'Red Dead Redemption 1 komt eindelijk naar pc'

Het lijkt erop dat na 14 jaar eindelijk de eerste Red Dead Redemption-game naar pc komt. Dat blijkt uit aanwijzingen die de befaamde GTA-dataminer Tez2 heeft gevonden in de code van de Rockstar Launcher, daar werden Red Dead Redemption 1 en de bijbehorende uitbreiding Undead Nightmare genoemd.

"Reis door de uitgestrekte vlaktes van het Amerikaanse Westen en Mexico in Red Dead Redemption, en zijn bijbehorende zombie-horror uitbreiding Undead Nightmare, nu speelbaar op pc", aldus een beschrijving uit de gevonden code.

De cowboygame van GTA-maker Rockstar kwam officieel uit in 2010 voor Xbox 360 en PlayStation 3, en ontving vorig jaar nog een port voor PlayStation 4 en Nintendo Switch die qua performance nogal wat te wensen overliet maar wel gewoon weer een prijskaartje van 50 euro kreeg. 

Rockstar heeft er een handje van om zijn games lange tijd weg te houden van het pc-platform. Zo verschenen de pc-versies van GTA V en RDR2 pas een jaar na de console-releases. Ook GTA 6, die volgend jaar uit moet komen, zal in eerste instantie niet verschijnen voor pc.