'Geen kogelsporen op ruit Verdonk'

Skinkie had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon PolitiekSpeculaties over een beschoten ruit van de werkkamer van minister Rita Verdonk zijn voorbarig. De conclusie dat er is geschoten wordt dan ook vooralsnog niet ondersteund door het Openbaar Ministerie. Dat meldt persofficier Astrid Rijsdorp in een persbericht. De beschadigde ruit is voor onderzoek overgebracht naar het Nederlands Forensisch Instituut.

Woensdag ontving de politie Haaglanden de melding dat aan de buitenzijde van de ruit een beschadiging was geconstateerd. Op dat moment is door de technische recherche een eerste onderzoek verricht. Het verwijderen van de ruit kon pas zaterdagochtend plaatsvinden, omdat gewacht moest worden tot een nieuwe ruit beschikbaar was.

Verdonk en andere bewindslieden reageerden vrijdag na de ministerraad geschrokken op de mogelijke beschieting. Volgens Verdonk is de dreiging die er altijd al was in haar richting nu wel erg dichtbij is gekomen. Balkenende stelde dat het te vroeg was om te concluderen dat een aanslag op de minister is gepleegd. De woorden 'sporen van een kogel' die de premier aanvankelijk bezigde trok hij even later weer in. Verdonk heeft inmiddels een andere kamer gekregen op het ministerie.

Update 20.58 uur
Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) heeft na een eerste onderzoek vastgesteld dat de beschadiging waarschijnlijk niet is veroorzaakt door een vuurwapen. Wat de ruit wel beschadigde wordt komende week verder onderzocht.