was het ook al snel klaar: hij schoof weer onderuit en bleef op een uiterst pijnlijke nul punten staan in 2024. Aldeguer ging ondertussen voorbij Gonzalez en sloeg een mooi gat, terwijl Roberts zich naar de derde plek reed en de jacht op Gonzalez kon openen.

Met drie ronden te gaan had Roberts het gat naar Gonzalez dicht en stak hij er voorbij, waarmee de Amerikaan virtueel zelfs aan de leiding van het WK ging. Op Aldeguer stond echter geen maat en op zijn achterwiel kwam de Spanjaard zegevierend over de streep, voor Roberts en Gonzalez.

Voor de Nederlanders was het een lastige race: Bendsneyder lag al snel onderuit, Van den Goorbergh kreeg een long lap-penalty voor een incident met Senna Agius. Hij wist zich echter nog erg knap naar voren te knokken en finishte als dertiende, keurig binnen de punten.