FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 5 november 2005

Illegale Chinezen passeren grens op grasmaaier

Icoon BizarRussische douaniers hebben in het oosten van het land twee Chinese mannen gearresteerd die de grens wilden overschrijden op een grasmaaier, zo bericht de lokale Russische media. Toen het tweetal werd tegengehouden vertelden ze dat ze waren verdwaald toen ze aan het tuinieren waren.

Aan de douaniers lieten de Chinese grensoverschrijders een briefje zien waar in gebroken Russisch opstond dat ze verdwaalde tuinwerkers waren. De Chinese 'bospolitie' zou het briefje voor hen hebben geschreven. De Russische regering zegt regelmatig te kampen met illegale immigranten die zeggen verdwaalde tuiniers te zijn.

Subheader

Connexxion test gratis WiFi in bussen

Reizigers op de lijnen 53 en 59 tussen Haaksbergen en Hengelo kunnen draadloos internetten. Busbedrijf Connexxion test namelijk het gratis aanbieden van WiFi in de bus. Busreizigers die zich hebben aangemeld, kunnen aan de proef meedoen.

De router die het internet verdeeld, maakt contact met de buitenwereld via het UMTS-netwerk van Vodafone. Uiteindelijk wil Connexxion op alle Twentse bussen draadloos internet aanbieden vanaf 11 december. Het bedrijf sluit niet uit dat er WiFi in alle bussen in Nederland zal komen.

De proef duurt nog tot 11 november. Het internet op de bussen blijft gratis.

'Cheney wil ontheffing martelverbod'

De Amerikaanse vice-president Dick Cheney zou bij diverse Republikeinse senatoren steun gevraagd hebben voor een voorstel om de CIA vrij te stellen van het verbod op het mishandelen en martelen van (terreur)verdachten. Dit wordt gesteld door bronnen in Washington.

Cheney zou volgens deze bronnen graag zien dat de buitenlandse inlichtingendienst in zeer uitzonderlijke gevallen terreurverdachten met fysiek geweld aan het praten mag krijgen. Voorbeeld van een dergelijk geval is als er sprake zou zijn van een directe dreiging van een aanslag in de Verenigde Staten. Over de martelmethodes heeft Cheney zich niet uitgelaten, wel heeft hij gezegd dat de president in dergelijke gevallen eerst toestemming moet geven.

Verdragen
Het martelen van verdachten en veroordeelden is in diverse internationale verdragen verboden. Eťn van de duidelijkste teksten in dit geval is het VN Folterverdrag uit 1984. Artikel 2.2 van dit verdrag luidt: "Geen enkel uitzonderlijk geval van welke aard dan ook [...] mag gebruikt worden als een rechtvaardiging voor foltering."

Ook het Internationaal Verdrag inzake Burgerlijke en Politieke Rechten en de niet-bindende Universele Verklaring voor de Rechten van de Mens verbieden foltering te allen tijde.

Brits cruiseschip aangevallen door piraten

Nood-kloon had ons via de nieuws-submit te melden:

Een Brits cruiseschip is vandaag voor de kust van SomaliŽ aangevallen door piraten. Een groep zwaar bewapende mannen probeerde het vaartuig op te klimmen, maar dit kon door de bemanning worden verhinderd. De kapitein van de Seabourn Spirit geeft aan dat er geen sprake was van een terroristische actie, maar dat de piraten de opvarenden waarschijnlijk wilden beroven.

Het schip lag zo'n 160 kilometer van de Somalische kust vandaan toen het werd aangevallen. De piraten naderden 's ochtends rond 05.30 uur in twee grote rubberboten en vuurden enkele granaten af. Toen het de piraten niet lukte om het schip op te komen, dropen ze af. Bij de confrontatie raakte ťťn bemanningslid gewond.

Op het vaartuig waren ongeveer 300 passagiers aanwezig. Verscheidene schepen in de regio hadden de afgelopen dagen al melding gemaakt van de vermoedelijke aanwezigheid van piraten.

'Vloek' ijsman ÷tzi eist nieuw slachtoffer

Icoon BizarSpeculaties rond de vloek van de ijsman ÷tzi zijn nieuw leven ingeblazen nu een zevende persoon die direct of indirect met de gletsjermummie te maken heeft gehad onder vreemde omstandigheden gestorven is. De Australische bioloog Tom Loy (63) analyseerde na de vondst genetisch materiaal van de prehistorische jager.

Loy werkte aan een boek over ÷tzi, die in 1991 op een gletsjer in de Alpen gevonden werd. De bioloog onderzocht destijds het lijk en gevonden DNA-materiaal, en wist zo het leven en de dood van ÷tzi te reconstrueren. Kort nadat hij het onderzoek startte, werd er een zeldzame bloedziekte bij Loy geconstateerd, waaraan hij tot zijn dood leed. Loy werd veertien dagen geleden dood aangetroffen in zijn woning. Ondanks een autopsie is niet duidelijk geworden wat zijn dood heeft veroorzaakt.

Het eerste 'slachtoffer' van ÷tzi was Rainer Henn (64), die de ijsman met zijn blote handen in een beschermingszak had geplaatst. Hij kwam een jaar later om bij een verkeersongeval. Kort daarna overleed Kurt Fritz, de berggids die Henn naar de ijsman leidde, toen hij bij een bergwandeling overvallen werd door een lawine. De Oostenrijkse journalist Rainer HŲlzl (47), die de opgraving van de ijsman filmde, overleed aan een hersentumor.

Helmut Simon was de ontdekker van ÷tzi. Hij stierf op 67-jarige leeftijd in 2004 toen hij tijdens een wandeling in de Alpen in een ravijn viel. Acht dagen na zijn vermissing werd zijn bevroren en ondergesneeuwde lichaam gevonden, een wel erg macabere overeenkomst met de vondst van ÷tzi. Een uur na de begrafenis van Simon stierf Diet Warnecke (45), de leider van het team dat naar Simon gezocht had, plotseling aan een hartaanval. Konrad Spindler, het hoofd van het team dat de ijsman onderzocht, overleed in april 2005 op 66-jarige leeftijd aan de gevolgen van de zenuwaandoening multiple sclerose.

IJsman ÷tzi, verantwoordelijk voor tenminste vijf doden?
Zit ijsman ÷tzi achter de dood van zeven personen?

Uitslagen Eredivisie (05/11/2005)

Vanavond werden er vier wedstrijden gespeeld in de Nederlandse Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
PSV - Sparta 3-0
33' FarfŠn 1-0
34' Beasley 2-0
74' FarfŠn 3-0

Scheidsrechter: Jol.
Toeschouwers: 33.300.

Opstellingen:

PSV: Gomes, Reiziger, Alex, Ooijer, Lamey, Simons, Cocu, Aissati (Culina/56'), Beasley (Vennegoor/57'), Konť, FŠrfan (Robert/78').

Sparta: Ponk, De Fauw, Gudde, Zoontjes, Gudelj, Obodai, Oost (Yilmaz/85'), Michels (Kaita/83'), Rose, Polak, Cvetkov (Bouaouzan/63').
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
FC Twente - Willem II 3-1
47' Afonso 1-0
59' N'Kufo 2-0
69' Bobson 2-1
80' N'Kufo 3-1 (penalty)

Scheidsrechter: Haverkort.
Toeschouwers: 13.000.
Geel: Brama (FC Twente), Nieuwendaal (Willem II).

Opstellingen:

FC Twente: Boschker, Rahim, Majstorovic, Zomer, Heubach, BakircioglŁ, Brama (Sibum/83'), Niemeyer, Afonso (Sjoekov/56'), N'Kufo, El Ahmadi (Kleizen/60').

Willem II: Moens, Wau, Swinkels, Kreek (Hadouir/59'), v.d.Haar (Nieuwendaal/52'), Smit, Caluwť (Bobson/60'), Agustien, Delanoy, Reuser, Dembele.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Roda JC - NAC Breda 3-3
13' v.Hooijdonk 0-1
25' Sťrgio 1-1
45+2' Oper 2-1
65' Penders 2-2
84' BodnŠr 3-2
90+2' v.Hooijdonk 3-3

Scheidsrechter: v.Sichem.
Toeschouwers: 10.750.
Geel: Stam, Slot, Vonlanthen (NAC Breda).

Opstellingen:

Roda JC: Begois, Senden, Kah, Vicelich, Lachambre, BodnŠr, Sťrgio, v.Dijk, BŲdŲr (Filipovic/81'), Oper, Cissť.

NAC Breda: v.Zwam, Elschot, Penders, Zwaanswijk, Vidmar, Stam, Slot (Rigters/87'), v.Gessel, Jenner (Vonlanthen/22'), v.Hooijdonk, Sikora(Diba/64').
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
AZ - Heracles 2-2
42' Sektioui 1-0
56' Arveladze 2-0
58' Calincov 2-1
90+2' Pieckenhagen 2-2

Scheidsrechter: Kuipers.
Toeschouwers: 8.399.
Geel: Quansah, Hirayama (Heracles).

Opstellingen:

AZ: Timmer, Jaliens, Mathijsen, Landzaat, Steinsson (Vlaar/76'), Schaars, Ramzi, v.Galen (Huysegems/69'), Sektioui (D.Mathijssen/83'), Arveladze, Perez.

Heracles: Pieckenhagen, Jansen, Reekers, Hoogma, Looms, Calincov, De Vries, Hellings, Sluijter (Nurmela/81'), Tamerus (Hirayama/74'), Quansah.

Arrestatie leidt tot dodelijk treinongeval

In de Zuid-Afrikaanse hoofdstad Pretoria zijn vandaag vijf mensen om het leven gekomen bij een treinongeluk. Ze stonden op het perron te wachten toen ze gegrepen werden door een voorbijrijdende trein. Dertien personen raakten gewond bij het ongeval.

Op het perron waar de slachtoffers vielen was het een behoorlijke chaos door een arrestatie die aan de gang was. Vermoedelijk werden de slachtoffers steeds verder naar achteren gedrukt waardoor zij aan de rand van het perron kwamen te staan. Door alle commotie merkten zij de naderende trein niet op.

De man die werd gearresteerd zou het spoor niet op de juiste manier zijn overgestoken. In plaats van gebruik te maken van de voetgangersbrug, liep hij over de rails.

Nieuw realityshow rondom gorilla's

GeÔnspireerd door de vele realityshows heeft de Tsjechische publieke omroep een nieuw concept bedacht. Vanaf aanstaande maandag zendt de radio-en televisiezender een realityshow uit dat het leven van vier gorilla's in de dierentuin van Praag volgt.

In 'Odhaleno' - oftewel 'Ontdekking' - zullen de apen (ťťn mannetje, twee vrouwtjes en een baby) strijden om een hoofdprijs. Deze zal bestaan uit twaalf meloenen, een gewilde lekkernij voor gorilla's. "Hoe de dieren de dag indelen is volledig aan henzelf", aldus hun trainer.

De Tsjechische kijkers en luisteraars kunnen via SMS'jes stemmen op hun favoriete gorilla. Volgens de makers zal de opbrengst van het programma gaan naar organisaties die de populatie van de Afrikaanse gorilla helpen in stand te houden.

Drie nieuwe leden Hockey Hall of Fame

De Hockey Hall of Fame in Toronto zal aanstaande maandag drie nieuwe leden verwelkomen. Cam Neely, Valeri Kharlamov en Murray Costello zullen ceremonieel geŽerd worden.

Cam Neely is waarschijnlijk de bekendste van het drietal. Hij speelde dertien seizoenen in de NHL bij de Vancouver Canucks en de Boston Bruins, die zijn nummer 8 vorig jaar januari uit de roulatie haalden. De sterke aanvaller speelde in vijf all-star wedstrijden en won een Bill Masterton trophy in 1994, een award voor de speler die de meeste wilskracht, sportiviteit en toewijding aan de dag legt. Wat op Neelys conto ontbreekt is een Stanley Cup, ondanks dat hij de Bruins tweemaal tot de finale bracht. De tweede helft van zijn carriŤre werd hij menigmaal gehinderd door zware blessures, maar juist de manier waarom hij telkens weer terug kon komen maakten hem tot een publiekslieveling in Boston. Tegenwoordig is hij een ambassadeur voor de Bruins.

Het tweede nieuwe lid is de Soviet Valeri Kharlamov. In een tijd waarin de Sovietspelers slechts op internationale toernooien te bewonderen waren was hij de gangmaker van het nationale team dat door het Sovietsysteem overliep van talent. Tijdens een trainingssessie waarvoor CSKA-coach Anatoly Tarasov zijn Amerikaanse collega Murray Williamson uitnodigde had Williamson weinig tijd nodig om Kharlamov te bestempelen als de beste ijshockeyspeler ter wereld. Het jaar was 1969 en Kharlamov was 20. Met het nationale team won hij uiteindelijk acht wereldtitels en twee Olympische titels en hij won elf nationale kampioenschappen met CSKA Moskou. Een auto-ongeluk in 1976 leek zijn carriŤre te beŽindigen, maar Kharlamov vocht zich terug om weer te kunnen spelen. Het kwam er echter niet van om op topniveau terug te keren; bij een tweede auto-ongeluk in 1981 overleed Kharlamov op 33-jarige leeftijd.

Murray Costello zal het 93e lid van de Hall worden die voor zijn werk achter de schermen wordt geŽerd. Na Vier seizoenen in de NHL, waarin zijn statistieken verre van indrukwekkend waren, stopte Costello als speler en legde zich toe op zijn studie. Een marketingbaan bij de Seattle Totems uit de World Hockey League was zijn eerste front office-aanstelling in de ijshockeywereld. Later werd hij ook general manager voor hetzelfde team. Toen de WHL opgedoekt werd ging Costello rechten studeren, en fungeerde als scout voor de Phoenix Roadrunners van de World Hockey Association. Eenmaal klaar met zijn studie verliet Costello het ijshockey tot de Canadian Amateur Hockey Association aanklopte. Hoewel Costello sceptisch was over de financiŽle kant van een aanstelling besloot hij toch toe te zeggen. Hij leidde de CAHA in het samengaan met Hockey Canada, en startte een programma ter ontwikkeling van vrouwenijshockey. In 1998 verruilde Costello de Canadese bond voor de Internationale IJshockey Federatie IIHF, waar hij nu op 71-jarige leeftijd nog altijd voorzitter van twee commissies is.

'Geen kogelsporen op ruit Verdonk'

Skinkie had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon PolitiekSpeculaties over een beschoten ruit van de werkkamer van minister Rita Verdonk zijn voorbarig. De conclusie dat er is geschoten wordt dan ook vooralsnog niet ondersteund door het Openbaar Ministerie. Dat meldt persofficier Astrid Rijsdorp in een persbericht. De beschadigde ruit is voor onderzoek overgebracht naar het Nederlands Forensisch Instituut.

Woensdag ontving de politie Haaglanden de melding dat aan de buitenzijde van de ruit een beschadiging was geconstateerd. Op dat moment is door de technische recherche een eerste onderzoek verricht. Het verwijderen van de ruit kon pas zaterdagochtend plaatsvinden, omdat gewacht moest worden tot een nieuwe ruit beschikbaar was.

Verdonk en andere bewindslieden reageerden vrijdag na de ministerraad geschrokken op de mogelijke beschieting. Volgens Verdonk is de dreiging die er altijd al was in haar richting nu wel erg dichtbij is gekomen. Balkenende stelde dat het te vroeg was om te concluderen dat een aanslag op de minister is gepleegd. De woorden 'sporen van een kogel' die de premier aanvankelijk bezigde trok hij even later weer in. Verdonk heeft inmiddels een andere kamer gekregen op het ministerie.

Update 20.58 uur
Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) heeft na een eerste onderzoek vastgesteld dat de beschadiging waarschijnlijk niet is veroorzaakt door een vuurwapen. Wat de ruit wel beschadigde wordt komende week verder onderzocht.

Moordenaar loopt als advocaat bajes uit

Charles ThompsonEen ter dood veroordeelde moordenaar is op klaarlichte dag uit een gevangenis in het Amerikaanse Houston ontsnapt door als advocaat het gebouw uit te wandelen. Charles Victor Thompson (35) wist in de bajes zijn oranje gevangenisoverall voor burgerkleding om te wisselen, en had een vervalst pasje dat aangaf dat hij advocaat was.

Thompson was een week geleden tot de doodstraf veroordeeld wegens een dubbele moord in 1998 op zijn ex-vriendin Dennise Hayslip en haar nieuwe vriend. Hij was nog niet overgebracht naar de zwaarbewaakte gevangenis van Huntsville, waar de ter dood veroordeelden van Texas op hun executie wachten. Thompson verbleef tijdelijk in de districtbajes van Houston, die drie jaar geleden werd gebouwd. Volgens de sheriff van het district is Thompson de eerste gedetineerde die uit de gevangenis wist te ontsnappen.

De autoriteiten staan dan ook voor een raadsel. Het lijkt erop dat Thompson hulp van buiten heeft gehad, aangezien er na zijn ontsnapping een auto voor hem klaarstond. Familieleden van de slachtoffers van Thompson reageerden vol onbegrip. "Dit is onbegrijpelijk. Hoe kan een veroordeelde moordenaar zo wegkomen? Hoe komt hij aan die burgerkleding? En van wie kreeg hij dat pasje?", vroeg Mike Hayslip, de broer van de vermoorde Dennise, zich openlijk af.

Radio is belangrijkste nieuwsbron

Je zou het bijna niet denken in dit digitale tijdperk, maar de radio is nog altijd de belangrijkste nieuwsbron. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek over mediaconcentraties van het Commissariaat voor de Media. Het NOS Radionieuws bereikt de meeste mensen met een bereik van 43 procent. Het radionieuws van het ANP dat via veel commerciŽle zenders te horen is, staat tweede met 36 procent.

De televisie volgt de radio. Het NOS Journaal staat derde, 31 procent van de Nederlanders stemt er regelmatig op af. RTL Nieuws volgt met 15 procent. De eerste krant staat op de vijfde plaats: De Telegraaf bereikt 14 procent van de mensen. Het Commissariaat merkt uiteraard op dat verschillende media naast elkaar worden geraadpleegd. In totaal maken alle Nederlanders samen gebruik van 66 verschillende nieuwsbronnen: 32 dagbladen en tijdschriften, 17 radio- en televisieprogramma's en 17 internetsites.

Opmerkelijk is het overigens dat nieuws via het internet nog niet in de top 5 van nieuwsvoorzieningen toekomt. Maar het Commissariaat merkt wel op dat internet erg in opkomst is. Telegraaf.nl, Nu.nl en NOS.nl zijn sinds jaren met afstand de nieuwsdomeinen met het grootste bereik.

Owens geschorst door Eagles

Terrell Owens, het enfant terrible van de Philadelphia Eagles, is door zijn club geschorst nadat hij felle kritiek uitte op het management en op quarterback Donovan McNabb.

De wide receiver die in 2004 overkwam van de San Francisco 49ers staat al jaren bekend om zijn onmiskenbare talent de publiciteit te halen, zij het door touchdown-catches of door zijn ongezouten uitspraken. Afgelopen donderdag was het weer zover.

T.O. sprak zijn ongenoegen uit over het feit dat de Eagles geen aandacht hadden besteed aan de honderdste touchdown-catch van zijn carriŤre, iets wat slechts vijf receivers voor hem presteerden. "Ze claimen eersteklas en de beste organisatie te zijn. Ik ervoer het als een belediging. Het laat gewoon zien wat voor gebrek aan klasse ze hebben. Als het iemand anders was geweest hadden ze het waarschijnlijk met vuurwerk in het hele stadion gevierd." Een dag later bood Owens zijn excuses aan na een gesprek met het management waarin hem duidelijk werd gemaakt dat individuele mijlpalen niet worden geŽerd bij de Eagles.

In zijn opmerkingen over McNabb trok Owens de strijdlust en hardheid van de quarterback in twijfel. Volgens Owens zouden de Eagles met Brett Favre van de Green Bay Packers beter af zijn omdat Favre tot het einde blijft vechten en omdat hij door blessures heen speelt.

Hoofdcoach Andy Reid suggereerde eerder al dat er sancties konden volgen ondanks de excuses. Vanochtend werden die dus opgelegd: Owens is voor onbepaalde tijd geschorst en speelt dus zondag niet tegen de Washington Redskins. Met 47 catches, 763 yards door de lucht en zes touchdown-catches tot dusver dit seizoen is Owens respectievelijk derde, derde en tweede op de ranglijsten van de NFL. "We zullen zien hoe het gaat," aldus Reid.

Xbox 360 online uitverkocht

De Xbox 360, Microsofts nieuwe console, is inmiddels uitverkocht op de site van Amerika's grootste winkelketen Wal-Mart, en ook andere sites melden dat ze geen console meer kunnen beloven direct na de launch. Wal-Mart zegt op zijn site tegen klanten dat ze "beter 22 november om middernacht in de rij kunnen gaan staan". Ook Amazon.com heeft inmiddels gezegd dat ze in Amerika geen pre-orders meer aannemen. Aan Britse klanten kan de site niet beloven dat klanten hun console voor kerst binnen hebben. Ook veel andere grotere en kleinere sites hebben inmiddels de 360 als "uitverkocht" of "tijdelijk niet beschikbaar" staan. Microsoft wil voor juni volgend jaar 4.5 tot 5.5 miljoen consoles verscheept hebben. Zal Microsoft bij de launch met een tekort komen te zitten? Met nog twee en een halve week te gaan tot de Amerikaanse release en bijna een maand tot de Europese lijken de voorraden wel erg vroeg uitverkocht te zijn.


Zal de 360 bij de launch wereldwijd al compleet uitverkocht zijn?

ChristenUnie zet adverteerders op tegen TMF

Er lijkt geen einde te komen aan de discussie over het uitzendbeleid van zenders als MTV, TMF en The Box. PvdA-Kamerlid Jeroen Dijsselbloem stelde vorige maand dat de programmering van de populaire jongerenzenders aanstootgevend zou zijn. Zijn uitspraak volgde na een groepsverkrachting van een 13-jarig Rotterdams meisje.

Nu mengt ook de ChristenUnie zich in de discussie. Aanstaande maandag komt de partij met een website die moet gaan dienen als platform tegen godslasterlijke en pornografisch getinte uitingen in de media.

Ook gaat de partij adverteerders aanspreken op hun reclamebestedingen. Zo hoopt zij de muziekzenders te bewegen tot censuur. Volgens de ChristenUnie zijn de zenders het meest gevoelig in hun portemonnee. Ze zullen daarom wel moeten luisteren als hun sponsors kritiek leveren op de inhoud van de programmering.

Inmiddels zijn zes adverteerders aangeschreven. Voorzitter JoŽl Voordewind: "Als de betrokken ondernemingen zich doof houden, wordt dit samen met hun naam op het internet vermeld." De partij wil nog niet bekend maken welke bedrijven een brief hebben ontvangen.

Zeker is wel dat frisdrankfabrikant Coca Cola is aangeschreven. Het bedrijf is met Fanta ťťn van de grootste adverteerders op TMF. In Nijkerk ging de ChristenUnie zelfs zo ver dat zij de frisdrank uit het gemeentehuis probeerde te bannen. De motie werd niet aangenomen.

Hilbrand Nawijn naakt

Het blijft toch altijd een schitterende combinatie: blitse opgefokte auto's en heerlijke blote lichamen. Natuurlijk hebben we hier al veel vaker blogjes over geplaatst zoals bijvoorbeeld deze, maar nu hebben we echt een topsite gevonden.

Op deze site staan namelijk echt de meest fantastische auto's met echt supermooie naakte bitches ernaast. Kijk eens naar de tweede foto, dat is toch echt een toppertje. Zo'n klein rood racemonstertje een echte 'red hot' en dan ook nog zo'n perfect lichaam ernaast. En wat hangt daar in hemelsnaam voor knalpijp!?!

Graag even uw favoriete foto noemen in de reacties:

"Go ahead, pick your bitch"

Oh ja, we hebben dankzij dfr0st dus ook nog een opvallende naaktfoto van Hilbrand Nawijn gespot...

Met dank aan RealBizkit666 voor het linkje

De Knegt toont opnieuw goede vorm

Gerben de Knegt blijft het goed doen. De Nederlander finishte vandaag als derde tijdens de velrit in Eernegem, waar Erwin Vervecken zijn eerste overwinning van het seizoen vierde.

Bij afwezigheid van de grote protagonisten Sven Nys en Bart Wellens zou de zege in Eernegem eens naar iemand anders gaan. Na een geanimeerde koers ontsnapten Vanthourenhout, De Knegt en Vervecken in de laatste ronde van hun metgezellen Franzoi, Ausbuher en Gadret. Voormalig wereldkampioen Vervecken was de snelste in het sprintje, voor Vanthourenhout en De Knegt. Het was voor de lange uit Herentals pas zijn eerste seizoenszege.

Een van de morele winnaars was Gerben de Knegt, die na zijn goede prestaties van vorige week (vijfde in Tabor, derde in Sint-Michielsgestel) opnieuw blijkt geeft van zijn goede vorm. Temeer omdat hij na een dramatische start na twee ronden pas als dertigste doorkwam. Binnen drie omlopen had hij de kloof met de leiders weer gedicht. De Knegt was dan ook content: ”Bij de start kreeg ik een kwak en kwam zowaar tussen de toeschouwers terecht. Maar ik voelde me goed en wou me toch niet zomaar gewonnen geven. Ik ben vol door blijven rijden en ik doe uiteindelijk nog mee voor de zege. In de sprint duwt Vanthourenhout me nog in de dranghekken, anders word ik zeker tweede.”

Ericsson wint opening Volvo Ocean Race

Vandaag is, na enige vertraging door te weinig wind en een startkanon wat niet mee wilde werken, de Volvo Ocean Race 2005/2006 van start gegaan.

Men begon met een zogeheten in port race binnen de haven van Vigo, Spanje, om voor een spectaculaire start te zorgen voor het publiek en de media. Er werd pas om 14:15 gestart omdat er van te voren te weinig wind stond voor de grote zeilschepen uit de Volvo Open70 klasse.

Voor de teams van ABN AMRO 1&2 en Pirates of the Caribean zag het er niet goed uit deze etappe. Alledrie de schepen zijn speciaal gebouwd voor gebruik bij harde win, iets wat er vandaag niet in zat. Paul Cayard, schipper van de Pirates, zei voor de start dat hij Torben Grael van Brasil 1 tipte voor de overwinning in deze eerste in port race.

Na de start lagen de Ericsson en de Brasil goed voorin. Maar het was de Movistar die de leiding greep. Halverwege de race grijpt de Ericsson de leiding en doet dat met een dergelijk overwicht dat de resterende boten daarna voor plaats twee aan het strijden zijn.

Om 16:05 finisht de Ericsson als eerste voor Brasil 1 en Pirates die net voor de finish Movistar voorbij wist te gaan voor de derde plaats.

Uur van de waarheid voor Reini bij AZ

Juha Reini denkt er over om een punt te zetten achter zijn voetbalcarriŤre als hij opnieuw geblesseerd raakt of als hij bij AZ niet aan spelen toe komt. Dit heeft de verdediger gezegd tegenover RTV Noord-Holland.

Reini, die erg blessuregevoelig is, is net hersteld van een slepende achillespeeskwetsuur, die hem zestien maanden aan de kant hield. Hij hoopt aankomende maandag in de wedstrijd van Jong AZ tegen Jong RKC Waalwijk zijn rentree te maken.

Reini speelde op 16 mei 2004 zijn laatste wedstrijd voor AZ in de met 2-4 verloren thuiswedstrijd tegen PSV. "Mentaal ben ik er klaar voor, maar misschien is mijn lichaam niet geschikt voor topvoetbal", aldus Reini. Het contract van de Fin bij de Alkmaarse club loopt volgend jaar zomer af, maar hij verwacht niet dat het verlengd wordt. AZ liet onlangs echter weten dat als hij de komende maanden goed presteert, hij mag blijven.

'Duitse paus is geen Duitser meer'

Benedictus XVIPaus Benedictus XVI, als Joseph Ratzinger geboren in het Zuid-Duitse Marktl am Inn en getogen in het nabijgelegen Traustein, is wellicht geen Duitser meer. Politicus Hans-Christian StrŲbele (GrŁne) betwijfelt of de kerkvader nog wel de Duitse nationaliteit heeft, nu hij als staatshoofd van Vaticaanstad automatisch de nationaliteit van het katholieke ministaatje heeft gekregen.

Volgens de Duitse wet verliest een Duitser zijn of haar staatsburgerschap op het moment dat diegene een andere nationaliteit aanvraagt en krijgt. StrŲbele, zelf een katholiek, heeft de kwestie aangekaart bij de regering, zo melden Duitse media zaterdag.

Ljubicic houdt Roddick uit eindstrijd

De zegetocht van Ivan Ljubicic in Parijs houdt aan. Vanmiddag won de 26-jarige Kroaat zelfs van Andy Roddick en hij staat daarmee opnieuw in de finale van een Masterstoernooi.

Ljubicic klaarde de klus in iets meer dan een uur: 6-3 en 7-5. De Kroaat pakte al snel een 3-0 voorsprong en dankzij een uitstekende service en spel dat tegen de perfectie aanhing gaf hij die niet meer weg. In de tweede set deed een break op 5-5 Roddick de das om. Ljubicic stond twee weken geleden ook al in de eindstrijd van het Masterstoernooi van Madrid. Toen was Rafael Nadal in vijf sets te sterk. Morgen is Tomas Berdych de tegenstander van Ljubicic in de finale. In een Tsjechisch onderonsje won Berdych met 6-1, 3-6 en 6-3 van Radek Stepanek.

Na afloop van zijn nederlaag klaagde Roddick over zijn rugblessure, die hij eerder in de week opliep. ”Ik stond op en voelde me goed. Op de baan ging het echter steeds minder.” Roddick twijfelt zelfs over zijn deelname aan de Masters Cup in Sjanghai: ”Ik weet het nog niet. Ik zal me laten behandelen en dan zie ik het wel. Het zou erg jammer zijn het toernooi te missen; het is toch een grote eer. Het is niet te vergelijken met Grand Slams of de Davis Cup, maar wel heel speciaal.”

Uitslagen Duitsland Speelronde 12

Bayern MŁnchen heeft de koppositie in de Duitse Bundesliga weten te versterken. De club van Roy Makaay won de wedstrijd tegen de nummer twee, Werder Bremen, met 3-1.

De topper van de Bundesliga begon meteen vol spektakel. In de Allianz Arena wist Miroslav Klose in de eerste minuut al de 0-1 binnen te koppen voor Werder Bremen. Het antwoord van het thuisspelende Bayern MŁnchen liet echter niet lang op zich wachten. Sebastian Schweinsteiger wist met een afstandschot in de derde minuut de 1-1 aan te tekenen. In de 34ste minuut wist Claudio Pizarro op aangeven van Zť Roberto de 2-1 te scoren.

Roy Makaay gooide vervolgens nog voor rust het slot op de deur. Na 1124 minuten niet te hebben gescoord, wist hij in de 44ste minuut op aangeven van Pizarro de 3-1 binnen te schieten. In de tweede helft probeerde Werder Bremen nog wel terug te komen in de wedstrijd, maar Bayern MŁnchen verdedigde met succes de voorsprong. Door de overwinning hebben ze nu vijf punten voorsprong op Werder Bremen.

Schalke 04 wist vandaag na een paar competitiewedstrijden zonder winst, eindelijk weer te winnen. MSV Duisburg werd door doelpunten van Kevin Kuranyi, Dario Rodriguez en een eigen doelpunt van Alexander Meyer met 3-0 verslagen.

Ook Hertha BSC wist die score in de thuiswedstrijd tegen 1. FC Kaiserslautern te bereiken. Daarbij was een goede rol weggelegd voor ex-Ajacied Nando Rafael, die de assist voor de 1-0 gaf en zelf de 3-0 scoorde. In de wedstrijd tussen VfL Wolfsburg en 1. FC KŲln was Kevin hofland minder succesvol. In de uiteindelijk in een gelijkspel geŽindigde wedstrijd kreeg de ex-PSV-er twee keer geel en moest dus in de 78ste minuut met rood het veld verlaten.

Uitslagen twaalfde speelronde:
Bayern MŁnchen - Werder Bremen 3-1
VfL Wolfsburg 1. - FC KŲln 1-1
Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund 2-1
Schalke 04 - MSV Duisburg 3-0
Hannover 96 - FSV Mainz 05 2-2
Eintracht Frankfurt - Arminia Bielefeld 3-0
Hertha BSC - 1. FC Kaiserslautern 3-0
Bor.M'gladbach - Hamburger SV zondag
FC NŁrnberg - VfB Stuttgart zondag

Stand na Speelronde 12:

#ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1Bayern MŁnchen123127-8
2Werder Bremen122632-16
3Hamburger SV112419-6
4Schalke 04122114-7
5Hertha BSC122121-16
6Bor. M'Gladbach111816-13
7VfL Wolfsburg111713-14
8Leverkusen121621-21
9Dortmund121518-17
10Bielefeld121516-19
11VfB Stuttgart111314-14
12Eintr. Frankfurt121314-19
13Hannover 96121216-19
14FSV Mainz 05121115-19
151. FC KŲln111017-26
16MSV Duisburg12912-24
17Kaiserslautern12916-30
18NŁrnberg11611-24

Indrukwekkende bijzetting aartsbisschop «iÁek

Yeshu «iÁekOngeveer 15.000 Syrisch-orthodoxe gelovigen uit heel Europa hebben vandaag afscheid genomen van hun aartsbisschop «iÁek. Na een indrukwekkende plechtigheid waar meerdere hoogwaardige vertegenwoordigers gesproken hebben, is de aartsbisschop bijgezet in de grafkelder van het St. Ephrem-klooster in Glane. De plechtigheid is ongeveer te vergelijken met de plechtigheid van de Paus.

De geestelijk leider overleed vorige week zaterdag op 63-jarige leeftijd op doorreis naar Zwitserland in het Duitse DŁsseldorf. «iÁek was de eerste aartsbisschop van de Syrisch-orthodoxe kerk in Midden-Europa. Onder zijn leiding zijn sinds 1979 ongeveer vijftig kerken en drie kloosters in zijn bisdom geopend.

Naast het verdriet om het verlies van de Bisschop, is er ook gelachen op de bijzetting. Voor een aantal gelovigen is het ook weer een weerzien van familie en bekenden. Tientallen jonge vrijwilligers staan klaar om de bezoekers te ontvangen en te voorzien van gratis koffie met een belegd broodje. Ook staan er honderden flessen mineraalwater klaar om de dorst te lessen.

Drie van die vrijwilligers zijn de zeventienjarige Merjan en Cigri en de achttienjarige Musa Faal uit Rijssen. De bijzetting heeft grote indruk op hun gemaakt. "We hebben zoiets nooit eerder meegemaakt. Het is overweldigend", aldus ťťn van de jongens. Er zijn opvallend veel jongeren naar de bijzetting gekomen.

"Ons geloof heeft veel overeenkomsten met de katholieke kerk. Ik denk dat onze gemeenschap wel iets behoudender is, maar dat weerhoudt de Syrisch-orthodoxe jongeren niet naar de kerk te gaan. Ja, ook bij ons zie je wel een tendens dat het minder wordt en steeds meer mensen hun eigen interpretatie aan het geloof geven", vertellen ze.De bijzetting werd live in 82 landen uitgezonden. In de Kloosterkerk zaten 1500 genodigden. Overige mensen volgden de dienst op schermen in grote tenten in de weilanden voor het klooster. Voor het klooster op het fietspad volgden nieuwsgierige inwoners van Glane het hele gebeuren.

"Het is een fantastische gemeenschap. Zo gastvrij! We zijn gisteren binnen geweest en mochten overal komen. We hebben zelfs de crypte in het mausoleum gezien. Van deze gastvrijheid en openheid kunnen de Oranjes nog wat leren", aldus Bep en Thijs in het Twents.

True Crime: New York City soundtrack bekend

Onlangs is van True Crime: New York City de soundtrack bekend gemaakt. Een goede (gelicenseerde) soundtrack is immers een must geworden voor games van dit genre. De radio is bijvoorbeeld een aardig belangrijk aspect van de Grand Theft Auto serie. Ook deze nieuwe True Crime bevat weer een soundtrack van formaat die het rijden door de straten van New York een stuke aangenamer zullen moeten maken. Hier dan de lijst:

Redman- True Crime
Redman- Rush the Security
Cam'Ron featuring Jay-Z- Welcome to NYC
Run D.M.C.- Sucker MC's
Kool Moe Dee- Wild Wild West
The Sugarhill Gang- Rapper's Delight
Public Enemy- Bring The Noise (Chuck D Mix)
DMX- Where The Hood At
Busta Rhymes- Put Your Hands Where my Eyes Can See
Agnostic Front- Police State
Bad Brains- Against I
Bob Dylan- Knockin' On Heaven's Door
Danzig- Mother
The Ramones- Beat on The Brat
Interpol- Slow hands
Wu-Tang Clan- Protect Ya Neck
Jungle Brothers- Straight Out The Jungle
Grandmaster Flash & The Furious Five- New York New York
Hatebreed- Another Day, Another Vendetta
Misfits- Last Caress
Blondie- Hangin by the Telephone
Sonic Youth- Kool Thing
Skarhead- New York Crime
Dope- The Life
Kool G Rap and DJ Polo- Streets of New York
Biz Markie- I'm The Biz
Big Daddy Kane- Ain't No Half Steppin'
24-7 Spyz- Yeah X 3
Suicide- Ghostrider
Iggy & The Stooges- Search and Destroy
New York Dolls- Subway Train
Bloodsimple- Blood In Blood Out
Biohazard- Shades of Grey
Gang Starr- Full Clip
Big Punisher- Twinz (Deep Cover)
Vision of Disorder- Imprint
Mandrill- Echoes In My Mind
The Damned- Neat Neat Neat
The Velvet Underground- I'm Waiting For the Man
Helmet- Unsung
The Rapture- The Killing
Black Star- Definition
NaS- N.Y. State Of Mind
Slick Rick- Children's Story
Youth Of Today- Break Down The Walls
Cramps- Wrong Way Ticket
The Casualties- Sounds from the streets (Death Toll)
White Zombie- Thunder Kiss 65
Unsane- D train
A Tribe Called Quest- Scenario
Mark Ronson- Bout To Get Ugly
X-ecutioners- Let Me Rock
Black Rob- Woah!
Madball- Pride (Times are Changing)
Richard Hell And The Voidoids- Blank Generation
The Walkmen- The Rat
Kurtis Blow- The Breaks
Black Sheep- The Choice Is Yours (Revisited)
De La Soul- Thru Ya City
Gorilla Biscuits- New Direction
Eric B & Rakim- Paid in Full
Afrika Bambaataa & Soul Force- Planet Rock
Sam Scarfo- Homicide
Bobby Womack- Across 110th Street
Marley Marl- The Symphony
My Chemical Romance- I Never Told You What I Did For A Living
Mobb Deep- Shook Ones Pt. II
Quicksand- East 3rd Street
Vordul Mega- Neva Again
Black Moon- Who Got The Props?
Jeru the Damaja- D. Original
Leaders Of The New School- Case of the P.T.A.
LL Cool J- I Can't Live With Out My Radio
Sick of It All- Potential For A Fall
The A.K.A.'s- Shout Out Loud
Blue Oyster Cult- Don't Fear the Reaper
Digable Planets - Rebirth Of Slick (Cool Like dat)
Murphy's Law- Crucial Bar-B-Que
Yeah Yeah Yeah's- Black Tongue
Harley's War- Criminal (4 Life)
The Bravery- Honest Mistake
Television- See No Evil
We Are Scientists- Callbacks

Chocolade is goed voor rokers

Icoon Gezondheid Er is goed nieuws voor rokers die van een flinke reep chocolade houden. Een Duitse studie toont aan dat chocolade het schadelijke effect van nicotine vermindert.

Zo leidt roken onder meer tot aderverkalking oftewel 'artherosclerose'. Aderverkalking is een aandoening waarbij de slagaderen door vetafzetting langzaam dichtslibben. Het is ťťn van de belangrijkste oorzaken van een hartinfarct of hersenbloeding.

Uit het Duitse onderzoek blijkt dat het consumeren van chocolade een positieve werking heeft op de aanmaak van het molecuul stikstofoxide (NO). Dat zorgt voor de verwijding van de bloedvaten, waardoor het bloed beter doorstroomt. De werking wordt toegeschreven aan de in cacao aanwezige flavonoÔden, plantaardige stoffen die ook in thee, ui en rode wijn zitten.

De combinatie van chocolade zůnder sigaret is volgens de onderzoekers nog effectiever.

Opnieuw slachtoffer vogelgriep in IndonesiŽ

Een negentienjarige vrouw is zaterdag in IndonesiŽ overleden aan de vogelpest. Dit hebben de Indonesische autoriteiten bekendgemaakt. Een negenjarig jongetje, een familielid van het slachtoffer, is met symptomen van besmetting opgenomen in het ziekenhuis.

Door het overlijden van de vrouw komt het aantal dodelijke slachtoffers van de vogelpest in IndonesiŽ op vijf. Volgens de Indonesische regering zijn vier andere IndonesiŽrs ook besmet met het voor mensen gevaarlijke virus.

Op dit moment is de ziekte alleen nog overdraagbaar van dier op mens. De Wereldgezondheidsorganisatie is echter bang dat door een mutatie de ziekte ook van mens op mens overdraagbaar wordt. Dit zou kunnen lijden tot een wereldwijde epidemie, een pandemie.

Nederlanders eten thuis vaak kip

Icoon Algemeen Kip is voor Nederlanders inderdaad het meest veelzijdige stukje vlees. Dat, of Nederlanders eten vaak hetzelfde. Kip blijkt namelijk, samen met ander pluimveevlees, het meest gegeten te worden bij Nederlanders thuis. Dat is ťťn van de conclusies uit de foodservice monitor van onderzoeksbureau GfK die vandaag bekend werden gemaakt.

De gemiddelde Nederlander eet minstens ťťn keer per week kip of ander pluimvee. Als er geen kip op tafel staat, dan is dit meestal varkensvlees of gehakt. In het restaurant wordt er ook minder vaak voor kip gekozen, maar vaker voor bijvoorbeeld rundvlees en vis. Kalfsvlees wordt, zowel in het restaurant als thuis, vooral gegeten bij bijzondere gelegenheden.

Natuurlijk staat er niet iedere dag vlees op het menu. Vooral zaterdag is meer een dag voor de snelle hap, waarbij vaak geen plaats is voor vlees. Als er wel vlees op tafel staat, dan is dat meestal doordeweeks.

Eerder bleek overigens al uit onderzoek dat Nederlanders kip niet laten staan door de berichtgeving over een mogelijke uitbraak van vogelgriep.

Makaay scoort na 1124 minuten

Het is Roy Makaay na 1124 minuten weer gelukt. De Nederlandse spits in dienst van Bayern MŁnchen maakte weer eens een doelpunt.

Makaay maakte op aangeven van Claudio Pizarro in de 44ste minuut de 3-1 tegen Werder Bremen. Daarmee evenaarde Makaay net niet zijn 'droogterecord' in dienst van Deportivo La CoruŮa. In Spanje kwam Makaay eens twaalf wedstrijden niet tot scoren. Nu bleef hij steken op elf en een half duel.

Blair is fan van De Zeeuw

De Britse premier Tony Blair heeft in het BBC-programma Football Focus gezegd dat hij fan is van Newcastle United, maar dat de Nederlander Arjan de Zeeuw ook tot zijn favoriete spelers behoort.

In het voetbalprogramma werd Blair ondervraagd over zijn favoriete spelers in de Premier League. Blair noemde naast De Zeeuw ook de Fransman Steed Malbranque van Fulham en Teddy Sheringham van West Ham United.

De Zeeuw speelt momenteel bij Wigan, dat de verrassende nummer twee is in de Premier League. Tot nu toe kreeg Wigan, met de 35-jarige verdediger in de basis, de minste tegentreffers in de Premier League.

HoT ShiT - Part Quinze (The Commercial Edition)

Law
Je ligt op het strand in Amerika en je ziet veel mooie dames rondlopen in een bikini maar je had natuurlijk graag dat deze topless zouden rondlopen. Je vriend zegt dat je dan naar Spanje moet gaan waar het "een wet" is om topless rond te lopen, maar of de Spanjaarden daar nu zo blij mee zijn...

Dreams
Iedereen droomt er van om ooit een keer de loterij te winnen. Het moet dan wel geen klein bedrag zijn, maar een groot bedrag waar je echt iets mee kunt. Op reis gaan bijvoorbeeld. Hoewel dromen hierover een leuke bezigheid is, moet je wel opletten waar je bent als je hierover begint te dromen.

Bad Dancer
Er zijn van die dingen die je op bepaalde momenten gewoon niet moet doen, want voor je het weet lacht iedereen je uit. Je kunt dit natuurlijk gewoon negeren maar dat is niet altijd de beste oplossing natuurlijk. Vooral niet als je nogal een slechte danser bent die niet van ophouden weet.

Tuning
Deze reclame zal vooral mensen aanspreken die van auto's houden. Hij is eigenlijk niet grappig en ook nog eens veel te kort. Het gaat in deze reclame om de Opel Speedster die getuned is door Steinmetz. Dit soort reclames hebben dus een echte doelgroep maar waarom moeten ze dan zo saai zijn...

Sensei
Je zit in een cafť en je schud jezelf een lekker bierjte in. Je vrienden staan ervan versteld hoe goed je dat biertje kunt inschenken. Als een van hun vraagt waardoor dit komt heb je eigenlijk geen zin om dit te vertellen, en je denkt vervolgens bij jezelf hoe het allemaal zo gekomen is.

Voor alle bestanden: "Doel opslaan als..." en in ZIP-formaat.

Wilde staking Amsterdamse brandweer

Vincent had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Algemeen Een groep van ongeveer 125 brandweerlieden heeft zich vanochtend collectief ziekgemeld. Hun dienst ging eigenlijk om 8.00 uur in. Het gaat om een wilde staking, wat wil zeggen dat de vakbonden de actie niet ondersteunen. Bovendien hebben de stakers volgens de Amsterdamse brandweer geen woordvoerder.

Om de veiligheid in de hoofdstad te kunnen garanderen, is de ploeg die vanochtend vroeg nog dienst had gebleven. Die ploeg had er al een dienst van 24 uur op zitten, maar zal nog tot morgenochtend blijven. Voor de periode daarna wordt nog naar een oplossing gezocht. Hiervoor wordt onder andere overleg gevoerd met burgemeester Cohen.

Het doel van de actie is volgens een woordvoerder van de brandweer nog onduidelijk, aangezien de groep 'zieken' geen woordvoerder heeft. "Maar het zal wel om het functioneel leeftijdsontslag gaan", aldus de woordvoerder van de brandweer.

Het funtioneel leeftijdsontslag (FLO) is de laatste tijd al vaker inzet geweest van allerlei stakingen en acties. Volgens de FLO-regeling mogen werknemers die zwaar werk doen eerder met pensioen, op hun 55e. De werkgevers willen echter van de regeling af, wat op grote weerstand van de werknemers stuit.

Nederlandse politie op Duits grondgebied

FdBeer had ons via de nieuws-submit te melden:

SubheaderNederlandse en Duitse agenten mogen binnenkort ook hun wapens in hun buurland gebruiken. De Duitse Bundesrat heeft vrijdag in Berlijn ingestemd met een wetsvoorstel, wat dat mogelijk maakt. Het is zeker dat de Duitse Bundestag ook hiermee instemt.

Voor acties van de politie in het buurland wordt de huidige corridor van 15 naar 150 kilometer verhoogd. De wet staat ook toe om hardrijders over de grens te achtervolgen, evenals het gebruik van wapens. Gemeenschappelijke patrouilles en acties tegen georganiseerde misdaad worden ook mogelijk. Verder zullen gegevens over vermoedelijke misdadigers worden uitgewisseld. Dit geldt ook voor DNA gegevens.

De regelgeving heeft ook betrekking op grote evenementen zoals het wereldkampioenschap voetbal, wat volgende jaar in Duitsland plaatsvindt. Eenheden van de Nederlandse politie mogen de Nederlandse fans tot in de Duitse stadions begeleiden. De nieuwe regeling is een uitvoering van het verdrag, dat de ministers van Binnenlandse Zaken en de ministers van Justitie van de beide landen op 2 maart in Enschede hebben ondertekend.

Op 13 september van dit jaar was er al een oefening van Duitse en Nederlandse politie eenheden in Eindhoven. Tijdens het WK zullen namelijk Duitse agenten ook op Nederlands grondgebied actief zijn.

Burgemeesters Tilburg en Breda verbieden duels

Willem II en NAC Breda zullen hun thuiswedstrijden tegen Heracles en RKC Waalwijk niet op respectievelijk 26 en 30 december kunnen afwerken. De burgemeesters van Tilburg en Breda hebben de wedstrijden verboden. De reden van het verbod is dat er een tekort aan politie tijdens die periode is.

Competitieleider Bert van Oostveen is zeer teleurgesteld over de beslissing om de wedstrijden te verbieden. "We hebben in die periode bewust voor duels met een laag risico gekozen. Het zijn de enige wedstrijden die niet kunnen doorgaan op de aangegeven data. De twee duels gaan waarschijnlijk naar 9 of 10 januari."

Wel geen wel geen Revolution info in 2005?

Krijgen we dit jaar nou wel of geen informatie over de Nintendo Revolution? N-Sider denkt nog van wel zoals blijkt uit een artikel. Een Nintendo afgevaardigde zou hebben gezegd dat er dit jaar nog nieuwe informatie komt:
"[...]
we do plan to release more information about the system by the end of the year, which may include details about the games or the final name of the system
[...]"


Wie dit precies was, wanneer de info moet komen en wat er precies verteld gaat worden is allemaal onbekend. Rock on!

Onschuldige pinner in opsporingsprogramma getoond

De politie van Heerlen heeft een blunder gemaakt door een foto van een onschuldige pinner te tonen op televisie en internet. Op 15 augustus werd rond half drie 's middags bij een Heerlense pinautomaat geld afgehaald met een gestolen pinpas, maar door een tijdsverschil in de klok van de bewakingscamera werd gedacht dat de onschuldige Florent Soudant de dader was.

Soudant was daardoor twee maanden later te zien in het opsporingsprogramma van de Limburgse zender L1. Veel vrienden en familieleden herkenden hem en zijn werkgever vond het beter vond dat Soudant verplicht verlof opnam tot de zaak opgehelderd was.

Volgens de politie zijn conclusies die op basis van bewakingscamera's worden getrokken bijna altijd juist. Maar in dit geval bleek de klok van de bewakingscamera niet synchroon te lopen met de klok van de pinautomaat. Hierdoor trad een misverstand op.

Inmiddels heeft Soudant van de politie een excuusbrief en een fles wijn gehad, maar de onschuldige pinner is hier niet tevreden mee. "Mijn naam is beschadigd, ook al kan ik mijn onschuld inmiddels bewijzen. Soms zie ik mensen gewoon wantrouwend naar me kijken. Ik heb verdorie nog nooit ook maar een dubbeltje gestolen."

Sonic the Hedgehog

Sonic the Hedgehog is het kleine lieve beige egeltje met felblauwe stekels en rode loopschoentjes. Als hij zich oprolt dan wordt hij een egel die zich supersnel voort kan bewegen.

In het begin van zijn avonturen was Sonic meestal alleen, maar later kwamen daar Tails, Knuckles en Cream nog bij. Het doel van Sonic was simpel, namelijk de wereld redden van de verschrikkelijke Dr. Robotnic.

De fans van Sonic laten er dan ook geen gras over groeien en hebben daarom de "Ultimate Flash Sonic" gemaakt. Een Sonic-spel gemaakt in flash dus.

Onderzoek naar georganiseerde misdaad oorzaak liquidaties

Icoon Algemeen De Amsterdamse politie is ervan overtuigd dat de drie liquidaties die deze week hebben plaatsgevonden een direct verband hebben met haar onderzoek naar de georganiseerde misdaad. Dit zegt plaatsvervangend korpschef Bert Wijbenga in het Parool.

"We hijgen de criminelen in de nek. Als je ze dichter op de hielen zit, bedreig je de veiligheid van het hele netwerk. Die veiligheid zit hem in het geheimhouden, in discretie." Aanhoudingen, verhoren en huiszoekingen zorgden volgens Bert Wijbenga voor spanning. "Doordat de politie hen dicht was genaderd, zijn ze door rivalen of voormalige compagnons uit de weg geruimd nog voordat ze de kans zouden krijgen met de recherche te praten."

Op maandag werd oud-advocaat Evert Hingst doodgeschoten in Amsterdam-Zuid. Op dinsdag werd John Mieremet vermoord in Thailand. Het derde slachtoffer was Cees Houtman, die op woensdag werd gedood.

Man probeert urinoir open te breken

FdBeer had ons via de nieuws-submit te melden:

De Eindhovense politie heeft vrijdagnacht een 28-jarige man aangehouden die probeerde een urinoir op een bouwterrein open te breken. De reden die de man opgaf was even simpel als logisch: hij moest dringend naar het toilet.

Blijkbaar was de nood van de man erg hoog, want hij was zelfs gewapend met een tangetje, mes en zaklamp naar het bouwterrein gekomen. De man is meegenomen naar het politiebureau.

Mieremet & Houtman vormden beruchte bende

Icoon MisdaadDe deze week geliquideerde John Mieremet en Cees Houtman kenden elkaar beter dan tot nu toe werd aangenomen. De heren, die opgroeiden in de Amsterdamse Kinkerbuurt, vormden in de jaren tachtig de zogeheten Houtman-bende, die zich bezighield met hasjhandel, maar ook spectaculaire overvallen pleegde en voorbereidde.

De Houtman-bende bestond uit jongens die samen waren opgegroeid en elkaar kenden uit jeugdhonken of scholen. Ook de in 2000 vermoorde topcrimineel Sam Klepper behoorde tot de club. In mei 1985 roofde de bende drie miljoen gulden door het hoofdpostkantoor van Groningen binnen te rijden met een shovel. Later waren er vergevorderde plannen om De Nederlandsche Bank op het Frederiksplein te overvallen met een hoogwerker. De overval werd verijdeld door de politie, nadat bleek dat de bende met een hoogwerker aan het oefenen was in een loods in de Amsterdamse haven.

Tussen 1982 en 1986 zou de bende ruim veertig overvallen hebben gepleegd met een totale buit van twaalf miljoen gulden. De Houtman-bende kreeg van de Centrale Recherche Informatiedienst (CRI) de bijnaam 'De Denkers', omdat overvallen nauwgezet werden uitgstippeld, soms met een maandenlange voorbereiding.

De 44-jarige Mieremet werd woensdagochtend in Thailand doodgeschoten. De 45-jarige Houtman overleed woensdagavond voor de ogen van zijn 14-jarige dochter in zijn villa in Amsterdam-West, nadat hij buiten op straat onder vuur was genomen.

Dudek: 'Ik wil mijn plaats terug'

Als het aan Jurek Dudek ligt, keert hij weer terug onder de lat bij Liverpool. Nu de 32-jarige Pool hersteld is van een elleboogblessure, wil hij de strijd aan gaan met de Spanjaard Josť Manuel Reina.

"Ik wil mijn plaats terug. Het zal moeilijk worden, want Pepe (Reina) staat goed te keepen. Dat is knap, want ik weet hoe moeilijk het is om je aan te passen in een vreemd land. Maar als ik een kans krijg, weet ik zeker dat ik hem pak.", aldus Dudek.

Reina kwam aan het begin van dit seizoen over van de Spaanse club Villareal, en veroverde gelijk een basisplaats op Anfield Road. Zodoende belandde Dudek, die afgelopen seizoen nog een groot aandeel had in het winnen van de Champions League, op de bank. Tot overmaat van ramp kon de oud-Feyenoorder ook niet concurreren met Reina, aangezien een blessure aan zijn elleboog dat verhinderde.

Pechtold: meer verdiepen in religie

Volgens D66-minister Alexander Pechtold van Bestuurlijke Vernieuwing moeten Nederlanders zich meer verdiepen in de achtergronden van de verschillende religies in Nederland. Pechtold zei dit vandaag in de aanloop van het D66-partijcongres in Delft. Daar kreeg hij het boek 'De religie van de islam' van de moslimorganisatie Lahore Ahmadiyya overhandigd. De organisatie wil een correct beeld schetsen van de islam als religie en gaf de bewindsman 26 exemplaren voor alle ministers en staatssecretarissen.

Pechtold: ''Er wordt maar al te vaak over religies geoordeeld zonder dat men de precieze achtergronden kent. Het gebeurt mij ook, oordelen zonder dat ik de finesse heb. Ik hoop veel te kunnen leren van het boek. Ik ben blij dat dit boek over de inhoud gaat, en eens niet over beeldvorming.''

De Lahore Ahmadiyya wereldbeweging in de islam heeft naar eigen zeggen meer dan een eeuw geleden de juiste Jihaad (zware inspanningen) geproclameerd: ''namelijk een Jihaad niet met het zwaard maar met de pen. Dus geen heilige oorlog, maar het tonen van het ware gezicht van de Islam met de juiste argumentaties.'' De huidige Lahore Ahmadiyya moslim populatie in Nederland is voornamelijk uit Suriname en Nederland afkomstig

Brand Schiphol is mogelijk aangestoken

praatjesmaker had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon AlgemeenDe brand in een cellencomplex op Schiphol blijkt te zijn ontstaan in de cel van een 25-jarige gevangene uit LibiŽ. Mogelijk heeft de man het vuur zelf aangestoken. De LibiŽr raakte bij het inferno zwaargewond en ligt in een ziekenhuis, waar hij kunstmatig in slaap wordt gehouden vanwege de ernst van zijn verwondingen.

Een afspraak met zijn advocaat ging de dag voorafgaand aan de brand niet door, omdat de LibiŽr iemand op bezoek had. Volgens bewaarders zou de man later die middag een aansteker hebben gehaald op de afdeling waar persoonlijke spullen liggen van de gevangenen. Rond middernacht brak brand uit in zijn cel. De LibiŽr was alleen ingesloten, in tegenstelling tot de meeste gevangenen die met twee man in een cel zitten. De brand sloeg snel over naar andere celruimtes. Elf gedetineerden kwamen om het leven, vijftien personen raakten gewond.

Uit de reconstructie die de Volkskrant maakte op basis van gesprekken met overlevenden, bewaarders, brandweer, marechaussee, advocaten en nabestaanden, blijkt verder dat de brandweer de gevangenis moeilijk kon bereiken omdat de eerste bluswagen niet door de sluis kwam die toegang geeft tot het complex. Er was een misverstand over de werking van de hekken, waarvan er ťťn dicht moest zijn om de ander te kunnen openen.

Loeb vertrekt naar team Kronos

De Franse wereldkampioen rally Sťbastien Loeb rijdt volgend jaar voor het Belgische team Kronos. Dit omdat het fabrieksteam van CitroŽn voor ťťn jaar stopt in het WRC.

CitroŽn heeft ervoor gekozen om volgend jaar geen WRC-team uit te vaardigen omdat men het runnen van een WRC team te duur vond worden en zodat ze zich volledig kunnen richten op de ontwikkeling van de C4 rallyversie. Voor 2007 zijn kostenbesparende maatregelen getroffen waardoor het Franse fabrieksteam dan weer aan de start kan staan. Voor het tussenliggende seizoen moesten wereldkampioen Sťbastien Loeb en FranÁois Duval dus op zoek naar een nieuw team. Loeb heeft dat team gevonden in het Belgische Kronos, dat volgend jaar met CitroŽn Xsara's rijdt.

Volgens CitroŽn-teambaas Guy Frequelin was de keus vrij makkelijk geworden: " De keuze voor Kronos lag voor de hand, zeker nadat het Franse Oreca-team zich donderdag had teruggetrokken." Bij Kronos zijn ze natuurlijk verheugd over de komst van de wereldkampioen. Kronos-baas Marc Van Dalen vertelde: "Ik verwachtte het wel, maar ik ik ben nu vooral heel trots. Ik wil er alles aan doen om Sťbastien Loeb ook volgend jaar de beste faciliteiten te geven."

Bijna de helft afvaltransport illegaal in EU

Icoon OnderzoekBijna de helft van al het afvaltransport in de EU gebeurt illegaal. Dat is gebleken uit een Europese controle in zeventien zeehavens. Bij 48 procent van de gevallen hadden de transporteurs niet de juiste papieren bij zich, omdat ze bijvoorbeeld afval verplaatsten dat schadelijke stoffen bevatte. Nederlanders, Fransen en Zweden transporteren het vaakst afval op illegale wijze.

Dat Nederland zo hoog scoort, is te wijten aan de haven van Rotterdam, de grootste van Europa. Daar worden grote aantallen afval verwerkt, en derhalve is de omvang van het illegale transport ook groot. Doordat Europa hoge mileu- en gezondheidseisen stelt, zoals aan batterijen en autobanden, is de verwerking van afval in Afrikaanse en Aziatische landen veel goedkoper. Daar wordt het niet zo nauw genomen met milieu en gezondheid.

Tweede Kamerlid Diederik Samson van de PvdA vindt de resultaten van het onderzoek 'schrikbarend'. Hij wil dat er strenger gecontroleerd wordt op handhaving van de Europese regels. Volgende maand is er een Tweede Kamerdebat gepland over afvalverwerking.

WTA Philadelphia: Mauresmo in halve finale

Amelie Mauresmo lijkt weer helemaal terug te zijn. Na een flinke dip van een paar weken, waarin ze twee keer kansloos verloor van een veel lager geplaatste speler, staat ze nu in de halve finale van het WTA toernooi in Philadelphia.
Mauresmo versloeg de Amerikaanse Mashona Washington: 6-3, 6-4. In de halve finale treft ze de talentvolle 16-jarige Russische Nicole Vaidisova. Vaidisova verloeg de Amerikaanse routinier Lisa Raymond met 6-4 en 6-1.

De andere halve finale zal gaan tussen twee Russische speelsters. Elena Dementieva en Nadia Petrova zullen daarin strijden om een finaleplaats.

Transrapid wil MagLev-project in de Randstad

Roonaan had ons via de nieuws-submit het volgende te melden:

Icoon VervoerHet Duitse transportbedrijf Transrapid International GmbH heeft gezegd dat ze een voorstel heeft gedaan aan de Nederlandse regering voor een treinproject die de steden Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Rotterdam moet gaan verbinden.

Een Duitse MagLev-treinTransrapid Nederland, een joint-venture van Siemens AG, ABN Amro en nog enkele andere Nederlandse bedrijven, heeft het zogenaamde "RandstadRapid"-project gisteren aan het ministerie van Verkeer gepresenteerd. De voorgestelde route gaat lopen langs Amsterdam, Schiphol, Leiden, Den Haag, Rotterdam, Gouda en Utrecht op een spoor dat gebruik maakt van zogenoemde magnetic levitation-technologie.

Magnetic levitation is een speciale aandrijfmanier waarbij de trein door een magnetisch veld boven het spoor zweeft. Middels het op volgorde in- en uitschakelen van de verschillende elektromagneten krijgt de trein snelheid. Doordat er geen wrijving is tussen de trein en het spoor kunnen zeer hoge snelheden worden behaald.

Daarnaast zijn er plannen voor een Zuiderzeelijn die gaat lopen van Amsterdam naar Groningen en ook van MagLev gebruik gaat maken.

De route van de RandstadRapid en de Zuiderzeelijn
De route van de RandstadRapid en de Zuiderzeelijn

[NBA] 76ers verliezen weer

De Philadelphia 76ers kennen dit NBA-seizoen een dramatische seizoenstart. In alle drie de wedstrijden verloren de basketballers kansloos, zo ook tegen de Charlotte Bobcats.

In de gehele wedstrijd waren de Charlotte Bobcats beter dan de Philadelphia 76ers en werd er geleidelijk uitgelopen naar de uiteindelijke voorsprong van 17 punten. Waar de Bobcats het in hun eerste wedstrijd van het seizoen nog een voorsprong in het tweede deel van de wedstrijd weggaven, konden ze nu hun voorsprong makkelijk vasthouden en uitbreiden. De 76ers kwamen deze wedstrijd slechts eenmaal, in het eerste kwart, op ťťn punt voorsprong. De rest van de wedstrijd moesten ze tegen een achterstand aankijken.

Daarbij werd vooral duidelijk dat de bank van de 76ers dun bezet is. Topspeler Allen Iverson van de 76ers scoorde deze wedstrijd weliswaar 29 punten, maar dat bleek niet genoeg. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in de 110-93 overwinning voor de Bobcats.

Voor de 76ers is dit al het derde verlies in de eerste NBA-week. Forward Chris Webber is er echter van overtuigd dat ze zullen terugvechten: "Ik had niet verwacht dat het zo zou zijn, maar dat is het leven. Het maakt alleen uit hoe je terugvecht. Er is genoeg veerkracht in het team. We moeten nu de chemie uit de kleedkamer ook in de wedstrijd gaan tonen."

'Hells Angels persten tattooshops af'

Icoon JustitieJustitie verdenkt de Hells Angels ervan dat ze door middel van afpersing diverse tatoeagewinkels in handen hebben gekregen. Ook Nederlands bekendste tatoeŽerder Henk Schiffmacher zou geÔntimideerd zijn. Dat blijkt uit de tenlastelegging van het Openbaar Ministerie in de strafzaak tegen leden van de beruchte motorclub.

Schiffmacher heeft geen aangifte gedaan, en was onbereikbaar voor een reactie. Justitie zou echter beschikken over verslagen van afgeluisterde telefoongesprekken tussen Shiffmacher en voormalig Hells Angel Big Willem van Boxtel, waaruit blijkt dat er sprake is van bedreiging. Tussen Schiffmacher en de Hells Angels speelt ook een persoonlijk conflict. De Amsterdamse tattookoning is begin dit jaar getrouwd met Louise van Teylingen, een voormalig liefje van een Hells Angel.

Justitie heeft volgens bronnen rond het onderzoek moeite het bewijs rond te krijgen voor de illegale overnames van de winkels. Eigenaren van tattooshops zouden dusdanig bedreigd zijn, dat ze gratis hun winkel overdroegen aan de Hells Angels. Uit angst durft echter geen van de betrokkenen een verklaring af te leggen.

D66 stemt steeds vaker met links mee

Icoon PolitiekDe Kamerfractie van regeringspartij D66 stemt steeds vaker mee met de linkse oppositiepartijen PvdA, SP en GroenLinks. In 2004 stemde de partij van fractieleider Boris Dittrich in negentien procent van de stemmingen anders dan coalitiegenoot VVD en in achttien procent van de stemmingen anders dan het CDA. Een jaar later liggen die percentages op respectievelijk 26,5 en 27,7 procent.

De cijfers komen naar voren uit een onderzoek van PvdA-Kamerlid Diederik Samsom, die het stemgedrag van de verschillende partijen bijhoudt. "Naarmate het langer geleden is dat we het regeerakkoord sloten, dienen zich nieuwe dingen aan en zijn wij vaker vrij om daarover te beslissen. Bovendien zijn over onderwerpen als integratie, milieu en onderwijs weinig afspraken gemaakt, omdat we het niet eens konden worden", reageert Dittrich.

Het niet meestemmen van D66 met de coalitiegenoten beÔnvloedde het beleid van de regering niet. CDA en VVD kregen meestal steun van LPF of van de kleine christelijke partijen ChristenUnie en SGP.

Debuut Tergat in marathon New York

De Keniaanse wereldrecordhouder Paul Tergat zal zondag zijn debuut maken in de beroemde marathon van New York. De Keniaan, die twee jaar het wereldrecord op de marathon in Berlijn op 2.04.55 bracht, zal in New York de strijd aangaan met onder meer titelverdediger Hendrick Ramaala uit Zuid-Afrika en landgenoot Martin Lel, die dit jaar de marathon van Londen wist te winnen.

De winnaar bij de mannen wint 100.000 dollar, terwijl de winnares bij de vrouwen een recordbedrag van 130.000 dollar ontvangt.

Bij de vrouwen is de Nederlandse Lornah Kiplagat kanshebster. Zij heeft zich de afgelopen weken in Boulder in de Verenigde Staten voorbereid op de marathon, waar ze al drie keer bij de beste acht wist te eindigen.

Tergat, vijfvoudig wereldkampioen bij het veldlopen, heeft zich in Kenia op de marathon voorbereid. De 36-jarige hardloper wilde zich niet aan voorspellingen wagen. "Het beste is je eigen race te lopen. Je kunt in New York geen supertijd verwachten omdat het een moeilijk parkoers is."

PvdA: 'Meer vrouwen in het leger'

Icoon PolitiekDe PvdA-fractie in de Tweede Kamer wil meer vrouwen in het leger. Daarom heeft zij samen met de FNV-bond AFMP een actieplan gemaakt om dat te realiseren. Ondanks dat staatssecretaris Van der Knaap van Defensie een redelijk vrouwvriendelijk beleid voert, wil het aantal vrouwen in de krijgsmacht sinds 2000 niet of nauwelijks meer stijgen.

De PvdA en de AFMP proberen het plan maandag aan de staatssecretaris te overhandigen, vlak voordat het begrotingsoverleg over Defensie plaats zal hebben. Eťn van de voorstellen uit het plan houdt in dat er aparte opleidingseenheden moeten komen voor vrouwen, om te voorkomen dat zij voortijdig stoppen met de opleiding. Ook moet er een makkelijkere aanspraak zijn op kinderopvang en wil men meer deeltijdbanen voor vrouwen.

Vijf jaar geleden bedroeg het aantal vrouwen in militaire functies 4162, op een aantal van 47.635 mannen. Dit jaar blijft het aandeel vrouwelijke militairen helaas steken op 4255 op 44.787 mannen. Dit blijkt uit de cijfers van augustus.

Overigens lijkt Van der Knaaps beleid wel vruchten af te werpen als we kijken naar het aantal vrouwelijke hoofdofficieren. Dat is bij de landmacht, luchtmacht en marine in de afgelopen vijf jaar bijna verdubbeld naar respectievelijk 41, 49 en 42. Alleen bij de marechaussee wil het aantal vrouwelijke hoofdofficieren nog niet aantrekken, daar is het gedaald van zeven naar vijf.

Recent is het de staatssecretaris voor het eerst gelukt om een vrouwelijke generaal bij de landmacht te benoemen. Volgens de plannen van het PvdA-Kamerlid Eijskens en de AFMP moeten ook andere onderdelen van de krijgsmacht zo snel mogelijk een vrouwelijke generaal krijgen.

Daarnaast zouden jonge militairen die vader zijn geworden, en daarbij in hun gezin zorgtaken uitvoeren, extra in het zonnetje moeten worden gezet binnen Defensie. Dat zou bijvoorbeeld kunnen door aandacht te besteden aan het geŽmancipeerde karakter van de jonge vader in de wekelijkse Defensiekrant.

Kerk wil stripteasebar kopen

Icoon OpmerkelijkEen plaatselijke kerkgemeenschap wil een striptent in de Amerikaanse staat Ohio kopen, om er een kerkgebouw van te maken. De kerk heeft al een prijs geboden, en de eigenaar van de stripteasebar in Painesville is het aanbod aan het overwegen. Martin Bell, de eigenaar van de Just Teazin-club, wil de naam van de kerk niet vrijgeven.

Hoeveel de kerk heeft geboden is vooralsnog niet bekend. Al jaren hebben strengreligieuze inwoners van Painesville geprobeerd de striptent te sluiten. De eigenaar wil daar niets van weten, en beroept zich op de Amerikaanse grondwet.

Bell weet nog niet zeker of hij elders een andere stripteasebar begint, als hij instemt met de verkoop van zijn stripteasebar. De gemeente van Painesville heeft al openlijk te kennen gegeven dat zij liever wil dat de tent gesloten wordt. Evenals de strenggelovige inwoners van het dorp heeft de gemeente al enkele pogingen gedaan de club op te doeken. Enkele wethouders zijn van mening dat de striptent niets dan ellende oplevert.

Negende nacht rellen in Frankrijk

Icoon MisdaadHet is voor de negende nacht onrustig in de Parijse voorsteden, waar veel allochtonen van Afrikaanse afkomst wonen. De aanwezigheid van een grote politiemacht kon vrijdagavond niet voorkomen dat er weer ongeregeldheden optraden in de buitenwijken ten noorden van de Franse hoofdstad. Relschoppers hebben in Val d'Oise gebouwen en auto's in brand gestoken en in Epinay-sous-Bois zijn een aantal voertuigen vernield.

Update 11:09
Afgelopen nacht zijn in totaal 900 auto's in de brand gestoken; dat is meer dan in de afgelopen acht nachten bijelkaar. De ongeregeldheden beperkten zich niet alleen tot voorsteden van Parijs. Ook in Toulouse en Lyon in het zuiden en in de noordelijke steden Lille en Rennes was het onrustig. Een kwart van de brandstichtingen vond volgens de politie plaats buiten de voorsteden.

De politie verrichtte vannacht 203 arrestaties. Buiten auto's werden ook twee textielmagazijnen en een autoshowroom in brand gestoken. Een bij een synagoge naar binnen gegooide brandbom richtte geen schade aan.

Harde taal
Minister Sarkozy van Binnenlandse Zaken kondigde aan een ''oorlog zonder genade'' te zullen gaan voeren tegen criminelen en opstandige jongeren in de voorsteden. Volgens hem worden de rellen georganiseerd. De voorzitter van de politievakbond Synergie beschuldigde radicale moslims ervan medeverantwoordelijk te zijn voor ''deze nieuwe vorm van terrorisme in de steden''. Zij zouden jongeren hebben opgejut nadat de politie vorige week traangas had gebruikt bij een inzet bij een moskee. Ook drugshandelaren zouden de onrust misbruiken.

Critici binnen ťn buiten de regering zetten overigens vraagtekens bij de harde houding van de minister. De linkse oppositie vindt dat Sarkozy de rellen aanwakkert met zijn harde woorden. Onderminister voor Promotie van gelijke kansen Begag van de Socialistische Partij zei dat Sarkozy niet de intentie heeft de rust te herstellen: ''De term 'schoonmaken' gebruik ik voor mijn schoenen of mijn auto, maar niet voor een stadswijk. En het woord 'tuig' is onnodig denigrerend en generaliserend.''

Webber verwacht veel van Rosberg

Mark Webber is blij met de komst van Nico Rosberg naar Williams. Hij verwacht aan de jonge coureur een sterke teamgenoot te hebben.

Met de 20-jarige Rosberg heeft Williams volgens Webber een toekomstige topper binnengehaald. In de tests en in het GP2-kampioenschap heeft Rosberg laten zien weinig fouten te maken en Webber durft zijn ploeggenoot daarom nu al te vergelijken met Jenson Button en Kimi RšikkŲnen op die leeftijd.

Webber vertelde verder over zijn nieuwe teamgenoot: "Hij weet wat hij moet doen en hij zal daarvoor zorgen. Ik ben daar erg van overtuigd. Ik denk dat dit iets is wat hij verdient en het is goed voor het team. Als hij niet klaar is voor de Formule 1, wie zou dat dan wel zijn?"

50 Cent maakt exclusieve tracks voor Bulletproof

VU Games heeft aangekondigd dat 50 Cent voor zijn game 50 Cent: Bulletproof maarliefst 13 nieuwe nummers zal maken. In totaal zal de game ruim 8 uur muziek van de rapper bevatten. Bovendien komen er nog een hoop nummers van de andere leden van "G-Unit" en rond de 100 instrumental tracks. Dit betekent dat er in totaal ruim 150 tracks in de game, die 25 november uitkomt, zullen zitten.

Buiten de muziek om zullen er ook nog meer dan een dozijn 50 Cent video's in de game terechtkomen. Bovendien zit er in totaal meer dan een uur aan cinematics in de game. 50 Cent: Bulletproof komt naar PS2, Xbox en PSP. Dit zijn de tracks die "50" speciaal voor de game heeft gemaakt:

Pimp Pt2
I’m A Rider
Maybe We Crazy
Don’t Make Me
Grew Up
Hit Your Ass Up
Hole In Yo Back
I Run NY
I Warned You
Simply The Best
Southside G Unit
When You Hear That
Why Ask Why

Twee mensen in IndonesiŽ besmet met vogelgriep

Icoon AlgemeenDe vogelgriep is opnieuw vastgesteld bij twee mensen in IndonesiŽ. Een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid van IndonesiŽ, Hariadi Wibisono, heeft dat vandaag bekendgemaakt.

Op dit moment zijn negen mensen in het land besmet met de vogelgriep. Van de twee nieuwe gevallen is er reeds ťťn gestorven, waarbij het ging om een jonge vrouw. Daarmee is het dodental als gevolg van de vogelgriep in IndonesiŽ inmiddels opgelopen tot vijf.

Fors meer treinreizigers door benzineprijs

Icoon VervoerHet is een stuk drukker geworden in de trein. Door de hoge benzineprijs hebben de Nederlandse Spoorwegen (NS) dit jaar dagelijks ruim 34.000 meer reizigers vervoerd dan vorig jaar. "De reizigers komen met bakken binnen", zegt commercieel directeur Bert Meerstadt van NS. Het lijkt erop dat steeds meer mensen de auto laten staan om in de trein te stappen.

Aan het begin van het jaar dacht NS nog dat er dit jaar ťťn procent meer reizigers zouden zijn. Op dit moment is dat al 3,4 procent. Aan het eind van het jaar verwacht men een totale groei van vier procent.

Volgens Meerstadt is de trein goedkoper dan de auto. De personenwagen zou 24 cent per kilometer kosten en de trein 11 cent.

AZ stuurt Ikedia naar specialisten

AZ heeft dit seizoen nog weinig plezier gehad van de nieuwe aanwinst Pius Ikedia. Een slepende hamstringblessure houdt de aanvaller aan de kant en daarom schakelt de club nu sprintspecialisten in.

Na vorig seizoen ook al veel blessures te hebben gehad, kwam Ikedia over van RBC Roosendaal. Veel plezier heeft AZ echter nog niet gehad van de aanvaller. Slechts ťťn wedstrijd maakte hij een invalbeurt, waarna hij nog in dezelfde wedstrijd naar de kant moest vanwege een blessure.

Trainer Louis van Gaal stuurt de aanvaller nu naar medische specialisten op het gebied van sprinters: " We halen een second of eigenlijk third opinion. Het kunnen artsen zijn, chirurgen, fysiotherapeuten en atletiektrainers die veel met sprintertypen werken." De hoop is dat de specialisten het herstel van Ikedia kunnen bespoedigen.

God heeft minder aanhang dan geesten

Icoon X-factorMeer dan de helft van de Britten gelooft in God. Zeven op de tien Britten zijn overtuigd van het bestaan van geesten en spoken. Deze resultaten komen voort uit een onderzoek dat onder tweeduizend inwoners van Groot-BrittanniŽ is gehouden.

Tien procent van de mensen die in geesten geloven, zegt zelf ook ooit een geest gezien te hebben. Drie op de vier Britten zijn overtuigd van het bestaan van geesten door programma's op televisie en films.

Eťn op de vijf Britten denkt dat reÔncarnatie bestaat. Eťn op de vier is overtuigd van het bestaan van UFO's. Vijf procent weet zeker dat het monster van Loch Ness ergens rondzwemt in Schotland.

'Pienaar weigert aanbieding Ajax'

Het eredivisiejournaal van Talpa meldt dat Steven Pienaar Ajax heeft laten weten niet in te gaan op de aangeboden contractverlenging. Daardoor kan de Zuid-Afrikaan na dit seizoen transfervrij bij de club vertrekken.

Ajax wil op korte termijn duidelijkheid hebben van Maxwell, Pienaar, Trabelsi en De Jong, vanwege hun aflopende contracten aan het eind van het seizoen. Pienaar is de eerste van deze spelers die nu de contractverlenging van Ajax naast zich neer legt. Voor trainer Danny Blind waarschijnlijk teleurstellend, maar wel duidelijk voor de bouw aan zijn elftal.

Wil Ajax nog een transfersom voor de speler ontvangen, dan zal Pienaar nog deze winterstop moeten worden verkocht. Clubs als Borussia Dortmund en Lazio Roma worden genoemd voor een eventuele overname, maar het is de vraag of Pienaar aan een tussentijdse transfer zal willen meewerken.

Nederlanders en Britten rijkste Europeanen

Via de nieuws-submit kregen we het volgende bericht:

Icoon EconomieNederlanders en Britten zijn de rijkste mensen van Europa. Dat heeft het statistiekenbureau Eurostat uitgerekend. Daarmee heeft Nederland de Belgen van de eerste plaats afgestoten. Eurostat heeft voor het onderzoek gekeken naar de de verhouding tussen het financiŽle vermogen van de inwoners van de losse lidstaten en het bruto binnenlands product (BBP).

Nederlanders kwamen uit op een percentage van 268 procent. De Britten eindigden iets hoger op 270 procent. De Belgen bleven steken op 257 procent. Dat komt vooral omdat onze zuiderburen niet hebben geprofiteerd van de weer opverende beurskoersen. "De Belgen hebben geen aandelencultuur zoals de Britten en de Nederlanders", zo schrijft Eurostat.

Heideman en Bekkering leiden Essent-driedaagse

Marathonschaatsers Jan Maarten Heideman en DaniŽlle Bekkering hebben de leiding genomen in de Essent-driedaagse. De Essent-driedaagse is een experiment van de Nederlandse schaatsbond, de KNSB. Om de novembermaand op te vullen en tevens de internationale schaatsunie (ISU) tegemoet te komen, worden er zeven wedstrijden gereden in drie dagen. De manches bestaan uit respectievelijk veertig en zestig ronden.

Op de eerste dag van de driedaagse werden er twee wedstrijden in Assen gereden. Bij de mannen nam Heideman de leiding door de tweede manche winnend af te sluiten. Bekkering pakte de leiding bij de vrouwen door de eerste etappe op haar naam te schrijven. Zaterdag worden er in Heerenveen wederom twee manches verreden en zondag worden er in Groningen zelfs drie manches afgewerkt.

De Internationale schaatsbond ISU overweegt om van marathonschaatsen een Olympische discipline te maken, maar dan moeten de wedstrijden wel worden ingekort. "We willen de marathon flitsend en spectaculair maken. Bovendien sluit deze vorm aan bij de wensen van de internationale schaatsbond. We hebben nog Olympische aspiraties en bij de ISU vinden ze een marathon over honderd ronden veel te lang", aldus marathoncoŲrdinator Teun Breedijk.

[A1GP] Uitslag kwalificatie

In de kwalificatie voor de GP van AustraliŽ wist team Frankrijk de snelste tijd neer te zetten. Team Portugal zette de tweede tijd neer, gevolgd door de Zwitsers. Team Nederland wist de achtste tijd neer te zetten.

PosTeamTotaaltijdVerschil
1Frankrjk2'37.036-
2Portugal2'37.5260.490
3Zwitserland2'37.6360.600
4BraziliŽ2'38.0821.046
5Groot-BrittaniŽ2'38.1221.086
6Ierland2'38.6271.591
7Canada2'38.6361.600
8Nederland2'38.6691.633
9MaleisiŽ2'38.7201.684
10Mexico2'38.9591.923
11ItaliŽ2'39.1842.148
12Duitsland2'39.3792.343
13AustraliŽ2'39.4022.366
14Nieuw-Zeeland2'39.5142.478
15Zuid-Afrika2'39.8952.859
16TsjechiŽ2'40.1093.073
17Pakistan2'40.3973.361
18Rusland2'40.6713.635
19Japan2'40.8893.853
20China2'41.7814.745
21Libanon2'42.0144.978
22Verenigde Staten2'42.1335.097
23Oostenrijk2'42.1425.106
24India2'42.5465.510

De lul van Bernhard

Nu we het vanmorgen dan toch over de herinnering aan de oorlog hebben, kan Wageningen ook nog mooi even aan de beurt komen. Het college van B en W van Wageningen heeft namelijk het omstreden fallus-kunstwerk gisteren op proef laten plaatsen. Kosten voor 4 dagen proefplaatsing: 15.000 EURO.

Die kosten zijn eigenlijk nog het minst erge aan dit hele verhaal. Het college weet dat de inwoners van Wageningen het kunstwerk vreselijk vinden en dat de gelijkenis met een fallus het totaal ongeschikt maken als herinnering aan de vrijheid.

De fallus , die eigenlijk "Het vrijheidsvuur" heet, is een koperen zuil van tien meter hoog, met een eeuwig brandend vuur. Afhankelijk van de sterkte van het zonlicht wordt de zuil groter of kleiner. Eigenlijk was het de bedoeling dat het beeld al eerder zou worden geplaatst, maar in verband met de enorme weerstand van de bevolking werd de plaatsing uitgesteld. Nu moet de bevolking alsnog over de streep worden getrokken met deze proefplaatsing.

Naar mijn persoonlijke mening is het op deze plek een ontsierend kunstwerk, dat het zicht op het legendarische Hotel De Wereld totaal verziekt.

Een actiegroep heeft uit protest de site de lul van Bernhard geopend. Dat kunnen we trouwens ook niet al te smaakvol noemen...

20 overeenkomsten tussen de Xbox 360 en de Dreamcast

Op de Amerikaanse site 1UP staat een leuk artikel waarin 20 overeenkomsten worden vermeld tussen de binnenkort te verschijnen Xbox360 en de Dreamcast, de onsuccesvolle console van Sega.

Enkele van deze overeenkomsten zijn op zijn minst opmerkelijk te noemen. Zo is de meest belovende launchtitel op beide consoles van Bizarre Creations. Op de Dreamcast was dit Metropolis Street Racer en op de Xbox is dit 360 Project Gotham Racing 3. Een andere grappige overeenkomst is dat Peter Moore bij beide consoles de man is (of was) verantwoordelijk voor de marketingstrategie.

Het is overigens zeker geen fanboy-artikel waarin de Xbox 360 afgebrand wordt. Naast de 23 overeenkomsten staan er op bladzijde twee 10 verschillen genoemd waarom de Xbox 360 een succes zal worden terwijl de console van Sega geflopt is.

Het volledige artikel kun je hier lezen.

[Upd] Vrouw Mohammed Ali ontkent geruchten

Mohammed Ali, de 63-jarige ex-bokser, ligt op sterven. De oud-bokskampioen vecht al meer dan twintig jaar tegen de ziekte van Parkinson, maar het einde lijkt nu toch echt te naderen. Hij kan niet meer praten en sluit zich af van al zijn dierbaren.

Dochter Laila zegt: “Het doet veel pijn hem zo te zien wegkwijnen. Ik zou graag met hem praten over hoe het was toen hij zo oud was als ik, omdat we zoveel op elkaar lijken. Dat kan ik nu niet, en daar heb ik het erg moeilijk mee. Hij doet veel simpele dingen nu, zoals tekenen en goocheltrucks. Maar het is voor hem erg moeilijk om zijn aandacht er bij te houden”

Volgens een vriend van de familie gaat zijn conditie hard achteruit. Op dit punt heeft hij misschien nog maar een paar maanden te leven. In 1985 werd bij Ali de ziekte van Parkinson geconstateerd, vier jaar nadat hij de bokswereld vaarwel zei. Momenteel wordt hij behandeld voor nek- en rugklachten. Een andere goede vriend van de familie vertelt aan de National Enquirer: “Ali is altijd een vechter geweest, en hij vecht zo goed als hij kan tegen zijn ziekte. Maar dit is een wedstrijd die hij niet kan winnen, hoeveel rondes hij ook doorvecht”

Ali werd drie keer wereldkampioen zwaargewicht. Van de 61 wedstrijden die hij in zijn professionele carriŤre speelde, verloor hij er slechts vijf. Ali vergaarde in totaal een fortuin van 35 miloen pond.


Update
Lonnie Ali, de vrouw van Ali , ontkent dat haar man op sterven ligt.

De krant quotte een, niet bij naam genoemde, familievriend maar de vrouw van Ali zegt dat die verhalen absoluut niet waar zijn, aldus een verklaring die vrij werd gegeven door Craig Bankey, de woordvoerder van Ali.

"De roddel is een grote leugen, wat erg pijnlijk is richting Mohammed, zijn familie en vrienden", aldus Lonnie Ali in de verklaring.

Vrouw van Muhammad Ali ontkent geruchten

Nood-kloon had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon SportLonnie Ali, de vrouw van de 63-jarige oud-topbokser Muhammad Ali , heeft het nieuws dat afgelopen vrijdag in de London Evening Standard stond, ontkracht. Er werd gezegd dat de drie-voudige wereldkampioen in het zwaargewicht vanwege Parkinson nog maar enkele maanden te leven zou hebben.

De krant quootte een, niet bij naam genoemde, familievriend maar de vrouw van Ali zegt dat die verhalen absoluut niet waar zijn, aldus een verklaring die vrij werd gegeven door Craig Bankey, de woordvoerder van Ali.

"De roddel is een grote leugen, wat erg pijnlijk is richting Muhammad, zijn familie en vrienden", aldus Lonnie Ali in de verklaring.

[A1GP] Uitslag 3e vrije training

Vannacht is de derde vrije training voor de GP van AustraliŽ verreden. Team BraziliŽ wist de snelste tijd neer te zetten. Team MaleisiŽ zetten de tweede tijd neer, op de voet gevolgd door de Engelsen. Jos Verstappen werd voor Nederland slechts 21e.

PosTeamCoureurTijdRondenTopsnelheid
1BraziliŽNelson Angelo PIQUET 1'19.476 20265.8
2MaleisiŽAlex YOONG 1'19.840 18271.1
3Groot-BrittaniŽRobbie KERR 1'19.871 16267.8
4PortugalAlvaro PARENTE 1'19.886 16265.1
5DuitslandAdrian SUTIL 1'19.922 23264.5
6AustraliŽWill DAVISON 1'20.029 20264.5
7IerlandMichael DEVANEY 1'20.185 24265.8
8ItaliŽEnrico TOCCACELO 1'20.325 23265.1
9Nieuw-ZeelandJonny REID 1'20.502 23267.1
10Zuid-AfrikaStephen SIMPSON 1'20.768 21269.1
11FrankrijkNicolas LAPIERRE 1'20.799 16265.8
12TsjechiŽTomas ENGE 1'20.862 23264.5
13OostenrijkMathias LAUDA 1'21.143 25265.8
14RuslandRoman RUSINOV 1'21.196 24264.5
15ZwitserlandNeel JANI 1'21.254 23267.1
16MexicoSalvador DURAN 1'21.415 15267.1
17IndiaArmaan EBRAHIM 1'21.678 26267.8
18LibanonBasil SHAABAN 1'22.008 22264.5
19JapanHayanari SHIMODA 1'22.013 24267.8
20ChinaTengyi JIANG 1'22.013 19263.2
21NederlandJos VERSTAPPEN 1'22.165 12265.1
22Verenigde StatenBryan HERTA 1'22.379 15268.4
23PakistanAdam KHAN 1'22.458 21264.5
24CanadaSean McINTOSH

Afvallige Xbox 360 consoles bij de BBC

In een programma van de BBC heeft Microsoft journalisten een kijkje gegeven in de ontwikkeling van de Xbox 360. Ook zijn beelden vrijgegeven van de ontwerpen voor de Xbox 360 die het nťt niet gehaald hebben. Benieuwd hoe de Xbox 360 eruit gezien zou hebben als een vlinder in Japan iets vaker met zijn vleugels gewapperd had? Neem dan een kijkje naar onderstaande afbeeldingen.

noot: De hieronder getoonde afbeeldingen zijn low-res captures van het tv programma. OfficiŽle afbeeldingen zijn tot op heden nog niet door Microsoft vrijgegeven.Een ruige editie voor de moderne lowrider


De rustige klassieke uitvoering die perfect combineert ieder IKEA tafeltje


Het multifunctionele design kan ook dienst doen als serveerblad


Uitleg is niet nodig, dit ontwerp spreekt geheel voor zichzelf


Back to Basic, met dit retrostyled design


Het volgende futuristische model geeft zelfs een potje DOA nog style

DVD: Kameleon 2

De eerste Kameleon film zag ik in de bioscoop en heb ik daarna ook op dvd nog regelmatig bekeken. Heerlijk, jeugdsentiment! Wat ik heel positief vond was dat de film ook voor volwassenen erg geschikt was, onder meer door de subtiele grapjes die erin verwerkt waren. Werd de eerste film nog groots aangekondigd, voor De Kameleon 2 draaide de publiciteitsmachine voor mijn gevoel op een veel lagere toeren. Wat is hiervoor de reden? Is de film een stuk minder leuk?


Sony brengt ICO opnieuw uit

Sony heeft bekend gemaakt dat de legendarische titel ICO in Europa opnieuw zal worden uitgebracht. Dit zal samenvallen met de release van Shadow of the Colossus in februari 2006.

ICO werd in de begindagen van de PS2 uitgebracht en werd door veel gamesites lovend ontvangen. Echter, de meeste gamers lieten het spel links liggen waardoor deze erg slecht verkocht. Toen de eerste exemplaren verkocht waren heeft Sony dan ook besloten om geen nieuwe te laten de drukken. Inmiddels heeft ICO een cultstatus bereikt en worden exemplaren op eBay voor veel geld verkocht.

ICO is in essentie een avontuurlijk platformspel. Doel van het spel is te vluchten uit een immens kasteel. Hierbij ontfermt de speler zich over een jong meisje, Yorda genaamd. ICO zorgt met prachtige graphics voor een unieke droomachtige sfeer en sommige van de mooiste locaties ooit gezien in een videogame.

De heruitgave van ICO zal waarschijnlijk de standaardeditie betreffen en niet de limited edition die toentertijd ook verscheen. Deze bevatte, naast het spel, een mooie kartonnen hoes en een set van vier postkaarten. Een officiŽle verkoopprijs is nog niet bevestigd, maar verwacht wordt dat Sony ICO voor een budgetprijs zal aanbieden.

Uiteraard zullen we in februari ICO aan een grondige review onderwerpen.ICO

Fallus op proef geplaatst

Het omstreden kunstwerk Het vrijheidsvuur is gisteren bij wijze van proef op het 5 mei plein in Wageningen geplaatst. Het kunstwerk van kunstenaar Hanshan Roebers is omstreden, omdat het volgens de inwoners van Wageningen lijkt op een enorme fallus en het daarom niet geschikt zou zijn om als herinnering aan de vrijheid te dienen.

Het vrijheidsvuur is een koperen zuil van tien meter hoog, met een eeuwig brandend vuur. Afhankelijk van de sterkte van het zonlicht wordt de zuil groter of kleiner. Eigenlijk was het de bedoeling dat het beeld al eerder zou worden geplaatst, maar in verband met de enorme weerstand van de bevolking werd de plaatsing uitgesteld.

De gemeenteraad vraagt de bevolking nu om een heroverweging en de proefplaatsing, die tot maandag duurt en ongeveer 15.000 Euro kost, moet de bevolking over de streep trekken. Het beeld gaat tijdens de proefperiode overigens niet op en neer, maar is vastgezet op de hoogste stand.

Aanstaande dinsdag is er een hoorzitting waar voor- en tegenstanders van het kunstwerk hun zegje mogen doen. Mede op basis van de hoorzitting zullen de fracties in de gemeenteraad hun standpunt bepalen en het college van B en W adviseren. Het college heeft aangegeven dat het standpunt van de raad een belangrijke rol zal spelen in de besluitvorming.


Sluiter op dreef in Aken

Raemon Sluiter probeert zich via goede resultaten op challengers weer terug te knokken aan de top van het internationale tennisfirmament. In Aken is de Rotterdammer goed op weg, want hij schaarde zich gisteren onder de laatste vier.

Sluiter won met 7-6, 4-6 en 6-4 van de Duitser Michael Berrer. Vanmiddag ontmoet hij een andere Oosterbuur, namelijk Alexander Waske, net als Sluiter ver weggezakt op de wereldranglijst. Woensdag had Sluiter tegen de Italiaan Vico ook al drie sets nodig.

Na een matig seizoen staat Sluiter pas 136e van de wereld. Om in ieder geval in januari deel te mogen nemen aan de kwalificaties voor de Australian Open, kan Sluiter nog wel wat goede resultaten gebruiken. Die haalde hij twee weken geleden al in Kolding, door pas in de halve finale van de sterke Toersoenov te verliezen.

Ljubicic zeker van Masters Cup

Ivan Ljubicic heeft zich als achtste en laatste speler verzekerd van een plaatsje op de Masters Cup. De 26-jarige Kroaat won in Parijs zelf van Tommy Robredo, terwijl Gaston Gaudio een nederlaag leed.

Ljubicic boekte na ruim twee uur een 7-6, 3-6, 6-1 zege op Robredo. Vooral de tiebreak in de eerste set liet tennis van een hoog niveau zien. Ljubicic moest eerst nog een setpoint wegwerken, alvorens de tiebreak met 8-6 te winnen. Nadat Robredo zich terugknokte in het tweede bedrijf, heerste Ljubicic in de beslissende set. De Kroaat zag later op de avond Gaudio met 5-7, 0-6 verliezen van Tomas Berdych, zodat hij mag afreizen naar Sjanghai.

”Het was erg zwaar vandaag,” reageerde Ljubicic, die recent de toernooien van Wenen en Metz op zijn naam schreef. ”Ik ben moe, want ik heb veel gespeeld de afgelopen tijd. Ik heb bovendien nog de Davis Cup finale voor de boeg.” Ljubicic voegt zich met zijn kwalificatie bij het zevental Federer, Nadal, Hewitt, Roddick, Coria, Davydenko en Agassi. Het publiek in Parijs kreeg gisteravond van ťťn van hen nog een spectaculaire partij te zien. Roddick overleefde tegen Ferrer een matchpoint, maar won uiteindelijk met 2-6, 6-3 en 7-6. Het is echter nog onzeker of de Amerikaan zijn campagne vervolgt, want hij hield aan het geanimeerde duel een rugblessure over.


Uitslagen Kwartfinales – Parijs:
A. Roddick (USA/1) – D. Ferrer (Spa/10) 2-6, 6-3, 7-6
T. Robredo (Spa/14) – I. Ljubicic (Kro/6) 6-7, 6-3, 1-6
R. Stepanek (Tsj/8) – N. Davydenko (Rus/3) 7-5, 6-4
G. Gaudio (Arg/7) – T. Berdych (Tsj) 5-7, 0-6

Netwerk sucks!

Ik begin zo langzamerhand een erge hekel te krijgen aan het programma Netwerk. Nadat ik me vorige week al dood had zitten aan de gekleurde berichtgeving rond de brand op Schiphol, zat ik gisteren wederom met kromme tenen voor de televisie.

Netwerk gaf gisteren uitgebreid aandacht aan het boek "Churchill en de Nederlanders" van Oebele de Jong en vond het niet nodig daar een nuancering bij te plaatsen. In zijn boek beschrijft Oebele onder andere dat Churchill enorm de pest had aan Nederlanders en ze maar onbetrouwbare lafaards vond.

Prima, mag Oebele doen, maar het zou Netwerk sieren wanneer er dan ook een andere kant van Churchill werd belicht. Laten we niet vergeten dat we de bevrijding in 1945 ook voor een groot deel aan dezelfde Churchill hebben te danken. Dit was heel ťťnzijdig en daardoor erg vervelend. Bah!

Nog ťťn keertje dan omdat het zo mooi klinkt:

quote:
Let us therefore brace ourselves to our duty, and so bear ourselves, that if the British Empire and its Commonwealth last for a thousand years, men will still say: "This was their finest hour". (London, England, June 18, 1940)
geluidsfragment

Churchill en de Nederlanders, Oebele de Jong
ISBN: 90.5730.390.6

China verklaart game-verslavingen de oorlog

In navolging van de recente sterfgevallen bij extreme game-sessies heeft de chinese regering besloten dat enkele van de meest populaire games via een nieuw systeem zeer streng gecontroleerd gaan worden. Het gaat hier dan voornamelijk om de zogeheten Player versus Player (PvP) games waarbij de speler punten kan verdienen door andere spelers aan te vallen.

The Legend of Mir II, World of Warcraft en Westward Journey Online zijn drie van de elf games waarbij het nieuwe systeem al is ingevoerd. Iedere speler krijgt een persoonlijke identificatie code om in te loggen. Vervolgens houdt de game in de gaten hoe lang de speler onafgebroken met de game bezig is. Is de speler langer dan drie uur bezig, zal deze langzaam punten en de daarbij horende levels verliezen. Presteert de speler het daarna om alsnog door te spelen, zal na een totaal van vijf uur spelen het karakter van de speler gereset worden naar het laagste level.

Het is de bedoeling dat dit systeem binnenkort bij de alle chinese online games ingevoerd zal worden.

Vechten om water in Maelstrom

Stel je voor, aliens hebben het gemunt op onze geliefde aarde. Daar is opzich niets mis mee, zonder dat hadden we geen films als Independance Day en Mars Attacks! gehad.

In Codemasters' nieuwe sci-fi strategy game Maelstrom is het weer eens tijd voor een nieuwe invasie. Het is 2040 als de aliens aanvallen. Dit maal echter brengen de voortdurende veldslagen het leefmilieu op aarde onherstelbare schade toe. Als op een gegeven moment een grote schaarste toeslaat splitsen de overlevende zich op in twee groepen. Naast de buitenaardse indringers bevechten de overlevenden nu ook elkaar voor de resterende voorraden water.

De speler krijgt de mogelijkheid zich aan te sluiten bij drie verschillende groepen. Iedere groep heeft zijn manier van vechten. Zo is er een grote groep overlevenden die zich voornamelijk bezighouden met guerilla tactieken. Ze mogen dan geen hightech speeltjes hebben, maar ze zijn vindingrijk en vastberaden. Een andere groep overlevenden heeft zich geheel gericht op technologie. Transformerende robots en speciale upgrades vallen daar onder. Als laatste zijn er natuurlijk nog de aliens, die voornamelijk hun voordeel halen uit brute kracht.

Het russische K-D vision, onder andere bekend van de strategy game Perimeter, zal de game gaan ontwikkelen. Daarnaast zal de amerikaanse studio Massive Black Inc. zich met de karakters bezig gaan houden.
Tienduizenden verwacht bij uitvaart bisschop «iÁek

Icoon AlgemeenDe uitvaart van de Syrisch-orthodoxe aartsbisschop Julius Jesuh' «iÁek in het Twentse dorp Glane zal naar verwachting vandaag tienduizenden belangstellenden trekken. De geestelijk leider overleed zaterdag op 63-jarige leeftijd in het Duitse DŁsseldorf, toen hij op doorreis was naar Zwitserland.

«iÁek was de eerste aartsbisschop van de Syrisch-orthodoxe kerk in Midden-Europa. Onder zijn leiding zijn sinds 1979 ongeveer vijftig kerken en drie kloosters binnen zijn bisdom geopend.

Vanuit de hele wereld worden gelovigen verwacht die hem de laatste eer willen bewijzen in het klooster Mor Ephrem te Glane, waar zijn bisdom was gevestigd. De Twentse politie heeft bij voorbaat 150 man ingezet om de stroom belangstellenden in goede banen te leiden.

Omstreeks 09:30 uur begint op het terrein van het klooster een besloten mis voor genodigden. Het lichaam van de aartsbisschop wordt daarna achter gesloten deuren overeind gezet en op een stoel geplaatst. Rond het middaguur begint een openbare processie met toespraken van onder andere de patriarch van SyriŽ en kardinaal Simonis. Rond 14:30 uur zal de dienst eindigen en «iÁek worden bijgezet in een praalgraf in de Mariakerk.

Publiek neemt afscheid van bisschop «iÁek
Publiek neemt afscheid van bisschop «iÁek

CDJA: Hou verkiezingen lijsttrekkerschap CDA

Icoon PolitiekHet CDJA, de jongerenorganisatie van het CDA, wil dat er binnen de partij verkiezingen over het lijsttrekkerschap worden gehouden. Dit zal morgen door het CDJA op het najaarscongres van de regeringspartij in Utrecht worden voorgesteld.

Het houden van verkiezingen binnen de partij getuigt van vernieuwing, aldus voorzitter Van Bruchem van het CDJA. Voor hem is het niet vanzelfsprekend dat Balkenende bij de komende Tweede Kamerverkiezingen lijsttrekker zal zijn. EuroparlementariŽr Eurlings en de staatssecretarissen Van Gennip en Wijn zijn volgens Van Bruchem goede alternatieven voor het lijsttrekkerschap.
Laatste reviews en specials
special
Activiteiten tijdens DreamHack Rotterdam
special
Martin Scorsese over The Irishman: ‘cinema is een gemeenschappelijke ervaring’
special
Globale uitleg van CSGO
preview
The Outer Worlds
special
20 jaar FOK! - wat cijfers op een rijtje
review
LEGO Jurassic World - Switch + prijsvraag
©FOK.nl e.a.