Volkswagen meest verkocht in 2005?

De strijd om de titel 'Best verkochte Auto' is dit jaar spannender dan ooit. Al 36 jaar lang heeft Opel deze titel in het bezit, maar tot en met 27 december stond Volkswagen bovenaan de ranglijst met een totaal van 44.359 verkochte auto's.

Opel stond tweede op de lijst met 44.282 stuks, maar volgens kenners is het zeker niet uitgesloten dat Opel alsnog in de laatste paar dagen van het jaar Volkswagen voorbij streeft. Opel en Volkswagen worden op de ranglijst gevolgd door respectievelijk Peugeot, Renault en Ford.

De meeste merken hebben de verkoop in 2005 behoorlijk zien teruglopen. Zo verkocht Opel zo'n 4.000 auto's minder en hadden ook Renault (-7.000) en Peugeot (-5.000) met lagere verkopen te kampen. Volkswagen was het enige merk uit de top drie dat nog een stijgende verkoop kon noteren. Tot nu toe werden er ongeveer 2000 stuks meer verkocht dan vorig jaar.

Een aantal dure merken heeft overigen niet te klagen over de verkoopcijfers van 2005. Porsche en Landrover werden meer verkocht en ook de zeer exclusieve merken Aston Martin, Bentley, Ferrari en Maserati zagen hun verkopen fors toenemen.