Netwerk sucks!

Ik begin zo langzamerhand een erge hekel te krijgen aan het programma Netwerk. Nadat ik me vorige week al dood had zitten aan de gekleurde berichtgeving rond de brand op Schiphol, zat ik gisteren wederom met kromme tenen voor de televisie.

Netwerk gaf gisteren uitgebreid aandacht aan het boek "Churchill en de Nederlanders" van Oebele de Jong en vond het niet nodig daar een nuancering bij te plaatsen. In zijn boek beschrijft Oebele onder andere dat Churchill enorm de pest had aan Nederlanders en ze maar onbetrouwbare lafaards vond.

Prima, mag Oebele doen, maar het zou Netwerk sieren wanneer er dan ook een andere kant van Churchill werd belicht. Laten we niet vergeten dat we de bevrijding in 1945 ook voor een groot deel aan dezelfde Churchill hebben te danken. Dit was heel éénzijdig en daardoor erg vervelend. Bah!

Nog één keertje dan omdat het zo mooi klinkt:

quote:
Let us therefore brace ourselves to our duty, and so bear ourselves, that if the British Empire and its Commonwealth last for a thousand years, men will still say: "This was their finest hour". (London, England, June 18, 1940)
geluidsfragment

Churchill en de Nederlanders, Oebele de Jong
ISBN: 90.5730.390.6