OKT: Kuipers niet meer in actie

Sjors (Sj0rSz)
Schaatser Simon Kuipers komt vandaag niet in actie op de 1000 meter tijdens het Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT) in Heerenveen. Dit geldt ook voor de 1500 meter die morgen wordt verreden. Hij heeft zich afgemeld vanwege een blessure aan zijn lies.

Gisteren werd ook al duidelijk dat er een geringe kans was dat hij nog op het ijs zou verschijnen. Elke slag die hij toen maakte deed pijn aan zijn lies, welke verrekt was. Dit kwam ook uit de MRI-scan naar voren die werd gemaakt. Hierdoor mag Kuipers de komende dagen niet schaatsen.

Gisteren won Kuipers nog wel de eerste 500 meter. Vandaag zou hij dus nog in actie komen op de 1000 meter, en morgen op de 1500 meter, maar dat gaat niet door. Hij krijgt overigens nog wel een tweede kans om zich te kwalificeren voor de 1500 meter op de Olympische Spelen in Turijn. Bij deze afstand heeft hij een zogenaamde supernominatie, wat betekent dat hij zich via een skate-off alsnog kan plaatsen voor het olympisch toernooi. De skate-off voor de 1500 meter wordt op 13 januari gehouden.