Ericsson wint opening Volvo Ocean Race

Vandaag is, na enige vertraging door te weinig wind en een startkanon wat niet mee wilde werken, de Volvo Ocean Race 2005/2006 van start gegaan.

Men begon met een zogeheten in port race binnen de haven van Vigo, Spanje, om voor een spectaculaire start te zorgen voor het publiek en de media. Er werd pas om 14:15 gestart omdat er van te voren te weinig wind stond voor de grote zeilschepen uit de Volvo Open70 klasse.

Voor de teams van ABN AMRO 1&2 en Pirates of the Caribean zag het er niet goed uit deze etappe. Alledrie de schepen zijn speciaal gebouwd voor gebruik bij harde win, iets wat er vandaag niet in zat. Paul Cayard, schipper van de Pirates, zei voor de start dat hij Torben Grael van Brasil 1 tipte voor de overwinning in deze eerste in port race.

Na de start lagen de Ericsson en de Brasil goed voorin. Maar het was de Movistar die de leiding greep. Halverwege de race grijpt de Ericsson de leiding en doet dat met een dergelijk overwicht dat de resterende boten daarna voor plaats twee aan het strijden zijn.

Om 16:05 finisht de Ericsson als eerste voor Brasil 1 en Pirates die net voor de finish Movistar voorbij wist te gaan voor de derde plaats.