Maradona plant comeback

Een jaar geleden was hij door zijn drugsverslaving nog op sterven na dood maar nu maakt Diego Maradona, voor velen de beste voetballer ooit, mogelijk een comeback als voetballer.

De ondertussen al 45-jarige Argentijnse voetbalgod is na zijn drugs- en hartproblemen fel vermagerd en wil naar eigen zeggen terug gaan spelen bij een Argentijnse derde- of vierdeklasser. Excursionistas uit de Argentijnse Primera D (4de afdeling) bood hem al een contract aan. Ze hopen hem op 4 februari al te kunnen opstellen in de wedstrijd tegen Lamadrid.

De laatste officiële wedstrijd van "Pluisje" dateert al van 1997. Toen werd hij als speler van Boca Juniors voor de 4de keer in zijn carriere positief bevonden op cocaine.

Update
Diego Maradona heeft besloten niet als speler terug te keren op de voetbalvelden. "Ik ben 45 jaar en daarom denk ik er niet aan weer te gaan voetballen of mezelf aan iemand te binden. Ik zal niet gaan praten met de mensen van Excursionistas, die ik niet eens ken. Ik ben ze wel dankbaar voor de gevoelvolle manier waarop ze aan me hebben gedacht. Maar ik zou niet durven terugkeren uit respect voor de bal", aldus de Argentijnse superster.