Slopen voor gevorderden in Instruments of Destruction

In Instruments of Destruction is het doel duidelijk: vernietig alles wat je ziet met de meest creatieve, uiteenlopende sloopvoertuigen. Na een lange periode in Early Access is onlangs versie 1.0 gereleased en de recensies zijn alvast erg goed.

Voor sommigen is het een jongensdroom die werkelijkheid wordt: plaatsnemen in een grote machine en met een enorme sloopbal helemaal losgaan op een verlaten flatbgebouw. Dat is sowieso het geval bij Luke Schneider, de solo developer bij Radian Games. Schneider heeft een talent voor 'physics based' vernietiging in games. Hij stond namelijk als lead technical designer aan de wieg van Red Faction Guerilla, een game die werd geprezen om zjin indrukwekkende techniek ten aanzien van vernietiging van omgevingen.

Bij Instruments of Destruction is dit tot een kunst verheven. Je kunt als speler zelf je voertuig ontwerpen om de boel mee kort en klein te slaan of te schieten. Bekijk onderstaande trailer voor een indruk van de game. Je kunt Instruments of Destruction oppikken op Steam voor 15 euro.