NHL: Panthers op matchpoint tegen Bruins, Canucks weer op voorsprong

In de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL beginnen de playoffs weer een nieuwe fase te naderen. Zondagavond stonden er weer twee wedstrijden op het programma in de halve finales van de conferences, één van die series kan nu elk moment beslist worden.

Boston Bruins - Florida Panthers (1-2)
De Bruins begonnen lekker aan de wedstrijd: David Pastrnak opende de score en Brandon Carlo tekende nog in de eerste periode voor 2-0. Anton Lundell bracht de spanning terug en vroeg in de derde periode ging het fout voor de Bruins: Sam Bennett scoorde een controversiële goal, waarbij het flink geduwd zou hebben, en Aleksander Barkov bracht de Panthers zelfs de 2-3 overwinning en een 3-1 voorsprong in de serie.

Edmonton Oilers - Vancouver Canucks (1-1)
Dankzij Mattias Ekholm was het al snel even feest in Edmonton, maar nog voor de eerste periode voorbij was kwam daar een einde aan: Elias Lindholm trok de stand gelijk, Brock Boeser zorgde met twee goals voor een 1-3 voorsprong voor de Canucks. Leon Draisaitl deed wat terug, maar Lindholm tekende voor een tweede goal en 2-4. Met een dikke minuut te spelen bracht Evan Bouchard wat spanning terug en in de slotseconden hing zelfs de gelijkmaker in de lucht, maar de jonge goalie Arturs Silovs hield stand namens Vancouver, dat zo een 2-1 voorsprong pakt.

Speelschema
Dinsdag 14 mei, 19.00u (01.00u NL) - Eastern Conference Semifinals, game 5; Florida Panthers - Boston Bruins (3-1)
Dinsdag 14 mei, 21.30u (03.30u NL) - Western Conference Semifinals, game 4; Edmonton Oilers - Vancouver Canucks (1-2)