Hiddink wil 'levenslang' voor Gomes

Sjors (Sj0rSz)
Als het aan PSV-trainer Guus Hiddink ligt speelt Heurelho Gomes da Silva voor de rest van zijn leven in Eindhoven. Hiddink pleit voor een acht- of negenjarige verbintenis bij de Brabantse club.

"Hij is hier in Eindhoven heel snel geaard, haalt prestatief een hoog niveau en staat mede symbool voor de uitstraling van dit PSV. Het zou mooi zijn als we hem voor een periode van acht of negen jaar konden vastleggen," aldus Hiddink aan de vooravond van de confrontatie met FC Twente.

Als Gomes inderdaad een langlopend contract zal ondertekenen, dan zal deze wel aan goede voorwaarden moeten voldoen. Als er dan toch een goede aanbieding van een andere club komt, zou hij dan eventueel toch kunnen vertrekken uit Eindhoven. Hiddink vindt dat je een dergelijke transfer dan ook niet mag tegenhouden.

De Braziliaan is echter geen vaste international en komt daarom ook niet in aanmerking voor een eventueel contract in Engeland. Verder zouden clubs uit Italië en Spanje ook nog tegen problemen aan kunnen lopen. Daar mogen namelijk maar een aantal spelers van buiten de Europese Unie voetballen.

Door al deze zaken hoopt Hiddink dat Gomes voorlopig nog in Eindhoven zal blijven. De verwachting is in ieder geval dat hij ook volgend seizoen het doel van PSV zal verdedigen. Wat er daarna gebeurt is nog maar de vraag. Het contract van de Braziliaan loopt in 2008 af.