DVD: The 100 (Seizoen 2)

Na het indrukwekkende eerste seizoen van de Amerikaanse sci-fi serie The 100 was het natuurlijk de grote vraag of de serie het hoogstaande niveau zouden weten vast te houden in het tweede seizoen. Waar we in het eerste seizoen van de serie nog moesten kennismaken met de hoofdrolspelers en de rode lijn van het verhaal pas halverwege het eerste seizoen goed op gang kwam zien we in het tweede seizoen een zo mogelijk nog explosiever verhaal met een opeenstapeling van onverwachte wendingen.

The 100

Voor degenen die nog niet bekend zijn met The 100 het verhaal in een notendop. The 100 is een serie van de Amerikaanse tv-zender CW (bij de liefhebbers ook bekend van fijne actieseries zoals Supernatural, Arrow en The Flash) die zich afspeelt in de toekomst. De Aarde werd bijna 100 jaar eerder onbewoonbaar door een nucleaire ramp waarna de weinige overlevenden zich verzamelden op een groots ruimtestation genaamd de Ark. Als op gegeven moment duidelijk begint te worden dat het ruimtestation zijn langste tijd heeft gehad besluit men om 100 in gevangenschap zittende jongeren naar de Aarde te sturen om te zien of er leven mogelijk is op de planeet.

Mocht je het eerste seizoen van The 100 nog niet hebben gezien dan raden we je aan om hier te stoppen met lezen in verband met de komende spoilers in de rest van deze review.

*** SPOILER ALERT !!! *** SPOILER ALERT !!! *** SPOILER ALERT !!! ***

Clarke Griffin
Clarke Griffin

Bij terugkomst op Aarde lijkt de planeet een paradijs van groene weelde te zijn maar niets is minder waar. Op de zogenaamd onbewoonbare planeet blijken nog een aantal woeste en barbaarse stammen te leven zoals de Grounders en Reapers, die niet zo blij zijn met het bezoek vanuit de ruimte. De jongeren, onder leiding van doortastende Clarke Griffin (Eliza Taylor), proberen alleen maar te overleven in deze post-apocalyptische wereld en komen er al snel op hardhandige wijze achter dat daar alleen het recht van de sterkste nog geldt.

Terwijl de jongeren een strijd op leven en dood voeren moeten ook de volwassenen op de Ark ook iets verzinnen om op Aarde terug te komen aangezien het ruimtestation waarop ze zich bevinden op het punt van uiteenvallen staat. We kunnen, zonder teveel te verklappen, gerust stellen dat het eerste seizoen een explosieve finale had met uiteraard een enorme cliffhanger. Aan het begin van het tweede seizoen heeft bijna iedereen weer vaste grond onder de voeten. De overlevenden van de Ark ontdekken dat er nog steeds mensen zijn, die in een verborgen gemeenschap onder Mount Weather hebben weten te overleven onder leiding van de op zijn zachtst gezegd nogal dubieuze president Dante Wallace (Raymond J. Barry).

President Dante Wallace
President Dante Wallace

Terwijl Clarke haar uiterste best doet om de uiteengevallen groep jongeren weer bijeen te brengen ontdekt ze al snel dat er in de ondergrondse gewelven allerlei duistere dingen gebeuren die letterlijk het daglicht niet kunnen velen. Ondertussen hebben Clarke's moeder Dr. Abigail Griffin (Paige Turco) en Marcus Kane (Henry Ian Cusick), de zelfbenoemde nieuwe leider van de Arkbewoners, de nodige conflicten en strubbelingen over hoe te overleven op een planeet waar gevaar vanuit elke hoek op hen lijkt te loeren.

The 100 is een serie die zich afspeelt in een wereld, die kwa sfeer eigenlijk wel een beetje doet denken aan de wereld van The Hunger Games, waar het eigenlijk constant draait om het maken van keuzes en de gevolgen daarvan. Een wereld waar ook niets vanzelfsprekend is en waar verrassende plotwendingen voor een energiek verhaal zorgen die je als kijker op het puntje van je stoel laat zitten. Het tweede seizoen is een stuk duisterder en kent ook meer actie dan het voorgaande jaar. Alleen daarom al is The 100 een reeks die bij uitstek geschikt is om vanaf dvd te bekijken omdat je dan niet na elke aflevering een week hoeft te wachten om te weten te komen hoe het verhaal verder zal gaan.

The 100 2

Het tweede seizoen van The 100 bestaat uit een viertal dvd's met 16 afleveringen van elk 40 minuten met daarbij een aardige hoeveelheid bonusmateriaal. Zo zijn er naast de bloopers en niet eerder uitgezonden beelden ook een aantal leuke featurettes te zien (The 100: Unlocking the Mountain en The 100: Pew-Viz Stunts) waarin we de nodige achtergrondinformatie over het maken van het tweede seizoen te zien krijgen. Tenslotte is er nog een uitgebreid verslag te zien van het The 100-panel op de Comic-Con 2014. Een absolute musthave voor liefhebbers van moderne science fiction.