CD: Dead Lord - In Ignorance We Trust

Als er een band is die ons keer op keer weer blij weet te maken met hun platen dan is het wel de Zweedse band Dead Lord. De band bestaat pas sinds 2005 maar dat is absoluut niet af te horen aan de zeer authentiek klinkende hard rock, die voor de verandering eens niet is geinspireerd door bands als Black Sabbath of Deep Purple. Al vanaf de eerste tonen van In Ignorance We Trust laten de mannen uit Stockholm namelijk duidelijk horen dat hun grootste inspiratiebron toch wel de legendarische band Thin Lizzy is.

Dead Lord - In Ignorance We Trust

Wat meteen opvalt bij het beluisteren van de derde plaat van Dead Lord is dat In Ignorance We Trust een stuk harder klinkt dan zijn voorgangers. Voor de opnames van de plaat gingen de mannen naar Madrid waar hun vaste producer Ola Ersfjord tegenwoordig de Cuervo Recording Studio runt, om daar in slechts tien dagen hun nieuwe schijf op te nemen. Zo ver van huis konden de mannen zich 100% concentreren op de totstandkoming van deze nieuwe plaat en dat is ook goed terug te horen op de energiek klinkende schijf.

Dead Lord
Dead Lord

In Ignorance We Trust is zonder enige twijfel het meest gevarieerde album van de Zweden tot op heden, waarbij vooral de gitaarpartijen van Olle Hedenström en Hakim Crime een dominante rol spelen en laatstgenoemde ook nog eens een zeer aangename zangstem blijkt te hebben. Neem daarbij het ondersteunende baswerk van Martin Nordin en het solide drumwerk van Adam Lindmark en je hebt een plaat die klinkt alsof deze al een jaar of 45 geleden werd opgenomen, maar die zeker niet als gedateerd mag worden gezien. Een originaliteitsprijs zal de band dan ook niet winnen met In Ignorance We Trust maar daar zit een echte liefhebber van klassieke hard rock ook helemaal niet op te wachten.