'Hells Angels persten tattooshops af'

Icoon JustitieJustitie verdenkt de Hells Angels ervan dat ze door middel van afpersing diverse tatoeagewinkels in handen hebben gekregen. Ook Nederlands bekendste tatoeŰerder Henk Schiffmacher zou ge´ntimideerd zijn. Dat blijkt uit de tenlastelegging van het Openbaar Ministerie in de strafzaak tegen leden van de beruchte motorclub.

Schiffmacher heeft geen aangifte gedaan, en was onbereikbaar voor een reactie. Justitie zou echter beschikken over verslagen van afgeluisterde telefoongesprekken tussen Shiffmacher en voormalig Hells Angel Big Willem van Boxtel, waaruit blijkt dat er sprake is van bedreiging. Tussen Schiffmacher en de Hells Angels speelt ook een persoonlijk conflict. De Amsterdamse tattookoning is begin dit jaar getrouwd met Louise van Teylingen, een voormalig liefje van een Hells Angel.

Justitie heeft volgens bronnen rond het onderzoek moeite het bewijs rond te krijgen voor de illegale overnames van de winkels. Eigenaren van tattooshops zouden dusdanig bedreigd zijn, dat ze gratis hun winkel overdroegen aan de Hells Angels. Uit angst durft echter geen van de betrokkenen een verklaring af te leggen.